Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

ΑΓΑΝΤΑ... ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΑΓΡΟΤΙΑ
Αγωνιστική απάντηση στην πολιτική αφανισμού
Κινητοποιήσεις αύριο σε Καρδίτσα, Τρίκαλα. Την Πέμπτη στα Φάρσαλα
Αγωνιστική απάντηση στην πολιτική που τους οδηγεί στη φτώχεια και το ξεκλήρισμα δίνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες της Θεσσαλίας αυτή τη βδομάδα. Οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των νομών της Θεσσαλίας προχωρούν σε κινητοποιήσεις με κάθοδο των τρακτέρ, κινούμενες στο αγωνιστικό πλαίσιο των κατευθύνσεων που δόθηκαν από τη διευρυμένη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ.
Συγκεκριμένα αύριο Δευτέρα 10 Δεκέμβρη, στις 11 το πρωί, γίνεται μεγάλο συλλαλητήριο, με τρακτέρ, στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας. Επίσης αύριο την ίδια ώρα γίνεται αγωνιστική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων. Την Πέμπτη, 13 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ., θα γίνει κινητοποίηση, με τρακτέρ, στην πλατεία των Φαρσάλων.
Οι μικρομεσαίοι αγρότες της Θεσσαλίας αγωνίζονται ενάντια στην ολέθρια πολιτική της τρικομματικής συγκυβέρνησης, που τους πλήττει καίρια, όπως πλήττει και τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα:
Με την απόφαση για το κράτημα λογιστικών βιβλίων και την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ, θα φορολογηθούν άγρια, ενώ φαίνεται να προωθείται και η φορολόγηση των χωραφιών.
Η επιστροφή του ΦΠΑ μειώνεται, φέτος, από 11% στο 6%, με άμεση προοπτική την πλήρη κατάργησή της.
Οι πενιχρές αγροτικές συντάξεις μειώνονται, με το κόψιμο των δώρων Χριστουγέννων - Πάσχα και του επιδόματος άδειας, ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει εντελώς αν θα κοπεί και το 30ευρω.
Οι εισφορές στον ΟΓΑ για την Υγεία αυξάνονται κατά 70%, την ίδια στιγμή που επεκτείνεται και αυξάνεται η συμμετοχή στην αγορά φαρμάκων στο 25%, που θα μεγαλώνει όταν δε χρησιμοποιούνται γενόσημα, ενώ μεγάλη αύξηση έχουμε και στις εισφορές για την αγροτική σύνταξη, με την αναγκαστική αλλαγή των κλιμακίων.
Η τιμή του πετρελαίου αγροτικής χρήσης ανέβηκε, ενώ είναι αμφίβολο αν θα δοθεί το υπόλοιπο 50% της επιστροφής φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, που, ούτως ή άλλως, περικόπτεται, όταν η τιμή του αυξάνεται.
Η τιμή του αγροτικού ρεύματος αυξήθηκε κατά 30% και νέα αύξηση θα αποφασιστεί τον ερχόμενο Γενάρη.
Το νερό άρδευσης και ύδρευσης έχει μετατραπεί σε πανάκριβο εμπόρευμα.
Και αυτή τη φορά, όπως πάντα τις τελευταίες δεκαετίες, ο αγώνας της θεσσαλικής μικρομεσαίας αγροτιάς στρέφεται κατά της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, η οποία την οδηγεί στο ξεκλήρισμα, την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, με προοπτική μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, που θα στοχεύει στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών σε φτηνά και ποιοτικά τρόφιμα, καθώς και στην κάλυψη των αναγκών για πρώτες ύλες στη μεταποιητική βιομηχανία.
Αλλα κουραγιο...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, υσ «Κινεζοποίηση»
Στην απόφαση πολλών πολυεθνικών εταιρειών να εγκαταλείψουν τις χώρες της Νότιας Ευρώπης αναφέρεται δημοσίευμα της «Wall Street Journal». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι εταιρείες δικαιολογούν την απόφασή τους υποστηρίζοντας ότι οι χώρες της Νότιας Ευρώπης δεν πληρούν πια τις προϋποθέσεις που χρειάζεται μια εταιρεία για να αναπτυχθεί, δηλαδή έναν ολοένα αυξανόμενο πληθυσμό, αυξανόμενο πλούτο και ισχυρό κρατικό προϋπολογισμό. Γι' αυτό το λόγο, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, στρέφουν τις επενδύσεις τους προς αναδυόμενες αγορές, όπως είναι η Βραζιλία και η Τουρκία. Προβάλλεται ακόμη το γεγονός ότι παρατηρείται μείωση των απευθείας ξένων επενδύσεων στις χώρες του νότου (κατά 38% σε Πορτογαλία, Ισπανία, Ελλάδα και Ιταλία από το 2007), ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2012, για πρώτη φορά, οι αναδυόμενες αγορές απορρόφησαν το 50% των ξένων επενδύσεων σε διεθνές επίπεδο.
Σε πρόσφατη έρευνα της εταιρείας «BDO International», αναφέρεται ότι οι οικονομικοί διευθυντές πολυεθνικών εταιρειών θεωρούν πιο επικίνδυνο να επενδύσει σήμερα κάποιος στην Ελλάδα και την Ισπανία, παρά στη Συρία και στην Αίγυπτο - όπως αναφέρεται -, καταγράφοντας και έναν άλλο ανασταλτικό παράγοντα για επενδύσεις στη Νότια Ευρώπη: τη μεγάλη γραφειοκρατία.
Είναι λογικό το κεφάλαιο να κινείται με γνώμονα τη μεγιστοποίηση των κερδών του, ωστόσο παίρνει υπόψη του και την «ασφάλεια» και την «παραγωγικότητα» στις χώρες όπου μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους .
Επομένως, αν συνυπολογίσει κανείς όλους τους παράγοντες που ωθούν τα μονοπώλια στις αποφάσεις για μετεγκατάσταση, αντιλαμβάνεται ότι ένας από τους λόγους αυτών των κινήσεων είναι και ο εκβιασμός προς τα κράτη και τους λαούς της Νότιας Ευρώπης να δεχτούν την «κινεζοποίησή» τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου