Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011






























































ΑΓΑΝΤΑ...


Δι' ευχών

Πετούν γεράκια απ' τις φωλιές
την τρομαγμένη μας ζωή να δουν εικόνα
σαν τις παλιές αμαρτωλές
που δεν τους στάθηκε αγκαλιά ούτε κρυψώνα

Κάτω απ' την άρρωστη βροχή
στις εθνıκές των φορτηγών με τα ψυγεία
το μαύρο λάδι απ' τη ψυχή
δεν καίει για κάτι που να μοιάζει μ' ευλογία

Δι' ευχών των αγίων ημών
στους ναούς των μεγάλων λυγμών
Δι' ευχών των αγίων της γης
ορατής και αοράτου πληγής

Δι' ευχών των αγίων που κλαις
που μπορείς σ' αγαπάω να λες
Δι' ευχών των αγίων κι αεί
με Θεού πνοή

Κοιτάω τον ήλιο απ' το βουνό
κι οι δυναμίτες της ψυχής μου σπαν την πέτρα
που εγώ να τρέξω ξεκινώ
μεσ' στης παγκόσμιας λογικής τα πέντε μέτρα

Με χαραγμένα τ' αρχικά
όνομα και αίμα και φυλή κι αρχαία τείχη
και μ' ένα δέμα ελληνικά
θα γράψω, κόσμε, τους χρησμούς μου με το νύχι.

Δι' ευχών των αγίων ημών
στους ναούς των μεγάλων λυγμών
Δι' ευχών των αγίων της γης
ορατής και αοράτου πληγής

Δι' ευχών των αγίων που κλαις
που μπορείς σ' αγαπάω να λες
Δι' ευχών των αγίων κι αεί
με Θεού πνοή

Αλλα κουραγιο...


υσ ο ''παντοδυναμος'' ανθρωπος, μπροστα στην οργη της φυσης!!!

12 σχόλια:

  1. Ε.Ε.: ΣΥΝΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
    Ειδικοί σε θέματα πυρηνικής ενέργειας από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντώνται στις Βρυξέλλες αυτήν την εβδομάδα, στη σκιά της πυρηνικής κρίσης στην Ιαπωνία, μετά το σεισμό και το τσουνάμι της Παρασκευής, και εν μέσω φόβων για επιπτώσεις και στην Ευρώπη. Συναντήσεις με εκπροσώπους των αρμοδίων αρχών των «27» θα έχει και ο κοινοτικός επίτροπος για θέματα ενέργειας, Γκύντερ Έτινγκερ - υπέρμαχος της πυρηνικής ενέργειας- προκειμένου «να αξιολογηθούν οι συνέπειες του ατυχήματος» στο σταθμό πυρηνικής ενέργειας της Φουκουσίμα και να αντληθούν χρήσιμα συμπεράσματα για την πυρηνική ασφάλεια στην Ευρώπη.

    Το περασμένο Σάββατο, 60.000 άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους του γερμανικού κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης -όπου υπάρχουν 4 από τους 17 πυρηνικούς αντιδραστήρες της χώρας- για να διαδηλώσουν κατά της πυρηνικής ενέργειας. Η Αυστρία απηύθυνε έκκληση για τη διεξαγωγή «στρες τεστ» στις ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις, ανάλογων με αυτά, στα οποία είχαν υποβληθεί οι ευρωπαϊκές τράπεζες μετά το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

    . «Το γεγονός ότι υπάρχει διαρροή στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Φουκουσίμα ή το ότι προχώρησαν στην αναγκαστική απελευθέρωση μολυσμένων αερίων από τον αντιδραστήρα στην ατμόσφαιρα, σημαίνει ότι κατέρρευσε οποιοδήποτε μέσο προστασίας, το οποίο θα έπρεπε να απομονώσει τη ραδιενέργεια από το περιβάλλον. Πόσες προειδοποιήσεις χρειάζεται ο κόσμος για να καταλάβει ότι οι πυρηνικοί αντιδραστήρες είναι εγγενώς επικίνδυνοι;»

    Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ιαπωνικής κυβέρνησης, από τους περίπου 200 ανθρώπους, οι οποίοι εκτέθηκαν στη ραδιενέργεια, μολύνθηκαν οι 22.


    Δεν διαφαίνεται κάποια σημαντική αλλαγή των πυρηνικών σταθμών της Ιαπωνίας και η κατάσταση εκτιμάται ότι ελέγχεται από τις ιαπωνικές αρχές, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ), η οποία, όπως επισημαίνει, εξακολουθεί να παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της κατάστασης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ), την ιαπωνική αρμόδια Αρχή και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΕΑΕ αναφέρει ότι στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Ντα-ίτσι οι προσπάθειες ψύξης και αποκατάστασης του συστήματος παροχής ενέργειας συνεχίζονται. Πραγματοποιήθηκε εξαέρωση στη μονάδα 3, η οποία οδήγησε σε απελευθέρωση ραδιενεργών ουσιών και στη συνέχεια έγινε έκρηξη υδρογόνου στην ίδια μονάδα. Δεν παρατηρήθηκε πάντως, λόγω της έκρηξης, αύξηση των επιπέδων ραδιενέργειας στο περιβάλλον.

    Στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Ντα-ίνι οι προσπάθειες ψύξης και αποκατάστασης του συστήματος παροχής ηλεκτρικής ενέργειας συνεχίζονται και, σύμφωνα με την τελευταία σχετική επίσημη ενημέρωση από τον ΔΟΑΕ (βράδυ 13 Μαρτίου), τα επίπεδα ραδιενέργειας στην περιοχή ήσαν φυσιολογικά.

    Τέλος, στον πυρηνικό σταθμό Οναγκάβα τα αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας που παρατηρήθηκαν στις 13 Μαρτίου, αποδίδονται στην διασπορά της ραδιενέργειας από το σταθμό Φουκουσίμα Ντα-ίτσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μία φωτογραφία,λένε πως είναι χίλιες λέξεις!
    Τόσες συγκλονιστικές φωτογραφίες που έβαλες,πόσα μας είπαν!

    Μα είναι δυνατόν σε μια τόσο σεισμογενή χώρα όπως είναι η Ιαπωνία να φτιάχνονται πυρηνικοί σταθμοί??? Μυαλό κουκούτσι!!! Εκεί οι Αμερικλάνοι γιατί δεν επεμβαίνουν???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kariatida62 καλησπερα, οχι μονο σεισμογενης, αλλα και οι αντιδραστηρες επρεπε να εχουν ''κλεισει'', εχουν ''πιασει'' το επιτρεπτο οριο των 30 ετων, αλλα το.........................κερδος, δεν ''βλεπει'', ουτε ρηγματα, ουτε σεισμους και στο κερδος οι Αμερικ[λ]ανοι, λενε........................YES!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειδες Δημητρη..Τι εγινε..;;
    Τρελλαθηκα...Οταν το ειδα για πρωτη φορα...!!
    Μια προειδοποιηση...Ενα..Πατρικο, χαστουκακι...
    Απο τη Φυση...Που αρχιζει να θυμωνει...Με ολα τουτα...Τα χαζα που κανουμε...
    Και τα αλλα...Τα ΠΙΟ χαζα...ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαστορα καλημερα, μολις πριν λιγο εγινε και αλλη εκρηξη στον αντιδραστηρα, δεν νομιζω οτι ητανε χαστουκακι, μαλλον το κρυβουν, ητανε χτυπημα ''αργου'', νοκ αουτ, το λενε δυο Ελληνες καθηγητες στην tv, τ'αποτελεσματα, ως συνηθως θα ''βγουν'' μετα απο.........................................δεκαετιες, εκεινο που μετραει για ''καποιους'' ειναι το κερδος, με το οποιο κοστος.
    Περασαμε τα ορια, πιστεψε ο ανθρωπος οτι ειναι το υπερτατο ΟΝ, θα διαψευστουμε, με το χειροτερο τροπο, τον αφανισμο μας και μαζι θ'αφανισουμε καθε ζωη στον δανεικο πλανητη που μας ''παραχωρηθηκε'' να ζησουμε μερικες δεκαετιες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν πρόφτασαν να συνέλθουν από
    Χιροσίμα, Ναγκασάκι,άλλο τους ήρθε.
    Αυτή τη φορά τα ήθελαν, και τάπαθαν.
    Για να δούμε τη θάρθει και σε μας?
    Οπωσδήποτε ανιπερέαστοι δεν θα
    μείνουμε, κάποιες επιπτώσεις θα
    έχουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Frezia χαιρεται, βεβαια για αλλη μια φορα ο λαος την ''πληρωσε'', οπως και εδω αν εχουμε επιπτωσεις, ποιοι θα τις ''επωμισθουν'', ολοι εμεις που μενουμε σε κτηρια, ''χτυπημενα'' απο σεισμους, ολοι εμεις που ενω ηξερε το κρατος, αφησε επανω σε ρηγματα και χτιστηκαν σπιτια, παντα θα βγαινει σωστη η ρημαδο-παροιμια, οπου φτωχος και η μοιρα του, εκτος και αν αποφασισει ο φτωχος να παρει την τυχη του στα χερια του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. όταν ο άνθρωπος νόμιζε πως νίκησε τη φύση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Logia καλησπερα και καταλαβε αργα οτι ηταν νικημενος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Xαστουκακι ητονε Δημητρη μου...Χαστουκακι φιλικο...!!!
    Γιατι αν γινοτανε τη νυχτα ο σεισμος, και το τσουναμι...
    Κι αν "ανοιγε" η γης, κατω απο τον αντιδραστηρα..
    [20 αντιδραστηρες στη σειρα...μεχρι το Τοκιο...]
    ΤΟΤΕ....
    Θα εβλεπες....
    ΣΦΑΛΙΑΡΑ....!!
    Αν εξακολουθησουμε ομως, να...Γελαμε μερικοι..
    ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΣΦΑΛΙΑΡΑ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επειδη τα ελεγα αυτα στο καφενειο...και σηκωθηκαν μερικων οι...Οτριχες...!!
    Και μου λεγανε..."τι θες δηλαδη, να βαλουμε...
    χλαμυδες, και να πηγαινουμε στη δουλεια, με το Γα ι δουρι;;;"
    λεω το εξης...
    Αμα γινει καννα χοντρο...
    Οχι χλαμυδα, θα βαλεις....Γυμνος θα περπατας...
    και ξυπολυτος...
    Και στη δουλεια θα πηγαινεις...ΠΟΔΑΡΑΤΟ...
    Αν εχεις δουλεια..!!
    Κι αμα εισαι ...Ζωντανος βεβαια...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μαστορα καλημερα, σημερα διαβασα οτι η Αγγλια εβγαλε ανακοινωση να μην γινονται πτησεις αεροπλανων στον εναεριο χωρο της πειοχης που εχει το προβλημα με τους αντιδραστηρες.
    Εχθες το βραδυ ο καθηγητης Γεναδιος, ελεγε στις ειδησεις του Αντ1, στην Χουκλη, οτι λογω της κατευθυνσης του ανεμου, το ραδιενεργο νεφος πηγαινει προς την Αλασκα και τον Καναδα.
    Οι Ιαπωνες ενημερωνουν με το σταγονομετρο, λογω του φοβου τους για κυρωσεις οικονομικες, δεν τους ''σωζουν'' ουτε οι Αμερικανοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή