Τρίτη 30 Αυγούστου 2011






ΑΓΑΝΤΑ...


ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Δεν πληρώνουν δεκάρα για κέρδη δισεκατομμυρίων!

Το όργιο της επίσημης φοροδιαφυγής

Δεκάδες δισεκατομμύρια έχει χάσει και χάνει το Δημόσιο, από το τεράστιο πλέγμα των φορολογικών απαλλαγών και ελαφρύνσεων που έχουν προσφέρει προς το μεγάλο κεφάλαιο οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Την ώρα που οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου έχουν στήσει τρελό χορό, αφού πληρώνουν όλο και λιγότερους φόρους, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κλιμακώνει τη φορομπηχτική της πολιτική σε βάρος των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, καθιστώντας σε είδος πολυτελείας ακόμα και το ...σουβλάκι.

Οι φορολογικές παροχές που έχουν θεσπιστεί, για να στηριχτεί το μεγάλο κεφάλαιο και οι ξένοι πολυεθνικοί όμιλοι που δεσπόζουν στην αγορά, δεν έχουν προηγούμενο.

Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση αποφεύγει με κάθε τρόπο να γίνουν οι σχετικοί υπολογισμοί, ώστε να γνωρίζουμε το ύψος των κονδυλίων που χάνονται από τον κρατικό κορβανά, προκειμένου κάποιοι να κερδίζουν ακόμα περισσότερα και μάλιστα σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Γιατί, μην ξεχνάμε, κάθε ευρώ που λείπει, εξαιτίας κάποιας παροχής που δίνεται προς τους μεγαλοεπιχειρηματίες, αναπληρώνεται με τα ευρώ που κλέβουν οι κυβερνώντες από τα λαϊκά στρώματα.

Κι όμως.

Η κυβέρνηση και οι κατά καιρούς υπουργοί Οικονομικών με πολλή ευκολία υπολογίζουν και αξιοποιούν προπαγανδιστικά τα ποσά που αναφέρονται στη φοροαπαλλαγή του ενοικίου που πληρώνουν οι λαϊκές οικογένειες, ωστόσο όταν η κουβέντα πηγαίνει για τις σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές του μεγάλου κεφαλαίου, η απάντηση είναι ότι «στις περισσότερες περιπτώσεις φορολογικών απαλλαγών, που παρέχονται στα νομικά πρόσωπα, υπάρχει αδυναμία καταγραφής της απώλειας των φορολογικών εσόδων» (Προϋπολογισμός 2011, Φορολογικές δαπάνες, σελ. 4).

Ούτε ένα ευρώ

Σε μέρες που το ...«εθνικό συμφέρον» έχει ταυτιστεί ακόμα και με την επιβολή φορο-χαρατσιών σε μισθωτούς και συνταξιούχους των 500 ευρώ, υπάρχουν κάποιοι που δεν πληρώνουν δεκάρα για κέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων και δεκάδων δισεκατομμυρίων.

Ανάμεσά τους, πλήρη απαλλαγή από την υποχρέωση να πληρώνουν φόρο εισοδήματος έχουν:
Οι πλοιοκτήτες ή εταιρείες που αποκομίζουν κέρδη από την εκμετάλλευση πλοίων.

Οι ελληνικές ή ξένες εταιρείες που εκτός από την εκμετάλλευση πλοίων έχουν και άλλες εκμεταλλεύσεις.

Τα γραφεία ή υποκαταστήματα αλλοδαπών ναυτιλιακών επιχειρήσεων που εγκαθίστανται στην Ελλάδα.

Οσοι αποκτούν κέρδη από την εκμετάλλευση πλοίου στο εξωτερικό.

Οι ελληνικές τεχνικές εταιρείες, το κέρδος των οποίων προέρχεται από εργασίες στο εξωτερικό.

Οι ξένες τεχνικές επιχειρήσεις που έχουν κέρδη στη χώρα.

Οι εταιρείες που αποκομίζουν κέρδη κατά την πώληση ακινήτου τους σε εταιρεία χρηματοδοτικής μίσθωσης.

Οσες εταιρείες ή μεγαλοεισοδηματίες αποκομίζουν κέρδη από την πώληση μετοχών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Οσες εταιρείες ή μεγαλοεισοδηματίες αποκομίζουν κέρδη από συναλλαγές σε παράγωγα προϊόντα του Χρηματιστηρίου.

Οσες εταιρείες ή μεγαλοεισοδηματίες αποκομίζουν κέρδη από την πώληση μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων.

Οι εταιρείες που αποκομίζουν κέρδη από την παροχή επιχειρηματικού κεφαλαίου από τη μερική ή ολική πώληση των μετοχών ή των εταιρικών μεριδίων επιχειρήσεων στις οποίες συμμετέχουν.

Οι εταιρείες Διανομής Αερίου.

Απαλλαγή από την πληρωμή Φόρου Εισοδήματος έχουν ακόμα όλες οι ΜΚΟ, αλλά και φορείς όπως: Εθνική Λυρική Σκηνή, Εθνικό Θέατρο, Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Ιδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, Ιδρυμα «Γεωργίου Παπανδρέου», Ιδρυμα «Κων/νου Γ. Καραμανλή», Ιδρυμα Μελετών Λαμπράκη, Ιδρυμα «Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης», Ιδρυμα «Κωνσταντίνου Σημίτη», Μουσείο Μπενάκη, Ιδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», Ιδρυμα «Βαρώνου Μιχαήλ Τοσίτσα», Ιδρυμα «Ευαγγέλου Αναστ. Αβέρωφ Τοσίτσα», Ιδρυμα «Μποδοσάκη».

Εντελώς συμβολικά φορολογούνται όσοι κάνουν περιουσίες με ειδικού τύπου καταθέσεις στις τράπεζες.

Ετσι με συντελεστή μόλις 10% φορολογούνται οι τόκοι των καταθέσεων, οι τόκοι από ομόλογα, τα κέρδη από πράξεις repos, οι τόκοι από καταθέσεις στο εξωτερικό.

Φοροαπαλλαγές και εκπτώσεις

Οι διάφοροι μεγαλοεπιχειρηματίες μπορούν, σύμφωνα με τις φορολογικές ρυθμίσεις που έχουν θεσπίσει οι κυβερνήσεις του δικομματισμού, να έχουν επιπλέον εκπτώσεις στους φόρους που πληρώνουν, αφού από τα ακαθάριστα έσοδά τους, μπορούν να αφαιρούν και άρα να εκπέσουν και να μην υπολογιστούν στη φορολόγηση ποσά για:
-- Δωρεές στο Δημόσιο, σε ΟΤΑ, σε ΝΠΔΔ, σε αθλητικά σωματεία, στην εκκλησία, σε ΜΚΟ κ.λπ.

-- Ασφάλιστρα για την ομαδική ασφάλιση ζωής των εργαζομένων, μια φάμπρικα που έχει ανοίξει τις τελευταίες δεκαετίες στα πλαίσια των αμοιβαία επωφελών σχέσεων βιομηχάνων

- ασφαλιστικών εταιρειών, που και οι δύο, με τα προγράμματα αυτά, κερδίζουν σε βάρος τόσο των εργαζομένων, όσο και των δημόσιων εσόδων.

-- Αγορές ηλεκτρονικών υπολογιστών και λογισμικού, που παρέχονται στους υπαλλήλους της επιχείρησης για τηλεργασία.

-- Δαπάνες που οι επιχειρηματίες εμφανίζουν ως δαπάνες επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας ή άλλες που αφορούν τη λεγόμενη «επιμόρφωση προσωπικού».

-- Ζημιές που έχουν οι επιχειρηματίες από συμβάσεις ή πράξεις επί παραγώγων χρηματοοικονομικών προϊόντων, δηλαδή, από το χρηματιστηριακό τζόγο.

-- Τα «δώρα» που δίνουν στους πολίτες οι εταιρείες ανακύκλωσης για να εξασφαλίσουν το δωρεάν διαχωρισμό των σκουπιδιών που γίνεται στους μπλε κάδους.

-- Τα «βραβεία» που δίνουν κάποιες επιχειρήσεις σε εργαζόμενους, για τις εξαιρετικές επιδόσεων τους σε ΑΕΙ.

-- Οι δαπάνες για ταξίδια στελεχών της επιχείρησης στο εξωτερικό.

-- Την απασχόληση εργαζομένων με αναπηρία 67% (1.500 ευρώ για κάθε άτομο).

Οι ...επενδυτές

Η πλέον διαδεδομένη μορφή παροχής φορολογικών προνομίων προς το μεγάλο κεφάλαιο είναι οι διάφορες φοροαπαλλαγές που συνεχώς διευρύνονται και σταματημό δεν έχουν.

Ανάμεσα στις κύριες μορφές φοροαπαλλαγών διακρίνουμε:
Τις φορολογικές απαλλαγές από 40% μέχρι και 100% για διάφορες επενδύσεις που εντάσσονται στους λεγόμενους αναπτυξιακούς νόμους.

Μιλάμε για επενδύσεις, πολλές από τις οποίες αποδεικνύονται μια πολύ καλή μπίζνα, για να θησαυρίσει κάποιος επίδοξος επενδυτής, ο οποίος πλουτίζει, στηριζόμενος σε δωρεάν χρηματοδοτήσεις και επιδοτούμενα δάνεια, ενώ η επένδυση δε γίνεται ποτέ.

Την έκπτωση από το εισόδημα των δεδουλευμένων τόκων που πληρώνουν οι μεγαλοκατασκευαστές για έργα του Δημοσίου που εκμεταλλεύονται για δεκαετίες, κερδίζοντας δεκάδες δισεκατομμύρια.

Την ώρα που η κυβέρνηση έχει καταργήσει την αφαίρεση των φόρων στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας για μισθωτούς και συνταξιούχους, οι διάφοροι Μπόμπολες έχουν τη δυνατότητα να μειώνουν το φορολογητέο τους κέρδος.

Στη ρύθμιση αυτή εμπίπτουν οι εταιρείες που έχουν δημιουργήσει οι μεγαλοκατασκευαστές που έχουν αναλάβει το εθνικό δίκτυο, όπως η «ΜΩΡΕΑΣ», «ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΑΕ», η «ΘΕΡΜΑΪΚΗ ΟΔΟΣ Ανώνυμη Εταιρεία Παραχώρησης της Υποθαλάσσιας Αρτηρίας Θεσσαλονίκης ΑΕ» κ.λπ.

Χωρίς ΦΠΑ και Ειδικούς Φόρους

Μαζί και πέρα από όλα αυτά πολλοί επιχειρηματίες απαλλάσσονται και δεν πληρώνουν καν ΦΠΑ και ειδικούς φόρους κατανάλωσης.

Ανάμεσα σε άλλα, απαλλάσσονται:
Από τον ΦΠΑ οι παραδόσεις και εισαγωγές πλοίων ή άλλων πλωτών μέσων για εμπορική ή άλλη εκμετάλλευση.

Από τον ΦΠΑ η παράδοση και η εισαγωγή καινούργιου μηχανολογικού εξοπλισμού, ο οποίος πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για πάγια εκμετάλλευση από βιομηχανικές, βιοτεχνικές, μεταλλευτικές, λατομικές, ξενοδοχειακές και αγροτικές επιχειρήσεις.

Από τον ΦΠΑ η παράδοση, απόκτηση και εισαγωγή επενδυτικού χρυσού σε μορφή ράβδου ή νομισμάτων.

Παράλληλα, δεν πληρώνουν τους ειδικούς φόρους για τα καύσιμα:
Οι προμηθευτές καυσίμων για τη ναυσιπλοΐα αλλά και της επαγγελματικής αλιείας.

Οι εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Οι βιομηχανίες που χρησιμοποιούν για πρώτη ύλη τον λιθάνθρακα, τον λιγνίτη και τον οπτάνθρακα.

Επίσης, μια σειρά βιομηχανίες που παράγουν πρώτες ύλες δεν πληρώνουν τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης αιθυλικής αλκοόλης (φόρος οινοπνεύματος).

Από αυτόν τον ειδικό φόρο απαλλάσσονται και οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το αλκοόλ για φαρμακευτικούς λόγους, οι εταιρείες παραγωγής ξυδιού και οι βιομηχανίες παραγωγής φαρμάκων.

Οι προκλήσεις όμως δε σταματούν εδώ.

Την ώρα που στις λαϊκές οικογένειες τρέμουν στο ενδεχόμενο να πληρώσουν φόρο κληρονομιάς όταν χάνουν κάποιον άνθρωπό τους, οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι εταιρείες τους μπορούν να ανταλλάσσουν μεταξύ τους δεκάδες ακίνητα χωρίς να πληρώσουν δεκάρα για φόρο μεταβίβασης ακινήτων.

Αντιλαϊκός ο χαρακτήρας

Η αναφορά στα φορολογικά προνόμια, που δίνει το αστικό κράτος προς τους εκπροσώπους του κεφαλαίου, έχει ιδιαίτερη σημασία στις μέρες μας καθώς φωτίζεται απευθείας η «τρύπα» που υπάρχει στα δημόσια έσοδα και προκαλούνται τα ελλείμματα, σε μια εποχή, μάλιστα, που η φορολογική επιβάρυνση των μισθών και συντάξεων έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα.

Είναι ενδεικτικό ότι, ενώ οι επιχειρήσεις απολαμβάνουν την μία φορο-έκπτωση μετά την άλλη, τα λαϊκά νοικοκυριά επιστρέφουν, με βάση μετριοπαθείς υπολογισμούς, προς το Δημόσιο πάνω από το 50% των εισοδημάτων τους με τη μορφή των άμεσων και έμμεσων φόρων.

Ο βαθιά αντιλαϊκός, ο ταξικός χαρακτήρας του φορολογικού συστήματος είναι βέβαια γνωστός.

Ξεκινάει πρώτα και κύρια από το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος των φορολογικών εσόδων του κράτους προέρχονται από την έμμεση φορολογία, έναντι της οποίας όλοι είναι ίδιοι και ο μεγαλοεπιχειρηματίας και ο μακροχρόνια άνεργος.

Η έμμεση φορολογία αποτελεί το 60,6% των φορολογικών εσόδων, ενώ οι άμεσοι φόροι, οι φόροι που υποτίθεται ότι υπολογίζονται ανάλογα με τις δυνατότητες που έχει ο κάθε φορολογούμενος αποτελούν το 39,4% των κρατικών φορολογικών εσόδων.

Ωστόσο, οι κυβερνώντες καταφέρνουν και τσαλαπατούν ακόμα και τον προοδευτικό (με την έννοια του κλιμακωτού) χαρακτήρα των άμεσων φόρων, αφού η κλιμάκωση του φόρου ανάλογα με το εισόδημα αφορά μόνο τα φυσικά πρόσωπα και όχι τις επιχειρήσεις!!!

Οι επιχειρήσεις όταν πληρώνουν φόρους, αυτοί υπολογίζονται με βάση τα επίσημα κέρδη που παρουσιάζουν και με συντελεστή ο οποίος πέφτει συνεχώς.

Πριν από κάποια χρόνια ήταν πάνω από 45%, η κυβέρνηση της ΝΔ τον είχε ρίξει στο 25%, ενώ η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που έλεγε ότι θα τον αυξήσει, τον έχει πάει ήδη στο 20% και έπονται νέες μειώσεις.

Αλλα κουραγιο...




υσ ''ισοτητα'' απο τα κατω.

6 σχόλια:

  1. Έτσι Δημήτρη,
    οι εργάτες θα πληρώνουν περισσότερους φόρους από τους κεφαλαιοκράτες και θα γίνονται φτωχότεροι.

    Οι πάμπλουτοι επιχειρηματίες θα κλείνουν τις "πτωχευμένες" επιχειρήσεις τους, ή στην καλύτερη περίπτωση θα απολύουν και το μεγάλο (αλλά και μικρότερο)κεφάλαιο θα στοκάρει ευρώ στην ελβετία και στο λιχτενσταϊν.

    Και όσο τα (όσα) κορόιδα θα παραμυθιάζονται από κινήσεις τύπου "δεν πληρώνω", και θα κινδυνεύουν να μπουν και στη φυλακή, κάποιοι θα κρυφογελούν και θα πίνουν στην υγειά μας.

    Εκτός αν... τα κορόιδα ξυπνήσουμε κάποια στιγμή και τους πάρει ο γερο-διάολος...

    Την καλησπέρα μου και καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οικοδομε καλησπερα, επισης σου ευχομαι καλη δυναμη, οσο ομως δεν ξυναμε και μπαινουμε σε ''φασεις'' δεν πληρωνω, αυτοι θα κανουν την δουλεια τους και εμεις μια τρυπα στο νερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 200€ λιγότερο θα πάρω Δημητράκη αυτό τον μήνα!
    Σ'ενα καθαρό μισθό 1250€ θα γίνει περικοπή περίπου 200 €!
    Απο την άλλη κάποιοι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι παίρνουν την σύνταξή τους(που υπολογίζεται ότι φτάνει τα 2000 €) και επαναπροσλαμβάνονται στην ίδια θέση λόγω πείρας με συμβάσεις που υπογράφονται όχι απο Δ.Σ αλλά απο συμβούλους!
    Κατά τ'άλλα ενιαίο μισθολόγιο, διαφάνεια αξιοκρατία,πάταξη της διπλοθεσίας και αγώνας για την αντιμετώπιση της ανεργίας, επικαλείται η κυβέρνηση ότι επιχειρεί!
    Ήθελα νάξερα, υπάρχει πολίτης σήμερα που τους πιστεύει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kariatida62 καλημερα, ναι υπαρχουν ακομα πολιτες που τους πιστευουν και ΑΥΤΟΥΣ και τους ΑΛΛΟΥΣ της Ν.Δ και του ΛΑΟΣ, γιατι αν δεν υπηρχανε, θα ειχανε παει στα σπιτια τους, οι παρεες που ηρθαν απο το πουθενα και γκρεμιζουν κατακτησεις και δικαιωματα, που πληρωθηκαν, με αιμα και φυλακισεις.

    Οταν ερθει η ωρα και πας στην καλπη, σκεψου, που θα ''ριξεις'' την ψηφο σου.

    Δεν ειναι κακο να παιρνει καποιος, 2000, 3000, η 4000 ευρω συνταξη, αν εχουν γινει οι αντιστοιχες κρατησεις, λεφτα του ειναι, αυτο που ειναι ασχημο, ειναι η διαπλοκη και οι διορισμοι, απο το ''παραθυρο'', οπως μας γραφεις.

    Και χωρις να θελω να σου ''κουνησω'' το δακτυλο και να σου γραψω, ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ, ΑΠΟ ''ΠΑΝΤΑ'', επρεπε, πρεπει, εστω και τωρα στο και πεντε, στους χωρους δουλειας, να ''βρεις'', τις δυναμεις τις πολιτικες, που θα αγωνιζονται, εναντια στην διαπλοκη και την κομματικη θεσιθηρια και μη μου αντιτεινεις δικαιολογιες και γενικοτητες, σιγα και τι θα γινει και τωρα τι κανουμε και τις γνωστες ''κλαψες'', γιατι αυτα μας εφεραν στο σημερινο χαλι, η μαλλον διαιωνιζουν, το σημερινο καταντημα.

    Θυμησου, οτι ''λεγαμε'', για 500 ευρω μισθο, εκει το πανε, ετσι θ'αποκτησουμε, ''καλο ονομα στις αγορες'', βιαζονται να επενδυσουν σε ενα ''νεο'' Ελντοραντο και επειδη δεν υπαρχει, το ξαναμανακατασκευαζουν, με την βοηθεια, των ''αγορων'' και την μωρια, αρκετων συμπατριωτων μας, που περνουν γραμμη απο τα γ...καναλα και της φυλλαδες της πρεσβειας, των ''αγορων'', οπως το λενε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρε Δημητράκη, δεν αντέχω άλλο θα στα πω με κίνδυνο να θυμώσεις και να μη μούρθεις στα τσιπουρομαζώματα!
    Βεβαίως και είναι κακό κάποιος, εφ'όσον λένε, πως κινδυνεύει με χρεωκοπία η πατρίδα να παίρνει σύνταξη(σημαίνει ότι έχει απαλλαχτεί απο υποχρεώσεις) άνω των 2000€ και γω ο εν ενεργεία ακόμα υπάλληλος(που σημαίνει ότι με τρέχουν οικογενειακές υποχρεώσεις)να παίρνω μισθό της τάξης του χιλιάρικου και να μου το περικόπτουν και αυτό!
    Βεβαίως και είναι κακό να υπάρχουν νόμοι που επαναπροσλαμβάνουν συνταξιούχους εφ'όσον τα ποσοστά ανεργίας των νέων έχουν φτάσει σε ποσοστά πάρα πολύ υψηλά!
    Και καλά θα κάνεις να μη μου κουνήσεις το δάχτυλο, γιατί κοίτα εδώ δήλωση να σου φύγουν τα μαλλιά!(δεν ξέρω και πόσα σου έχουν απομείνει δηλαδή για να σου φύγουν κι'αυτά!)
    Τώρα όσο για την ώρα της ψήφου δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι!!! Μια ψήφος που δεν μπορεί ν'εκφραστεί και να αντιπροσωπευτεί απο κανέναν ποιος ο λόγος να δίδεται???
    Αχ λύση δεν βρίσκω πουθενά και αυτό είναι που μου φέρνει απόγνωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. kariatida62 καλησπερα, μολις μπηκα στο σπιτι και προς στιγμη θα νομισες οτι μου ''κουνησες'' το δακτυλο, αλλα, δεν εκανες τον κοπο να διαβασεις το σχολιο που υπαρχει κατω απο το κατεβατο της ''κοντρας'', τοσες απολυσεις και ΚΑΜΙΑ διαμαρτυρια?

    Εγιναν απολυσεις, αλλα στην τυποεκδοτικη δεν ειναι ολοι οι εργαζομενοι, οπως εσυ η εγω, ουτε το αφεντικο, ειναι οι δικοι σου υπουργοι, ουτε ο δικος μου μποσης, εκει ψηλα στο κρυονερι, βαζουν οι εργαζομενοι πρωτα την κομματικη σου ιδιοτητα και μετα την επαγγελματικη, γιατι εκει ψηλα στο κρυονερι, οι περισοτεροι----οι οργανωμενοι και μη-----εχουν σαν παραδειγμα, ''ΚΑΠΟΙΟΥΣ'' ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, ΠΟΥ ΕΒΑΖΑΝ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ και στο ''μικρο'' τωρινο τους μεριδιο ευθυνης απεναντι στο ιδιο καθηκον, ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ, ΙΣΩΣ, ΑΛΛΟΣ ''ΚΟΣΜΟΣ'', ΠΡΩΤΑ ΤΟ Ο...Λ...Ο...Ι, μετα το ΕΓΩ, το εκαναν πραξη αυτο.

    Τωρα οι ''φιλοι'' της ''κοντρας'', ενω μιλανε για τα ποσα που ''πηρε'' η τυποεκδοτικη, οπως αφηνουν να εννοηθει χαριστικα, αν ειναι δυνατον, ΧΑΡΕΣ ΣΤΟ Κ.Κ.Ε, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ-ΒΛΕΠΕ ΠΡΕΣΒΕΙΑ, ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ, που θα αφηνε ο καρατζαφυρερ τετοια ευκαιρεια, η ο συριζα, η το δρακουμελεικο, η ο παγκαλος, ''ακουσες'' τιποτα για χαρισματα? ΟΧΙ.

    Οι ''φιλοι'' της ''κοντρας'', ολως επιλεκτικως ξεχνουν ΤΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ για τα πιεστηρια του δολ, της καθημερινης, της ελευθεροτυπιας, του ελευθερου τυπου, τα δανεια της απογευματινης, κ.λ.π, λενε οτι ητανε κολοσσος στον χωρο, αλλα δεν βγαζουν τσιμουδια για της εργολαβιες του δολ και των λοιπων.

    Οποτε αν θελεις να μου πεις, οτι ολοι ιδιοι ειναι, τοτε συγχωρεσεμε, τσιμουδια, στο μαντρι και ακομα πιο σκυφτο το κεφαλι, ειναι πολυ ατυχες να συγκρινεις, αν ειναι δυνατον ανομοιες μεταξυ τους καταστασεις.

    Εσενα σε πετσεκοβουν με το ετσι θελω διαφορες παρεες της Σιφνου και τα χρηματα σου πανε να καλυψουν το ''ελλειμμα'' του μαζι τα φαγαμε, το ''ελλειμμα'' των μιζων σε ολα τα επιπεδα.

    ''Ξεχνας'' βεβαια και αυτα που γραφουμε, καθε τοσο και αρκετα απο αυτα ειναι οι δηλωσεις του ΓΑΠ και περι αυτον ''στελεχων'', οπως και ''κριση'', να μην υπηρχε τα μετρα επρεπε να παρθουν.

    Ποια ''κριση'' εχει η χωρα?

    Ο λαος ναι, ''ξεχασες'' οτι οι επιχειρησεις και οι τραπεζες εχουν καταγραψει κερδη επι κερδων.

    Και βεβαια πρεπει να παιρνει συνταξη 4000 ευρω, καποιος εργαζομενος, ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΑ ΔΩΡΙΖΕΙ, ΟΥΤΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ, ΟΥΤΕ ΕΣΥ, ΟΥΤΕ ΕΓΩ.

    Λοιπον σταματα να ''μπαινεις'' στο τρυπακι που θελουν οι αετονυχιδες της πολιτικης, οι τεμπεληδες της εφορης κοιλαδας και μην ''κτυπας'' το χερι οταν σου απλωνεται για ν'αλληλοβοηθηται, δες τις κρατησεις σου και απαιτησε με αγωνα τις αντιστοιχες αποδοχες-συνταξη.

    Και τελευταιο, το αρθρο της ''κοντρα'' ειναι απο το '10, τοσες ''απολυσεις'' εχουν γινει, ουτε ''ρουθουνι δεν ανοιξε'' απο τους ''απολυμενους'', λες να ξερουν οι καθε ''κοντρες'' καλυτερα απο αυτους τα συμφεροντα τους και τις ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή