Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΓΑΝΤΑ... ΛΕΤΟΝΙΑ Μνημείο για τους φασίστες αστυνομικούς
Την περασμένη Παρασκευή (14/09) στην πόλη Μπάουσκα της Λετονίας εγκαινιάστηκε μνημείο υπέρ των τριών αστυνομικών ταγμάτων (23, 319 και 322), που ανήκαν στη σύνθεση των λεγόμενων λετονικών λεγεώνων Waffen SS στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Είναι το πρώτο μνημείο στη Λετονία, που στήνεται για τους αστυνομικούς - δολοφόνους, που ήταν υπεύθυνοι για τη δολοφονία εκατοντάδων χιλιάδων ντόπιων κατοίκων. Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή των τοπικών αρχών τα τρία αυτά τάγματα αστυνομικών μαζί με τα φασιστικά στρατεύματα μάχονταν το 1944 κοντά στην πόλη Μπάουσκα ενάντια στη «σοβιετική κατοχή». Μάλιστα, στο μνημείο είναι χαραγμένη η ακόλουθη επιγραφή: «Στους υπερασπιστές της πόλης Μπάουσκα κατά της δεύτερης σοβιετικής κατοχής».
Στα εγκαίνια του μνημείου παραβρέθηκαν βουλευτές του τοπικού κοινοβουλίου καθώς και τα μέλη του εθνικιστικού κόμματος «Visu Latvijai!» που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό της Λετονίας.
Οπως σημείωσε ο Βλαντίμιρ Σιμιντέι, διευθυντής των ερευνητικών προγραμμάτων του ιδρύματος «Ιστορική μνήμη», σύμφωνα με τα στοιχεία των ρωσικών και λευκορώσικων αρχείων, τα δύο από τα τρία λετονικά τάγματα των αστυνομικών συμμετείχαν τα 1942 - 1944 στη γενοκτονία του άμαχου πληθυσμού στα εδάφη της Ρωσίας, της Λευκορωσίας και της Ουκρανίας. Ενώ το τρίτο (το 319) τάγμα από τον Νοέμβρη του 1943 έως το Μάρτιο του 1944 συμμετείχε σε μαζικές σφαγές του άμαχου πληθυσμού της περιοχής Πσκόφ, καθώς και στην εκτόπιση των γυναικών και των παιδιών στη Λετονία στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Salaspils.
Η νέα αυτή πρόκληση των φασιστοειδών, που στη Λετονία εδώ και χρόνια συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό, γίνεται στη βάση των κατευθύνσεων της ΕΕ, με στόχο την διαστρέβλωση της Ιστορίας του Β` Παγκοσμίου Πολέμου.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια
Ας γίνει για πολλοστή φορά κατανοητό. Οσο το εργατολαϊκό κίνημα θα μένει κατ' ουσίαν αδύναμο οι αντιλαϊκές επιβαρύνσεις θα αυξάνονται. Σ' αυτό δεν υπάρχει στάση. Το ευρωπαϊκό κεφάλαιο θα επιτίθεται και η ελληνική αστική τάξη θα συμμετέχει ως πιστός εταίρος στο πλευρό του.
Δύο παγκόσμιοι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι είχαν ως επίκεντρο τη γερμανική κεφαλαιοκρατία. Τώρα συμβαίνει το ίδιο στον οικονομικό πόλεμο, που θέλει τη γερμανική αστική τάξη να υποτάσσει την Ευρώπη οικονομικά.
Η Ελλάδα είναι η αρχή. Στο μυαλό του... Κάιζερ υπάρχει όλη η ευρωπαϊκή ήπειρος.
Η αστική τάξη των ευρωπαϊκών χωρών δείχνει να μην ενοχλείται από τις γερμανικές επιδιώξεις εφόσον αισθάνεται εταίρος και κερδίζει από την εκμετάλλευση των λαών. Οπως τότε, αφήνει τον Γερμανό φιλισταίο κεφαλαιοκράτη να στρώνει τη νέα φωτιά που είναι η ακραία οικονομική υποταγή των λαών.
Ο ελληνικός λαός και οι λαοί των χωρών με πιο αδύναμη θέση στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα μοιάζουν με τα πειραματόζωα μιας Νέας Τάξης.
Ομως, ο θανατηφόρος ιός θα εξαπλωθεί αργά ή γρήγορα σ' όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς. Στην Ευρώπη η PAX AMERICANA εξελίσσεται σε PAX GERMANIA.
Αλλωστε, η μεταπολεμική γερμανική (δυτική) ανόρθωση έγινε κυρίως με αμερικανικά κεφάλαια. Οι Γάλλοι πουρκουάδες δείχνουν να ικανοποιούνται από τη συμμετοχή τους στην εκμετάλλευση των ευρωπαϊκών λαών.
Αυτή η οικονομική συμμαχία είναι καταδικασμένη να σπάσει στο πρώτο ισχυρό οικονομικό τράνταγμα. Τώρα δεν υπάρχει η μεταξύ τους συγκολλητική ουσία του φόβου της Σοβιετικής Ενωσης. Οι σημερινές αστικές κυβερνήσεις έγιναν εταίροι.
Ο ελληνικός λαός βογκά από τα πλέον ανήθικα αντιλαϊκά μέτρα που επιβάλλουν αστικές κυβερνήσεις αστικών κομμάτων. Το βογκητό του όμως μένει κλεισμένο στη φυλακή της αστικής δεξιάς και αστικής αριστεράς.
Πολιτικές κραυγές και φλυαρίες ακούγονται ασύστολα στο αστικό κοινοβούλιο. Είναι η εποχή του διασυρμού της ιστορικής μαχόμενης αριστεράς από τα φρόκαλα των σαματατζήδων. Θλιβεροί μοιραίοι ανέλαβαν ελέω λαού να υπερασπιστούν την τιμή της αριστεράς διασύροντάς την. Ο οικονομικός καύσωνας που 'ρχεται δεν αφήνει περιθώρια για φιλελεύθερες καντρίλιες.
Ζωντανός εφιάλτης και προπομπός γι' αυτό είναι όλη η καθημερινή αηδιαστική φλυαρία για τη λεγόμενη τρόικα. Υπάλληλοί της περιφέρονται στα οικονομικά κυρίως υπουργεία αμίλητοι σαν το δήμιο κουκουλοφόρο. Οι ελληνικές αστικές κυβερνήσεις και κόμματα υποκλίνονται απολογούμενοι ακόμη και... για τη σκόνη που 'χουν στα συρτάρια τους.
Η περίοδος της αντιλαϊκής επίθεσης θα συνεχιστεί. Ενα οργανωμένο προγραμματικό λαϊκό κίνημα είναι αυτό που μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια.
Αλλα κουραγιο...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, υσ ΕΥΡΩΖΩΝΗ - ΑΝΕΡΓΙΑ Αύξηση 50% σημείωσε η ανεργία των νέων ηλικίας 15-24 ετών στην ΕΕ, από την έναρξη της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεση, η ανεργία των νέων στην Ευρώπη αυξήθηκε από ένα μέσο όρο 15% το Φλεβάρη του 2008 σε 22,5% τον Ιούλη του 2012. Τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat δείχνουν ότι τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων αφορούν την Ελλάδα (53,8%) και την Ισπανία (52,9%).
«Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου