Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010







ΑΓΑΝΤΑ...

Οπως είπε ο Γ. Παπανδρέου, το νέο στρατηγικό δόγμα «αξιολογεί τις πολύ διαφορετικές πια απειλές που έχει η ανθρωπότητα, που έχουν οι χώρες μας» και σ' αυτές συμπεριέλαβε επί λέξει: «Τι σημαίνει για την ασφάλειά μας η κλιματική αλλαγή; Τι σημαίνει για την ασφάλειά μας η μεγάλη ροή προσφύγων; Οι ανισότητες που υπάρχουν, κοινωνικές και οικονομικές; Η έξαρση του φονταμενταλισμού, οι ακραίες πολιτικές θέσεις - κινήματα ανά τον κόσμο;».

Ο Γ. Παπανδρέου απαρίθμησε μία προς μία τις νέες «απειλές» που υιοθετεί η λυκοσυμμαχία σαν λόγους προληπτικής επέμβασης σε κράτη εντός και εκτός του ΝΑΤΟ. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται οι κλιματικές αλλαγές και η μετανάστευση, γέννημα θρέμμα της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, αλλά κυρίως «οι ακραίες πολιτικές θέσεις και τα κινήματα ανά τον κόσμο», στο φόντο των «οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων».

Με άλλα λόγια, ο Γ. Παπανδρέου, για λογαριασμό της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας ομολογεί ότι στο στόχαστρο του ΝΑΤΟ βρίσκονται τα λαϊκά κινήματα που γεννάει η εντεινόμενη καπιταλιστική εκμετάλλευση, η οποία οξύνει τις ταξικές αντιθέσεις σε κάθε χώρα και διεθνώς.

Αυτά τα κινήματα βρίσκονται στο στόχαστρο του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το νέο δόγμα του, με σαφή στόχο να θωρακιστεί η εξουσία των μονοπωλίων και να καταπνιγεί έγκαιρα και αποτελεσματικά κάθε ριζοσπαστική φωνή που παλεύει για την ανατροπή της.

Λογια σπανιου ''ηθους'' απο εναν προεδρο της διεθνους σοσιαλιστικης!!!

Αλλα κουραγιο...



υσ Παράλληλα το ΝΑΤΟ δίνει βαρύτητα στην οργάνωσή του ως παγκόσμιας κατασταλτικής δύναμης, προετοιμάζοντας ανάλογα τη στρατιωτική του μηχανή με σειρά ασκήσεων «διαχείρισης κρίσεων», αλλά και αντιμετώπισης διαδηλωτών, με παράλληλη καλλιέργεια των χαρακτηριστικών εκείνων που δημιουργούν το έδαφος ακόμα και για παρεμβάσεις πολιτικού χαρακτήρα στο εσωτερικό των χωρών, μελών και μη μελών.

7 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Δημήτρη,
    τελικά και όσοι λύκοι πήγαν στο λυκοσυνέδριο μεταμφιεσμένοι σε αρνιά, σαν τον δικό μας ΓΑΠ, την έβγαλαν τη μάσκα...

    Διαβάζω επίσης, στο Ριζοσπάστη:

    "Το πλαίσιο που διαμορφώνει τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου στρατηγικού δόγματος του ΝΑΤΟ αποτελούν:
    - Η διεύρυνση των «απειλών», τις οποίες αξιοποιεί προσχηματικά η λυκοσυμμαχία, προκειμένου να επέμβει κατασταλτικά - πολεμικά.
    - Η στρατιωτικοποίηση των διεθνών σχέσεων, που συνεπάγεται τη διεύρυνση των πολέμων και των στρατιωτικών επεμβάσεων.
    - Η παγκοσμιοποίηση του ρόλου και της δράσης του ΝΑΤΟ, που αποτελεί βασική συνιστώσα της ίδιας της ύπαρξής του, σε συνθήκες ιμπεριαλισμού."

    Καθώς και το, επίσης, ανησυχητικό:
    "Αλλωστε, σε παράλληλη πορεία κινείται και το στρατιωτικό σκέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η λεγόμενη Κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική Ασφάλειας και Αμυνας, ενώ σε συντονισμό βρίσκονται και οι διάφοροι υπερεθνικοί πολιτικοί οργανισμοί, όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης, που πρόσφατα επικύρωσε ψήφισμα περί «καταπολέμησης του εξτρεμισμού», με βάση το οποίο στοχοποιούνται κατευθείαν τα λαϊκά κινήματα και οι λαϊκές ελευθερίες."

    Μόνη λύση η απαγκίστρωση από το θανάσιμο κλοιό της συμμαχίας, στόχος ιερός του λαϊκού κινήματος για την επιβίωσή μας αφού η ντόπια αστική τάξη διάλεξε την ακόμα βαθύτερη ενσωμάτωσή της στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς και ετοιμάζεται για νέα εθνική μειοδοσία στα ζητήματα της Κύπρου και του Αιγαίου... μετά την πρόσδεση στο σαπιοκάραβο της τρόϊκας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aυτα με το ΝΑΤΟ...Ουτε ξερω πια ποσα χρονια τα λεμε...
    Και ποσα χρονια τα ελεγε και ο Ανδρεας Παπ...
    Και ποσα τραβηξαμε απο τη Συμμαχια [Κυπρος] που ακομα και τον...Καραμαλη εξοργησαν...[Τον γερο]
    Αλλα φαινεται βρε φιλοι...Οτι ειναι πολλοι οι κουφοι...Σ αυτην εδω τη χωρα...
    Ειναι παρα πολλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πορτιατη καλησπερα, τα συζητω με φιλους και μαλλον ερχονται ''μερες'' του '50, διωξεις και το λοιπο ''εδεσματολογιο''...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαστορα καλησπερα, τωρα να δουμε τι θα κανουν αυτοι οι ''κουφοι'' με τις θυελλες που ερχονται, δεν υπαρχει απαγκιο πουθενα, η ''πολεμας'', η ''πεθανες''...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kαλησπέρα.Έχω ξαναγράψει σχετικά,αλλά δεν πήρα απάντηση.Ρωτώ αν μπορώ να χρησιμοποιήσω φωτογραφίες απο τα καράβια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Donasonora καλημερα, μπορεις, οι φωτογραφιες ειναι απο σελιδες που βρηκα στο διαδικτυο, οπως πχ, shipspotting.com, naytilia, flickr.com και λιγες δικες μου και αλλων φιλων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχαριστώ για την απάντηση.Έχω μια λατρεία σε αυτού του είδους τις φωτογραφίες,έχω και αρκετές δικές μου,όμως είναι απο παλιές λήψεις και δεν μπορώ,δεν γνωρίζω να τις μεταφέρω στον υπολογιστή.Ευχαριστώ και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή