Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011





AΓΑΝΤΑ...


Ανακοίνωση με αφορμή την καταστολή στην Κερατέα

Το νέο κύμα καταστολής και τρομοκρατίας που εξαπέλυσε η κυβέρνηση ενάντια στους κατοίκους της Κερατέας και του Λαυρίου καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Αχτιδική Επιτροπή Μεσογείων - Λαυρεωτικής του ΚΚΕ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Καταγγέλλουμε το νέο κύμα καταστολής και τρομοκρατίας που εξαπέλυσε η κυβέρνηση ενάντια στους κατοίκους της Κερατέας και του Λαυρίου.

Η αγριότητα των δυνάμεων καταστολής έδειξε για μια ακόμα φορά πόσο αδίστακτη είναι η κυβέρνηση όταν απειλούνται τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Οι εδώ και 108 μέρες ακροβολισμένες σε ολόκληρη τη Λαυρεωτική αστυνομικές δυνάμεις, χτες (σ.σ. προχτές) έκαναν την εμφάνισή τους και στο γειτονικό Δήμο Σαρωνικού, αποκλείοντας ολόκληρες γειτονιές, με προφανή στόχο να τρομοκρατήσουν όσους καθημερινά συνειδητοποιούν ποιον συμφέρει η υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού που προωθούν με ζήλο ΠΑΣΟΚ - ΝΔ από το 2003.

Ο μεγάλος φόβος του πολιτικού προσωπικού της πλουτοκρατίας απορρέει από το γεγονός ότι όλο και περισσότερο κατανοείται η ανάγκη ανατροπής αυτής της πολιτικής, που εμπορευματοποιεί τη διαχείριση των απορριμμάτων, που χωροθετεί ΧΥΤΑ ανεξέλεγκτα, χωρίς κριτήριο την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, που προωθεί την καρκινογόνο μέθοδο της καύσης για να αυξήσει την κερδοφορία του κεφαλαίου σε βάρος των λαϊκών οικογενειών.

Ταυτόχρονα και σε αντιδιαστολή με την απαξίωση στη συνείδηση του κόσμου των επιλογών ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ, η πρόταση του ΚΚΕ βρίσκει ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση για Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων από Ενιαίο Δημόσιο Φορέα, στο πλαίσιο του οποίου απαιτείται να γίνει εξειδίκευση για την Αττική, με κατεύθυνση την αναζήτηση νέων χώρων ταφής υπολοίπων και εκτός Αττικής.

Μόνο στο πλαίσιο ενός τέτοιου σχεδιασμού, όπου κριτήριο δε θα είναι το κέρδος, αλλά οι λαϊκές ανάγκες, μπορούν να ιεραρχηθούν προτεραιότητες που μειώνουν αποφασιστικά τον όγκο του σκουπιδιού και ελαχιστοποιούν τις επενέργειες από τη διαχείριση του τελικού προϊόντος, όπως:

-- Πρόληψη παραγωγής απορριμμάτων.

-- Προώθηση της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή.

-- Ορθολογική μεταφορά με σταθμούς μεταφόρτωσης.

-- Επιλογή μείγματος σύγχρονων μεθόδων επεξεργασίας, με εξαίρεση τη μέθοδο της καύσης, ή της θεσμικής επεξεργασίας.

Απαιτούμε άμεση απόσυρση των δυνάμεων καταστολής από την Κερατέα και ολόκληρη τη Λαυρεωτική.

Καμία έναρξη εργασιών στην περιοχή ούτε τώρα ούτε στο μέλλον.

Η επίθεση των πολιτικών δυνάμεων της μεγαλοεργοδοσίας και των εργολάβων είναι ενιαία, είτε αφορά τη χωροθέτηση ΧΥΤΑ, είτε την περιστολή εργατικών δικαιωμάτων, είτε τη μόρφωση και την υγεία του λαού.

Η απαραίτητη διέξοδος και προοπτική βρίσκεται στην εναντίωση και οργανωμένη αντεπίθεση κατά του συνόλου των αντιλαϊκών μέτρων κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ και των κομμάτων που στηρίζουν αυτή την πολιτική.

Ο αγώνας του λαού της Λαυρεωτικής μπορεί και πρέπει να συμβάλει στον αγώνα για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, με βάση τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα καπιταλιστικά κέρδη».

Αλλα κουραγιο...


υσ «...Κι εσύ Ελένη και κάθε Ελένη της επαρχίας, της Αθήνας κοιμωμένη, η ζωή σου, να το ξέρεις, είναι επικηρυγμένη. Να πεθαίνεις για την Ελλάδα είναι άλλο κι άλλο εκείνη να σε πεθαίνει...».

6 σχόλια:

  1. Bρε να μη λένε τίποτα παραπάνω τα @@μοκάναλα που λες και συ Δημητράκη για το τί γίνεται εκει κάτω!
    Μόνο ότι έκλεισε πάλι ο δρόμος του Λαυρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kariatida62 καλημερα, ''λενε'' τα γ...καναλα, αλλα ''εστιαζουν'' στο ''φαντασμαγορικο'', στο ''εφε'', οχι στην ουσια του θεματος, που ειναι το ΔΙΚΙΟ του κοσμου της περιοχης, αλλα και ολου του λεκανοπεδιου, εκτος των αρχαιων, υπαρχουν υπογεια νερα και βεβαια οι αποφασεις των δικαστηριων για την μη χωροθετηση εκει του ΧΥΤΑ, χουντα στα 2011 χρονια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν υπαρχουν αλλες λυσεις εκτος απο την διαλογη στην πηγη.....
    Αλλα τα εχω ξαναγραψει...
    Διαβασε και για την ΧΥΤΑ της ...ΦΥΛΗΣ...
    Το προβλημα Δημητρη δεν ειναι στην Κερατεα ΜΟΝΟ...
    Ειναι στο Δημο ΑΘΗΝΑΙΩΝ...ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ και...
    ΑΛΙΜΟΥ...Που δεν εχουν χωρους...Οχι για ταφη...
    Ουτε για μεταφορτωση...
    Δες και τη δικη μας αποψη...!!!
    Μηπως να φερναμε τα σκουπιδια της ΦΥΛΗΣ...
    ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ...ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ...;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαστορα χαιρεται, σαν ''πλεονασμο'' το γραφεις να φερετε τα σκουπιδια στο συνταγμα, ποιοι να τα φερετε, σε ποιους θα τα φερετε, ο κατοικος της Αθηνας δεν πρεπει επι ουδενα λογο να ''πιστωνεται'' την μ.....των κυβερνησεων που εφτιαξαν την μιση χωρα να ζει στην Αττικη, απο τα σκουπιδια, εως τα λυματα, απο τις θεσεις σταθμευσης, εως το κυκλοφοριακο, απο τον ογκο των οχηματων, μεχρι τα αλση-πνευμονες, υπολογοι στους κατοικους της Αττικης ειναι αυτοι που βρεθηκαν στο ''τιμονι'' της χωρας, αυτοι που ''εβλεπαν'' την υδροκεφαλη αναπτυξη του ''κρατους'' των Αθηνων.
    Επειδη παλιοτερα, καποιοι δημαρχοι, ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕ ΡΙΨΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ, ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΛΥΜΑΤΟΛΑΣΠΗΣ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ''ΣΚΕΠΤΙΚΟ'' ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ''ΛΑΘΟΣ'', ΕΓΚΛΗΜΑ, ΠΕΡΝΑΝΕ ΝΕΡΑ, ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ''ΛΕΙΨΕΙ'' ΤΟ ΝΕΡΟ, ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ, ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΝΕΡΟΥ?
    Για τα αρχαια δεν σου γραφω αν και ολοι για της ''καταγωγη'' μας μας μιλανε προεκλογικα και το ''αρχαιο πνευμα αθανατο''...................................................................απο το ολοι, ΕΞΑΙΡΕΣΑΙ το Κ.Κ.Ε.
    Περιοχες υπαρχουν αλλα θελουν ν'αποφυγουν τα κοστη, λογω αποστασης, απο την κατασκευη και συντηρηση, μεχρι την καθημερινη μεταφορα των σκουπιδιων, αλλα πια μιλαμε για την ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ, ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ, ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΠΛΑΚΑΚΙΑ, ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΟΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμείς στη Θεσσαλονίκη λύσαμε το πρόβλημα
    των σκουπιδιών, δεν χρειαζόμαστε χωματερή,
    τα έχουμε στην πόρτα μας.
    Οι πιο συνειδητοποιημένοι τα κρατάμε στο μπαλκόνι,
    και περιμένουμε...
    Καλό μήνα εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Frezia καλησπερα, τα σκουπιδια πρεπει να βγαινουν στους καδους, πως θα γινει αλλιως μοχλος πιεσης για να πετυχουν οι εργαζομενοι στον αγωνα που κανουν, ''ζημια'' γινεται, τωρα η προπαγανδα των γ...καναλων, την ''δουλεια'' τους κανουν, στηριζουν το συστημα, ας μην τους ''βοηθαμε'' αθελα μας.
    Καλο μας μηνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή