Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010








ΑΓΑΝΤΑ...

Επιστράτευσε τους ναυτεργάτες η κυβέρνηση!!!

Την πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών ανακοίνωσε ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, βαφτίζοντάς την «πολιτική κινητοποίηση». Η απόφαση ελήφθη «για λόγους εθνικού συμφέροντος, προκειμένου να διασφαλίσει τη συνοχή της νησιωτικής Ελλάδας με την ηπειρωτική χώρα».

Ειδικότερα, ο υπουργός επισήμανε: «Δυστυχώς η αδιαλλαξία και η επίδειξη κοινωνικής ανευθυνότητας, οδήγησαν σε νέο αδιέξοδο και συνέχιση της απεργίας».

Επιστρατευση κανει ενα κρατος οταν εχει πολεμο και καλει τις εφεδρειες του να τις ετοιμασει για μαχη, για την υπερασπιση του ζωτικου του χωρου.

Επιστρατευση δευτερη σε ενα χρονο διακυβερνησης της χωρας απο το ΠΑΣΟΚ!

Επιστρατευσε ποιους, τους εργαζομενους, που 365 ημερες τον χρονο δεν τους ''βλεπει'', εχει βεβαια η κυβερνηση τα δικια της, που να ''τρεχει'' σε λιμανια, λιμανακια, να ανεβοκατεβενει τωρα σε σκαλες καταστρωματων, σε σκαλες μηχανοστασιων.
Ασε που οτι ''αποριες'' εχει, ενημερωνεται απο τους καθ'υλην αρμοδιους, τους ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ, αυτους που τους χαριζει 340.000.000 ευρω απο προστιμα.
Αυτους που κουβαλανε ναρκωτικα και κανει οτι δεν βλεπει.
Αυτους που τιναζουν, βουλιαζουν βαπορια και πνιγουν τους επιβατες και το πληρωμα.
Αυτους που μπαρκαρουν πληρωματα απληρωτα ενα-δυο μηνες μεχρι να ''αδειασει'' η θεση.
Αυτους που ''φουνταρουν'' τις αγκυρες ολοι μαζι και δημιουργουν το λοκ αουτ, για να ξανα ανεβασουν στα υψη τα ναυλα.
Αυτους που φερνουν οτι πιο σκαρτο υπαρχει στην παγκοσμια αγορα και με μετασκευες ''κομπινες'', το καραβι των δυο-τριων εκκατομυριων το φτανουν τριαντα εκκατομυρια και ειναι ολοι ευχαριστημενοι, πλοιοκτητες, ναυπηγεια, τραπεζες και το κοστος ''πεφτει'' στις πλατες του καταναλωτη, μεσω των εισιτηριων και των στημενων επιδοτησεων.
Αυτων που αφηνουν απληρωτα πληρωματα και η δικη τους περιουσια φτανει να ζησουν ''βασιλικα'' και τα τρις, τρις, τρις, εγγονα τους.
Αυτους που ''ξεχνανε'' τους βατσιμανεους μεσα σε καραβια αγκυροβολημενα, σε χωρες που το κρυο ειναι πολλους βαθμους κατω απο το μηδεν και οι ανθρωποι για να ζεσταθουν αναβουν..............μαγκαλια και για καλη τους τυχη τους ''προλαβαινουν'' απο τα διπλανα βαπορια την τελευταια στιγμη, δηλητηριασμενους απο τον ανθρακα και το στομα μεσα στους αφρους.
Αυτους που ''ξεχνανε'' για μηνες βαπορια σε χωρες με ζεστη ''ιδια'' της κολασης και οι ανθρωποι στο πουθενα να περιμενουν μηνες οδηγιες και να ''λιωνουν'' απο την λαυρα της αναμενης λαμαρινας.
Αυτους που δινουν εντολη στον καπετανιο να σπασει το απαγορευτικο και να φυγει γιατι χανει χρημα.
Αυτους που τυρρανουν τις χηρες των πνιγμενων και στο τελος με τους ''επιδεξιους'' δικηγορους δινουν ψιχουλα.

Επιστρατευση λοιπον σε εργαζομενους που με τα ''κοπια'' τους χτιστηκαν πολεις, τοτε ηταν οι στυλοβατες της Ελληνικης οικονομιας, τωρα ειναι αδιαλλακτοι και κοινωνικα ανευθυνοι!!!

Αλλα κουραγιο...


ΥΣ πως ενας τεμπελης, επιστρατευει, ναυτεργατες???????????????????????????????????

8 σχόλια:

  1. Eκτος ολων των ανωτερω ΔΗΜΗΤΡΗ...
    Να γινει πλεον φανερο σε ολους τους "σοσιαλιστες"
    αυτου εδω του τοπου...
    Ποιανων αφεντικων δουλαρες ειναι οι κυβερνωντες...
    Για να μη νομιζει κανεις πλεον..
    Οτι αυτοινοι δηθεν ειναι "με το λαο"...
    Και διαφερουνε, ταχα μου..
    Και "νοιαζονται"...
    Για να σωθει ο τοπος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα μαστορα, ιδιος φασιστας οπως ο παππους του, ανιστοριτος και ορτινατζα, ο ''γερος'' στους Αγγλους, ο εγγονος στους Αμερικανους, παει σοι το.......''βασιλειο''...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου Δημήτρη. Χθες, ήμασταν μαζί με κείνους που χτυπιούνται από παντού, για να εξασφαλίσουν τον κεφαλικό φόρο που τους ζητάνε για να γεμίσουν όπως όπως τα ταμεία τους.Ξέρουν ότι τα ταμεία τους και τα χρέη τους, δεν μπορούν να γεμίσουν από τις άδειες τσέπες των εργαζομένων.Άλλος είναι ο στόχος τους.Η εξαθλίωσή μας! Ο αφανισμός μας. Αυτό είναι το πρόγραμμά τους, αυτή είναι η επιδίωξή τους.
    Χθες ήμασταν με τους ΕΒΕ, σήμερα είμαστε με τους ναυτεργάτες και κάθε μέρα που θα πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες, θα είμαστε μαζί με όλους τους καταπιεσμένους, όλους τους αδικημένους, όλους τους αποφασισμένους.
    Σήμερα στις 6 στο Λιμάνι, όλοι μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Β.Β καλημερα, ξανα ερχομαστε στα ''παλια'', καθε ημερα και αγωνας, καθε ημερα πρεπει να μας βρισκουν μπροστα τους, οι επιστρατευσεις και οι κεφαλικοι τους φοροι θα γινουν χαρτοπολεμος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημερα Δημητρη και σε ολη τη παρεα!

    Κατεβηκατε χθες στο Λιμανι oπως ειπε η ΒΒ; Διαβασα για τη συμμετοχη του κοσμου απο νωρις, αλλα ηθελα και τη δικη σας αποψη!
    Καμμια συναινεση για (ακομα)φτηνότερη εργατική δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Elva καλημερα, η συμμετοχη του κοσμου μεγαλη.
    Χαιρεται, αν και δεν κατεβηκα στο λιμανι, λογω ραντεβου, στην δουλεια.
    Παντου πιεζουν για πιο πολυ εργασια με οσο το δυνατο λιγοτερα χρηματα και απο υπερωριες και Σαββατιατικα και 40ωρα, αστα να πανε, ''μαχες'' παντου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επιστράτευση!!!
    Είπα κι εγώ,πόλεμο έχουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Frezia καλησπερα, χειροτερα απο πολεμο, κατοχη και μας εχουν στις αλυσιδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή