Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΑΓΑΝΤΑ... ΑΠΟΝΟΜΗ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΕ
Αποθέωση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας Με σαφή αντικομμουνιστικά στοιχεία η αιτιολόγηση για τη βράβευση της λυκοσυμμαχίας Σε τελετή αποθέωσης της υποκρισίας και της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας εξελίχτηκε η χτεσινή απονομή του «Νόμπελ Ειρήνης» στη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που έγινε στο Οσλο. Η επιλογή, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νορβηγικής Επιτροπής, έγινε για το ρόλο της ΕΕ στη μεταμόρφωση «μιας ηπείρου πολέμων, σε ήπειρο ειρήνης»! Το σκεπτικό της απόφασης έχει σαφή αντικομμουνιστικά κίνητρα, αν σκεφτεί κανείς ότι ο Νορβηγός πρόεδρος της Επιτροπής Νόμπελ μίλησε κατά την απονομή για «τα 80 εκατομμύρια ανθρώπους» που έπεσαν στο παρελθόν θύματα του «εξτρεμισμού».
Αναπαράγουν δηλαδή την εξίσωση του κομμουνισμού με το ναζισμό και βραβεύουν την ΕΕ που ποινικοποιεί σε κράτη μέλη της τα κομμουνιστικά σύμβολα. Ταυτόχρονα, συμμετέχει στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπου Γης και ενισχύει τους στρατιωτικούς - κατασταλτικούς μηχανισμούς ενάντια στους λαούς εκτός και εντός των συνόρων της. Το βραβείο παρέλαβαν οι πρόεδροι: του Συμβουλίου - Χέρμαν Φαν Ρόμπαϊ, της Επιτροπής - Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και του Κοινοβουλίου - Μάρτιν Σουλτς. Παρόντες στην απονομή ήταν περίπου 20 Ευρωπαίοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, μεταξύ των οποίων ο Γάλλος πρόεδρος Φρ. Ολάντ και η Γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ, αλλά και ο Ελληνας πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς.
Μάλιστα, ο Ελληνας πρωθυπουργός ανέδειξε στη διάρκεια του γεύματος που ακολούθησε τον κίνδυνο του «πολιτικού εξτρεμισμού» που μπορεί «να πλήξει την υπόλοιπη Ευρώπη», μιλώντας για την κατάσταση στην Ελλάδα και το πλήγμα που δέχεται η «κοινωνική συνοχή».
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε μια έμπρακτη απόδειξη για το πώς εννοεί η ΕΕ την ειρήνη, κάλεσε τη λεγόμενη «διεθνή κοινότητα» να επέμβει στη Συρία.
«Η σημερινή κατάσταση στη Συρία αποτελεί ένα στίγμα για την παγκόσμια συνείδηση και η διεθνής κοινότητα έχει ηθική υποχρέωση να επέμβει», είπε, εννοώντας στρατιωτικά, όπως άλλωστε έχει κάνει και σε άλλες περιπτώσεις η ΕΕ.
Αλλα κουραγιο...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,υσ Σε σχόλιο, για την απονομή του βραβείου «Νόμπελ Ειρήνης» στην ΕΕ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Και σ' αυτούς που το απένειμαν και σ' αυτούς που το παρέλαβαν ταιριάζει απόλυτα ο στίχος του Μπρεχτ : "... είδα το παλιό να πλησιάζει, μα έρχονταν σα Νέο. Σερνόταν πάνω σε καινούργια δεκανίκια που κανένας δεν είχε ξαναδεί και βρωμούσε νέες μυρωδιές σαπίλας που κανείς δεν είχε πριν ξαναμυρίσει"».

2 σχόλια:

  1. Καλα..Εδω το πηρε ο Κισσιγκερ...!!

    ο.."ειρηνοποιος"

    Και ο γιατρος,του θανατου,που εφηυρε την..Λοβοτομη...!!

    Αυτη η..απονομη, μου φανηκε...Φυσιολογικη...!!
    Στα πλαισια της..Κομισιον..Που αυτοαποκαλειται..Το συντηρητικοτερο πολιτικο μορφωμα,της Ευρωπης...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαστορα καλησπερα, τα μεγαλα πνευματα εχουν τις απονομες τους, οχι παιζουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή