Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΓΑΝΤΑ...
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Βρώμικα σχέδια που πυροδοτούν τη ρατσιστική βία,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Οι ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών και η δολοφονική δράση φασιστικών ομάδων εντείνονται το τελευταίο διάστημα. Υπάρχουν περιστατικά που καταγγέλλονται και βλέπουν το φως της δημοσιότητας, υπάρχουν όμως και δεκάδες άλλα που ποτέ δεν γίνονται γνωστά. Το θέμα είναι ότι όλο και πιο συχνά ομάδες φασιστοειδών χτυπούν, μαχαιρώνουν και κυνηγούν μετανάστες σε όλες τις περιοχές της χώρας. Ομάδες χρυσαυγιτών εμφανίζονται ως τάγματα εφόδου, για να κυνηγήσουν εξαθλιωμένους που οδηγούνται αλυσοδεμένοι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπως στην περίπτωση της Κορίνθου.
Μετανάστες εξαντλημένοι απ' τη δουλειά και απλήρωτοι για μήνες, βασανίζονται άγρια επειδή τόλμησαν να ζητήσουν το μεροκάματο, όπως στη Μανωλάδα. Πριν μερικές μέρες ομάδα φασιστοειδών επιτέθηκε με μολότωφ σε κατοικία τριών Πακιστανών μεταναστών στους Αγίους Αναργύρους με αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρών εγκαυμάτων σε έναν από αυτούς. Επιπλέον, στην ίδια περιοχή σημειώθηκε επίθεση πολυμελούς ομάδας φασιστοειδών εφοδιασμένης με ρόπαλα και αλυσίδες εναντίον κατοικίας που ζουν Πακιστανοί μετανάστες. Ο τραυματισμός των μεταναστών αποτράπηκε χάρη στην παρέμβαση Ελλήνων γειτόνων.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι στη δεύτερη περίπτωση σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί η στάση της Ελληνικής Αστυνομίας, δυνάμεις της οποίας έφτασαν στο σημείο της επίθεσης και αντί να συλλάβουν τους φασίστες, δράστες της επίθεσης, προσήγαγαν τρεις μετανάστες... Τα ερωτηματικά είναι πολλά και σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό χρυσαυγιτών στην Κόρινθο που ήταν ίδιος με αυτόν δυνάμεων της αστυνομίας.
Ρατσιστικά μπουρλότα από τη συγκυβέρνηση,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Αυτά τα περιστατικά δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Η συγκυβέρνηση με την πολιτική της στρώνει το έδαφος για τέτοιες - και ακόμη χειρότερες - ενέργειες. Εδώ και μερικές βδομάδες έχει βάλει σε εφαρμογή ένα απάνθρωπο εκτεταμένο σχέδιο καταστολής σε βάρος των μεταναστών σε όλη τη χώρα που το ονομάζει «Ξένιος Ζευς».
Και για να δικαιολογήσει τις χιλιάδες συλλήψεις μιλά για «ανακατάληψη της πόλης» και επαναλαμβάνει ότι «η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση συνολικής ανατροπής της κοινωνικής δομής από το μεταναστευτικό». Φράσεις που έχουν πει πολλές φορές και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός προεκλογικά.
Πυροδοτούν απροκάλυπτα τα επικίνδυνα φαινόμενα ρατσιστικής βίας και τις επιθέσεις φασιστοειδών. Κι ας εμφανίζονται να καταδικάζουν τη δράση της «Χρυσής Αυγής» στην Κόρινθο. Θυμίζουμε ότι μία μέρα πριν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας δηλώσει ότι «... τάγματα εφόδου στη χώρα αυτή, καπηλευόμενα τα εθνικά σύμβολα, δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά. Θα συντριβούν», είχε πει: «η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτου κινδύνου» εξαιτίας των μεταναστών, θέση που σαφώς πυροδοτεί τη ρατσιστική βία. Δεν είναι επίσης καθόλου τυχαίο ότι η «Χρυσή Αυγή» έχει προαναγγείλει την επέκταση των τραμπούκικων επιθέσεων, ενώ μιλά για στιλέτα που θα ακονίζονται στους δρόμους, ενώ ζητά την απαγόρευση των συγκεντρώσεων αλλοδαπών.
Με προμετωπίδα το κυνήγι των μεταναστών, η ηγεσία της «Χρυσής Αυγής» κρύβει επιμελώς τους πραγματικούς στόχους της και εμφανίζεται ως φιλολαϊκή οργάνωση, που μάλιστα αναλαμβάνει αυτόκλητα τη δήθεν υπεράσπιση των φτωχών και αδυνάτων. Αξιοποιεί με αυτόν τον τρόπο τη δίκαιη αγανάκτηση πολλών εργαζομένων και εξαθλιωμένων, θυμάτων της αστικής πολιτικής και του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος, για να τους εγκλωβίσει στην πιο αντιδραστική κατεύθυνση υπηρέτησης του καπιταλιστικού συστήματος.
Η κυβερνητική πολιτική ενισχύει τέτοιες δραστηριότητες σαν της «Χρυσής Αυγής».
Παίζουν βρώμικα παιχνίδια σε βάρος του λαού,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Η ωμή ρατσιστική βία και οι βασανισμοί εργατών δεν αφορούν μόνο τους μετανάστες. Αφορούν όλους τους εργαζόμενους. Η δράση δολοφονικών ομάδων που σήμερα χτυπούν μετανάστες εργάτες και αύριο μπορεί να χτυπούν εργάτες που απεργούν, είναι υπόθεση όλου του λαού που δεν πρέπει να ανέχεται τέτοιες καταστάσεις.
Αποκαλυπτικός σχετικά με το ότι τόσο οι πολιτικές καταστολής εναντίον των μεταναστών, όσο και η υπόθαλψη της ρατσιστικής βίας στοχεύουν τελικά στο τσάκισμα του λαϊκού κινήματος, ήταν πρόσφατα ο βουλευτής της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης. Παρεμβαίνοντας στη Βουλή, εξήρε το έργο της Αστυνομίας παρουσιάζοντας ως... πλευρές του ίδιου νομίσματος τις επιχειρήσεις - σκούπα εναντίον των μεταναστών και τις προσπάθειες καταστολής απεργιακών κινητοποιήσεων, όπως για παράδειγμα στην «Ελληνική Χαλυβουργία».
Ενδεικτική ήταν η φράση του σύμφωνα με την οποία αποτελούν «εντυπωσιακά πράγματα» και επιτεύγματα της κυβέρνησης «η επέμβαση στη Χαλυβουργία και ο τρόπος που έγινε αναίμακτα και ήσυχα και πήρε μπρος το εργοστάσιο και σώθηκαν οι δουλειές των ανθρώπων και η επιχείρηση του "Ξενίου Διός" η οποία συνεχίζεται». Ταυτίζουν, δηλαδή, στη συνείδηση του λαού το χτύπημα εργατικών κινητοποιήσεων με το κυνήγι των μεταναστών. Προϊδεάζουν έτσι για όσα επικίνδυνα σχεδιάζουν.
Για να υλοποιήσουν τις γενικές επιδιώξεις της άρχουσας τάξης και του κεφαλαίου (σ.σ. που ασπάζεται πλήρως και η «Χρυσή Αυγή») θέλουν να τσακίσουν το εργατικό λαϊκό κίνημα. Καθόλου τυχαία, λοιπόν, δε σχετίζουν αυτά τα γεγονότα.
Τους τσακίζουν εκείνοι που τους έφεραν...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Για παράδειγμα, το Γενάρη του 1991, ο τότε πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας (ανάμεσά τους ο σημερινός πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, τότε ΥΠΕΞ, και η Ντ. Μπακογιάννη), επισκέφθηκε τα Τίρανα για συνομιλίες με την αλβανική κυβέρνηση και ανάμεσα στα θέματα ήταν και η εισροή μεταναστών για να δουλέψουν ως φτηνή εργατική δύναμη σε έργα που είχαν προγραμματιστεί.
Τα ρεπορτάζ εκείνης της εποχής έγραφαν: «Αυτό που (...) παρουσίασε χθες στη Δερβιτσάνη ο Κ. Μητσοτάκης ως "άνοιγμα των συνόρων" είναι στην πραγματικότητα η δήλωση Σαμαρά το βράδυ της Κυριακής (...) Δηλαδή ότι: "Η ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα θα αυξήσει τη ροή των θεωρήσεων (εκδόσεις βίζας) διάρκειας μέχρι ενός έτους για τους Αλβανούς υπηκόους"».
Το πρόβλημα των μεταναστών είναι πράγματι ιδιαίτερα οξυμένο. Ευθύνονται οι ίδιοι, δηλαδή οι κυβερνήσεις, που σήμερα τους κυνηγούν και καλλιεργούν ταυτόχρονα τις δολοφονικές επιθέσεις από τους «χρυσαυγίτες» και που «χτες» τούς άνοιγαν την πόρτα για να έρθουν στη χώρα, επειδή τότε αυτό εξυπηρετούσε τις επιδιώξεις του κεφαλαίου (φτηνή εργατική δύναμη, πίεση στα μεροκάματα των Ελλήνων εργατών κ.ά.).
Ευθύνεται η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης που υλοποιούν οι κυβερνήσεις, η οποία κρατά με το ζόρι στην Ελλάδα πεινασμένους ανθρώπους που θέλουν να φύγουν άμεσα, με βάση τη Συνθήκη «Δουβλίνο 2» που δεν επιτρέπει να τους δοθούν έγραφα και να φύγουν για άλλες χώρες.
Κοινός αγώνας,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Για να φτάσουμε μέχρι εδώ υπήρξε μια μακρά περίοδος που καλλιεργήθηκε η συνείδηση ότι για όλα φταίνε οι μετανάστες. Για το έγκλημα, τα ναρκωτικά, την πορνεία, την ανεργία, το λεγόμενο παρεμπόριο. Και σ' αυτό το μύλο που τα αλέθει όλα, έριξαν και ρίχνουν πολύ νερό και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες και βέβαια η «Χρυσή Αυγή», οι μηχανισμοί του κράτους και τα αστικά ΜΜΕ.
Συσκοτίζουν τις πραγματικές αιτίες της ανεργίας, το ότι εγκληματικά κυκλώματα στα οποία δραστηριοποιούνται και Ελληνες και μετανάστες, θησαυρίζουν. Οτι τα δουλεμπορικά κυκλώματα βγάζουν εκατομμύρια από τη διακίνηση των μεταναστών που πολλές φορές τούς κοστίζει εκτός από 1.000 και 2.000 ευρώ, την ίδια τους τη ζωή.
Το μεταναστευτικό πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με τους αλαλαγμούς τραμπούκων, τους ξυλοδαρμούς και τις διώξεις πεινασμένων ανθρώπων. Η φτώχεια, η εκμετάλλευση και η ανεργία είναι οι συνδετικοί κρίκοι ανάμεσα στους Ελληνες και στους ξένους εργάτες και στον κοινό εχθρό τους, που είναι το μεγάλο κεφάλαιο.
Γι' αυτό και ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στο κεφάλαιο και στις καπιταλιστικές κυβερνήσεις. Και αυτό είναι κοινή υπόθεση Ελλήνων και ξένων εργατών.
Αλλα κουραγιο...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, υσ

4 σχόλια:

  1. Ας όψονται όλοι εκείνοι που τους ζωντάνεψαν τους Εφιάλτες!

    Καλησπέρα Δημητράκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kariatida62 καλησπερα.
    Ενταξει ας οψονται, αλλα συν Αθηνα και χειρα κινει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ διαφωτιστική ανάρτηση. Δες και εδώ
    http://omadeon.wordpress.com/2012/09/03/greek-nazi-golden-eggs/#comment-90736

    την ανάρτηση αλλά και μια πληροφορία στα σχόλια, το δικό μου και το αποκάτω.

    Η Χ.Α. είναι το το πραγματικό πρόσωπο αυτών ππου μας κυβερνάνε, τόσο βρωμεροί είναι. Ζούμε πραγματικά έναν εφιάλτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κ.κ καλησπερα, χ.α ειναι το σκοτεινο προσωπο του συστηματος που μας εβαλαν να ''ζησουμε'', ΑΛΛΑ φταιει και ο κοσμος, που αφηνει τις τυχες του, στα χερια των νοσταλγων του χασαπη της Ευρωπης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή