Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

ΑΓΑΝΤΑ...

Πάρ' το αλλιώς...
Η δεύτερη πιο φτωχή χώρα στην Ευρωζώνη ήταν η Ελλάδα το 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Eurostat. Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ελλάδα διαμορφώθηκε πέρυσι στο 75% του μέσου όρου της ΕΕ από 80% το 2011 και 88% το 2010. Στην Πραγματική Κατά Κεφαλήν Ατομική Κατανάλωση (ΠΑΚ) η Ελλάδα βρίσκεται στο 85% του κοινοτικού μέσου όρου, δραματικά μειωμένη από το 98% του μέσου όρου της ΕΕ που ήταν το 2010, και 92% το 2011.
Αν και αυτοί οι δείκτες δεν δείχνουν την ακριβή πραγματικότητα για τα λαϊκά νοικοκυριά (το κατά κεφαλήν ΑΕΠ είναι ο μέσος όρος των εισοδημάτων των επιχειρηματιών και του λαού, το ίδιο και η ΠΑΚ), εντούτοις δείχνουν εξαθλίωση λαϊκών στρωμάτων με δεδομένο ότι την ίδια περίοδο αυξήθηκε ο πλούτος που συγκεντρώθηκε στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Πάρ' το αλλιώς λοιπόν. Αντεπίθεση σε αντιμονοπωλιακή - αντικαπιταλιστική ρότα.
Σύγχρονη σκλαβιά
Με την υποστήριξη του γερμανικού ομοσπονδιακού υπουργείου Παιδείας και Ερευνας, η Ακαδημία της DEKRA σε συνεργασία με τη «Robinson Club» (θυγατρική της TUI) δημιούργησε στην Αθήνα και το Ηράκλειο Κρήτης ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης βασισμένο στα γερμανικά πρότυπα, δηλαδή το σύστημα δυικής επαγγελματικής εκπαίδευσης.
Σύμφωνα μ' αυτό το σύστημα οι σπουδαστές στα επαγγελματικά λύκεια θα κάνουν το ένα τρίτο της εκπαίδευσής τους στο σχολείο και το υπόλοιπο κομμάτι σε επιχειρήσεις σχετικές με τις σπουδές τους. Ετσι, λοιπόν, οργανώνεται μια μορφή μαθητείας με δέλεαρ την επαγγελματική αποκατάσταση, που τραβά τους μαθητές από τη γενική μόρφωση, στέλνοντάς τους ως φτηνό εργατικό δυναμικό στις επιχειρήσεις.
Οι σπουδαστές θα αμείβονται με το 75% του βασικού μισθού, δηλαδή 383 ευρώ καθαρά για 8ωρη δουλειά.
Και όταν τελειώσουν τη σχολή είναι αμφίβολο αν θα συνεχίσουν τη δουλειά στην επιχείρηση.
Δηλαδή, σύγχρονη σκλαβιά.
Αλλα κουραγιο...

2 σχόλια:

  1. Aκριβώς! ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΚΛΑΒΙΑ.
    Δύναμη κι αγώνας να την αποτινάξουμε.
    Καλές γιορτές Δημήτρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΥΡΥΤΑΝΑ ΙΧΝΗΛΑΤΗ καλησπερα, καλες γιορτες, με υγεια και αγαπη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή