Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010








ΑΓΑΝΤΑ...

Να δουμε τι λεει το συνταγμα των Ελληνων, για την παραμονη ΞΕΝΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ στην πατριδα μας,

Άρθρο 27

1. Καμία μεταβολή στα όρια της Επικράτειας δεν μπορεί να γίνει χωρίς νόμο, που ψηφίζεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

2. Χωρίς νόμο, που ψηφίζεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, δεν είναι δεκτή στην Ελληνική Επικράτεια ξένη στρατιωτική δύναμη ούτε μπορεί να διαμένει σ’ αυτή ή να περάσει μέσα από αυτή.

Άρθρο 28

1. Οι γενικά παραδεγμένοι κανόνες του διεθνούς δικαίου, καθώς και οι διεθνείς συμβάσεις, από την επικύρωσή τους με νόμο και τη θέση τους σε ισχύ σύμφωνα με τους όρους καθεμιάς, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού ελληνικού δικαίου και υπερισχύουν από κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου. Η εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμβάσεων στους αλλοδαπούς τελεί πάντοτε υπό τον όρο της αμοιβαιότητας.

2. Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών.

3. Η Ελλάδα προβαίνει ελεύθερα, με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της, εφόσον αυτό υπαγορεύεται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον, δεν θίγει τα δικαιώματα του ανθρώπου και τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος και γίνεται με βάση τις αρχές της ισότητας και με τον όρο της αμοιβαιότητας.

Ποιους καλεσε ο Παπουτσης?

Και απο ποιον πηρε την εντολη για παραμονη ξενων στρατιωτων, στα εδαφη μας?

Η ανταπόκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο αίτημα του υπουργού προστασίας του πολίτη Χ. Παπουτσή ήταν άμεση. Η Σουηδή επίτροπος Σεσίλια Μάλμστρομ ανακοίνωσε χθες την ενεργοποίηση της διαδικασίας αποστολής ομάδας της κοινοτικής δύναμης ταχείας επέμβασης στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα στον Εβρο, η οποία σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές θα συνδράμει στη διαφύλαξη των συνόρων σε μια ακτίνα 12,5 χιλιομέτρων.

Ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε γνωστό, χθες, πως θα αναπτυχθούν περίπου 200 συνοροφύλακες της Frontex στο συγκεκριμένο τμήμα της συνοριακής γραμμής Ελλάδας-Τουρκίας. Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, τη χρονική συγκυρία αλλά και την πρακτική αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση του φαινομένου, δεν υπήρξε ιδιαιτέρως διαφωτιστικός. «Σε πρώτη φάση έχουν φτάσει οι παρατηρητές, έπονται τα μέσα και το προσωπικό που θα τα επανδρώσει», δήλωσε ο Χρ. Παπουτσής

Κοσσοβο ''γιναμε''.

Αλλα κουραγιο...







υ.σ Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Έλληνες φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν τον παχυλό μισθό της θυγατέρας του μακαρίτη Ισμαήλ Τζεμ, η οποία προσελήφθη από τον Γιώργο Παπανδρέου ως σύμβουλός του, με αρμοδιότητα τις «πράσινες» επενδύσεις...

6 σχόλια:

  1. Kακά,, στραβά κι ανάποδα όλα...
    Τι μπορούμε να κάνουμε?
    Δεν είμαι μοιρολάτρισσα, μα τι να πω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παιδιά,δεν είμαστε σε φάση πια να διεκδικούμε τα αυτονόητα.Ούτε θέλουν,ούτε μπορούν να κάνουν τίποτα λιγότερο απ΄ότι κάνουν αυτή την περίοδο και μάλιστα με προοπτική να επιβάλουν και άλλα μέτρα σε βάρος μας.
    Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ με δυναμικές και αποφασιστικές επιλογές.Μπορούμε;
    Είναι η μόνη μας διέξοδος.
    Ας αρχίσουμε από την κάλπη.
    Ας στήσουμε την μπουγάδα μας χωρίς μπλε και πράσινους κόκκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Frezia καλησπερα, πολλα μπορουμε να κανουμε, απο συζητησεις στο περιβαλον μας μεχρι πορειες, σε ολες τις πορειες, αυτο που φοβουνται ειναι ο λαος στον δρομο και οσο πιο πολλοι, τοσο πιο πολυ φοβο τους δινουμε, επικαιρο το ''παλιο'' συνθημα παλι, ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Β.Β καλησπερα, οπως το λες, βγηκε η ΑΝΗΘΙΚΗ η Κατσελη και ειπε οτι απο σημερα καταργουνται οι ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΘΕΛΕΙ Η Ε.Ε.

    Ας το καταλαβει ο καθε εργαζομενος, οτι εχουν αρχισει οι διεργασιες για την επελαση των νεων εξοντωτικων μετρων, αρχισαν να λενε απ'εξω-απ'εξω, για τα επικουρικα ταμεια και οτι θα μας ''πουν'' μετα τις ''μελετες'' αν θα μπορουν να καταβαλονται, οι επικουρικες συνταξεις, εδω πια ειναι το ακρον αωτον της ......ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ, βεβαια οταν τοσα χρονια εκλεβαν τα λεφτα ολων των ταμειων και ''επιχορηγουσαν'', εφοπλιστες και λοιπες ληστρικες δυναμεις, ''απαιτωντας'' τοκο ''υψηλο'' 3-5%, την στιγμη που ο καθε απλος δανειοληπτης πληρωνε πανω απο 21% τοκο, εκαναν τα σημερινα ξεφτερια οτι δεν εβλεπαν τοτε, την κατρακυλα που οδηγουσαν τα ταμεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρε Δημητρη...
    Τι ψαχνεις τωρα...
    Αυτα τα λεει το συνταγμα για τις περιοδους που...
    "φαινομαστε" ανεξαρτητοι...{παλια]
    Τωρα...
    Ουτε που "φαινομαστε"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαστορα καλησπερα και να δεις που νομιζα οτι ''φαινομαστε'' ανεξαρτητοι.
    Δηλαδη δεν ειμαστε ''ανεξαρτητοι''???

    ΑπάντησηΔιαγραφή