Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011







ΑΓΑΝΤΑ...

Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ Μ. ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ!

"το Διαδίκτυο πρέπει να πάψει να φιλοξενεί κουκουλοφόρους"

«Άλλο η ειρηνική διαδήλωση και άλλο τα τσαντίρια στο Σύνταγμα. Πεθαίνει ο τουρισμός μιας πόλης και το εμπόριό της. Να μπουν μπροστά σε αυτή την υπόθεση και ο κ. Καμίνης και ο κ. Κακλαμάνης (πρώην δήμαρχος Αθηναίων). Δεν είναι η Ελλάδα χώρα του τρίτου κόσμου και αυτοί που έχουν κατασκηνώσει στην πλατεία δεν εκείνοι που πάνε κάθε Κυριακή για να διαδηλώσουν».

«Ουσιαστικά κάποιοι θέλουν να καταλύσουν τη δημοκρατική εξέλιξη της χώρας, την αναπτυξιακή της προσπάθεια, τη σταθεροποίηση της οικονομίας. Εγκληματίες, είναι το λιγότερο», δήλωσε ο κ. Παπαϊωάννου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real. Για τους ιδιοκτητες ταξι.

«Είμαι ριζικά αντίθετος με κείνο το κομμάτι του μνημονίου που αφορά τις εργασιακές σχέσεις και ιδιαίτερα το θέμα των συλλογικών και κλαδικών συμβάσεων. Έπρεπε η κυβέρνηση να επιμείνει και να πει στην τρόικα ότι αυτά για την Ελλάδα είναι αδιαπραγμάτευτα. Επίσης με ενοχλεί πολύ η μείωση των μισθών και των συντάξεων κάτω από τα 1.000 ευρώ»

"Πρωταγωνιστές επεισοδίων εναντίον βουλευτών αποδεδειγμένα είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με ονοματεπώνυμο" αναφέρει σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής ο υπουργός Δικαιοσύνης κ Μ Παπαιωάννου.

Ο κ. Παπαιωάννου καλεί τον κ. Τσίπρα να πάρει θέση και να καταδικάσει τα επεισόδια και ταυτόχρονα τις πολιτικές δυνάμεις σε συναίνεση. Αναγνωρίζει πως "η αδικία , η ανομία και η ατιμωρησία είναι δομικά στοιχεία του πολιτικού μας συστήματος" .

Ωστόσο σημειώνει ότι "με τη στάση του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύεται ότι , αν υπάρχει πολιτική βούληση , οποιοσδήποτε νόμος μπορεί να οδηγήσει κυβερνητικούς αξιωματούχους στο εδώλιο".

Αλλάζει επίσης ο Ποινικός νόμος και καταργούνται τα χουντικά διατάγματα και νόμοι για τις συγκεντρώσεις (σ.σ.: θα μπούν περιορισμοί ”ώστε η άσκηση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι να μην παραλύει κάθε φορά το κέντρο της Αθήνας”). Σε σχέση με το θέμα της πολιτικής βίας που ήταν άλλωστε και το αντικείμενο συζήτησης στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο κ. Παπαϊωάννου δήλωσε ότι θα καλέσει τις δημοσιογραφικές ενώσεις σε διάλογο για να θεσπισθούν νέοι κανόνες λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε στα μέλη της επιτροπής ότι είναι υπέρμαχος της ελευθεροτυπίας, αλλά θα πρέπει ίσως να εξεταστεί η αυτοδέσμευση των δημοσιογράφων, αφού έχουν παρουσιαστεί φαινόμενα σχολιασμού τέτοιων περιστατικών πολιτικής βίας, ο οποίος εξυπηρετεί συμφέροντα που αντίκεινται στην ελευθερία της έκφρασης και στη δημοκρατία.

17 Νοεμβρίου 2006

Το λόγο έχει εκ μέρους του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ο συνάδελφος κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τιμούμε σήμερα το Πολυτεχνείο, το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής αντίστασης του λαού μας που ο ξεσηκωμός της νεολαίας μας για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, το ανέδειξε ως σύμβολο, ως σημείο αναφοράς της νεότερης ιστορίας μας.

. Πώς θα ήταν αλήθεια η Ελλάδα σήμερα, αν δεν υπήρχε το Πολυτεχνείο; Το έχουμε αναλογιστεί;
Και ένα δεύτερο κρίσιμο ερώτημα είναι το εξής: Οι αγώνες των ανθρώπων του Πολυτεχνείου, ιδιαίτερα της νέας γενιάς, δικαιώθηκαν;

Έτσι σήμερα τα μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρα και ζητούν τη δικαίωσή τους αφού –και αναφέρομαι τελείως ενδεικτικά- πάνω απ’ όλα πρέπει να υπερασπιστούμε την πολιτική δημοκρατία, αλλά και την ποιότητα της δημοκρατίας μας που δυστυχώς βρίσκεται σε υποχώρηση, που συνεχώς «πυροβολείται» από πολλές κατευθύνσεις, κυρίως από κάποιους που θέλουν η οικονομία να προβαδίζει της πολιτικής, που θέλουν να την ποδηγετήσουν.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια στις κοινωνικές ανισότητες που καθημερινά διευρύνονται. Πρέπει να είναι διαρκής ο στόχος μας για καταπολέμηση της φτώχειας και για τη στήριξη των αδύναμων συμπολιτών μας.

Πρέπει, κύριοι συνάδελφοι, να αφουγκραστούμε τα προβλήματα, τις αγωνίες και τα αιτήματα της νέας γενιάς, της εξαίρετης νέας γενιάς της πατρίδας μας στα θέματα που αφορούν στα δικαιώματά της για γνώση, για δωρεάν παιδεία, για ισότητα στις ευκαιρίες, για αξιοκρατία, για διαφάνεια και φυσικά στο αναφαίρετο δικαίωμά της για εργασία και ολοκλήρωση της προσωπικότητας του κάθε νέου και της κάθε νέας.

Πρώτοι εμείς, κύριοι συνάδελφοι, οι Βουλευτές, οι εκλεκτοί του λαού, οι πολίτες αυξημένης ευθύνης –όπως συνηθίζω να λέω- αν πορευθούμε έτσι, πιστεύω ότι θα έχουμε ανταποκριθεί στο ελάχιστο χρέος μας και αυτή θα είναι η έμπρακτη απόδοση τιμής στους αγώνες του Πολυτεχνείου.
Σας ευχαριστώ πολύ.

Ο ''ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗΣ'' Μ.ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ!

Αλλα κουραγιο...




υσ «Εμείς γι' αλλού πηγαίναμε κι αλλού η ζωή μας πήγε»!

9 σχόλια:

  1. Με αλλα λογια να αγαπιωμαστε...!!
    Ειναι καθαρη η αντιθεση της αρχουσας ταξης παντοτε...
    Με οσους και οποιους αγωνες γινοται, απο οποιονδηποτε, για ενα καλυτερο μεροκαματο...
    Οι "πολιτες αυξημενης ευθυνης"
    Ειναι εκεινοι που θα καθωρισουν το μεροκαματο, οσων δουλευουν για να τους πληρωνουν;;;;

    Μηπως εχει διαφορα...Ποιος γιατρος σε εβαλε.."στο γυψο"..;;;

    Μα...Αυτος που ιχε..."εφημερια"...!!

    Γι αυτο ΕΜΕΙΣ πρεπει να γινουμε "πολιτες διαρκους ευθυνης"....
    Ωστε να φερουμε ενα συστημα επιτελους, οπου οι εξουσιαστες, θα λειπουν...!!
    Και οι..."υπουργοι" θα ειναι οργανα...!!
    Και θα το εννοουν...!!

    Αυτη δεν ειναι η αληθεια;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωχ το ρίξαμε στα κόμικς τώρα!
    Με τον Γκούφη ορέ ασχολείσαι????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aντε να δούμε πότε θα συνεννοηθούμε εμείς οι δύο!
    Κοιτα ποιους μας θυμίζουμε...!
    αυτούς!χαχαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «Εμείς γι' αλλού πηγαίναμε κι αλλού η ζωή μας πήγε»!
    Δε ξερω για που ελεγαν οτι πηγαιναν αυτοι, αλλα αποκλειεται να πηγαιναμε στον ιδιο δρομο, φιλε Δημητρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φιλη Elva καλησπερα.

    Σιγουρα αυτοι αλλου επηγαιναν και πανε, ειναι το κομμα του αστα να πανε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. kariatida62 δεν μου ''απαντησες'' στα σχολια της αναρτησης στις 31-7-2011, μαλλον δεν τα ειδες, ολο κατω-κατω, κοιτας, σκεφτεσε και αν θελεις απαντας, για τ'αλλα συμφωνω, τις βαριεμαι τις παραγραφους, ολα σ'ενα, ωχ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν τάχα δει! Δεν σε προλαβαίνω κιόλας!
    Εχεις πάθει και συ μια ακράτεια με τις αναρτήσεις που έλεγε και ο Ιαματικός! χαχαχαχχαχαχαχα!
    Σου απάντησα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΗΜΗΤΡΗ
    Τα εσβησε ολα κι εφυγε...
    Διακοπες στη Βεσπα του ΙΟΝ...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή