Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΑΓΑΝΤΑ... "Υπάρχουν", είπε, "σε κάθε φάση της ιστορίας προσωπικότητες που η μοίρα θέλει να διαδραματίσουν αποφασιστικό ρόλο". ΚΑΛΠΙΚΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ: «Γιατί η Εθνική Τράπεζα επέλεξε χθες (...) να ανασύρει (...)"επιστημονική μελέτη", με την οποία υιοθετείται ως πραγματικό το εκβιαστικό δίλημμα "ευρώ ή δραχμή";» (το ερώτημα στο κύριο άρθρο στην ΑΥΓΗ). ΔΕΔΟΜΕΝΗ Η ΚΟΙΝΗ ΘΕΣΗ: «Ισχυρή πεποίθηση της Εθνικής είναι ότι προϋπόθεση για την επιτυχία της εθνικής προσπάθειας (...) είναι η παραμονή της χώρας εντός της Ευρωζώνης, όπως άλλωστε είναι η διακηρυγμένη επιδίωξη και του ΣΥΡΙΖΑ» (η απάντηση της Τράπεζας / στο ΒΗΜΑ). ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ: «Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να εκφωνούν από τα μέσα ενημέρωσης προσωπικές προτάσεις φορολόγησης (...) τα θέματα της φορολογίας είναι πολύ σύνθετα και χρειάζονται ειδικές γνώσεις» (οδηγίες από την Επιτροπή Πολιτικού Συντονισμού του ΣΥΡΙΖΑ / ΒΗΜΑ). Αλλα κουραγιο... υσ γραμμα του ΤΣΕ. «Ο πατέρας σας - έγραφε στο τελευταίο γράμμα του στα παιδιά του - υπήρξε άνθρωπος που δρούσε όπως σκεφτόταν και, σίγουρα, υπήρξε συνεπής στις πεποιθήσεις του». Τα συμβούλευε δε «πάνω απ΄ όλα να είστε πάντα ικανοί να νοιώθετε βαθιά μέσα σας οποιαδήποτε αδικία διαπράττεται ενάντια σε οποιονδήποτε, σε οποιαδήποτε γωνιά του κόσμου».

4 σχόλια:

  1. Δημήτρη καλησπέρα.
    Είναι αλήθεια αυτό που διατυπώνει ο κ.Τσίπρας.(προσέχεις προσφώνηση)
    Η Ιστορικές συγκυρίες πράγματι αναδεικνύουν και τους ήρωες και τις προσωπικότητες, αναδεικνύουν και τους συμβιβασμένους και τους προδότες, αναδεικνύουν και τους δειλούς, τους ριψάσπιδες......Και για όνομα, δεν θέλω να πω ότι ο κ.Τσίπρας είναι κάτι απ΄όλα αυτά, αυτό θα το επιβεβαιώσει η ίδια η ιστορία, που η ρουφιάνα ακόμη και όταν γράφεται από τους νικητές δεν ξεχνάει, γιατί δεν είναι μόνον τα κιτάπια τους,αλλά και η ιστορική μνήμη.
    Καλό κουράγιο σύντροφε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. blackbedlam καλημερα, η ''ρημαδα'' ιστορια που την μακραινουν η την κονταινουν αναλογως το πως τους συμφερει, αλλα σε βαθος χρονου οσοι παιζουν μαζι της, βρισκονται κρεμασμενοι στον τοιχο, σαν το ντεφι του αρκουδιαρη.
    ΠΑΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «πάνω απ΄ όλα να είστε πάντα ικανοί να νοιώθετε βαθιά μέσα σας οποιαδήποτε αδικία διαπράττεται ενάντια σε οποιονδήποτε, σε οποιαδήποτε γωνιά του κόσμου».

    ....................

    Έτσι τιμάται η έννοια ΑΝΘΡΩΠΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευρυτανα ιχνηλατη καλησπερα, μονο που αυτα τα λογια εβγαιναν απο το στομα ενος επαναστατη, οχι απο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή