Σάββατο 7 Μαΐου 2011






ΑΓΑΝΤΑ...

Αποπροσανατολισμός με τις τιμές των καυσίμων

Με εκβιασμούς για πρόστιμα μέχρι 1,5 εκατ. ευρώ στους βενζινοπώλες που «δεν συνεμορφώθησαν» με το πλαφόν στην τιμή της βενζίνης απειλεί τώρα η κυβέρνηση, βάζοντας λυτούς και δεμένους στη συντονισμένη προσπάθεια εκφοβισμού του κλάδου, όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών, και παραπλάνησης και κοροϊδίας των λαϊκών στρωμάτων.

Αποσιωπώντας συστηματικά την κυβερνητική ευθύνη για το γεγονός ότι οι τιμές της βενζίνης κόντεψαν να φτάσουν τα δύο ευρώ το λίτρο, εξαιτίας αφ' ενός της κερδοσκοπικής δράσης της διύλισης και εμπορίας, αφ' ετέρου των αλλεπάλληλων αντιλαϊκών αυξήσεων στους φόρους, επιλέγει τη μέθοδο της «πυρόσβεσης», του αποπροσανατολισμού και του εντυπωσιασμού ότι δήθεν ενδιαφέρεται για τα λαϊκά εισοδήματα, αφήνοντας στο απυρόβλητο και συγκαλύπτοντας την κερδοσκοπία των μονοπωλίων.

Τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να γελαστούν ότι πρόκειται για καμιά παρέμβαση που στοχεύει στην προστασία των εισοδημάτων τους.

Ακόμα κι αυτές οι τιμές «πλαφόν» «μιλάνε» μόνες τους.

Για ποιο ...«όφελος για τον καταναλωτή» έχει το θράσος να μιλάει η κυβέρνηση, όταν και αυτό το «πλαφόν» το προσδιορίζει σε πάνω από 1,7 ευρώ το λίτρο και την ίδια ώρα, σύμφωνα με τους βενζινοπώλες, οι εταιρείες τούς πουλάνε με τιμή χονδρικής ακόμα και πάνω από το πλαφόν λιανικής;

Και τι πιο χαρακτηριστικό για τις στοχεύσεις της πολιτικής της, από την ωμότητα με την οποία ο κύριος υπουργός δήλωνε προχτές ότι οι τιμές μιας σειράς περιοχών όπου η βενζίνη πωλείται μέχρι και 1,880 ευρώ το λίτρο δεν είναι πρόβλημα για την κυβέρνηση, καθώς εκεί είναι αποτέλεσμα της ...«άψογης λειτουργίας του ανταγωνισμού»!


Αλλα κουραγιο...





υς ''φωτια'' στα ντεποζιτα μας.

6 σχόλια:

  1. Μαζι με ολα και η φοβερη αυτη αφισσα, φιλε Δημητρη, που δειχνει τοσο ξεκαθαρα τις προτιμησεις τους! ;(

    Καλο σαβ/κο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φωτιά στα μπατζάκια όσων επιβουλεύονται τη ζωή μας τα δικαιώματά μας.
    Μαζεύουμε προσάναμμα! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΗΜΗΤΡΗ...
    Για να "κοψουμε" την βενζινη ολοι, να δουνε...!!
    Αληθεια...
    Γιατι οι επαγγελματικες ενωσεις, δεν λειτουργουν δικα τους πρατηρια...;;
    Το λεω, γιατι δεν ξερω, αν μπορει να γινει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Elva καλημερα.
    ''Συμπεθερια'' απο την Αθηνα.
    Καλο σου σαββατοκυριακο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. B.B καλημερα.
    Χρειαζεται καυτηριασμος για να μην εχουμε ''παλι'' μολυνση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαστορα καλημερα.
    Εκει ''πατανε'', οτι χρησιμοποιουμε το αυτοκινητο σε ολες τις μετακινησεις μας, απο την δουλεια, εως την διασκεδαση.
    Και τωρα που ανοιγει το επαγγελμα, ποιος μας ''λεει'', οτι τα δυιλιστηρια, θα δινουν καυσιμα σε χαμηλη τιμη, εδω ειναι.............................................................βαλκανια και αρχοντοτσιφλικαδικο το ''μαγαζι'' που το λενε Ελλαδα, ετσι το θελουν καποιοι, ''εχοντες και κατεχοντες''...

    ΑπάντησηΔιαγραφή