Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΑΓΑΝΤΑ... ΣΤΡΑΒΟΣ ΓΙΑΛΟΣ; «Οι συσχετισμοί όπως διαμορφώθηκαν (...) δεν επέτρεψαν να γίνει πραγματικότητα το όνειρο γενεών για κυβέρνηση της Αριστεράς» (από το κύριο άρθρο στην ΑΥΓΗ). `Η ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΝ; «Ρώτησαν τον Δημήτρη Στρατούλη αν θα αποκατασταθούν οι μισθοί και οι συντάξεις. "Δεν είναι αυτονόητο αυτό;" απάντησε. "Με αυτόν τον προεκλογικό στόχο δεν εκλέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ;". Τον ρώτησαν επίσης αν θα επιστραφούν τα χρήματα από το χαράτσι της ΔΕΗ. "Ναι", απάντησε, "πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα" (...) Στα ίδια ερωτήματα κλήθηκε να απαντήσει ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Για τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, είπε: "Δεν υποσχεθήκαμε ποτέ πριν τις εκλογές ότι λεφτά υπάρχουν και αν εμείς έρθουμε στα πράγματα θα γυρίσουν οι μισθοί και οι συντάξεις, πατώντας ένα κουμπί, στο επίπεδο που ήταν το 2008 και το 2009". Για την επιστροφή των χρημάτων από το χαράτσι της ΔΕΗ είπε: "Δεν υπάρχει τέτοια εξαγγελία στο πρόγραμμά μας". Καταλαβαίνετε τώρα...» (καταγραφή και σχόλιο στο ΕΘΝΟΣ). Αλλα κουραγιο... υσ Γιατί η Αλφα Μπανκ καίγεται να συγκροτηθεί γρήγορα κυβέρνηση που θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα τις πολιτικές που προβλέπονται στο μνημόνιο; Οπως εξηγεί στο δελτίο της, για δύο λόγους: Πρώτον, επειδή αν δεν εφαρμοστεί το μνημόνιο δε θα δοθεί η 2η δόση της χρηματοδοτικής ενίσχυσης των 29 δισ. ευρώ προς τις τράπεζες και Δεύτερον, επειδή θα διακοπεί οριστικά η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ. Αρα, το μνημόνιο πρέπει να εφαρμοστεί για να γεμίσουν με κεφάλαια τα ταμεία των τραπεζών. ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι κέρδισαν οι εργαζόμενοι από την εικοσαετή πορεία κερδοφορίας των τραπεζών; Τι όφελος είχαν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι από τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια που ενθυλάκωσαν όλα αυτά τα χρόνια οι τραπεζίτες; Τι κέρδος θα έχουν σήμερα τα 1,1 εκατομμύρια ανέργων από τις καινούριες ενέσεις ρευστότητας των τραπεζών; Τα ερωτήματα είναι θεωρητικά, μιας και η απάντηση είναι γνωστή και κοινή για όλα: ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.

4 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Δημήτρη.
    ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.
    Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε τόσο το καλύτερο. Σαρώνουν οι αυταπάτες...
    Καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον Δραγασάκη να άκουγες σήμερα.
    Η άρνηση του μνημονίου, έγινε διαπραγμάτευση.
    Γι΄αυτό έγραφα προχθές ότι ο Αλέξης έβαλε το ζιβάγκο του, αλλά πρέπει ο κόσμος να καταλάβει εκτός του ότι είναι πια εκτός μόδας, είναι και το σύστημα εκτός δυνατότητας να κάνει τις παραμικρές παραχωρήσεις στις όποιες απαιτήσεις των εργαζομένων.
    Θυμήθηκα τώρα δα όταν ο Αντρέας έλεγε ότι έδιωξε τις βάσεις του θανάτου.
    Και την ίδια στιγμή που υπέγραφε την παραμονή τους ο κόσμος αυτός έβγαινε στους δρόμους και κραύγαζε "Ο Αγώνας τώρα δικαιώνεται"

    Δεν μπορούν να αλλάξουν κανένα από τα μέτρα που έχουν μέχρι σήμερα πάρει, δεν μπορούν να μην επιβάλλουν και αυτά που έρχονται.
    Και αυτοί Δημήτρη, την δική τους μάχη δίνουν για να συνεχίσουν να υπάρχουν σαν πλουτοκρατες.
    Μόνο που αυτή η δυνατότητα περνάει πάνω από τα δικά μας πτώματα.
    Το μόνο που μπορεί να γίνει, είναι να καταλάβει ό κόσμος ότι είναι μόνον αυτός, ο λαϊκός παράγοντας, που μπορεί να δώσει λύση και διέξοδο, με μόνον την ανατροπή της σαπίλας.
    Δεν είναι πράγματα που γίνονται από την μια στιγμή στην άλλη, αλλά ο δρόμος του αγώνα είναι και ο μόνος που μπορεί να οδηγήσει σε μια προοπτική ανατροπής.
    Το κακό είναι ότι δεν υπάρχει χρόνος μπροστά μας, το κακό είναι, ότι μια δυο γενιές θα είναι χαμένες(;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οικοδομε χαιρεται, δυστυχως ο κοσμος θελει να πιστευει, οτι οι δυναμεις του ευρωμονοδρομου να θα του δωσουν ελπιδα, ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. blackbedlam χαιρεται, ο παλιος γιαννης, τι ειχες γιαννη τι ειχα παντα!

    Για αλλη μια φορα οσοι διαβαζουν, οσοι ενημερωνονται, οτι αυτα που λεει χρονια το Κ.Κ.Ε για τον συριζα, ποσο αληθεια ειναι και παντα εγκαιρως, οχι μετα το αποτελεσμα, ''προφητης''.

    Δεν ειναι ακομα ετοιμος ο κοσμος ν'αγωνιστει για την οικογενεια του το σημερα και το αυριο του, ακομα θελει καποιον να τον ελεημονει να τον ψηφιζει, ''οπως-οπως'' και να δεχεται μετα τις επιλογες, των ''νεων θαυματοποιων'', εχουμε δρομο μπροστα μας, αλλωστε, τι πεντε κομματα δυο πολιτικες, τι εκατον πεντε κομματα, παλι δυο πολιτικες.

    ΑΓΑΝΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή