Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010






ΑΓΑΝΤΑ. Αυτοί ή εμείς;
Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και τρέχει να βρει κέρδη σ' όποια χώρα υπάρχουνε τέτοια. Γι' αυτό δε νοιάζεται κι ούτε συγκινείται με την ύπαρξη των συνόρων και του κράτους.
Ενώ εμείς, το μόνο πού διαθέτουμε, είναι οι καλύβες μας και τα πεζούλια μας. Αυτά αντίθετα από το κεφάλαιο που τρέχει, οπού βρει κέρδη, δε μπορούν να κινηθούν και παραμένουν μέσα στη χώρα που κατοικούμε.
Ποιος, λοιπόν, μπορεί να ενδιαφερθεί καλύτερα για την πατρίδα του; Αυτοί που ξεπορτίζουν τα κεφάλαιατους από τη χώρα μας ή εμείς που παραμένουμε με τα πεζούλια μας εδώ;
-Από τον ιστορικό λόγο του Αρη Βελουχιώτη στην Λαμία

12 σχόλια:

  1. Θάλεγε κανείς ότι αναστήθηκε και τα λόγια αυτά τα είπε για την Ελλάδα του σήμερα!
    Κατέβηκες κάτω Δημήτρη, Μπράβο ,όχι σαν κι'εμένα που απεργούσα απο το κρεββάτι μου! :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καριατιδα62 μπες στο ιστολογιο της elvas να διαβασεις σχολια υπερ και ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ, ΜΟΝΟ ''ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ'' ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ,ο ενας ειναι ''οικοτροφος''σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν σε πιανω φιλε!!!!
    Αρης,Βελουχιωτης;;;Τι γινεται;;;Τελος παντων.....
    Δεν μου λες[ παρακαλω μη θεωρησεις την εκφρση αυτη προσβλητικη,καθε αλλο,πολλες φορες ακουγεται ως προστακτικη και φοβαμαι μη παρεξηγηθω] υπηρχα καοσμος εκει κατω;; Η ερωτηση μου εχει σχεση με την παρουσιαση της απεργιας απο μερους των Καναλιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εχθες εγραψα θα δειξει. εδειξε το ενα τριτο απο την προηγουμενη συγκεντρωση του παμε, στα καφενεια αραχτοι και στα σπιτια τους. ο καιρος? θα δειξει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο λογος του αρη ειναι λες και αφορουσε την σημερινη ημερα με τους λαιστρυγονες και τους κυκλωπες των οικονομικων συμφεροντων. βιαζεσαι για οποιους δηποτε αλλους συνειρμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα αγαπητέ.
    Ο "καιρός" έχει ήδη δείξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ... υπάρχουν άνθρωποι ακόμη που αντιστέκονται ...
    ... και η Αριστερά πάντα είχε την προνομία να "βλέπει" έτη φωτός μπροστά ...
    ... Υ.Γ.: η συγκέντρωση στο Σύνταγμα κατέδειξε τη θέληση να πολεμήσουμε τη σαπίλα, την υποκρισία, τους κλέφτες ...
    ... και θα κερδίσουμε ...
    ... έρρωσο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. φοραδα στ' αλωνι εκεινο που ξερω ειναι οτι εισαι πανεξυπνη και ξερεις να παιζεις με τις ''λεξεις'' και τα νοηματα, σου βγαζω το καπελο που δεν φοραω, χαιρετισματα στον λιβανο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. stavrosx1 ακριβως ετσι,και κερδιζοντας ''εμεις''κερδιζει ο λαος, avanti popolo!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τζάμπα βγάζεις το καπέλο .....
    Για εξήγησε λοιπόν στην "πανέξυπνη" τι είναι αυτός ο ....λίβανος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. φοραδα στ'αλωνι ε καλα τωρα οτι και να γραψεις θα εχεις δικιο μολις τωρα-και ενταξει, τι να κανουμε- καταλαβα οτι για καποιο ''περιεργο'' λογο ο σκυλακος σου δεν λεγεται ΛΙΒΑΝΟΣ γι'αυτο στο ειχα ξαναγραψει χαιρετισματα στον λιβανο, ειπαμε, φτου πρεπει να απολογουμαι λογω ''γεροντικης ανοιας'' φτου, τωρα επειδη εχουμε και ενα εγωισμο και πρεπει να ''βγω'' απο πανω, σου λεω καλα καναμε και σε διαγραψαμε, αχ το ευχαριστηθηκα. Σ.......ΤΑ ΕΚΑΝΑ Γ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. χαχαχαχαχα
    Σωκράτη... Σωκράτη μωρέ το λένε το σκυλί...
    Κι όσο για τη ....διαγραφή, δεν βαριέσαι ρε μητσάρα. Δικό μου ήταν το λάθος. Εγώ δεν ανέχτηκα να μου λέει η μάνα μου τι θα κάνω και πως, τι θα πω και τι οχι, τι μπορώ να ρωτάω και τι όχι, για ποιο θα έχω δική μου γνώμη και για ποιό όχι, θα το κατάφερναν οι σύντροφοι;
    Φιλιά στο κατινάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή