Τρίτη 17 Μαΐου 2011





ΑΓΑΝΤΑ...

''Αλλα'' και Ελληνικα.

1ο Βιασμός

Οσο θα παίζεται το έργο με τίτλο «Ο Ντομινίκ και η καμαριέρα», αξίζει να θυμόμαστε ότι:

Το παγκόσμιο «μπανιστίρι» του 1998, με θέμα τον Κλίντον και την Μόνικα Λεβίνσκι, ουδόλως απέτρεψε τον Κλίντον να βομβαρδίσει λίγους μήνες αργότερα τα Βαλκάνια.

Η φυλάκιση του πρώην Ισραηλινού προέδρου με την κατηγορία του βιασμού, ουδέποτε έθεσε σε αναστολή τις δολοφονίες των Παλαιστινίων.

Η «παράλληλη ζωή» του Μιτεράν καθόλου δεν επηρέασε την πολιτική του για τη δημιουργία 7 υπερπόντιων στρατιωτικών βάσεων με δύναμη πυρός 50.000 αντρών.

Τα «χατζατζαριλίκια» του Μπερλουσκόνι επουδενί εμπόδισαν τους «Ανιέλι» να επελαύνουν ως οδοστρωτήρας κατά των Ιταλών εργαζομένων.

Η καταισχύνη και η αποπομπή λόγω σκανδάλων του προέδρου της Κομισιόν, του Σαντέρ, μαζί με όλη την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ή του Βίλι Κλάες από τη θέση του Γενικού Γραμματέα, ποτέ δεν επηρέασαν και ποτέ δεν «βελτίωσαν» κατ' ελάχιστο είτε το «χαρακτήρα» της ΕΕ, είτε του ΝΑΤΟ.

Οταν πρόκειται για τους μηχανισμούς τους, τις υπηρεσίες τους, τα «πρόσωπα - θεσμούς» τους, τους οργανισμούς τους, δεν είναι σύνηθες, αλλά δεν είναι και πρωτοφανές:
Ακόμα και τα καραγκιοζιλίκια τους, ακόμα και τα ξεφτιλίκια τους, ακόμα και την καμαρίλα τους, ακόμα και τη διαπόμπευση των «δικών τους», ακόμα και τις μεθοδεύσεις που χρησιμοποιούν για να βγάζουν από τη μέση ο ένας τον άλλον,
δεν έχουν κανέναν μα κανέναν ενδοιασμό, τέτοιοι που είναι και εφόσον το επιβάλλει η «δουλειά», να τα μετατρέπουν - οι ίδιοι - σε «θέαμα» πίσω από το οποίο εξελίσσεται κανονικότατα ο βιασμός της ανθρωπότητας.

2ο Μισθούς κόβουν ... χρυσάφι γίνεται!

Εκατό κιλά χρυσό το μήνα αγοράζουν «Ελληνες αποταμιευτές» έγραφε η «Καθημερινή» την Κυριακή, προσθέτοντας μάλιστα ότι η ποσότητα του χρυσού που αγοραζόταν, πέρσι, από εκείνους που αγωνιούν να διαφυλάξουν τον πλούτο τους προσφεύγοντας την περίοδο της κρίσης και της γενικότερης ρευστότητας σε «σκληρό νόμισμα» ήταν ακόμα και διπλάσια και αντιστοιχούσε σε 25.000 λίρες μηνιαίως!

Αυτό που βέβαια δεν ξεκαθάρισε η εφημερίδα είναι η ταξική προέλευση των «χρυσοκάνθαρων».

Ποιοι είναι δηλαδή αυτοί (και πόσοι είναι;) που μέσα σε τέτοιες συνθήκες, οικονομικής αποτελμάτωσης, ανέχειας, δυσπραγίας και ακρωτηριασμού εισοδημάτων, έχουν τέτοιο βαρύ «κομπόδεμα» που σπεύδουν με τόση «πατριωτική» επιμέλεια να το μετατρέψουν σε χρυσάφι;

Πάντως, από μια πρώτη σκέψη, μάλλον δεν θα πρέπει να πρόκειται για ...μισθωτούς και συνταξιούχους.


3ο Γλίτσα

Να ένα ακόμα δίλημμα, όπως τίθεται στα ηλεκτρονικά, κυρίως, ΜΜΕ: Εμείς τώρα, ως λαός και ως άνθρωποι, τι πρέπει να είμαστε με την υπόθεση Στρος Καν;

Να είμαστε λυπημένοι ή να είμαστε υποδορίως χαρούμενοι;

Αν ακολουθήσουμε την πρόταση εκείνης της γλίτσας που ισχυρίζεται ότι «ο Στρος Καν είναι ο καλύτερος φίλος των Ελλήνων» (και της ανθρωπότητας, γενικότερα...), αν πιστέψουμε ότι «υπάρχει κίνδυνος να χάσουμε από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων έναν συμπαραστάτη της Ελλάδας», τότε θα πρέπει να βάλουμε μαύρες πλερέζες.

Αν, αντίθετα, ακολουθήσουμε την πρόταση της άλλης γλίτσας, εκείνης που υπονοεί ότι από τη στιγμή που ο Στρος Καν με τις γνωστές συνεντεύξεις του «τόλμησε να δημιουργήσει πρόβλημα στον καλό πρωθυπουργό μας Γιώργο Παπανδρέου», από τη στιγμή που εξέθεσε τον Ελληνα πρωθυπουργό αποκαλύπτοντας τις μυστικές συνεννοήσεις για την εμπλοκή του ΔΝΤ στην Ελλάδα, τότε «καλά να πάθει ο αχρείος».

«Μέγα το ερώτημα», λοιπόν:
Να «ευχαριστηθούμε» ή να «στεναχωρηθούμε» με τις συνέπειες που θα έχει το «σεξ στόρι» για τον Ντομινίκ;

4ο Λίπσκι
Ουδεμία ανησυχία δικαιολογείται για την εύρυθμη λειτουργία του ΔΝΤ όσο ο δεύτερος τη τάξει θα αντικαθιστά τον Ντομινίκ Στρος Καν.

Πρώτον, διότι ο κύριος Λίπσκι - περί αυτού ο λόγος - τελούσε σε αγαστή συνεργασία με τον Ντομινίκ.

Δεύτερον, διότι ο Λίπσκι, πριν από την άψογη συνεργασία του με τον «σοσιαλιστή» Ντομινίκ, είχε επίσης μια άψογη συνεργασία: Θήτευσε επί μια ολόκληρη δεκαετία στο πλευρό του Πινοσέτ στη Χιλή, ως εκπρόσωπος του ΔΝΤ στη χώρα (σ.σ.: προφανέστατα η σχέση του Λίπσκι με τον φασίστα αιμοσταγή δικτάτορα ποτέ δε θα μπορούσε να αποτελεί πρόβλημα για «σοσιαλιστές» του φυράματος του Ντομινίκ, ώστε να συνεργάζονται αρμονικά μαζί του).

Λεπτομέρεια: Το 1982, επί των ημερών του κ. Λίπσκι, η Χιλή πτώχευσε...

4ο Ιδού το σκάνδαλο!

Τα περί της καμαριέρας στην υπόθεση Στρος Καν έχουν ανατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες και θα αποφανθούν.

Σε ό,τι μας αφορά, το σκάνδαλο, που κυρίως τράβηξε την προσοχή μας, είναι μια ειδησούλα που πέρασε στα ψιλά:
Οτι η διαμονή στις σουίτες των ξενοδοχείων του Μανχάταν του επικεφαλής του ΔΝΤ, δηλαδή του οργανισμού που συνεπικουρεί την ελληνική πλουτοκρατία για να κόβει μισθούς και συντάξεις, κοστίζει το ποσό των 3.000 δολαρίων!

Τη βραδιά.

Αλλα κουραγιο...




υσ Οπως ΣΤΡΟΣ θα κοιμηθείς.


υσ απο το ημεροδρομος του Ριζοσπαστη, του νικου μπογιοπουλου.

11 σχόλια:

  1. Αυτόν τον Μπογιόπουλο, τον παρακολουθώ όποτε τον βλέπω...δεν με κοιμίζει βρε παιδί μου! Εχει μια δυναμική ο λόγος του, βέβαια ώρες-ώρες γίνεται πολύ εριστικός αλλά γενικώς τραβούν την προσοχή οι κουβέντες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι όπως τα λέει ο σ.είναι τα πράγματα, έτσι και χειρότερα.Όμως κοίτα είναι φορές που λέω ότι θα είχαμε να κάνουμε πολλά γέλια με όλες τις αθλιότητες και τα καραγκιοζιλίκια τους, αν δεν είχαν να κάνουν με την ίδια μας την ζωή όλα αυτά.
    Βλέπεις ο κόσμος το έχει ανάγκη.Θα είδες στην ανάρτησή μου κάνω λόγο και για την στάση του Megaλου καναλιού απέναντι στον Παπουτσή αλλά και την απολογητική στάση και δουλοπρεπή θα μπορούσα να πω.
    Αυτά δεν είναι τυχαία πράγματα και καθόλου άνευ σημασίας.Σε μια φάση που η Τροϊκάνοι ζητούν την συναίνεση μεταξύ των δύο κομμάτων, άσχετα αν σήμερα ο μπουλης ο εκπρόσωπος, δήλωνε ότι την συναίνεση δεν μπορεί να την επιβάλει κανείς. Κανείς μας όμως δεν στάθηκε σε αυτό το γεγονός.
    Την πρόκληση να διαμένει σε ένα διαμέρισμα δίνοντας 3.000 ευρώ την ημέρα όταν οικογένειες καλούνται να περάσουν με 10.0000 τον χρόνο,που την πας.
    Και εμείς τους κοιτάμε και τους αφήνουμε στον παράδεισό τους, έχοντας επιφυλάξει την κόλαση για μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γι'αυτό λέω κι εγώ... πως είναι κουτό να χαιρόμαστε με τέτοια γεγονότα. Είτε είναι είτε δεν είναι στημένα. Διότι ουσιαστικά, τίποτε δεν αλλάζει για εμάς. Αντίθετα, πολλές φορές, εκεί που νομίζεις ότι θα είναι καλύτερο για σένα κάτι, εκεί ανατρέπονται οι ισορροπίες και τα πράγματα πάνε προς το χειρότερο.
    Μα φαρσοκωμωδία κατάντησε όλο αυτό με τον Καν...!!!! Και νόμιζαν κάποιοι αφελείς πως αφού τον συνέλαβαν, τα προβλήματά τους λύθηκαν, ως δια μαγείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kariatida 62 καλησπερα, ''ξερεις'' ο νικος μπογιοπουλος δεν ειναι απο μονος του τοσο ''δυναμικος'' συντελει και ''λιγο'' η κοσμοθεωρια που πιστευει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Β.Β καλησπερα, η φαρσοκωμωδια που γραφει και η Δημητρα παει να ''ξεστρατισει'' τον νου για το τι πρεσβευει, ο Καν-καν, πολυ σωστα το επισημαινεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δημητρα καλησπερα, σε διαβασα στης Κουλας, ''εδωσες'' ρεσιταλ, σωστα τα γραφεις.

    Περνωντας απο το Μπατσι, μπροστα απο το καταστημα του Αλι, ειδαμε μια κοπελα, Παρασκευη απογευμα, λειπει ο Αλι? Μιας και διαβαζω και δεν βγαζω ακρη με τις ερωτικες ανταλλαγες σχολιων σας. [ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΗΣ]!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μολις μπηκα...
    Ποιος ειναι ο φιλος που λες, Δημητρη...Δωσε διευθυνση..
    Ο Νικολας ειναι αστερι...Αλλα, καποιο δικιο το εχει η Καρυ...!!
    Ο Εξαιρετος κυριος Πινοσετ!!!
    Τι μου θυμησες τωρα....
    "ΒΡΕΧΕΙ ΣΤΟ ΣΑΝΤΙΑΓΟ"...Θυμασαι...;;;
    ΒΒ...Εσυ θυμασαι...;;;
    Απεργια των ιδιοκτητων φορτηγων...
    Κυβερνηση Σαλβατορ Αλλιεντε...

    "Συντροφοι...Ενας επιστημονας, ενας ειδικευμενος τεχνικος, ενας καλλιτεχνης...Ενας ζωγραφος...
    Αξιζει...Οσο τρεις, πεντε και δεκα...Σοσιαλιστες".....

    Ο δασκαλος, ο δασκαλος...
    Αυτος ο Σαρδαναπαλος...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΝΕΚΔΟΤΟ...
    Στο μυστικο Δειπνο, ο Ναζωραιος, απορει...
    -Πετρο...Μηπως εσυ, θα με καταδωσεις;;;
    -Οχι Δασκαλε, εγω ποτε...
    -Μηπως εσυ..Ιωαννη;;;..Μηπως ο Ματθαιος;;;
    -Οχι Δασκαλε, εμεις Ποτε...

    Παρεμβαινει εδω ο Τριανταφυλλοπουλος και φωναζει
    Δειχνοντας με το δαχτυλο...

    Ο ΙΟΥΔΑΣ.....Ο ΙΟΥΔΑΣ....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. kalespera apo ten palestene - ten epomene evdomada ta leme st elenika

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαστορα καλησπερα.

    Κεφατος και παντα ευστοχος!

    Πατωντας την λεξη ταξιδευοντας πρεπει να βγαινει ο καπτεν τζιμης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ali καλησπερα.

    Να περνας καλα με τους δικους σου και καλη ανταμωση.

    Χαιρετισματα απο την Κατερινα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή