Σάββατο 12 Μαρτίου 2011





ΑΓΑΝΤΑ...

Η ικανοποίηση με την οποία η «Καθημερινή» προωθεί το μοντέλο «Καρατζαφέρη» δεν έχει να κάνει με καμιά πίστη ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι προ των πυλών της κυβέρνησης.

Βλέπει, όμως, σ' αυτόν τον κατάλληλο λαγό, για να προωθηθούν μερικά χαρακτηριστικά που έχει ανάγκη το πολιτικό σύστημα σ' αυτήν τη φάση της κρίσης: Απόλυτη αποδοχή του μνημονίου, εν λευκώ συναίνεση στην εφαρμογή του, νέες μεγάλες παραχωρήσεις στο κεφάλαιο και προπαντός νόμο και τάξη, δηλαδή καταστολή της αντίστασης.

Η αστική τάξη βρίσκεται πράγματι μπροστά σε μεγάλα ζόρια.

Ο χαρακτήρας της οικονομικής κρίσης, σαν βαθιά κρίση του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος, έχει περιορίσει σημαντικά τα περιθώρια για εύκολες διαχειρίσεις στο επίπεδο της πολιτικής.

Τα μέτρα που απαιτούν οι καπιταλιστές μπορούν να περάσουν μόνο διά πυρός και σιδήρου.

Απαιτούν προσαρμογές και στο αστικό πολιτικό σύστημα.

Ο ΛΑ.Ο.Σ. προσφέρει το καλό παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσει χωρίς ταλαντεύσεις το σύνολο του πολιτικού προσωπικού της αστικής τάξης, για να μπορέσει να υπάρχει ελπίδα ότι θα υποτάξουν και λαϊκά στρώματα στη «σωτηρία της πατρίδας», στη σωτηρία, δηλαδή, του κεφαλαίου.

Οι ευχαριστίες - χτες στη Βουλή - του Πάγκαλου προς τον Καρατζαφέρη δεν αφορούν κάποιες εκλεκτικές συγγένειες, αλλά αναγνώριση της χρησιμότητάς του, αναγνώριση για την οποία ο Καρατζαφέρης - είναι γεγονός - ότι έχει πασχίσει αρκετά.

Από την ίδρυση του κόμματός του πασχίζει να βγάλει από πάνω του την εκτίμηση που υπάρχει ανάμεσα στα λαϊκά στρώματα ότι πρόκειται περί ενός ακροδεξιού σχηματισμού εξαιρετικά επικίνδυνου για τα λαϊκά συμφέροντα.

Η «Καθημερινή», όπως και το ΠΑΣΟΚ, του προσφέρουν αυτήν την αναγνώριση.

Δεν αρκεί, όμως, να αλλάξει προβιά ο λύκος.

Οι κραυγές του ίδιου του Καρατζαφέρη χτες στη Βουλή - «να το βουλώσουν» όσοι δε στηρίζουν την κυβέρνηση Παπανδρέου - έδειξαν για μια ακόμη φορά το αντιδραστικό πρόσωπό του.

Η ανάγκη μαζικού απεγκλωβισμού ανθρώπων των λαϊκών στρωμάτων από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ισχύει απόλυτα και ως ανάγκη να αντιμετωπίζεται ο ΛΑ.Ο.Σ. ως αυτό που πράγματι είναι: Ενα κόμμα - στήριγμα στο πολιτικό σύστημα, ένα κόμμα - δήμιος των λαϊκών δικαιωμάτων.

Αλλα κουραγιο...



υσ Δήμιος του λαού
Η πρόταση νόμου του ΛΑ.Ο.Σ. για τον περιορισμό των διαδηλώσεων (την κατάργησή τους εννοεί, αλλά δεν το λέει ανοιχτά γιατί φοβάται τις λαϊκές αντιδράσεις στην πολιτική τού «γύψου» που πρεσβεύει), αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι το κόμμα του Καρατζαφέρη είναι ένας από τους δήμιους των λαϊκών δικαιωμάτων, ένα κόμμα της μαύρης αντίδρασης και στήριγμα της ταξικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη συναίνεση της ΝΔ. Κόμμα οπαδός της κρατικής βίας και καταστολής του λαού είναι, γι' αυτό και επικίνδυνο.

10 σχόλια:

  1. Αυτά που ξέρανε και επιδιώκουν να τα ΞΕΧΑΣΟΥΝ!
    Σε καταστολή δεν μπαίνει ο λαός που να χτυπηθούν σαν χταπόδια για... παραγούλιασμα.
    Λαϊκίζω;
    Με πήρε η αγανάκτηση και με σήκωσε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιαγια Αντιγονη καλημερα, εσυ δεν λαικιζεις, αυτος ο καρατζαφυρερ λαικιζει στην προσπαθεια του να ξαναμπει το φασιστικο του κομμα στην βουλη, τον εγκαταλειπουν τα στηριγματα του και ψαχνει απεγνωσμενα σωσιβια, αλλωστε ο στοχος του----του καρατζαφυρερ----ειναι η προσωπικη του σωτηρια, πιστευω οτι στις επομενες εκλογες ο υπηρετης του μνημονιου, να παρει την απαντηση που του ταιριαζει, μαυρο, οπως και η ιδεολογια του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχω να δω ειδήσεις πάνω απο μία εβδομάδα...έχω χάσει πολλά επεισόδια!
    Τι έγινε αγαπήθηκαν Καρατζαφέρης και Πάγκαλος?
    Ωραίο ντουέτο κάνουν οι δυό τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kariatida62 χαιρεται, σιγα μην αγαπηθηκαν, κοινο στοχο εχουν, να μας ''κοιμησουν'' για να περασουν τα μετρα που θελουν, η τροικα, τ'αφεντικα και οι τραπεζιτες............ΛΥΚΟΦΙΛΙΕΣ, ΑΜΟΡΑΛΙΣΤΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα, φίλε!

    Ευχαριστώ που ήρθες στο ισπανικό μου μλπογ! Έχω και το ελληνικό αν θέλεις, αν και τώρα αποφάσησα να πάρω λίγες μέρες για μένα!

    Φιλάκια από Ισπανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κατα τη γνωμη μου...Ο Σφυρερ...Ειναι ενας ανθρωπος, που εναντι ορισμενου τιμηματος [ρευστου]
    Μπορει να στηριξει..Οτιδηποτε...
    Γιαυτο και η ιδεοληψια του ειναι ρευστη..Αλλαζει σαν Χαμαι λεων..Αναλογως των προσωπικων του συμφεροντων..Απο την..ακραια δεξια, μεχρι και το..Μνημονιο..Τετοιοι ανθρωποι...Ειναι..συμπτωματα της γενικευμενης σηψης του αστικου πολιτικου Συστηματος..
    Εναντι και μιας μονης βουλευτικης εδρας, μπορει να γινει και...ΝΔ...
    Απο την οποια..Διαγραφτηκε!!! Δεν αποχωρησε...
    Και δεν ηταν..Ιδεολογικη η διαφωνια...
    Απλα τους εκανε..Ρομπες, με αυτα που ελεγε...
    [Να προσληφθουν 100 000 Νεοδημοκρατες στο δημοσιο, για να "αντισταθμιστει " το "βαθυ" ΠΑΣΟΚ...]
    Παρακαλω..Μην το ξεχνατε...!!!
    Ο δε Παγκαλος...Δεν ενδιαφερεται, για τονΙΔΙΟ τον Σφυρερ...Απλα..Ειναι καλος, επειδη συμφωνει στο Μνημα νιο...Αλλοιως θα ηταν..Καθηκης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Veronika Marsa καλημερα, καλως σε βρηκα, θα τα λεμε.
    Χαιρετισματα απο την Κυψελη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαστορα καλημερα, μπορει η καθημερινη να γραφει δια χειρος παπαχελα οτι θελει η πρεσβεια της βασ. σοφιας----με γκαλοπ, που το ΄΄κρατανε'' μυστικο, ο καρατζαφυρερ, ισως δεν μπει στην βουλη----ο κοσμος πρεπει καποτε ολα αυτα τα τερτιπια των υποτιθεμενων κομματων---''στυλ'', λαος----να τα καταλαβαινει και να τα χωσει στο χρονοντουλαπο της νεωτερης ιστοριας της πατριδας μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Tι λες Δημητρη μου..;;!!!
    Και θα χασουμε, και τον Μπουμπουκο μας;;
    Και τον..Πολυτεκνο..;;
    Και τον στρατιωτη Αι..Βαλ..;;
    Και το παιδι με το ροπαλο..;;
    Και τον βουλεφτη Μπατσοπουλο..;;
    Τωρα ξενερωσα...
    Βαθαινει η κριση..Χανουμε και τις πλακες μας..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαστορα ο βοριδης ''αλλοιθωριζει'' κατα Ν.Δ μερια, τωρα κατι πλευρης, αδωνης, αιβαλιωτης, ο μιχαλιολακος να ειναι ''καλα'' της χρυσης αυγης, καλομαθαν στα εδρανα της βουλης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή