Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

ΑΓΑΝΤΑ... ΗΠΑ - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Στάσεις εργασίας σε φαστ φουντ
«Δεν μπορούμε να επιβιώσουμε με 7,25 δολάρια την ώρα». Eργαζόμενους σε πολλές αμερικανικές αλυσίδες ταχυφαγείων (Fast Foods) πήραν τη σκυτάλη από τους εργαζόμενοι στη αλυσίδα λιανικής «Walmart» και προχώρησαν σε στάσεις εργασίας και διαμαρτυρίες στη Νέα Υόρκη ζητώντας υψηλότερους μισθούς και το δικαίωμα να οργανώνονται σε συνδικάτα.
Τις στάσεις εργασίας, απεργίες και διαδηλώσεις οργάνωσε, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Guardian» η ομάδα Κοινότητες της Νέας Yόρκης για Αλλαγή-(NYCC) στηρίζοντας την προσπάθεια των εργαζομένων να οργανώσουν συνδικάτο και να αναγνωριστεί, ενώ έχει δημιουργηθεί και ειδική ιστοσελίδα από τους εργαζόμενους που μέχρι χτες πάνω από 15.000 εργαζόμενοι υπέγραφαν τη διακήρυξη που απευθύνεται στους προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους των αλυσίδων φάστ φουντ όπως «Wendy's», «McDonald's», «Pizza Hut» κ.ά.
Χαρακτηριστικό δείγμα της στυγνής εκμετάλλευσης και της τρομοκρατίας είναι το παράδειγμα που αναφέρει το διαδικτυακό περιοδικό Salon.com όπου 79χρονος (!) εργαζόμενος που δούλευε στα «Macdonalds» από το 1996 με αποδοχές 7,40 δολάρια την ώρα απολύθηκε όταν προσπάθησε να κινητοποιήσει και να οργανώσει τους εργαζομένους.
Αλλα κουραγιο...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,υσ η χωρα των ''ευκαιριων'' και της ''ελευθεριας''

2 σχόλια:

  1. Η χωρα τον γενναιων..Η γη των ελευθερων...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαστορα καλημερα, ναι, ναι, ακριβως ετσι, 79 χρονων στο μεροδουλι, ευκαιριαααααααα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή