Πέμπτη 19 Μαΐου 2011




ΑΓΑΝΤΑ...

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ

ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΖΗΤΑΝΕ: «Τι μας λένε ουσιαστικά, οι εταίροι της Tρόικας, αλλά και η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, που επαναφέρουν επίμονα τις τελευταίες ημέρες, φθάνοντας να θέτουν πλέον και ως εκβιαστικό δίλημμα, το αίτημα για συναίνεση των πολιτικών κομμάτων στην πολιτική του Μνημονίου, που κατά κοινή ομολογία έχει αποτύχει; (...)

Αναζητούν απεγνωσμένα όχι απλώς άλλοθι, αλλά "συγχωροχάρτι" για τις πράξεις και τις ενέργειες που (...) έχουν φέρει σε απόγνωση νοικοκυριά και επιχειρήσεις (...)

Ζητούν τώρα αυστηρότερα μέτρα για να καλύψουν τα δικά τους λάθη, αλλά και έγγραφη πολιτική στήριξη στις καταστροφικές επιλογές τους» (από το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).


ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ: «Συναινεί η ΝΔ στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων, του περιορισμού του δημόσιου τομέα, της πάταξης της φοροδιαφυγής και της κρατικής σπατάλης.

Και σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, οι θέσεις της είναι πιο προχωρημένες από τις κυβερνητικές (...)

Απομένουν οι διαφορές που έχουν να κάνουν με την αναπτυξιακή διαδικασία και τη σχετική φορολογική πολιτική (...)

Η διαφορά αυτή δεν θα πρέπει ν' αποτελέσει αιτία ακύρωσης μιας προσέγγισης, η οποία τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή αποτελεί εθνική ανάγκη» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).


«ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ» ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: «Ανεξάρτητα από τις όποιες κυβερνητικές παλινωδίες (...) τα οικονομικά μέτρα που θα συμπεριληφθούν στο νέο πρόγραμμα δεν μπορούν να υποστηριχθούν μόνον από την κυβέρνηση (...)

Οι ευρωπαίοι απαιτούν συναίνεση.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση καλούνται να διαχειριστούν τη νέα κατάσταση (...)

Οφείλουν να πάρουν καθαρή θέση, αφού φυσικά αναλύσουν όλες τις πλευρές της διαμορφούμενης κατάστασης και καθορίσουν τις προτεραιότητές τους.

Και θα κριθούν από τη σοβαρότητα των αποφάσεών τους» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥΣ: «Οσοι ζητούν εκλογές σήμερα παίζουν με τη φωτιά και προφανώς αγνοούν τον κίνδυνο της χρεοκοπίας μεσούσης της προεκλογικής περιόδου (...)

Το χειρότερο είναι όμως πως κανείς δεν θα έχει ξεκαθαρίσει ποιο θα είναι το διακύβευμα των εκλογών μια και η μεν κυβέρνηση αποκρύπτει και φοβάται την πραγματικότητα, η δε αντιπολίτευση παραγνωρίζει τα εκβιαστικά και επείγοντα διλήμματα που απορρέουν λόγω της εξάρτησης της χώρας από τους δανειστές της.

Η σωφροσύνη απαιτεί από τον πρωθυπουργό να πάρει επιτέλους αποφάσεις και να επιχειρήσει να περάσει τον δύσκολο κάβο των επόμενων εβδομάδων και από την Ν.Δ. να "βάλει πλάτη"» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κανένας φοβισμένος, όλοι στην αντεπίθεση


Με έναν καταπληκτικό αυτοματισμό η μία μετά την άλλη οι αστικές εφημερίδες έσπευσαν να επιχειρηματολογήσουν για την ανάγκη συναίνεσης.

Ακόμα κι εκεί που για ειδικούς εκλογικούς λόγους εκφράζονται δήθεν διαφωνίες, στο διά ταύτα υπάρχει ήδη συμφωνία για την εφαρμοζόμενη πολιτική.

Ο ανταγωνισμός αφορά μόνο στο ποιος θα έχει το πάνω χέρι.

Ολοι μαζί βομβαρδίζουν με κινδυνολογία τα λαϊκά στρώματα, από τα οποία αξιώνουν να δείξουν ανοχή.

Αυτή η κινδυνολογία είναι και η ομολογία της συμφωνίας τους.

Ο συναγερμός στην αστική τάξη για την εξασφάλιση της συναίνεσης μαρτυρά πως το συμφέρον της τάξης τους είναι πάνω απ' όλα.

Ακριβώς έτσι πρέπει να αντιδρούν και οι εργαζόμενοι.

Εχουν μια τάξη απέναντί τους, δέχονται επίθεση.

Οφείλουν να αντεπιτεθούν.

Αυτό που προβάλλεται σαν εθνική ανάγκη από την αστική τάξη είναι η σωτηρία των καπιταλιστών.

Κι αυτό σημαίνει νέο χτύπημα στην εργατική τάξη.

Καμιά συζήτηση δεν πρέπει να γίνεται δεκτή για κοινά συμφέροντα ανάμεσα σ' εργάτες και καπιταλιστές.

Αυτοί έχουν κάνει καθαρό ότι η δική τους σωτηρία σημαίνει τσάκισμα εργατών.

Οι εργάτες έχουν πια πολύ σοβαρούς λόγους να τσακίσουν αυτοί τους καπιταλιστές.


Αλλα κουραγιο...





υσ Οποιος δεν είναι ενάντια σ' αυτήν την πολιτική και δεν αντιπαλεύει όλους όσους την υπηρετούν, είναι ενάντια στους εργάτες. Και όποιος προσπαθεί να εξαφανίσει τη συνειδητή αυτή επιλογή και το ρόλο των εργατοπατέρων είναι κι αυτός μέρος του προβλήματος των εργατών» (από άρθρο στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου