Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011







ΑΓΑΝΤΑ...

''ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ'' ΠΑΠΑΓΑΛΩΝ ΠΡΟΣ Τ'ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ!

''ΠΡΟΤΡΟΠΗ'' 1η!

«Η συναίνεση στο αίτημα για καλύτερους όρους δανεισμού της χώρας μας είναι μάλλον αυτονόητη, χωρίς πολιτικό κόστος και δεν λύνει κανένα πρόβλημα.
Αυτό που χρειάζεται επειγόντως είναι συναίνεση μέσα στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση αλλά και από την αντιπολίτευση για να προχωρήσουν όλες οι δύσκολες μεταρρυθμίσεις που έχουν κολλήσει ή μπει στο ράφι (...)
Συναίνεση συνεπώς χρειάζεται στα δύσκολα και αυτά που έχουν πολιτικό κόστος» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

''ΠΡΟΤΡΟΠΗ''2η!

«Ολες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι μεταξύ του Πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπήρξε σύμπτωση για τις επιδιώξεις της χώρας ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 25ης Μαρτίου (...)
Ασφαλώς θα ήταν καλύτερα αν αυτή η σύγκλιση είχε επιτευχθεί πολύ νωρίτερα (...) το γεγονός ότι, έστω και στις παραμονές της μάχης που θα δώσει η Ελλάδα στις Βρυξέλλες, οι δύο βασικοί πρωταγωνιστές της πολιτικής σκηνής ενώνουν τις δυνάμεις τους δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις επιτυχίας των ελληνικών στόχων (...) η συμπόρευση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι από χθες το πιο διαυγές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.
Δείχνει ότι ο ελληνικός λαός είναι πρόθυμος να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο της οικονομικής ανόρθωσης που ανέλαβε, αρκεί να πάρει τον αναγκαίο χρόνο» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

''ΠΡΟΤΡΟΠΗ'' 3η!

«Μπορεί Ευρώπη και Αμερική να είναι ανταγωνιστές στις διεθνείς αγορές, στη διεκδίκηση επενδυτικών κεφαλαίων και εξαγωγικών προορισμών, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο "θάνατος" του ενός εξυπηρετεί τα συμφέροντα του άλλου.
Το αντίθετο, μάλιστα (...) Οι Αμερικανοί έχουν πολλά να χάσουν αν η Ευρώπη καταρρεύσει.
Μεταξύ άλλων, οι αμερικανικές τράπεζες έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους ευρωπαϊκά ομόλογα ύψους περίπου 1,5 τρισ. δολαρίων, τα οποία αν χάσουν την αξία τους θα επιβαρύνουν την οικονομική τους θέση.
Πολλές αμερικανικές εταιρείες έχουν μεγάλες επενδύσεις στην Ευρώπη, που κι αυτές θα υποστούν ζημιές αν η ευρωπαϊκή οικονομία βυθιστεί στην ύφεση.
Επίσης, περίπου το 1/5 των αμερικανικών εξαγωγών κατευθύνεται στις ευρωπαϊκές αγορές και άρα οι Αμερικανοί δεν θέλουν να χάσουν την εν λόγω αγορά (...)
Εχει λόγους, επομένως, η Αμερική να παρεμβαίνει υπέρ της αποτροπής μιας κρίσης στην Ευρώπη.
Και η παρέμβασή της ασφαλώς εξυπηρετεί τα ελληνικά συμφέροντα στην παρούσα συγκυρία» (η Ειρήνη Χρυσολωρά στα ΝΕΑ).

''ΠΡΟΤΡΟΠΗ'' 4η!

«Ο κ. Παπανδρέου δεν έχει προετοιμάσει ούτε την κοινή γνώμη ούτε όμως και τους δικούς του ανθρώπους για τα δύσκολα που έρχονται.
Η ιδέα είτε των ακόμη πιο μεγάλων οριζόντιων περικοπών συντάξεων και μισθών είτε των μαζικών απολύσεων από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα φαντάζει ακόμη σενάριο επιστημονικής φαντασίας για το μεγαλύτερο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ.
Και όμως αυτό είναι το δίλημμα μπροστά στο οποίο θα βρεθεί μέχρι το καλοκαίρι (...) ας ελπίσουμε, λοιπόν, ότι ο κ. Παπανδρέου έχει σκεφθεί, σχεδιάσει και αποφασίσει μέσα του την επόμενη ημέρα μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής» (ο Α. Παπαχελάς στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

''ΠΡΟΤΡΟΠΗ'' 5η!

«Αντιστροφή της κατάστασης στα μέτωπα των στρατιωτικών συγκρούσεων παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα στη Λιβύη.
Η αντεπίθεση των δυνάμεων του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι έχει ανακόψει κάθε προέλαση των δυνάμεων που έχουν εξεγερθεί εναντίον του.
Αντιθέτως, τα καθεστωτικά στρατεύματα επιχειρούν πλέον την ανακατάληψη πόλεων στρατηγικής σημασίας για τη ροή του λιβυκού πετρελαίου (...)
Το κλίμα έχει αλλάξει και αυτό αποτυπώνεται πλέον και στα ρεπορτάζ και στις αναλύσεις του ευρωπαϊκού και του αμερικανικού Τύπου (...) χάνεται πλέον η εμπιστοσύνη αρχικά και η ελπίδα στη συνέχεια ότι οι λιβυκές δυνάμεις, που πήραν μέρος στην οργανωμένη ένοπλη εξέγερση κατά του Καντάφι, θα μπορέσουν τελικά να τον ανατρέψουν μόνες τους, χωρίς εξωτερική βοήθεια (...)
Οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι λοιπόν δείχνουν να προσανατολίζονται στην επιβολή «ζώνης απαγόρευσης πτήσεων», αρχικά.
Αυτό πρακτικά σημαίνει την εξαπόλυση αεροπορικού πολέμου κατά τις Λιβύης από εκατοντάδες αεροπλάνα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για να καταστρέψουν τις αεροπορικές βάσεις, τα πολεμικά αεροπλάνα, τις συστοιχίες αντιαεροπορικών πυραύλων της Λιβύης.
Θα χρειαστεί η βοήθεια αεροπλανοφόρων, υποβρυχίων και όλων των αεροπορικών βάσεων του ΝΑΤΟ, στην Κρήτη και στη Σικελία πρώτα απ' όλα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη» (από άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

Αλλα κουραγιο...




υσ Την ώρα που τα τηλεοπτικά κανάλια στρέφουν την προσοχή της λαϊκής συνείδησης στο ποιος ποντικός πηδάει πρώτος από το καράβι (χτεσινή η περίπτωση Γεωργακόπουλου), καθένας που έχει πάρει απόφαση να μη σκύψει έχει να κάνει ένα μόνο: Πόρτα πόρτα, εργάτη τον εργάτη, να οργανώνει την πάλη, να συμβάλλει στη συγκρότηση των λαϊκών επιτροπών που καλούνται να γίνουν φύτρα της αντίστασης, χώροι ανάπτυξης μιας συνείδησης: Οτι ο λαός όταν θέλει μπορεί.

Κι ότι αυτός ο λαός είναι αποφασισμένος να φτάσει τη σύγκρουση στο τέρμα.

Την ώρα που η κυβέρνηση θα ισχυρίζεται ότι έχει το λαό μαζί της, η διάψευση πρέπει να είναι άμεση από ένα όλο και πιο ισχυρό λαϊκό κίνημα που θα ορθώνεται απέναντί της.

Τα κανόνια, που συγκεντρώνονται στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, δείχνουν πως όταν οι καπιταλιστές αποφασίζουν να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους δε λυπούνται μέσων και δεν τηρούν κανένα πρόσχημα.

Το ίδιο ισχύει και για την εργατική τάξη.

Πρέπει να συγκεντρώνει τις δυνάμεις της ακόμα πιο αποφασιστικά για να τα βγάλει πέρα στον πόλεμο που της έχει κηρύξει η κυβέρνηση του κεφαλαίου.

4 σχόλια:

  1. Επιτελους...Παρτε παραδειγμα...Και απο αυτους,
    τους εξαθλιωμενους μεταναστες της "Υπατιας"...
    Δεν διστασαν να πεθανουν...
    Μην περιμενετε, να φθασετε εκει...
    Αγωνιστητε ΟΡΘΙΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα!
    Για μένα η αποχώρηση του Γεωργακόπουλου ήταν άσχημη εξέλιξη.
    Δεν τον είδα σαν ποντικό που εγκατέλειψε πρώτος το καράβι, αλλά απογοητευμένο με την οικονομική πολιτική και την ασυνενοησία με τον Υπουργό. Η παραίτησή του που λέγεται ότι καιρό τώρα ήθελε να την καταθέσει την εκτιμώ ως έντιμη πράξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαστορα χαιρεται, πιστευω οτι τα τοσα χρονια, ''απραξιας'' απο αγωνες και διεκδικησεις, εχουν ''παγωσει'' μεγαλο κομματι της Ελληνικης κοινωνιας, ακομα και τωρα ''πιστευουν'' τα λογια του ''μικρου'' παπατζη, οτι υπαρχει διεξοδος, χωρις αγωνες και οτι οι..............................................προσευχες οι καταρες και οι βρισιες, θα βγαλουν την χωρα απο τα αδιεξοδα που εχουν βαλει την χωρα μας τα δυο κομματα της ''εξουσιας'' και τα δεκανικια τους.
    Ενας στους τρεις μας, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ''ΚΟΙΝΗΣ'' ΟΦΕΛΕΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, εχουμε φτασει στο αμην...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kariatida62 χαιρεται, ΕΝΤΙΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΤΙΜΑΣ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????Μαλλον δεν εχει ''ακουσει'' και ''διαβασει'' δηλωσεις του, ο ανθρωπος ητανε χρονια πριν την τροικα, ''τροικανος'', μαθε, οτι ειναι απο τους ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ της ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΜΙΣΘΩΝ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ, ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΤΑΜΕΙΩΝ----ταμειων επικουρικων, ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ----, ειναι δυνατον να θεωρεις εντιμη την σταση του?
    Παιχνιδια παιζει, σε περιπτωση που ''μεινει'' στην ''εξουσια'' το πασοκ και στην αλλαγη υπουργου οικονομιας να τον ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ σαν ανθρωπο, ''αφθαρτο'' και με ''αλλες'' ιδεες, χρονο ''δανεικο'' προσπαθουν να παρουν απο ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή