Τρίτη 23 Αυγούστου 2011






ΑΓΑΝΤΑ...

"ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ"

«Δεν διαδήλωσα ποτέ υπέρ του Αμντουλάχ Οτζαλάν, από που συμπεράνατε αυτό;» δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα Ραντικάλ, ο Γιώργος Νταλάρας, που με αφορμή την παρουσία του στην Κωνσταντινούπολη δίνει συνεντεύξεις στα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης.

Οι γείτονες μας μέχρι πρόσφατα των θεωρούσαν «εχθρό των Τούρκων» λόγω των συναυλιών του υπέρ της Κύπρου και λόγω των απόψεων του υπέρ του Οτζαλάν.

Ο Νταλάρας τους διαψεύδει.

Η τουρκάλα δημοσιογράφος Ιπέκ Ιζτζί, ρώτησε στον Έλληνα τραγουδιστή αν συμμετείχε σε επιτροπή που έκανε πορεία υπέρ του Κούρδου ηγέτη ο Γιώργος Νταλάρας απάντησε « εμείς δεν είμασταν 20 άτομα αλλά χιλιάδες.

Όμως δεν βρεθήκαμε εκεί για να στηρίξουμε τον Οτζαλάν.

Απο που το συμπεράνατε αυτό. Δεν μας άρεσε ο τρόπος προσέγγισης της Ελλάδας στο θέμα του Οτζαλάν. Εμείς διαδηλώσαμε κατά του βαθέως κράτους της Ελλάδας.»

«Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του», δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet ο Γιώργος Νταλάρας, που με αφορμή την παρουσία του στην Κωνσταντινούπολη, δίνει συνεντεύξεις στα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης.

Αστο καλύτερα...

Ο τραγουδιστής κύριος Νταλάρας, σχολιάζοντας τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με αφορμή συναυλία του στη γειτονική χώρα, φέρεται από τουρκικές εφημερίδες να έχει δηλώσει (αλλά και από ελληνικές εφημερίδες που προέβησαν σε σχετικές αναδημοσιεύσεις), ότι
«οι χάρτες τυπώνονται και τα σύνορα τα καθορίζουν οι μαθηματικοί και οι τοπογράφοι. Ο Θεός δεν έχει τυπογραφείο. Για το Αιγαίο άλλοι λένε πως ανήκει στους Τούρκους, άλλοι στους Ελληνες, στην πραγματικότητα όμως το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια».
*
Εφόσον τα παραπάνω ειπώθηκαν - λέμε: «εφόσον» - τότε εκτός της απόδειξης ότι κάποιοι στέρεψαν τόσο πολύ, ώστε να αναμυρηκάζουν με πενήντα χρόνια καθυστέρηση τις «εξυπνάδες» της δεκαετίας του '70 σαν «εξυπναδίτσες» της δεκαετίας του 2020,
έχουμε και μια ακόμα απόδειξη, αυτήν τη φορά περί της ορθότητας της πανάρχαιας εκείνης ρήσης:
Καλύτερα να μασάς (ή να τραγουδάς) παρά να μιλάς...

Αλλα κουραγιο...



υσ ΑΣΧΕΤΟ, στην Λυβιη, λιγο προτου ''πεσει'' το καθεστως κανταφι, σακκουλες με δολαρια αλλαζαν χερια, τανκερ γεμιζαν με πετρελαιο και ''καποιοι'' ''δαιμονιοι'' Ελληνες εφοπλιστες εκαναν νεες περιουσιες, 500.000 δολαρια ''σακκουλατα'' για αξιας 5.000.000 δολαριων πετρελαιο στο τανκερ και οπως ελεγε καποτε ο τραγουδιστης,

Στης ανάγκης τα θρανία
και στης φτώχειας το σχολειό
μάθαμε την κοινωνία
και τον πόνο τον παλιό

Παραπονεμένα λόγια
έχουν τα τραγούδια μας
γιατί τ' άδικο το ζούμε
μέσα από την κούνια μας

Το σεργιάνι μας στον κόσμο
ήταν δέκα μέτρα γης
όσο πιάνει ένα σπίτι
και ο τοίχος μιας αυλής.

6 σχόλια:

  1. Ti περιμενεις, φιλε Δημητρη, απο... ακατανομαστους; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ηταν και τυχερούλης ο ακατανόμαστος.
    Του έδωσαν από τα καλύτερα τραγούδια!
    Για αλλού ξεκίνησε και αλλού η "μάσα" τον πήγε..

    Κάποτε άκουγα τον Βυζαντινό εσπερινό και την Μικρά Ασία μετά μανίας οφείλω να ομολογήσω τότε που ακόμα το "άπληστο" ήταν καλά καταχωνιασμένο.

    Φιλιά στην Κατερίνα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Elva καλησπερα.

    Καποτε ελεγα οτι ο Ρασουλης και ο Πανουσης ητανε υπερβολικοι με την κριτικη που του εκαναν, αλλα οι ανθρωποι ητανε μεσα στα πραγματα ηξεραν για τον ακατανομαστο.

    Γ....., εχω ''καταθεσει'' πολλα κατοσταρικα, εκεινα τα παλια, στις μπουατ που τραγουδουσε, μας μιλαγε με το μικρο μας ονομα, τι ''αιμοδοτες'' του ημαστε.

    Οποτε δεν μας χ.... ρε γιωργακι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιαγιά Αντιγόνη καλησπερα.

    Να ''δεις'' το κατινακι που εχει βαλει τους μεγαλους του δισκους και αν κανουμε λαθος και βαλουμε κανενα cd, το ''παει'' στ'αζητητα, μενος, σου ''λεω''.

    Τα χαιρετισματα σου θα τα διαβαζει απο το λαπτοπακι της στο Κορθι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Tα τραγουδια Δεν χαρακτηριζονται απο τους ερμηνευτες...Οπως τα γραμματα, ΔΕΝ χαρακτηριζονται απο τους..Ταχυδρομους...!!
    Καλα τα τραγουδια...Κα κος και συμφεροντολογος απεδειχθη ο...Μπακαλης..!!
    Αληθεια..Το ανεκδοτο με τα..ψαρια του αιγαιου..
    Ειναι παλιο και μουχλιασμενο...Αλλα..
    Κανενας δημοσιοκαφρος δεν βρεθηκε...
    Να ρωτησει τον..Μπακαλη, του τραγουδιου...
    "Σε ποιον ανηκει κυριε Μπακαλη μας...
    Ο ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ του Αιγαιου;;;;"

    ΥΓ...Καλως ηρθες οικαδε..Φιλε...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαστορα καλως σε βρηκα.

    Το συνθημα περι ψαριων, το ειχαμε καποτε χαρακτηρισει και σωστα ως εφευρημα των ασφαλητοαναρχικων και γραφοταν στους τοιχους των Εξαρχειων, οποτε ο ΜΠΑΚΑΛΗΣ με τους επιχρυσους ρουμπινεδες, καλα θα κανει να το βουλωσει γιατι υπαρχουν ραμματα για την ''επαναστατικοτητα'' του, του πρασινου, νεοκοπου ''σοσιαλιστοφοροδιαφευγοντα''...

    ΑπάντησηΔιαγραφή