Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010











ΑΓΑΝΤΑ...

ΝΕΑ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ!!!

Χτες οι εφοπλιστές, δείχνοντας έμπρακτα το μέλλον που επιφυλάσσουν στους ναυτεργάτες και τους νησιώτες, με τις πλάτες της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του υπουργού ΘΥΝΑΛ Γ. Διαμαντίδη, ξεκίνησαν, εν μέσω της απεργίας, να επιβάλουν ντε φάκτο την απόφασή τους για την κατάργηση της 10μηνης υποχρεωτικής επάνδρωσης και δρομολόγησης των ακτοπλοϊκών πλοίων και το πέταγμα στη στεριά των ναυτεργατών των γενικών υπηρεσιών (θαλαμηπόλους, μαγείρους κλπ.).

Το μεσημέρι ο Βαγ. Βεντούρης απέλυσε ολόκληρο το πλήρωμα, κοντά 70 ναυτεργάτες, του ακτοπλοϊκού πλοίου «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ», ενώ η ΛΑΝΕ (θυγατρική της ΑΝΕΚ του Γ. Βαρδινογιάννη) έδιωξε από το πλοίο «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ» τους θαλαμηπόλους και άλλες ειδικότητες των γενικών υπηρεσιών!

Την αλληλεγγύη στον απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών έχει ξεσηκώσει το κάλεσμα που έχουν απευθύνει το ΠΑΜΕ, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, οι γυναικείοι σύλλογοι της ΟΓΕ. Ακριβώς πάνω σε αυτό το «τείχος» προσέκρουσε χτες το απόγευμα η απεργοσπαστική επιχείρηση που έστησε μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ, για λογαριασμό των εφοπλιστών, στο λιμάνι του Ηρακλείου της Κρήτης. Με στόχο να «σπάσει» η απεργία στα καράβια «ΚΡΗΤΗ Ι» της ΑΝΕΚ και «ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ» των Μινωικών Γραμμών και ο μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να επιστρατεύσει τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Ομάδα «αγανακτισμένων» αγροτών επιτέθηκαν με τραμπουκισμούς σε βάρος της περιφρούρησης που βρισκόταν πάνω στους καταπέλτες των πλοίων. Επικεφαλής της επιχείρησης ήταν γνωστό αγροτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Η προσπάθεια έπεσε το κενό. Νωρίτερα ομάδα αγροτών είχε αποκλείσει την Εθνική Οδό του Ηρακλείου στον κόμβο για αεροδρόμιο.

Συλλαλητήριο στον Πειραιά.

Πλήθος εργαζομένων του Πειραιά εξέφρασε χτες το απόγευμα τη συμπαράστασή του στον απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών, όπως και στον αγώνα των εργατοτεχνιτών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, συμμετέχοντας μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ, στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού.

Ακολούθησε μαζική μαχητική πορεία στο κέντρο του Πειραιά, η οποία κατέληξε στο λιμάνι για να ενισχύσει τις απεργιακές φρουρές.

Αλλα κουραγιο...



υσ αν οι ναυτεργατες συνεχισουν την απεργια και την αλλη εβδομαδα, η κυβερνηση των ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ θα κανει επιστρατευση με το ΠΡΟΣΧΗΜΑ της εθνικης οικονομιας.......Χ..Ο..Υ..Ν..Τ..Α!!!

10 σχόλια:

  1. ΧΟΥΝΤΑ, φιλε Δημητρη..Ειναι μια μειοψηφια, η οποια,αφουμε καποια παρανομα μεσα, "κατεκτησε" την
    εξουσια...Επιβαλλει μετα "νομιμα" αντιλαικα και αντισυνταγματικα μετρα...Σε βαρος ολου του κοσμου..Δεν ειναι αναγκαιο να ειναι στρατιωτικη...
    Μπορει και να μην ειναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλημερα φιλε Μαχαιρη, οι οικονομικες ''χουντες'', ειναι πολυ χειροτερες, γιατι δεν βασανιζουν τον ανθρωπο ''φυσικα'', αλλα τον τσακιζουν σε ολα τα επιπεδα, οικονομικο, προσωπικο, σχεσεων, υγειας και δεν γινονται ''γρηγορα'' αντιληπτες απο τους περισοτερους, γιατι δεν εχουν ''εμβληματα''--θυμασαι το πουλι, του αλλου Γιωργου--, εδω εχουμε το ''μαγειρειο'' των εκλογικων συστηματων, ψηφιζει ο κοσμος το ταδε κομμα και επειδη εχει μπει αυθαιρετα, πλαφον, στην δευτερη καταμετρηση των ψηφων, χανει την εδρα, μπορει ενα κομμα να εχει 12.000 ψηφους και το ''πρωτο'' η το ''δευτερο'' κομμα με 3.000 ψηφους να κλεβει την βουληση των ψηφοφορων, δημοκρατια κατ' επιφαση.
    ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ και μετα να δουμε ''ποσα απιδια πιανει ο σακκος''...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΗΤΡΗ,
    Η ΚΥΡΑ ΜΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙ ΝΑ ΡΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ! ΣΕ ΘΕΛΕΙ, ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!
    ΜΑΜΟΥΝΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα Δημήτρη

    οι ναυτεργάτες σήμερα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, αντικειμενικά, της ταξικής πάλης, γι'αυτό και πρέπει το λαϊκό κίνημα να τους στηρίξει άμεσα και θερμά.

    Αντιγράφω από την (πολύ καλή) ομιλία του Δ.Γόντικα, για το Πολυτεχνείο στους φοιτητές της Θεσσαλονίκης:

    "Η πολιτική ιστορία της Ελλάδας, αλλά και η διεθνής πείρα διδάσκουν ότι οι αστικές κυβερνήσεις στο σύστημα του ιμπεριαλισμού δε διστάζουν να φτάσουν στις πιο ακραίες μορφές αυταρχισμού, όταν αυτό απαιτούν τα ταξικά τους συμφέροντα που υπηρετούν. Η επίκληση της συνταγματικής νομιμότητας, της κοινωνικής συνοχής, της τήρησης γενικά των νόμων, για το τι είναι νόμιμο και τι παράνομο είναι πλήρως υποταγμένα σε μια και μόνη νομιμότητα: Τη νομιμότητα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Τη νομιμότητα της ανεργίας, της ανασφάλιστης εργασίας, της δουλειάς μέχρι τον τάφο, των εργοδοτικών εγκλημάτων, των ιμπεριαλιστικών πολέμων.
    Αποδοχή αυτή της νομιμότητας σημαίνει υποταγή σε αιώνια σκλαβιά και τίποτε άλλο."

    "Ξέρουμε πολύ καλά ότι η νομιμότητα που κηρύσσει η αστική τάξη για να υπερασπίσει τα συμφέροντά της δεν είναι απλές διακηρύξεις, έχει και τα μέσα να τις επιβάλλει. Είναι το κράτος, η δύναμη του καταπιεστικού της μηχανισμού, ο Στρατός, τα Σώματα Ασφαλείας, οι φυλακές, τα δικαστήρια, το ΝΑΤΟ, τα σύγχρονα τεχνικά μέσα."

    "Η δύναμη του κράτους και τα σύγχρονα μέσα που διαθέτει δεν είναι παντοδύναμα μπροστά στην υπεροχή του οργανωμένου και αποφασισμένου εργατικού και λαϊκού κινήματος και κάτω από προϋποθέσεις οι δυνάμεις αυτές μπορούν να βρεθούν με το μέρος του λαού ή να παραλύσουν.
    Επομένως, η υπόθεση θα κριθεί από το συσχετισμό δύναμης και την ικανότητα του λαϊκού κινήματος να επιδρά ή να εξουδετερώνει τη δύναμη του αντιπάλου.

    Από την άποψη λοιπόν αυτή έχει πολύ μεγάλη σημασία να διδασκόμαστε από την Ιστορία, να παρακολουθούμε τις εξελίξεις και κυρίως να έχουμε σταθερό στόχο στο κύριο. Τη διαμόρφωση του κατάλληλου συσχετισμού δυνάμεων, σύνθετο και πολύπλευρο καθήκον."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπερα Πορτιατη, αυτες οι ''ατιμες'', ''παλιες'', ''ξεπερασμενες'', ''ξυλινες'', ομιλιες ποσο σωστα λογια και νοηματα ελεγαν, ποσο ομως λαθος οι υπολοιποι τις ακουγαν, ποσα χρονια πριν τα ελεγαν οι ''παρωπιδακιδες'' του Κ.Κ.Ε και ηρθε ο χρονος που βγαινουν οι ''προφητειες'' σωστες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. BΛΕΠΕΙΣ...Φιλε Δημητρη..Τι γινεται με τον Μικη;;;
    Θυμασαι τι ελεγα;;..Οχι προσωπα, γιατι εμεις δεν εχουμε αναγκη απο λαβαρα;;;
    Τωρα θα μας πει σε λιγο...Να κανουμε ενα νεο ΕΑΜ μαζι με τους Πασοκονεοδημοκρατες και τη Ντορα...
    Για να σωθει η χωρα απο την καταστροφη...
    Μηπως να βαλουμε και τον...Μαρινακοπατεροβγενο...
    Προθυ;;;
    Τι;;;
    Καραμανλη ψηφισε...
    Παπανδρεου ψηφισε...
    Μητσοτακη ψηφισε...
    Στο βγενο θα "κολλησει";;;
    Οχι...Δεν τον κατηγορω...
    Τον λυπαμαι τον φουκαρα...Τα χασε....
    {συγγνωμη για το ασχετο σχολιο...Δεν θα επαναληφθει}

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπερα.
    Μαλλον δεν θ' ακουσες και την ακρως 'μετεμφιλιακη ' απαντηση του εκπροσωπου των πλοιοκτητων.................
    Στον δρομο που χαραξε ο Παγκαλος. Τι φονιαδες, τι εγκληματιες .......
    Οταν το Καστελοριζο δεν εβλεπε καραβαβι και στεγνωναν τα στοματα για νερο ΑΛΑΛΑ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΩΝ...........της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαστορα ολα συνδεονται στην πολιτικη ''σκηνη'' και εδω στην χωρα μας εχουμε ασφυκτικους εναγκαλισμους με τους εχοντες, δηλαδη ολους αυτους τους ''ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ''...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Taspa καλημερα, δεν ''ακουσα'', αλλα τωρα ολα αυτα τα λαμογια της ακτοπλοοιας, μπροστα στους νεους ποταμους χρηματος που θα παρουν για την στηριξη προς τους φιλους του κυρ-θοδωρα, εχει να πει το στομα τους, απο ''ξερατο''σε ''ξερατο'' θα μας εχουν, ας ειναι καλα η μηχανη που εχουν στησει και απο ηλιθιοτητες και λασπη, αλλο τιποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή