Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

ΑΓΑΝΤΑ... Ποιος θυμάται το Νευροκόπι;
Ποιος θυμάται το κλάμα για τους χιλιάδες τόνους πατάτας που έμεναν απούλητες, μέχρι που κάτι πονηροί έστησαν το «κίνημα της πατάτας»; Οι απαντήσεις σ' αυτές τις ερωτήσεις δίνουν την εύκολη πλευρά της υπόθεσης. Υπάρχουν κι άλλες πιο δύσκολες ερωτήσεις: Ποιος κερδίζει από την ανακοίνωση για την αρρώστια στην πατάτα Νευροκοπίου;
Κι εδώ οι απαντήσεις δεν είναι πολλές: Αυτός που ελέγχει τις τιμές. Και θα μπορεί τώρα να λέει πως δεν υπάρχει Νευροκόπι, άρα έλλειψη, άρα αύξηση τιμής, γιατί ο πατατόσπορος Ολανδίας είναι πιο ακριβός από αυτόν της Τουρκίας και πάει λέγοντας. Να θυμίσουμε πως με ανάλογη μέθοδο ήδη η τιμή του σταριού είναι στα ύψη. Το επόμενο είναι να ανακαλυφθεί μόλυνση και στο ρύζι.
Διά ταύτα: Ποιος θυμάται τις θέσεις του ΚΚΕ για την διατροφική επάρκεια; Τις θέσεις που έκαναν καθαρό ότι η διατροφή του πληθυσμού δεν μπορεί να εξαρτάται από τα μονοπώλια που ελέγχουν από το σπόρο ως και το σακούλι στο ράφι του σούπερ μάρκετ.
Τις θέσεις που έχουν αναδείξει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και δυνατότητες της χώρας αρκεί να φύγουν από τη μέση τα μονοπώλια; Μέγα θέμα, για να επανέλθουμε.
Αλλα κουραγιο...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, υσ
ΑΣΧΕΤΟ: «Μολυσμένος μη πιστοποιημένος πατατόσπορος (...) καλλιεργήθηκε στο λεκανοπέδιο του Κάτω Νευροκοπίου Δράμας που είναι σχεδόν συνώνυμο με την ελληνική παραγωγή πατάτας (...) από την αρχή του χρόνου τέθηκε σε αυστηρή καραντίνα το αγρόκτημα Περιθωρίου έκτασης 2.000 στρεμάτων όπου για διάστημα τουλάχιστον 30 ετών απαγορεύεται να γίνει σπορά πατάτας (...) αποζημιώσεις δεν προβλέπονται από τους κοινοτικούς κανονισμούς (...) η μόλυνση διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της συγκομιδής της παραγωγής του 2011» (στο ΕΘΝΟΣ).

5 σχόλια:

  1. Τιποτα δεν εχει η πατατα Νευροκοπιου..Εκτος απο το οτι ο σπορος δεν ελεγχεται, απο ξενους...
    Ο Μη πιστοποιημενος σπορος δεν ειναι επικινδυνος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ουσία είναι ότι η διατροφική "αλυσίδα "ελέγχεται από τον πρώτο ως τον τελευταίο κρίκο της από τα τραστ του πλούτου. Και τελικά γίνεται αλυσίδα (άνευ εισαγωγικών) στο λαιμό του φτωχού αγρότη και του καταναλωτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ηθελαν να ελεγχεται...Αυτοι που παραγουν τους.."πιστοποιημενους" σπορους...

    Στο χερι των αγροτων ειναι..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαστορα καλησπερα, συμφωνω τα παντα ειναι θεμα ελεγχου της παραγωγης, απο τις εταιρειες που ''παραγουν'', σπορους και λιπασματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευρυτανα ιχνηλατη, ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή