Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011




ΑΓΑΝΤΑ...

Περιορισμός διαδηλώσεων και κινητές κάμερες!

Νομοσχέδιο για κινητοποιήσεις και νέα μέτρα καταστολής του εργατικού κινήματος ανακοίνωσαν χτες στη Βουλή.

Ο Χρήστος Παπουτσής σημείωσε ότι «κρίνεται επιτακτική η ανάγκη να εκσυγχρονιστεί το πλαίσιο του "συνέρχεσθαι" όχι με την έννοια του περιορισμού του συνταγματικώς κατοχυρωμένου δικαιώματός του, αλλά με τρόπο ώστε η άσκηση του δικαιώματος αυτού να μην παραλύει κάθε φορά το κέντρο της Αθήνας».

Και κινητοί «καμεροχαφιέδες» θα υπάρχουν πλέον στους δρόμους της Αθήνας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφέροντας ότι θα εγκατασταθούν τόσο στα περιπολικά της Αστυνομίας όσο και στις μηχανές της ΕΛ.ΑΣ.

Ο υπουργός επιχείρησε να παρουσιάσει το μέτρο ως ενισχυτικό της αστυνόμευσης, αλλά ταυτόχρονα και ως μέσο προστασίας του πολίτη από την ...αστυνομική βία.

Ο Χρήστος Παπουτσής ανακοίνωσε αλλαγές που δρομολογούνται στους κανόνες εμπλοκής της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και τη διατήρηση του καθεστώτος των προληπτικών προσαγωγών ομαδικών ή ατομικών βάσει ενδείξεων (δηλαδή στην ουσία όποτε κρίνουν οι δυνάμεις καταστολής).

Επίσης ανέφερε ότι το αρχηγείο της Αστυνομίας εξετάζει - «εξαιτίας της διεθνούς εμπειρίας» - τη χρήση νερού και πλαστικών σφαιριδίων εναντίον διαδηλωτών.

Τα σχέδια αυτά καταστολής του λαϊκού κινήματος, με την αξιοποίηση και το πρόσχημα πάντα της δράσης προβοκατόρικων στοιχείων, είναι διαχρονική επιδίωξη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και άλλων πρόθυμων αστικών δυνάμεων.

Και βέβαια δεν είναι ζήτημα μόνο παραβίασης ακόμα και του αστικού συντάγματος για την «ελευθερία του συνέρχεσθαι», αλλά πρωτίστως καθαρά πολιτικό και ταξικό ζήτημα και επομένως μόνο ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται από την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία και έτσι πρέπει να απαντηθεί και η όποια νομοθετική πρωτοβουλία έρθει από την κυβέρνηση.

Αλλα κουραγιο...


υσ ''…στην φοιτητριούλα πουσ' έχει ερωτευτεί θα σε καταγγείλω πονηρέ πολιτευτή…''

4 σχόλια:

  1. ΤΣΑΜΠΑ ΧΑΡΑΜΙΖΕΙΣ θα παω να της πω...Το νεανικο σου και αγνο,ενθουσιασμο...!!

    Να κοιτταξουν τα κομματα...Που ενοχλουν τον τουρισμο, τους ξενοδοχους, τους εστιατορες και τα περιπτερα του κεντρου...
    Να χτενιζουν και να μακιγιαρουν λιγο τους διαδηλωτες...!!
    Δε μπορει ο καθε λιγδης...Να βγαινει στην τηλεοραση...Αχτενιστος...!!

    Την αστυνομικη βια...Πως θα την περιορισουν οι καμερες στα περιπολικα;;;
    Θα ειναι και στο κεντρο παρακολουθησης...Εκπροσωποι των διαδηλωτων;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημήτρη αυτό με τις μάνικες και το νερό, πολύ με προβληματίζει και με φοβίζει. Περισσότερο απ΄όλα τα άλλα μπορώ να σου πω.
    Ελπίζω ότι θα έχουν την ευαισθησία,το χειμώνα να κάνουν χρήση ζεστού νερού.
    Να υπάρχουν ιδικές εγκαταστάσεις, από τις οποίες θα αντλούν ζεστό νερό,για ενίσχυση άλλωστε και της πράσινης επιχειρηματικότητας που προωθούν.
    Ε,είπαμε,διαδήλωση,διαμαρτυρία,χειμώνα, καλοκαίρι,αλλά όχι και να μας ξεπαγιάσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαστορα καλησπερα.

    Η μονη ''φοιτητριουλα'' που τον πιστευει ακομα ειναι γυναικα του, απο τις ''βολτες'' στην Κουβα, μεχρι την καρεκλα σημερα του υπουργου εχει κυλησει πολυ νερο, στις πορτες της Παρου, ειναι τοσο διαπλεκομενος, που δεν τον ενοχλει τιποτα, αλλωστε δεν μετρησαν οι 82 νεκροι του Σαμινα και ο ευαισθητος λιμεναρχης της Παρου, μερικα ανοιγμενα κεφαλια διαδηλωτων και μερικοι καρκινοι, ''αυριο'', ποιος θα τους συνδεσει με τον χοντροπετσο αριβιστα ''σοσιαλφασιστα'' υπουργο, κανεις, εκτος απο τους ιδιους τους αυριανους ασθενεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Β.Β καλησπερα.

    Οταν εχεις την ''ανεξελεκτη'' βια, των διαφορων ομαδων της αστυνομιας, ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ, κ.λ.π, ''πεσιματα'' με τις μηχανες σε διαδηλωτες, οταν εχεις συμπεριφορες ναζιστικες, κλωτσιες στην κοιλια, στο κεφαλι, σε πεσμενους διαδηλωτες, χτυπηματα με την λαβη των γκλομπς, ψεκασμους σε προσωπα, χειρομβοβιδες, κροτου, επανω σε διαδηλωτες, με συνεπεια καψιματα, κωφωση, απο τους υποτιθεμενους φρουρους της ''ταξης και ηθικης'', ε, το κερασακι της κρατικης καταστολης, ειναι οι χρωμομπαλες, συλληψη, στην ''περιμετρο'' καθε ''ζωγραφισμενου'', νερο με πιεση, ποσα χερια, ποδια, κεφαλια, θα σπασουν και εχουμε στο μενου πλαστικες σφαιρες, που ενω δεν σκοτωνουν, ολο παραδοξως, ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ και επονται τειζερ, σκυλοι, ηρθαμε σε καθεστως ΠΙΝΟΣΕΤ, ΦΡΑΝΚΟ, ΧΙΤΛΕΡ, η χωρα μας, οποτε περναγε τις μεγαλες της δοκιμασιες, στην κυβερνηση υπηρχε καποιος ''ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ'', το ξερουν το ''παιχνιδι'' καλα, στον κοσμο τωρα επαφιεται η ΑΛΛΑΓΗ Η ΟΧΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΑΥΤΗ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, θελουμε τα παιδια μας, να γινουν ερμαια των μαλακων η σκληρων ναρκωτικων, θελουμε εμεις και τα παιδια μας, να εχουμε αξιοπρεπεια και προοδο? Θελουμε να ειμαστε ενταξει οταν κοιταζομαστε στον καθρεπτη μας, η θα σκυψουμε και θα τα χασουμε ολα, περηφανεια, συναδελφικοτητα, εννοια για τον διπλανο μας, εγγυηση για τους γονεις μας?
    Στο χερι μας ειναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή