Τετάρτη 14 Απριλίου 2010


ΑΓΑΝΤΑ. Απο το ιστολογιο του παπα Ηλια Υπερβαση.
η τρομοκρατία της κατσαρόλας...

Σ’ αυτό εδώ το καφενείο δεν έχει τηλεόραση. Γιατί, όπως λένε, λέει τα πράγματα ανάποδα και τους αναποδογυρίζει τα σωθικά. Όμως κάποιος νεοεισερχόμενος πετάει τη μπόμπα:
-Χαράς ευαγγέλια!
-Για ποιο πράγμα; Τον ρωτούν.
-Πιάσανε τους τρομοκράτες!
-Ποιους τρομοκράτες;
-Αυτούς, που έφκιαναν βόμβες με τις κατσαρόλες…
-Χαρά στο πράμα! Απάντησε κάποιος.
-Και σαν ποιους ήθελες να πιάσουν; Τον Μπιν Λάντεν!
-Να πιάσουν αυτούς, που έβαλαν στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας τη βόμβα των τριακοσίων (300) και…δισεκατομμυρίων κι έκαμαν την ελληνική οικονομία Χιροσίμα και Ναγκασάκι!
Που τα «ραδιενεργά» κατάλοιπα της λεηλασίας τους θα δηλητηριάζουν τη ζωή των Ελλήνων τις οίδε για πόσες γενιές. Κι, εντούτοις οι συνένοχοί τους, ενώ τους λύκους τους ξέρουν και τους βλέπουν, καμώνονται πως ψάχνουν για το ντορό τους….
-Εδώ μιλάμε για τρομοκράτες και όχι για κλέφτες και απατεώνες!
-Για μένα, είπε κάποιος άλλος, οι μεγαλοκλέφτες και μεγαλοαπατεώνες είναι οι χειρότεροι τρομοκράτες. Γιατί αυτοί φκιάνουν την βραδυφλεγή βόμβα της άδειας κατσαρόλας. Και τρομοκρατούν εκατομμύρια ανθρώπων…
Ή μήπως δεν τρομοκρατούνται οι φτωχοϋπάλληλοι, που βλέπουν να τους κόβουν το 14ο μισθό. Και δεν ξέρουν, αν αύριο θα τους κόψουν και τον 13ο και τους λοιπούς, τον ένα μετά τον άλλο. Τη στιγμή, που η ΔΕΗ και το νερό και τα σούπερ μάρκετ, ανεβάζουν τις τιμές με την ίδια μαυραγορίτικη διάθεση, που και οι τοκογλύφοι ανεβάζουν τα σπρεντς. …
Ή μήπως δεν δολοφονούνται, στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι απ’ αυτούς, που αυτοκτονούν για οικονομικούς λόγους;
-Έχεις δίκιο άνθρωπέ μου! Είπε κάποιος τρίτος. Αλλά πού να το βρεις! Κι εσύ κι εμείς οι άλλοι…Βλέπεις οι αρχιτρομοκράτες, όχι μόνο δεν διώκονται, αλλά και προστατεύονται και περιφρουρούνται από νόμους κι αστυνόμους και μυριάδες υπονόμους…
-Εμένα να με συμπαθάτε, είπε κάποιος τέταρτος, αλλά δεν μου δώσατε να καταλάβω ποιους τρομοκράτες πρέπει να προτιμάω; Αυτούς της άδειας κατσαρόλας ή τους άλλους, που τις γεμίζουν με εκρηκτικές ύλες!
-Οι κατσαρόλες οι άδειες από φαγητό, είπε ένας άλλος, είναι γεμάτες απ’ την αδικία και τη συνακόλουθη πείνα. Και, ειλικρινά, πιστέψτε με δεν υπάρχει κανένα άλλο υλικό περισσότερο εύφλεκτο και εκρηκτικό απ’ την πείνα. Αφού προκαλεί ανύσταχτη αγωνία και εκρηκτική αγανάχτηση. Κι ακόμη πιο πέρα καίει και τσουρουφλίζει τις συνειδήσεις. Και τότε κάποιοι, απέναντι στις γεμάτες αδικία και πείνα κατσαρόλες, αντιπαραθέτουν τις γεμάτες με εκρηκτικές ύλες κατσαρόλες.
-Και δεν υπάρχει καμιά διέξοδος, ανάμεσα στις κατσαρόλες τις γεμάτες αδικία και πείνα και τις άλλες τις γεμάτες εκρηκτικές ύλες; Είμαστε, δηλαδή, καταδικασμένοι να ζούμε στην ατέρμονη διαλεκτική και το φαύλο κύκλο της βίας!
-Υπάρχει και παραϋπάρχει! Αλλά οι άνθρωποι δεν τη θέλουν. Κι όταν ακόμη μιλούν για ειρήνη, εννοούν να μπορούν να λεηλατούν «ειρηνικά» τους συνανθρώπους τους. Και βέβαια οι συνάνθρωποί τους να φυτοζωούν και να πεθαίνουν «ειρηνικά» απ’ τη δυστυχία και την πείνα.
Όπως απαιτούσε κάποτε η pax romana και σήμερα η pax americana. Ή όπως συνέβαινε στην εποχή του Βυζαντίου. Οπότε τα 8/10 των ανθρώπων πεινούσαν και ζητιάνευαν και τα 2/10 σπαταλούσαν και ασώτευαν.
-Με συμπαθάς, αλλά ούτε και πάλι δεν απάντησες!
-Και τι νόημα έχει να απαντήσω! «Φωνή βοώντος εν τη ερήμω»! Όλοι καταλαβαίνουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνική ειρήνη, χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη. Κι όμως η συντριπτική πλειονότητα, μπορεί να μιλάει για ειρήνη, αλλά για δικαιοσύνη ούτε που θέλει ν’ ακούσει! Και είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα ότι, κατά κανόνα, η αδικία ταυτίζεται με την εθνικοφροσύνη.
Κι όσοι τολμήσουν να μιλήσουν και να παλέψουν για τη δικαιοσύνη, το καλύτερο, που έχουν να κερδίσουν είναι οι διωγμοί και οι κατατρεγμοί. Θα συκοφαντηθούν, ως αντεθνικώς δρώντες, θα φυλακιστούν, θα εξοριστούν, και κάποιοι θα στηθούν και μπροστά στα εκτελεστικά αποσπάσματα..
Κι έτσι ο φαύλος κύκλος της αδικίας και της βίας συνεχίζεται και διαιωνίζεται…

Παπα-Ηλίας Αλλα κουραγιο.

28 σχόλια:

  1. Μωρέ μια βομβίτσα μέσα(όταν θάναι όλοι όμως!)στους 300 και μετά στα μπουρδελοκάναλλα να δεις πώς διορθώνονται όλα και σφίγγουν και οι κ..οι για όλους τους υπόλοιπους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. .....θα κατηγορηθουν θα καταδιωχθουν θα τους κοροιδευει ο κοσμος...αλλα οταν θα γερασουν μεσα στην ψυχη τους βαθεια θα ξερουν οτι ..ποτε δεν σκυψαν το κεφαλι και δεν φαγανε το ψωμι αλλονων.....φιλε χαρα σε κεινους που λευτερωθηκαν απο την πιο μεγαλη αρρωστια την ιδιοκτησια μονο τοτε αποκτας το μεγαλυτερο δικαιωμα ...να αγαπας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. .....καριατιδα οχι δεν συμφωνω ουτε για.....πλακα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kariatida62 καλημερα, δεν ειναι ''λιγο'' αδικο να βαζεις στο ιδιο τσουβαλι τον εργατοαγροτη Σκοπελιτη, την Νικολαιδου,τον εργατη Πρωτουλη, τον Καζακο, κ.α, με τον λεσχιαρχη παγκαλο, τον βιβλιοπωλη γεωργιαδη, τον αδουλευτο γ.παπανδρεου, τον βατοπαιδινο παμπουκη, τον ξεπουλιτη του οτε παπακωνσταντινου, την lidlιαρχη πετσαλνικο,τον διορισαρχη σιουφα, τον ζημενοδωροπαρτη μητσοτακη, την αδελφη του ντορα και τον επιτελαρχη των οικονομικων σχεδιων και υπερατλαντικων επαφων καρατζαφυρερ, εκτος αν θελεις να το βλεπεις ετσι, γιατι ''ετσι''βολευει ομαδοποιεις τους παντες και δινεις συγχωροχαρτι στους εαυτους μας και βεβαια με βομβες δεν λυνονται αυτα τα προβληματα, αλλα με σκεψη και αποδοση ευθυνης σ'αυτους που ''εφτιαξαν'' αυτη την κατασταση, μετα απο τοσες αναρτησεις με τους ηρωες της ψυχης μας πως ''βρηκες'' τοσο ''ευκολη'' λυση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μαχαιρης απ'οτι διαβαζω εισαι ανθρωπος με σκεψη πολιτικη , συμφωνω με τα γραφομενα σου, ουτε για αστειο δεν πρεπει να τους δινουμε λαβες γιατι αλλο που δεν θελουν για περισοτερη καταστολη, με την ελπιδα να φοβισουν τον λαο και να πεταμε ''πυροτεχνηματα'' αντι για επιχειρηματα.Αγωνας για τον εργαζομενος ειναι οι συζητησεις με τους συναδελφους του, η συμμετοχη σε απεργιες, στασεις εργασιας, κ.λ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα πολύ καλό το άρθρο του παπά Ηλία φίλε Δημήτρη εσύ ξέρεις πολύ καλά το πόσο με καλύπτει!
    ΥΓ ειλικρινά χάρηκα για την συνάντηση, αλλά πιστεύω να σου είπε η taspa ότι η απόσταση είναι απαγορευτική για να βρισκόμουν και εγώ κοντά σας, αλλά οψόμεθα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. karfoma καλησπερα, δεν μου ειπε τιποτα κρατησε τους συνωμοτικους κανονες, αυτο ειναι το καλο με το ιστολογειν βρισκεις σπουδαιους ανθρωπους-μυαλα σαν τον παπα-Ηλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να σου πω Δημητρη γιατί τους έβαλα στο ίδιο τσουβάλι όλους και δεν τους συγκρίνω με τους ήρωες της ψυχής μας: Δεν είδα και δεν άκουσα κανένα εργάτη...της βουλής και κανένα Καζάκο σταρ,να ζητά την διακοπή της βουλευτικής του αποζημίωσης και να δώσει το καλό παράδειγμα και να δείξει ότι και οι ίδιοι επωμίζονται τα βάρη και τα δεινά που έρχονται για τον Ελληνικό Λαό!
    Διάβασε λοιπόν τι έλεγε ένας ήρωας ψυχής που έτυχε να γίνει ο Πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας σε τραγικές στιγμές όπως οι σημερινές:
    ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ
    «…Ελπίζω ότι όσοι εξ´ υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ´ εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ´ ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της…»
    «…εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν».
    Ιωάννης Καποδίστριας
    πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος, προς την Δ´ Εθνοσυνέλευση"
    Όχι Δημητράκη μου βαρέθηκα όλους τους υποκριτές και εργατοπατέρες, διότι όταν έπαιρναν τα Δ.Σ. των Ταμείων μας να παίξουν τις δικές μου κρατήσεις σε δομημένα ομόλογα ήσαν εκπρόσωποι και του ΚΚΕ, και του ΠΑΣΟΚ και των συνδικαλισταράδων, που τους έχω φάει όλους μα όλους στην μάπα!
    Δεν μπορώ να δικαιολογήσω κανέναν που συνηγορούσε για την κατάντια της πατρίδας μου! Και αν τελοσπάντων η αγανάκτησή μου μ'οδηγεί στην εύκολη όπως λες "λύση" δικαιούμαι να ζητώ εδώ και τώρα δικαιοσύνη, απόδοση ευθυνών!.
    Ζητώ λαικά δικαστήρια και η κατηγορία για όλους αυτούς είναι "εσχάτη προδοσία" Αν λοιπόν ούτε η αντιπολίτευση δεν μπορεί σ'αυτη την βουλή να επέμβει να ελέγξει και να ενεργοποιήσει την δικαιοσύνη, νιώθω ότι είναι εξ'ίσου συνένοχη και ότι όλοι με κοροιδεύουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σου αντιγράφω άρθρο της Καθημερινής που διάβασα (και μετά μου λες γιατί τους βάζω όλους στο ίδιο το σακκί):
    Παρασκευή, 16 Aπριλίου 2010
    - Πολιτική

    -Καμία περικοπή στις βουλευτικές αποζημιώσεις
    Του Γιωργου Σ. Μπουρδαρα

    Με μηδενική περικοπή της αποζημίωσης που λαμβάνουν, αποφάσισαν οι βουλευτές να συμμετέχουν στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της οξύτατης οικονομικής κρίσης... Παράλληλα, φαίνεται να διατηρούν μόνοι αυτοί το δικαίωμα της οικονομικά άκρως επωφελούς αυτοτελούς φορολόγησης για τις διάφορες αποδοχές τους, και επέλεξαν να συνεισφέρουν μόνο με μικρής έκτασης περικοπές κάποιων επιδομάτων τους. Πάντως, και «για την τιμή του Κοινοβουλίου», εξάντλησαν την όποια αυστηρότητά τους, στους υπαλλήλους της Βουλής, προβαίνοντας σε μειώσεις αρκετών εκ των πολυσυζητημένων προνομίων, που έχουν έναντι των άλλων υπαλλήλων του Δημοσίου. Οι αποφάσεις που μέσω τηλεοπτικής δήλωσης, στο Κανάλι της Βουλής, ανακοινώθηκαν από τον κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, μεταξύ άλλων προβλέπουν:

    Βουλευτές: 1) Διατηρείται απλώς η αποφασισθείσα από το 2009 μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης κατά 5%. 2) Μειώνονται κατά 10% τα επιδόματα για «οργάνωση γραφείου» και «έξοδα κίνησης». 3) Περικόπτεται κατά 15% η αποζημίωση για συμμετοχή στις Επιτροπές. Επίσης, αποφασίστηκε να μειωθούν τα έξοδα παραστάσεως του προέδρου της Βουλής κατά 10% (σχεδόν 1.030 μηνιαίως).

    Υπάλληλοι Βουλής: Προβλέπεται μείωση κατά 10%: 1) Των επιδομάτων που, αντίστοιχά τους, παίρνουν όλοι οι υπάλληλοι του Δημοσίου (προσωπικής διαφοράς, θέσης κ.ά.) 2) Των επιδομάτων υπερωριακής εργασίας και κίνησης. 3) Του επιδόματος έκτακτης αποζημίωσης, όταν αυτό αντιστοιχεί μέχρι του ποσού των 1.000 ευρώ ανά μήνα και κατά 15%, όταν υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ μηνιαίως. Λοιπές δαπάνες: αποφασίστηκε περαιτέρω μείωση των πιστώσεων του προϋπολογισμού της Βουλής έως σχεδόν 3 εκατ. ευρώ.

    Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής υπολογίζουν ότι με τα μέτρα θα εξοικονομήσουν συνολικά 12.300.000 ευρώ ετησίως. Δεδομένου ότι ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 218.253.000 ευρώ, προκύπτει ότι στην παρούσα έκτακτης ανάγκης συγκυρία, οι αποφασθείσες περικοπές αγγίζουν το ύψος του 5,63%... Προ μηνών, η μείωση - συνεισφορά ήταν ποσοστού 1,65%.

    Στο παρασκήνιο

    Τι δεν είπε στις σχετικές, χθεσινές, δηλώσεις του ο πρόεδρος της Βουλής και που όμως συζητήθηκε εκτενώς στο Περιστύλιο; Πρώτον, ότι η απόφαση να μειωθεί η αποζημίωση των βουλευτών για συμμετοχή στις Επιτροπές, μπορεί να υπερκαλυφθεί εύκολα με μελλοντική αύξηση του αριθμού των συνεδριάσεων αυτών των Επιτροπών. Δεύτερον, ότι πέραν των περικοπών στα επιδόματά τους, οι υπάλληλοι βλέπουν, εξαιτίας των πρόσφατων εξαγγελιών Παπακωνσταντίνου, να μειώνεται αισθητά το εισόδημά τους: ένας νεοεισερχόμενος στη Βουλή υπάλληλος με αποδοχές συνολικά 2.600 ευρώ το μήνα, μέχρι τώρα πλήρωνε φόρο 1.100 ευρώ. Με τις νέες ρυθμίσεις υπολογίζεται ανεπισήμως ότι θα κληθεί να πληρώσει 3.200 ευρώ. Τρίτον, παραμένουν «ανέγγιχτα» ουσιαστικά, μεγάλα ποσά τα οποία με τη μορφή «βοηθήματος» δίνονται στους βουλευτές, και ως τέτοια αναφέρονται τα πάσης φύσεως έξοδα κάλυψης τηλεφωνικών και ταχυδρομικών εξόδων. Πέμπτον, σε κάθε περίπτωση και σε απόλυτους αριθμούς, η μικρή περικοπή των επιδομάτων για έναν βουλευτή ανέρχεται στα 800 ευρώ.
    Kαι σε μένα με 29 χρόνια υπηρεσίας και με μισθό καθαρό 1400€ μου κόβουν μηνιαίως 200€, εκτός τους έμμεσους και άμεσους φόρους που μου έχουν και θα μου βάλουν...
    Επιμένεις μετά απο όλα αυτά ότι δεν με κοροιδεύουν και ότι χρειάζεται να δείξουμε ψυχραιμία και ανοχή;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Kariatida62 καλησπερα, εντελει οτι διαβαζεις ''ετσι'' σ'ενημερωνει, οταν βγαλανε οι ''ειδησεις'' τους μια φορα και μονη την αλεκα που ειπε για μισθο κατω του 50% του τωρινου
    και καταργηση των συνεδριασεων και να αναγνωριζονται τα χρονια της πολιτικη τους δρασης-των βουλευτων- στα συνταξιμα του ικα, δηλαδη κανενα προνομιο με 2-3 τετραετιες συνταξη, αυτο η καθημερινη και ο ''δημοσιογραφος'' γιατι δεν το ανεφερε, οσο για τους υπαλληλους της βουλης οπως ξερεις ειναι ''δικα'' τους παιδια και μονο απο την παρεμβαση του κ.κ.ε δεν γινεται αλλαγη αυτου του καθεστωτος, για τους συνδικαλιστες που μου λες οτι ητανε στο κολπο με τα ομολογα αν αληθευει-δεν ξερω το ταμειο σου- ξερεις πολυ καλα οτι αν ειναι ετσι απο μεριας του κ.κ.ε θα διαγραφουν ετσι και γινει καταγγελια για τετοιο παιχνιδι σε βαρος των εργαζομενων, αλλα επειδη ξερω απο το δικο μας ταμειο το παιχνιδι το εκανε το δοιηκουν διοικητικο συμβουλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλε Δημήτρη μπήκα καθυστερημένα,διάβασα το διάλογο με τη Καρυάτιδα.
    Οι δικοί μας συνδικαλιστές δεν ώθησαν το κλάδο μας σε απεργία όταν ανακοινώθηκε η μείωση των μισθών, προειδοποιούν να κάνουν απεργία στις πανελλαδικές,διότι δεν θέλουν το διορισμό μέσω ΑΣΕΠ.Είναι συνδικαλιστικό αίτημα του εργαζομένου εκπαιδευτικού ή του αδιορίστου?Ποιά η σκοπιμότητα μιας τέτοιας απεργίας όταν είναι δεδομένο ότι τα τελευταία χρόνια ούτε το 5% δεν απεργεί στο κλάδο μας,πολύ περισσότερο τώρα με ένα τόσο σαθρό διεκδικητικό πλαίσιο?Η κρίση σε όλα τα επίπεδα και το συνδικαλιστικό.Ποιοί λοιπόν μέσα στη ΟΛΜΕ πήραν αυτή την απόφαση χωρίς γενικές συνελεύσεις των τοπικών ενώσεων ετσιθελικά,όπως γίνεται όλα τα τελευταία χρόνια?Οι εξήγηση απλή κανένας πλέον δεν τους εμπιστεύεται και η Κυβέρνηση μαζί με το ΔΝΤ θα αλωνίσουν σε όλα τα επίπεδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δημητράκη αν ήθελε η Αλέκα να προτείνει περικοπές των βουλευτικών τους αποζημιώσεων θα το προέβαλε με κάθε μέσο και θα το μαθαίναμε μη σκάς..! Τώρα όσο για το ταμείο μου είναι τα ταμεία του Δημοσίου στα οποία Δ.Σ. βρίσκονταν εκπρόσωποι των εργαζομένων που ανήκαν στον πολιτικό χώρο του ΚΚΕ! Εμένα δεν μ'ενδιαφέρει η διαγραφή τους απο το πολιτικό κόμμα απο το οποίο καθοδηγούνται, και δεν δικαιώνομαι εαν τον διαγράψει η Αλέκα, εγώ θέλω να μου επιστρέψει τα χρήματα που μου έκλεψε βάζοντας υπογραφές για τις σχετικές αποφάσεις. Δεν γνωρίζαμε είπαν...αν δεν γνώριζαν να ρώταγαν ή να πήγαιναν στα σπίτια τους!
    Επιτέλους σ'αυτή την χώρα πρέπει να λογοδοτήσουν όλοι, όσοι συμμετείχαν στην καταλήστευσή μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αΚενταυρου καλησπερα, ενα ξερω οτι αν κατεβει ο κοσμος σε απεργια τι δντ και εε θα υποχωρησουν ατακτως αλλα οταν ο κοσμος κοιμαται μη ζηταμε απο αλλους να κανουν το δικο μας καθηκον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Kariatida62, τα μεσα που το προβαλαν ειναι τα γνωστα αλλα οχι γενικης ''αποδοχης'' 902,ριζοσπαστης και η δηλωση ειχε ''ξεφυγει'' σε κρατικο καναλι, δεν πιστευω οτι κρινεις το κ.κ.ε με τα μετρα των αλλων κομματων, ουτε προσβασεις εχεις ουτε και λυκοφιλιες στα μμε, αυτοι αυτο θελουν εναν τεραστιο αχταρμα για να κανουν τον κοσμο να λεει οτι ολοι ιδιοι ειναι. Για τους συνδικαλιστες λες οτι σιγουρα οι του κ.κ.ε ψηφισαν να παιχτουν τα χρηματα σε ομολογα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ''''''σας παρακαλω αληθινα φιλοι μη μαλωνετε....κοιτεξτε στην διπλανη η την παραδιπλανη γωνια τον προεδρο του σ ε β το βγενο...που βγαινει απο τα αριστερα τον γεννηματα...που λεει για τους συμμοριτες...κοιταξτε τους που γελουν γιατι οι δασκαλοι μαλλωνουν με τους φαρμακοποιους οιταξιτζηδες με τους πυροσβεστες οι νταλικιεριδες με τους αγροτες ....και ολοι μαζι μαλλωνουν με τους δ υπαλληλους και τους τραπεζικους ....ξεχαστε το τι μας χωριζει και θυμηθητε ποιοι μας χωριζουν...γιατι μας χωριζουν και με ποιες μεθοδους μας χωριζουν....ελατε να τραγουδησουμε να μιλησουμε δεν εφαγε ο ενας τα λεφτα του αλλουνου...αυτοι καΙ οι αλλοι κεφαλαιοκρατες τα εφαγαν απο ολους
    ....για την καρυατ....αν για καποιο δικο σου λογο αντιπαθεις το κ κ ε αυτο ειναι δικο σου θεμα....εγω δεν πιστευω εξ αλλου οτι καπου ειναι οι αγγελοι και καπου αλλου οι διαβολοι...μηπως ομως καποιοι σε βλεπουν ετσι θυμωμενη και σε βαζουν να ανατιναξεις μονη σου και τα τελευταια ΔΙΚΑ ΣΟΥ δικαιωματα για να ελθει μετα ο σωτηρης ο σωτηριαδης ο αδιαφθορος ..να σε σωσει...νομιζω οτι το εργο ειναι ξαναπαιγμενο...αν εσυ δεν το εχεις δει σε πρωτη προβολη ρωτα τον πατερα η τον παππου σου ........................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τους ξεσκέπασαν οι παρεμβάσεις του ΚΚΕ

    Με αλεπάλληλες παρεμβάσεις από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο των ομολόγων, το ΚΚΕ δεν αρκέστηκε στο να καταδείξει τους πραγματικούς ενόχους για τη διαχρονική καταλήστευση των Ταμείων, την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ζήτησε την απόδοση των πολιτικών ευθυνών, καταθέτοντας αίτημα για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνούσε τη ληστεία των αποθεματικών από το 1950 και δώθε. Το αίτημα απέρριψαν από κοινού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ταμπουρωμένοι πίσω από τη βολική για το τζόγο «αντιπαράθεση» στο επίπεδο της διαχείρησης...

    Κορυφαία παρέμβαση του ΚΚΕ για τα αποθεματικά και συνολικότερα για την Κοινωνική Ασφάλιση, αποτέλεσε η κατάθεση πρότασης νόμου στις 16/5/2007, με την οποία απαιτούνταν:

    * Η επιστροφή των απωλειών από το 1950 έως σήμερα.
    * Η κατάργηση κάθε διάταξης για τζογάρισμα των αποθεματικών σε μετοχές και άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα. Το μόνο αποδεκτό είναι η τοποθέτηση σε τίτλους του Δημοσίου με εγγυημένη απόδοση που θα υπερκαλύπτει τον πληθωρισμό και με επιτόκιο που το ύψος του θα είναι στο ανώτατο επιτόκιο δανεισμού του Δημοσίου χωρίς μεσολάβηση τρίτων.
    * Επίσης, στα πλαίσια της ενιαίας αντιμετώπισης του Ασφαλιστικού υπέρ των εργαζομένων, προτείνονταν και μια σειρά διατάξεις που προέβλεπαν την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και τη βελτίωση των όρων αμοιβής, ασφάλισης και συνταξιοδότησης για άνδρες και γυναίκες, στο ύψος των πραγματικών τους αναγκών.

    Το σύνολο του κόστους των μέτρων που περιλάμβανε η πρόταση απαιτούνταν να «βαραίνει εργοδοσία και κράτος, με την αύξηση της φορολογίας και την κατάργηση φορολογικών και άλλων απαλλαγών», αφού «η προκλητική αύξηση της κερδοφορίας είναι αδιάψευστος μάρτυρας ότι χρήματα υπάρχουν».

    ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με επιχειρήματα καρμπόν, απέρριψαν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ. Η ομοφωνία τους στην πολιτική του τζόγου και η συνέργειά τους στη συγκάλυψη των πολιτικών ευθυνών, είναι εκκωφαντική..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ναι Δημήτρη μου δυστυχώς συνηγόρησαν βάζοντας την υπογραφή τους στις σχετικές αποφάσεις. Μετά όταν τους τα καταλόγισαν απάντησαν ότι δεν γνώριζαν ακριβώς τους κινδύνους...ότι δεν κατάλαβαν ακριβώς και παρόμοιες δικαιολογίες!
    Είχαν εντολές κλπ. Εγώ ξέρω να πω ότι όταν ορκίζομαι σαν δημόσιος υπάλληλος να υπηρετώ το Σύνταγμα και τα συμφέροντα της χώρας, δεν υποχωρώ σε καμμιά άνωθεν εντολή, αντιδρώ παραιτούμενη ή δηλώνω την καταψήφισή μου και την δημοσιεύω κιόλας! Όταν δεν γνωρίζω το θέμα ζητώ απο τον Πρόεδρο του Δ.Σ. το θέμα να αναβληθεί έως ότου ενημερωθώ όπως εγώ θεωρώ καλυτερα και τότε βάζω υπογραφή σε όποια απόφασή μου...εγώ τουλάχιστον έτσι λειτούργησα και ακόμα λειτουργώ ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στην υπηρεσία μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

    Το οδηγούν σε οικονομική κατάρρευση

    Το δανεισμό του Ταμείου, ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, αποφάσισε η πλειοψηφία του ΔΣ, με εντολή της κυβέρνησης

    Τον οικονομικό πνιγμό του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) αποφάσισε η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του. Με εντολή, ουσιαστικά, της κυβέρνησης, άλλαξε ακόμα και την πρόταση - που το ίδιο είχε κάνει - να λάβει κρατική επιχορήγηση ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ. Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ, η πλειοψηφία αποφάσισε το δανεισμό του ΤΠΔΥ με το ποσό αυτό. Την απόφαση κατήγγειλε και καταψήφισε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στους ΟΤΑ και στέλεχος του ΠΑΜΕ Γ. Καταχανάς, ενώ οι δύο εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ (μέλη των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ) δεν προσήλθαν στη συνεδρίαση του ΔΣ διευκολύνοντας, έτσι, τη λήψη της απόφασης.

    Υπενθυμίζεται ότι το ΤΠΔΥ παρουσιάζει σοβαρό οικονομικό έλλειμμα, 650-700 εκατομμυρίων ευρώ. Το αποτέλεσμα είναι ότι αδυνατεί να καταβάλει το εφάπαξ σε 15.600 δικαιούχους. Η καθυστέρηση στην καταβολή του εφάπαξ ξεπερνά, σήμερα, τους 16 μήνες.
    Ενώπιον Θεού και ανθρώπων!

    Το υπουργείο Απασχόλησης, με έγγραφό του, στις 15 Ιούλη 2009, δίνει, ουσιαστικά, εντολή στο ΤΠΔΥ να αποφασίσει τη δανειοδότησή του. Στο έγγραφο σημειώνεται: «Προκειμένου το Ταμείο να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, το Ελληνικό Δημόσιο εξετάζει τη δυνατότητα παροχής εγγύησης για δανειοδότηση του Ταμείου με ποσό ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ. Παρακαλούμε να τεθεί το θέμα στο Διοικητικό σας Συμβούλιο το συντομότερο δυνατό».

    Ο διορισμένος από την κυβέρνηση πρόεδρος του ΤΠΔΥ, Γ. Θωμόπουλος, σπεύδοντας να εκτελέσει την εντολή, έθεσε το ζήτημα στη χθεσινή συνεδρίαση. Στην εισήγησή του έφθασε στο σημείο να εκμεταλλευτεί την κατάσταση τμήματος των δικαιούχων που είναι «άρρωστοι και αναξιοπαθούντες» για να δικαιολογήσει τη δήθεν ανάγκη δανεισμού: «Διερωτώμαι, είπε, αν έχω το ηθικό καθήκον και κοινωνικό δικαίωμα, ενώπιον Θεού και ανθρώπων, να παραμένω αδρανής και ασυγκίνητος μπροστά σε τέτοιες καταστάσεις»! Ούτε λόγος να καλύψει το κράτος τις ανάγκες του ΤΠΔΥ, το οποίο είναι φανερό ότι «παραμένει ασυγκίνητο» στις πραγματικές και επείγουσες ανάγκες των εργαζομένων.
    Αμεση κρατική επιχορήγηση στο ύψος των αναγκών του

    Ο Δ. Αγκαβανάκης, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, δήλωσε στον «Ρ» για την απόφαση αυτή: «Ανοίγει το δρόμο για ουσιαστικό ξεθεμελίωμα του Ταμείου. Στις σημερινές συνθήκες είναι βέβαιο ότι δε θα μπορέσει να αποπληρώσει το δάνειο, με αποτέλεσμα το ένα δάνειο να διαδέχεται το άλλο και η μία εκποίηση των ακινήτων του Ταμείου, την άλλη. Με τελικό αποτέλεσμα την οικονομική κατάρρευση του Ταμείου.

    Η εξέλιξη αυτή είναι απόρροια της αντιασφαλιστικής πολιτικής που εφαρμόζουν οι γαλαζοπράσινες κυβερνήσεις. Ευθύνες έχουν και οι ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ. Συναίνεσαν στο διαχρονικό τζογάρισμα των αποθεματικών του ΤΠΔΥ και, τώρα, οι εκπρόσωποί τους απουσίαζαν, καθόλου τυχαία, από τη χθεσινή συνεδρίαση.

    Απαιτούμε την άμεση κρατική επιχορήγηση του Ταμείου στο ύψος των αναγκών του και ταυτόχρονα την επιστροφή όλων των διαχρονικά κλεμμένων, μέσω του τζόγου και της άτοκης διάθεσης των αποθεματικών του στους βιομήχανους».

    Ριζοσπάστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @μαχαίρης: Eγώ με τον Δημητράκη να μαλώσω? Α! είσαι καινούργιος και δεν μας ξέρεις...δεν μαλώνουμε καλέ, μιλάμε τώρα! Αλλά είμαστε Έλληνες φωνακλάδες και καλά κάνουμε και φωνάζουμε και ξεσπάμε!
    Θα ρωτήσω τον μπαμπά και τον παππού οσονούπω θα πάω να τους βρω στο μέρος που βλέπεις τα ραδίκια ανάποδα..πλησιάζω σε λίγο θα καλέσουν την κλάση μου που λέει και ο Δημητράκης! Και με το ΚΚΕ δεν έχω κανένα μα κανένα πρόβλημα! Αλλά δεν μπορώ με το πρόσχημα ότι θάρθει ο Δικτάτορας και θα καταλυθεί η Δημοκρατία να ανέχομαι όλους τους αλητήριους που χώθηκαν και μου ρουφούν το αίμα! Και να βγαίνουν με θράσος τώρα και να ζητούν την δική μου θυσία για ξεπληρωθούν τα χρέη που αυτοί δημιούργησαν...
    @DIMITRIS:ημερομηνία δεν σημειώνεις της εφημερίδας! Πότε τα έγραψαν αυτά κατόπιν εορτής;
    Άλλα έχω μάθει εγώ τώρα τι να σου πω; Aντίδραση τότε και δημοσίευση του θέματος δεν θυμάμαι να διάβασα κάπου. Ομολογώ όμως για να λέω την αλήθεια ότι τον Ριζοσπάστη δεν τον διαβάζω, όχι επειδή διακατέχομαι απο εμμονές και συναισθήματα μίσους για τους ΚΚΕδες όπως υπονοεί παραπάνω ο φίλος Μαχαίρης,αλλά απλά δεν με τραβά η δομή της εφημερίδας.(η σελιδοποίησή της)
    Βέβαια αν μου πέσει στα χέρια μου θα της ρίξω μια ματιά!
    Χάρηκα παιδιά για την νυχτερινή κουβεντούλα μας σας καληνυχτώ. Καλό Σ/ΚΟ νάχουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. To πήρες το σχόλιό μου το τελευταίο Δημητράκη μου? Δεν το βλέπω κι'εγραφα 5 λεπτά...
    Καληνύχτα Καλό Σ/ΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. kariatida62 καλησπερα, μολις μπηκα στην σελιδα εβλεπα το ηθικον ακμαιοτατο με μπουλα,παλανζτιδη κ.λ, βεβαιως δεν τσακωνομαστε, αποψεις εκφραζουμε η εφημεριδα ειναι το '08, το θεμα ειναι τα ονοματα που ειναι γραμμενα, ο αγαπητος μαχαιρης θα μας μαθει σιγα-σιγα και δεν θα μας παρεξηγει, καληνυχτα και καλο διημερο να εχεις εσυ και η οικογενεια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Kαλημέρα σε όλους. Βρίσκω την κουβέντα πολύ ενδιαφέρουσα. Η απόδοση ευθυνών δηλαδή στους βουλευτές είναι κάτι που ακούγεται πολύ συχνά από τη μεγαλύτερη μερίδα των Ελλήνων και δεν έχουν λείψει οι φορές που το έχω πει και εγώ. Ξεχνάμε όμως ότι εμείς που εκφράζουμε την αγανάκτηση αυτή, είμαστε που τους στέλνουμε εκεί. Δεν πάνε μόνοι τους. Το ογδόντα τοις εκατό των Ελλήνων επιμένει σε αυτούς τους ανθρώπους που σήμερα λέμε ότι έφεραν τη χώρα εκεί που είναι, εδώ και τριάντα χρόνια. 8 στους 10! Αυτό λέει κάτι για εμάς ως κοινωνία αλλά και για τις εναλλακτικές προτάσεις που παρουσιάζουν τα μικρά κόμματα. Αν το ΚΚΕ, ο ΣΥΝ, το ΛΑΟΣ είχαν μια εναλλακτική πρόταση ισχυρή θα ήταν τώρα στην εξουσία. Ο Ανδρέας (ίσως δημαγωγικά, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση) για παράδειγμα παρουσίασε ισχυρή πρόταση( άλλο που κατέληξε) και πήγε από το 13% το '74 στο 48% σε εφτά χρόνια.. Θέλω να πω ότι αν τα μικρά κόμματα είναι μικρά κάτι φταίει στα ίδια τα κόμματα. Εγώ Δημήτρη συμφωνώ με πολλές ιδέες του ΚΚΕ αλλά θεωρώ ότι η γλώσσα του είναι ξύλινη, πολλές φορές δογματική με φρασεολογία του '17 που διώχνει τον κόσμο παρά τον φέρνει κοντά και πολλά από τα σωστότατα επιχειρήματά του δεν ακούγονται ακριβώς λόγω της εικόνας αυτής. Ο Συνασπισμός προσπάθησε από τότε που έγινε Σύριζα, να προσεγγίσει ένα κομμάτι της αριστεράς, πιο δυναμικό αλλά και πιο ακραίο, χώρος που όμως δεν έχει απήχηση στην Ελληνική κοινωνία γιατί οι εποχές του αντάρτικου πόλεως φοβίζουν παρά κινητοποιούν. Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε ακόμα πιο κάτω στις εκλογές. Ο Καρατζαφέρης ξέρει ακριβώς που να πατήσει, στο αίσθημα φόβου και ανασφάλειας που δημιουργεί η τραγική μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας (και για τους Έλληνες και για τους μετανάστες). Κι αυτός όμως έχει τα όριά του. Όλοι όμως ανεξαιρέτως, μικροί και μεγάλοι εκφράζουν από ένα κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας. Δυστυχώς, παρόλο που μας αρέσει να τους βρίζουμε, αποτελούν έναν καθρέφτη της Ελλάδας. Γιατί τα κόμματα δεν είναι μόνο στη Βουλή, είναι παντού. Τι δουλειά έχουν στο συνδικαλιστικό κίνημα; Είμαι εκπαιδευτικός και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην έχουμε ένα υπερκομματικό όργανο που να διεκδικεί για όλους ανεξαιρέτως. Είναι άλλα τα αιτήματα του αριστερού καθηγητή από του δεξιού; Κι όμως και εμείς ακολουθούμε τυφλά και ψηφίζουμε ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ κλπ ή τους ενισχύουμε μη ψηφίζοντας καθόλου..Δεν λέω προς θεού ότι ο φουκαρά ο εργάτης των 700 πρέπει να πληρώσει για τις μίζες των μεγάλων, αλλά αν κι αυτός ξυπνήσει, μπορεί αντί να πάει για μπάνιο στις επόμενες εκλογές να στείλει όλους τους χαραμοφάϊδες σπίτι τους..
    Συγγνώμη για το μανιφέστο!! Αλλά η κουβέντα έχει ενδιαφέρον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. θοδωρη καλημερα, γραφε οπως θελεις και οσο θελεις, ακριβως τα κομματα τα στελνει ο κοσμος στην βουλη και οταν ο κοσμος παει για μπανιο και ειναι περιχαρακωμενος στις παλιες του εμμονες ερχεται η στιγμη που την πληρωνουμε ολοι και εκ του αποτελεσματος κρινεται η ορθοτητα της ψηφου μας, αλλα 50 χρονια να μας κλεβουν, να μας φυλακιζουν, να μας διασυρουν παγκοσμιος, να διαλυουν λιγο-λιγο την οικονομια της χωρας και εμεις να ειμαστε θεατες και ''ραχατιλιδες'' στις προσταγες καποιων που παιζουν κατ'εντολη αλλων το παιχνιδι υποταγης της χωρας μας, ενα εγκλημα ετων και για μια θεση στο δημοσιο, μια επιδοτηση, μια μεταθεση, μια συμβαση 8αμινη κ.λ. ηρθε η στιγμη που το τουνελ του ανδρεα αποδεικνυεται οτι φως δεν εχει στην ακρη, αλλα βαθυ σκοταδι χρονων, παντα θοδωρη το κ.κ.ε ελεγε τα πραγματα με το ονομα τους και παντα οπως θα θυμασε ειχε την αντιμετωπιση αυτη που χαρακτηριζεις ξυλινο λογο και αποκλεισμους απο την δυνατοτητα να ακουστει προς τον κοσμο η φωνη του, ε οπως εχουν διαβρωσει χρονια την κοινωνια ετσι μεσα στο πακετο υπηρχε και η προσθηκη της παραγκωνησης, της απαξιωσης και πολλες φορες της διαστρεβλωσης του λογου του κ.κ.ε, ποτε εχει παρουσιασθει στην εκταση που εχουν τα κομματα της ''εξουσιας''-στα μ.μ.ε- ο λογος και οι αγωνες του κ.κ.ε, ποσες φορες ''αρπαζουν'' ενα κομματι μιας ολοκληρης ανακοινωσης το ταιριαζουν οπως θελουν και ''θολωνουν'' το τοπιο, ο κοσμος τρεχει απο το πρωι μεχρι το βραδυ και οταν κατσει μπροστα στο χαζοκουτι ''τρωει'' οτι του σερβιρουν και μια και ειναι και κομματι δυσκολο οι αγωνες-απεργιες,διαδηλωσεις- σου λενε εμεις ψηφιζουμε οτι και ο μπαμπας η ελα μωρε το κ.κ.ε θα τα λυσει η εμεις εχουμε ελευθερη οικονομια και ανοικτη αγορα και τωρα που μαυρα κορακια με νυχια γαμψα πετανε πανω απο το κεφαλι μας ακομα και τωρα ψαχνουμε αιτιες και λογους να μην καταδικασουμε αυτους που το αιωνια εχθρικο συστημα που υπηρετουν-οπως και οι προκατοχοι τους- μας εφερε-εφεραν σ'αυτη την δυσκολη θεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ......to υποψιαστηκα οτι μιλατε....τελος παντων μιλατε οσο περισσοτερο μπορειτε και παντως θα το θεωρουσα πολυ σημαντικο να μιλατε και μαζι μου....ειμαι πολυ νεος χρηστης αλλα μεγαλος στην ηλικια γι αυτο χαιρομαι πολυ για ολους σας και σας ευχαριστω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. μαχαιρης καλησπερα, μπαινεις οποτε θελεις και γραφεις οτι θελεις και οπως θελεις, ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τι ωραία που μεγαλώνει η παρέα!!! Ο Θοδωρής κάλυψε πολλά απ'αυτά που είχα να προσθέσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Φίλε Δημήτρη γίνομαι γραφικός όταν στις εκλογές φωνάζω σε φίλους και γνωστούς να πάνε να ψηφίσουν.. Τους εξηγώ ότι αν δεν ψηφίσεις δεν δείχνεις τη δυσαρέσκειά σου αλλά την αδιαφορία σου..και με γράφουν κανονικά βέβαια..:-)
    Πάντως όπως είδες δεν έγραψα μόνο για το ΚΚΕ αλλά για όλα τα κόμματα. Βέβαια με το ΚΚ και τον κομμουνισμό ως σύστημα, εν γένει, έχω μεγάλες ιδεολογικές διαφορές, όμως δεν θα διστάσω να συμφωνήσω με την Αλέκα σε πολλές από τις θέσεις της γιατί πιστεύω ότι εκφράζουν την κοινή λογική..απλά επιμένω στο επικοινωνιακό κομμάτι. Οι συνεχείς αναφορές στην πλουτοκρατία, στον εργαζόμενο, στον ιμπεριαλισμό (δε λέω ότι πολλές φορές δεν έχουν βάση, γιατί έχουν..) κάθε φορά που στέλεχος του ΚΚ μιλάει και για οποιοδήποτε θέμα και αν είναι αυτό, δεν περιγράφουν τα προβλήματα από όλες τις πλευρές τους.
    Όσο για την πρόσβαση στα μέσα, θα συμφωνήσω ότι τα μικρά κόμματα (όχι μόνο το ΚΚ) έχουν λιγότερο χρόνο στις ειδήσεις. Στις συζητήσεις όμως που γίνονται, πάντα υπάρχει εκπρόσωπός τους και έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους.
    Τέλος το ΚΚ είναι το μοναδικό κόμμα που έχει δικό του τηλεοπτικό (και ραδιοφωνικό) σταθμό για να εκφράζει τις απόψεις του (αφήνω το ανεκδιήγητο Τηλεάστυ εκτός..). Δεν μπορείς να μου πεις ότι δεν έχει τρόπο με δικό του κανάλι να περάσει το μήνυμά του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή