Δευτέρα 17 Μαΐου 2010







ΑΓΑΝΤΑ..

Η κυβέρνηση, είπε η γραμματέας του ΚΚΕ, «προκειμένου να βγάλει λάδι το καπιταλιστικό σύστημα, τον αντιδραστικό χαρακτήρα της ΕΕ, ακολουθεί τον επικίνδυνο δρόμο της αναγωγής των αιτιών της κρίσης σε ζητήματα διαφθοράς, αδιαφάνειας, ρουσφετολογίας, ανηθικότητας, ανοίγοντας έτσι το δρόμο να βγουν στην επιφάνεια οι πιο μαύρες, συντηρητικές, κυρίως οι πιο βάρβαρες πρακτικές».

«Ποιοι μιλάνε για πάταξη της διαφθοράς και διαφάνεια;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε ότι «είναι όλοι αυτοί που αρνούνται τις προτάσεις του ΚΚΕ για την κατάργηση του επιχειρηματικού απορρήτου, την ονομαστικοποίηση των μετοχών, την κατάργηση των βουλευτικών συντάξεων και των βουλευτικών αποζημιώσεων στις επιτροπές, και μια σειρά άλλα».

Η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι «δεν είναι τυχαίο πως για τη βρώμικη δουλειά χρησιμοποιεί τη μουχλιασμένη αντιδραστική, προβοκατόρικη δράση του ΛΑΟΣ» και σημείωσε πως «η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μας φέρνει πολλά χρόνια πίσω, καθώς ετοιμάζει νέα πιστοποιητικά εθνικοφροσύνης, με το παραπλανητικό εκβιαστικό ερώτημα στο λαό, στο ΚΚΕ: "Σέβεστε και υπακούετε το Σύνταγμα, ναι ή όχι;". Ετοιμάζεται να ποινικοποιήσει την κομμουνιστική ιδεολογία, ακόμα και την απλή διακήρυξη και υπεράσπιση του σοσιαλισμού-κομμουνισμού. Μόνο που αυτή τη φορά δεν υπολογίζει έναν παράγοντα, τη δυνατότητα ο λαός, και πριν απ΄όλα η εργατική τάξη να περάσει στην αντεπίθεση».

«Ποιοι μιλάνε για τον σεβασμό στο Σύνταγμα;», διερωτήθηκε ακολούθως η γραμματέας του ΚΚΕ για να απαντήσει: «αυτοί που εξάγουν τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό για να αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερα πλούτη, στέλνοντας τους εργάτες και τις εργάτριές τους στο ταμείο ανεργίας. Όλοι αυτοί, που από τότε που συγκροτήθηκε το σύγχρονο ελληνικό αστικό κράτος, πολλές φορές παραμέρισαν το Σύνταγμα ανοίγοντας το δρόμο στην κατάργηση του δικού της παιδιού, του αστικού κοινοβουλίου. Αυτοί που είναι επίγονοι εκείνων των πολιτικών που κάλεσαν τον βρετανικό στρατό να αιματοκυλίσει τον ελληνικό λαό για να ηττηθεί η εθνική αντίσταση, που νίκησε τον γερμανο-ιταλικό φασισμό. Είναι αυτοί που κάλεσαν τις ΗΠΑ να πάρουν τη σκυτάλη του βρετανικού ιμπεριαλισμού για να αντιμετωπίσουν, όπως λένε, τον επικίνδυνο κομμουνισμό ακόμα και με βόμβες ναπάλμ. Είναι ή ίδια η αστική τάξη και οι πολιτικοί της, τα κόμματά της που έκαναν συναλλαγή με την ελληνική χούντα, ώστε να αποκατασταθεί η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία στην Ελλάδα, αφού εκπληρώθηκαν οι συγκεκριμένοι σχεδιασμοί που την επέβαλαν. Είναι αυτοί που ετοιμάζονται να κάνουν συμφωνία με την Τουρκία, παραδίνοντας στο ΝΑΤΟ την άμυνα ελληνικών νησιών. Είναι αυτοί, δηλαδή, που εκχωρούν συνεχώς και με κάθε τρόπο κυριαρχικά εδάφη και αρμοδιότητες σε ιμπεριαλιστικά κέντρα, με την θέλησή τους, πάντα και με την δική τους θέληση. Είναι αυτοί που βροντοφώναξαν "ευχαριστούμε τις ΗΠΑ" κατά την κρίση στα Ιμια, που αποτέλεσε σημείο στροφής, γιατί από τότε επισημοποιήθηκαν οι λεγόμενες "γκρίζες ζώνες". Απο το ρεπορταζ της Ε.Ρ.Τ...Αλλα κουραγιο..

8 σχόλια:

  1. Βρε Δημητράκη μου πρωί-πρωί θα σου χαλάσω το κέφι...!
    Και ποιος τους κατηγορεί? Η γραμματέας του ΚΚΕ, το κόμμα που συνεργάσθηκε με την κυβέρνηση του Μητσοτάκη για δυο υπουργικές καρέκλες!
    Και ποιος μιλά για διαφάνεια η γραμματέας του ΚΚΕ που πρώτη-πρώτη εκείνη δεν θέλει και δεν επιτρέπει την διαφάνεια ούτε μέσα στο ίδιο της το κόμμα!
    Χέστα και κατούρατα δεν είπαμε Δημητράκη στην προηγούμενη ανάρτησή σου! Χέστα λοιπόν τα κόμματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kariatida62 καλημερα, το κεφι μου δεν το χαλας με τιποτα, η ''αδρανεια'' του πολιτη και η απομακρυνση απο την πολιτικη σκηνη εφερε αυτη την κατασταση, να κανουν ''παιχνιδι'' οι διαπλεκομενοι και οταν τα εκαναν χ...και κατουρατα, ''φορτωσαν'' συνενοχη τον κοσμο για να γλυτωσουν το τομαρι τους, βεβαια θα σου θυμισω οτι ητανε ο συνασπισμος που συμμετηχε και το κ.κ.ε, ας μην ξεχνας οτι μετα απο αυτη την 3μηνη συμμετοχη ειχαμε συμμετοχη στην οικουμενικη του πασοκ με τα γνωστα κωστα μου και ανδρεα μου, προσφατα ειναι ολα αυτα και μερικες απο τις αιτιες της σημερινης οικονομικης ''κρισης''[για σκανδαλα πηγε το πασοκ στο ειδικο δικαστηριο,ας οψεται ο κωνσταντοπουλος που με την δικη του ψηφο την γλυτωσε ο ανδρεας]. Τον ελεγχο στα οικονομικα του κ.κ.ε το αιτιολογησε δια στοματος παπαρηγα, καταστασεις με ονοματα συνδρομητων δεν προκειται να δοθουν, εδω η ασφαλεια παρακολουθει συνδικαλιστες της δακε, εσυ τι λες μετα απο την επιθεση του σεβ και των παγκαλου, καρατζαφυρερ, αν υπηρχε το παραμικρο δεν θα το ειχανε κρεμασει στα μανταλακια και τα δελτια ειδησεων μαζι με τις ενημεροφασιστικες ντερμπεντεριες εκπομπες δεν θα το ειχανε κανει σημαια? Για καταπολεμηση της καταθλιψης και της αδρανειας συμμετοχη στους αγωνες, να σου θυμισω τις δικες σου προτροπες, τωρα μπαινουμε στα δυσκολα, τωρα χρειαζεται ενοτητα, για να μη παρουνε ανασα οι κλεφτες της ζωης μας και των ονειρων των παιδιων μας, αλλα κουραγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημερα Δημητρη! Πολυ σωστα μιλησε η Αλεκα και αυτο που επισημανε για τη ποινικοποιηση της κομ. ιδεολογίας ειναι αλλωστε ενα ακομα τεχνασμα που εχει πιασει τοπο κατα πολυ, τα τελευταια χρονια στην Ευρωπη, οπου ολοι εχουν ''εξισωθει'' για να μετριαστουν οι ανομιες του φασισμου και οσων συνεργαζονται μαζι τους σε βαθμο που στο τελος απο τη πολυ διαστρεβλωση θα μας τους παρουσιασουν και για ...σωτηρες της Ευρωπης!

    Ας μη μιλανε λοιπον καποιοι τοσο δυνατα για ''πάταξη της διαφθοράς και διαφάνειας'', οταν αυτοι κανουν τα παντα ωστε να μην υπαρχει διαφανεια και φυσικα ακολουθουν δοκιμασμενες συνταγες του ''πες πες..κάτι θα μείνει'' που αν και παλιες φαινεται πιανουν σε οσους δεν τις γνωριζουν...
    Εχουμε πολλα ακομη να ακουσουμε και οπως λες κι εσυ ...κουραγιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δημητρη
    Και βεβαια σωστα τα ειπε η Αλεκα...
    Και βεβαια καλα κανει και δε δινει τις λιστες
    Και βεβαια δικιο εχεις για την κυβερνηση του..
    αυτου...που μπηκε και το ΠΑΣΟΚ μεσα μετα το
    τριμηνο...
    ΑΛΛΑ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΤΟΝ...ΑΥΤΟΝ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΙ Η ΑΛΕΚΑ ΚΑΙ ΕΣΥ...
    ξερουμε γιατι εγινε[αναλογικη] αλλα ηταν λαθος και πονεσε πολυ και κοστησε πολυ και οδηγησε σ αυτα που γινανε μετα και και........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. KARY
    Πες μου φιλεναδα πως θα αντιδρασει κανεις????
    Με την ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ με τηνΕ Ε με τα μπλογκ με τι???? μηπως να μην αντιδρασουμε και να κατσουμε να μας ΜΠΙΙΙΙΙΠ Τι????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το παρον σχολιον τουτο και ...αυτο υπεχει θεσιν διαρκους προσκλησης στο νεο παραμυθοιστοριοχωρο
    ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μαχαιρη καλημερα, μολις γυρισα απο την δουλεια, αυτη η ρημαδα η αναλογικη που αν την ''εφαρμοσουν'' καποτε ο καθε κατεργαρης θα παει στον παγκο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Mα γι αυτο δεν εφαρμοζεται δημητρη...
    Πως θα περναγε ο προυπολογισμος το ασφαλιστικο τα μετρα τα τα τα τα και παλαιοτερα πως θα περναγε η ασυλια των πολιτικων το ανεπαγγελτο τα ιδιωνυμα τα τρομοκρατικα οι κουκουλες τα τα τα Και τωρα φωναζουν ολοι οτι τα λεφτα τα φαγαμε ΚΑΙ εμεις γιατι καναμε ΜΑΥΡΑ δευτερη δουλεια και γιατι χτησαμε αυθαιρετο......ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ξερεις που??? οταν δεν υποψιαστηκαμε[οχι εμεις εμεις..οι εμεις..αυτοι οι κοψοχερηδες]γιατι τη θελουν την ασυλια και την παραγραφη Λεγανε τοτε για τον βουλευτη...που εκλεψε τη νυφη...
    Για τα τροχαια και για τις...κομματικες αντιζηλιες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή