Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΓΑΝΤΑ...
Μόνιμος στόχος τους η φτηνή εργατική δύναμη...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ το υπουργείο Εργασίας, δεν ετοιμάζει νέες δυσμενείς αλλαγές για τις εργασιακές σχέσεις, απλά ...ανταλλάσσουν e-mail με την τρόικα για τις αποζημιώσεις και την 6ήμερη εργασία.
Δεν έχουν τι να κάνουν, δηλαδή, και παίζουν με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές τους για να περνάει η ώρα. Ηλεκτρονική κουβεντούλα, βρε παιδί μου, για να έχουν κάτι να λένε.
Μάλιστα, η κυβέρνηση «διαβεβαιώνει» πως δεν πρόκειται να συζητηθεί κανένα καινούργιο μέτρο εάν δεν ξεκαθαριστεί με ελέγχους και διαδικασίες αποτίμησης, αν τα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί απέδωσαν.
Μόνο μια μικρή λεπτομέρεια δεν μας εξήγησαν: Ποια ακριβώς είναι αυτή η ...απόδοση που περιμένουν.
Γιατί; Μα γιατί αυτό που προσδοκούν είναι η μείωση των μισθών, η ανυπαρξία κανόνων στις εργασιακές σχέσεις, έτσι ώστε ο εργοδότης να κάνει ό,τι θέλει, όπως θέλει, όποτε θέλει.
Αυτό στα δικά τους ελληνικά (ή μάλλον ...«ευρωενωσιακά») λέγεται «ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας» και «ευελιξία στην αγορά εργασίας».
Τέτοιου είδους «στόχοι», όμως, ...δεν έχουν τέλος, ούτε πάτο. Οι κεφαλαιοκράτες πάντα ζητούν περισσότερα, οι κάθε λογής «τρόικες» εξειδικεύουν κατευθύνσεις και κυβερνήσεις σαν αυτή που έχουμε, σε ολόκληρη την ΕΕ, εκτελούν.
Ας αφήσει, λοιπόν, τα ψέματα και τις προσπάθειες εφησυχασμού το υπουργείο Εργασίας. Ετοιμάζουν νέα επίθεση εφ' όλης της ύλης και το έχουν καταλάβει και οι πέτρες.
Μόνο οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες κάνουν πως δεν έχουν αντιληφθεί τι γίνεται. Είναι πολύ ...απασχολημένες με το διάλογο μεταξύ των «κοινωνικών εταίρων».
Δίνουν εκεί όλη τους την ενέργεια μια και ο μόνος ρόλος που παίζουν είναι αυτός των «διαπραγματευτών» της φτώχειας και της εξαθλίωσης των εργαζομένων.
Αλλα κουραγιο...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, υσ «...μόλις η εργάσιμη μέρα παύσει να 'χει έναν καθορισμένο αριθμό ωρών. Καταργείται η σχέση ανάμεσα στην πληρωμένη και απλήρωτη εργασία. Ο κεφαλαιοκράτης μπορεί τώρα να βγάζει από τον εργάτη μιαν ορισμένη ποσότητα υπερεργασίας, χωρίς να του παραχωρεί τον αναγκαίο για την αυτοσυντήρησή του χρόνο εργασίας. Μπορεί να εκμηδενίζει κάθε κανονικότητα στην απασχόληση και, απόλυτα σύμφωνα με την ευκολία, την αυθαιρεσία και το συμφέρον του της στιγμής, να εναλλάσσει την πιο τρομερή υπερβολική εργασία με τη σχετική ή ολοκληρωτική ανεργία. Με το πρόσχημα ότι πληρώνει την "κανονική τιμή της εργασίας", μπορεί να παρατείνει αφύσικα την εργάσιμη μέρα, χωρίς καμιά αντίστοιχη ισοστάθμιση για τον εργάτη. Σ' αυτό οφείλεται η πέρα για πέρα λογική εξέγερση (1860) των εργατών οικοδόμων του Λονδίνου ενάντια στην απόπειρα των κεφαλαιοκρατών να επιβάλουν αυτό το ωρομίσθιο. Ο περιορισμός με νόμο της εργάσιμης μέρας βάζει τέρμα σ' αυτή την ασχημία αν και δε βάζει φυσικά τέρμα στην υποαπασχόληση που πηγάζει από το συναγωνισμό των μηχανών, από την αλλαγή στην ποιότητα των χρησιμοποιουμένων εργατών, καθώς και από τις μερικές και γενικές κρίσεις».

2 σχόλια:

  1. H ταπεινη μου γνωμη,Δημητρη...
    Ειναι οτι..
    Οσο οι "απο πανω" σε βρισκουν"μποσικο" και διατεθειμενο να υποχωρησεις ΕΣΥ απο τα δικαιωματα σου...
    Τοσο αυτοι θα κανουνε βηματα εναντιον σου...
    Τρια πραγματα πρεπει να κατανοησουνε βαθεια οι εργατες σημερα...

    1- Δεν υπαρχει περιπτωση..Να.."συνεννοηθει" κανεις με το αφεντικο του...ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ...!!
    Δεν σκεφτεται και δεν παραδεχεται ΠΟΤΕ το αφεντικο..Οσο μικρος και ανισχυρος κι αν ειναι..Να συννενοηθει με τους εργατες...ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ...Οτι οι εργατες πληρωνονται..Με λεφτα που ΤΟΥ ανηκουν...!!

    2-Ο ταξικος εχθρος...Που ειναι ο Κεφαλαιοκρατης..Για τον εργατη...ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ..Αν ειναι.."καλος ανθρωπος" Δικαιος και αυτοδημιουργητος...
    Οπως οι αλλοδαποι φανατικοι Μουσουλμανοι..Ετσι και τα αφεντικα..Πιστευουν σε δικαιοσυνη και καλοσυνη...ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ...!!

    3-ΜΗΝ νομιζετε, η προσδωκατε οι εργατες..Οτι θα διστασει ο εργοδοτης..Ακομα και την επιχειρηση του να κλεισει...!!
    Θα το κανει χωρις κανενα δισταγμο..Γιατι τα λεφτα που εχει καβαντζωσει...Τα χρεωγραφα και
    Τα κρατικα κονε του..Του επιτρεπουν να ξαναρχισει καπου αλλου..Με καποιους αλλους εργατες...!![Αλαφουζος..Μανεσης]
    Γι αυτο η αντισταση,νομιζω..Πρεπει να ειναι γενικη και πολιτικη...
    Οχι σε ενα η μερικα εργοστασια...
    Αυτο ειναι και το δυσκολο...!!

    Και κατι ακομα...

    Το ιδιο το αφεντικο..Το καθε αφεντικο...!!
    Θεωρει τον..Εαυτο του..Αναλωσιμο...!!
    Τους συγκενεις, τους δηθεν φιλους του...Και ολον τον κοσμο...!!
    Ουτε πατριδα εχει..Ουτε οικογενεια..Ουτε Τσιπα...!!..
    Αναιμακτη και ανθρωπινη μεθοδος ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ..για να του παρεις τα διεθνοποιημενα και αυλα κεφαλαια του...
    Η θα πλαισιωσεις κομματα και φορεις..ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ το προγραμμα και τα ατομα...Που μπορουν να τον αντιμετωπισουν...Η θα χαθει ολος ο αγωνας σου...!!
    Με το να ληστεψεις η και να σκοτωσεις εναν η περισσοτερους αφεντικους...
    Του κανεις καλο...!!
    Με τυη δικαιολογια αυτη...Χρησιμοποιει τις κρατικες δομες...Και τα ΔΙΚΑ σου λεφτα...
    Για να εξασφαλιζει την δικη του περιουσια...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή