Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΑΓΑΝΤΑ... Ο... πρακτικός κ. Μουζέλης
Ο Νίκος Μουζέλης, κοινωνιολόγος, καθηγητής στο LSE (London School of Economics), αρθρογράφησε την περασμένη Κυριακή στο «Βήμα» για την ανάγκη της ανασυγκρότησης της σοσιαλδημοκρατίας.
Αφού έκανε μια αναδρομή στην ιστορία της σοσιαλδημοκρατίας, το ρόλο που αυτή έπαιξε στη χειραγώγηση των λαών, και αφού έβαλε την πραγματικότητα με το κεφάλι κάτω και τα πόδια πάνω ισχυριζόμενος ότι δε δικαιώθηκε ο επαναστατικός δρόμος του Λένιν, αλλά ο μεταρρυθμιστικός του Μπερνστάιν, διαβεβαίωσε ότι ο σοσιαλδημοκρατικός χώρος είναι αδύνατο να εξαφανιστεί.
Ενδιαφέρον έχει η κατάληξη της ανάλυσής του: «Σε ό,τι αφορά τον τόπο μας, ο μεσαίος, άκρως κατακερματισμένος χώρος μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχει κυρίως σοσιαλδημοκρατικούς προσανατολισμούς.
Η συγκρότηση ενός τρίτου πόλου, που η Πρωτοβουλία των 58 προσπαθεί να διευκολύνει, θα αμβλύνει την πόλωση, θα ενισχύσει τις σοσιαλδημοκρατικές αξίες και θα σταθεροποιήσει το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, αν γίνει κυβέρνηση και αν θέλει και τα καταφέρει να παραμείνει εντός της Ευρωζώνης, θα αναγκαστεί, αργά ή γρήγορα, να μετασχηματιστεί σε ένα ριζοσπαστικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.
Η θέση ενός μέρους της Αριστεράς για το "τέλος της σοσιαλδημοκρατίας" πείθει τόσο λίγο όσο και η θεωρία του Φουκουγιάμα για "το τέλος της Ιστορίας"». Πρακτικός λοιπόν ο κ. καθηγητής υπερασπιστής του συστήματος.
Αν δε βγει με την Πρωτοβουλία των 58 και τα κεντροαριστερά σχήματα, υπάρχει και ο ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να παίξει αυτόν το ρόλο...

Αλλα κουραγιο...

2 σχόλια:

  1. Αυτός ο Μουζέλης ωρέ Μήτσο,
    είναι ο ιδεολογικός δάσκαλος των υπερεπιτυχημένων Σημιτοβενιζελοψαριανών;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΥΡΥΤΑΝΑ ΙΧΝΗΛΑΤΗ καλημερα, ακριβως, αυτων των ''επιτυχημενων'' πολιτικων ''αστερων''...

    ΑπάντησηΔιαγραφή