Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011






ΑΓΑΝΤΑ...


23 ΦΛΕΒΑΡΗ-ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 11:00 στην ΟΜΟΝΟΙΑ
(Προσυγκέντρωση: 10:30 Χαυτεία)

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες,


Κεφάλαιο, κυβέρνηση, ΝΔ, τρόικα ΕΕ μας ετοιμάζουν μαύρο μέλλον!

→ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΕΧΕΙ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ: Οι αυξήσεις σε εισιτήρια, τρόφιμα, νοίκια, τσακίζει εμάς και τις οικογένειες μας ιδιαίτερα τα παιδιά που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους.

Οι περικοπές στην φοιτητική μέριμνα θα συνεχιστούν είναι χαρακτηριστικό: για την παιδεία, η χρηματοδότηση είναι μικρότερη κατά 2 δις ευρώ σε σχέση με το 2010.

→ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ενώ με το ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ και τις υπόλοιπες αναδιαρθρώσεις πετάνε στο δρόμο χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, χτυπούν όσους πίστευαν ότι θα τα βγάλουν πιο εύκολα πέρα.


Μέχρι το Μάρτη θα καταθέσει η κυβέρνηση το «μνημόνιο της Παιδείας»
Με το νέο νόμο-πλαίσιο μετατρέπουν τα ιδρύματα σε επιχειρήσεις.

Ανοίγει ο δρόμος για να μπουν τα δίδακτρα.

Καταργούν τη φοιτητική μέριμνα και συρρικνώνουν τις υποδομές.

Τα προγράμματα σπουδών γίνονται μενού χωρίς καμία συνοχή.

Τα ΤΕΙ γίνονται ΙΕΚ.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει τις αναδιαρθρώσεις, πλευρά αυτών είναι και η κατάργηση του ασύλου που τις τελευταίες μέρες κουβεντιάζεται από τη μαύρη συμμαχία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ- ΛΑΟΣ και συγκροτήματα του τύπου.

Καλούμε τους φοιτητές και τους σπουδαστές να μπουν εμπόδιο στους σχεδιασμούς της μαύρης συμμαχίας, ενάντια στους μετανάστες και το άσυλο
που αποκαλύφθηκαν με τα γεγονότα στη Νομική.

Η κυβέρνηση αξιοποίησε και αξιοποιεί τα γεγονότα στη Νομική για να νομιμοποιήσει το αντιμεταναστευτικό θεσμικό της πλαίσιο.

Να ανοίξει το δρόμο για την κατάργηση του ασύλου, να εγκατασταθεί η αστυνομία στα ιδρύματα.

Στα ΑΕΙ-ΤΕΙ επιχειρήσεις δεν χωράει άσυλο!!!

Οι ομάδες που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και τα στελέχη των ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που οδήγησαν τους μετανάστες στην Νομική, έχουν βαριές ευθύνες.

Πάτησαν πάνω στη διαλυτική κατάσταση που μαζί με ΠΑΣΠ-ΔΑΠ έχουν επιβάλει στους φοιτητικούς συλλόγους και έδωσαν άλλοθι στην κυβέρνηση να ξετυλίξει την προβοκάτσια ενάντια στο άσυλο και τους μετανάστες.

Με την στάση τους εξέθεσαν τους μετανάστες στην αντίδραση, στα κυκλώματα που τους εκμεταλλεύονται, έδωσαν πάτημα να καλλιεργηθεί ο ρατσισμός.

Απαιτούμε: άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των μεταναστών.

Η λύση του προβλήματος υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών δεν είναι μόνο ζήτημα ανθρωπιάς, αλλά είναι προς το συμφέρον όλων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Δεν θα σταματήσουν εδώ θα φέρουν κι αλλά μέτρα και μνημόνια!

Οι ίδιοι που τσακίζουν τη ζωή και τα δικαιώματα μας
είναι αυτοί που έχουν διαλύσει το φοιτητικό κίνημα!

Όρος για τη νικηφόρα έκβαση του πολέμου είναι να αφήσουμε στην άκρη:

· τους εργατοπατέρες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Πολέμησαν την απεργία που προκήρυξε το ΠΑΜΕ, εκατοντάδες σωματεία και δεκάδες Ομοσπονδίες στις 10 Φλεβάρη με κάθε τρόπο. Η στάση τους ήταν κατάπτυστη, υπονομευτική και προδοτική αφού καταψήφισαν παντού την πρόταση για απεργία μαζί με τους «λεβέντες» του ΣΥΡΙΖΑ.

Δίνουν χρόνο στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στην τρόικα και την εργοδοσία.

Αρνούνται και καταπολεμούν την ταξική πάλη, επιλέγοντας το δρόμο της ταξικής συνεργασίας, των κοινωνικών διαλόγων.

Πρώτοι έτρεξαν να στείλουν εγκυκλίους στα σωματεία για να υλοποιήσουν τις μειώσεις μισθών.

Καλούν να διορθώσουμε το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνησή του.

· τους πρόεδρους, τους πρυτάνεις και τους καθηγητές-στελέχη επιχειρήσεων. Δεκάρα δεν δίνουν για τα βάσανα του λαού.

Οι όποιες αντιδράσεις τους στην παιδεία είναι κενό γράμμα αφού δεν αμφισβητούν στο ελάχιστο την ανταγωνιστικότητα και τις επιχειρήσεις.

· τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στις σχολές (ΠΑΣΠ και ΔΑΠ).

Η ΠΑΣΠ είναι αδίστακτη είναι ο στρατός του υπουργείου, σε πρόσφατη συνέντευξη ο γραμματέας της ξεστόμισε αυτά που ούτε η ίδια η υπουργός δεν τόλμησε.

Επικροτεί την κυβέρνηση για τις συγχωνεύσεις τμημάτων και μιλάει ακόμα και για την κατάργηση του ασύλου.

Την ιδία στιγμή η ΔΑΠ παριστάνει την αντιμνημονιακή δύναμη!

Και οι δυο κοροϊδεύουν τους φοιτητές, είναι με τα μονοπώλια, υλοποιούν την πολιτική τον κόμματων τους.

Δεν είναι ούτε αυτόνομοι ούτε ανεξάρτητοι, πάντα στήριζαν τις αναδιαρθρώσεις.

Προσπαθούν να υποτάξουν τις συνειδήσεις των φοιτητών με την εξαγορά και το ρουσφέτι.

· τις ομάδες ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ/ΚΟΕ-ΕΑΑΚ.

Οι ύπουλες διακηρύξεις τους «ούτε ΓΣΕΕ-ούτε ΠΑΜΕ» έχουν στόχο το χτύπημα του ΜΑΣ, του ταξικού εργατικού κινήματος, την πολιτικοποίηση του αγώνα.

Έχουν ενεργή συμβολή στην διάλυση και τον εκφυλισμό του φοιτητικού κινήματος.

Λένε για «βάρος στα πρωτοβάθμια σωματεία» όμως ξεχνούν ότι αυτά ανήκουν σε κλάδους, σε Ομοσπονδίες και εκεί συνεργάζονται θαυμάσια με τις συμβιβασμένες ηγεσίες.

Μόνο η οργανωμένη πάλη λαού και νεολαίας θα τους σταματήσει και θα ανοίξει το δρόμο για την κοινωνία των αναγκών μας!

Η γραμμή της πάλης, για να βγει ο λαός νικητής από την κρίση και όχι τα μονοπώλια είναι η μοναδική που μπορεί να ανοίξει το δρόμο για νέες κατακτήσεις.

Πίσω από αυτή τη γραμμή υπάρχει μόνο η ήττα.

Την ώρα που δυνάμεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μαζί με καθηγητές στήνουν το παζάρι των ρουσφετιού μπροστά στην εξεταστική, η οργάνωση της πάλης μπορεί να γίνει ο καθαρός αέρας που θα πάρει και θα σηκώσει την μπόχα τους!

Προσπερνάμε τους αρνητικούς συσχετισμούς στους συλλόγους.

Σε αυτές τις συνθήκες, μέσα στην εξεταστική, παίρνουμε αποφάσεις, οργανώνουμε κινητοποιήσεις, συμμετέχουμε στην απεργία!

Είμαστε κομμάτι της μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, και την ΟΓΕ που παλεύει για να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία απαλλαγμένη από τα μονοπώλια, με τα μέσα παραγωγής να είναι λαϊκή περιουσία.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 11:00 στην ΟΜΟΝΟΙΑ

Αλλα κουραγιο...

13 σχόλια:

  1. Εγώ ξύπνησα απο τώρα ...να ετοιμαστώ :)
    Αγωνιστική καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΜΕ ΔΗΜΗΤΡΗ...
    Καλημερα...Και καλον αγωνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλλοι φεύγουν σε λίγο..Θυμωμένοι!
    Ετοιμοι!
    Τους έδωσα ένα φιλί.. καλό αγώνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kariatida 62 καλημερα. ΠΑΜΕ ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΩΝΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαστορα καλημερα, γερα, καλον αγωνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιαγια Αντιγονη καλημερα, γλυκο φιλι σε θυμωμενα μαγουλα, εκρηκτικος συνδιασμος, αγαντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kαλησπερα στους διαδηλωσαντες! Δε ξερω αν αληθευει αλλα συμφωνα με ξενα ειδησεογραφικα περιπου 100.000 ατομα διαδηλωσαν σημερα στην Αθηνα.
    Σημερα ακουστηκε και η ειδηση της πιθανης παραιτησης του Παγκαλου...Αντε να παιρνουν σειρα και οι υπολοιποι ...σωτηρες! :((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπερα.
    Δημητριε μιας και εχουμε σιγη ασυρματου....μου λες σε παρακαλω πως πηγαν τα πραγματα;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Elva καλησπεροκαλημερα, τι να σου πω, πρωτη φορα πηγαμε παραλληλη πορεια, απο την Σταδιου και απο Πανεπιστημιου, ειχε πολυ κοσμο.
    Πιστευω οτι αν αληθευει, η ''παραιτηση'' του ''αντιπροεδρου'', ειναι σαν το μπασκετ, κατι, ας το πομε ταιμ-αουτ, για να κερδισει χρονο η ''κυβερνηση'', τωρα εχουν μπει στον ''αυτοματο'' πανε για ''αντικατασταση'' και το ξερουν, ανασες παιρνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Tasoula καλησπεροκαλημερα, εκεινο που μου εκανε ''εντυπωση'' ητανε η μικρη ''συσπειρωση'' της Σπιθας, λιγοι, περιμενα παρα πολλους, με την κοινητοποιηση που ειχαν κανει, τα υπολοιπα ητανε τα ιδια, ο κυριος ογκος των διαδηλωτων, οι ''γνωστοι'' ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ και μεσα στην πορεια της γσεε, τα ''καλοπαιδα'' που εκαναν την γνωστη ''παρασταση'' με τους ανεγκεφαλους των ΜΑΤ, παντως πρεπει να εριξαν χημικα νεας γεννιας, γιατι ΠΟΛΥ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΑ, με μασκα ιατρικη, μααλοξ και μετα απο ωρες το προσωπο τους εκαιγε----σαν την γιαγια μου θα το πω, αυτα που εριξαν, τα χημικα, στους διαδηλωτες, στα παιδια τους να το βρουν, ασχημο και αναποτελεσματικο, αλλα ελεγε η γιαγια μου, μην καταριεσαι, να ευχεσαι, ε, με ολη την καρδια τους το ΕΥΧΟΜΑΙ----χτυπησαν πιο πολυ την ωρα που ειχαν αρχισει να στηνουν τα πανο τους, το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, το αυριο στις ειδησεις δεν θα τους αρεσει.
    Να δεις ποσο θα ''παιξουν'' τα γ...καναλα την μολοτωφ που εσκασε επανω σε εναν αστυνομικο και ''μπουρλοτιασε'', αλλα τους ''μπαχαλακιδες'' μαζι με αστυνιμικους δεν θα τους ΔΕΙΞΟΥΝ ΠΟΤΕ, παμε τωρα για τις 10 Μαρτη, εκτος αν μας ''προλαβει'' με ''περιεργες'' ανακοινωσεις ο Γιωργαρας-----ε, τι ποιος Γιωργαρας, ενα τον εχουμε και τον ''βαλαμε'' ΞΕΠΟΥΛΗΤΗ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ-----ΠΑΜΕ λοιπον.
    Χαιρετισματα στον Βασιλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δημητρη, καλημερα με το φως του ηλιου..[ ποιου ηλιου,βρεχει κι οπου ναναι θ' ασπρισει]
    Προσωπικα περιμενα πως θα υπηρχε η λεγομενη ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ........Στον ΣΠΙΘΑ ειχα την Ελπιδα πως θα συμμετειχαν πολιτες ανεξαρτητα της ψηφου των ............ποσο θα μπορω να ελπιζω ακομη .........
    Εχεις δικαιο.........οχι πως πρεπει να καιγεται ενα παιδι επειδη βρισκεται σε διατεταγμενη υπηρεσια [και βεβαια απο γνωστους αγνωστους ] αλλα σιγουρα εκει θα εστιασουν. Προφανως δεν προκειται να παρουσιασουν τον πολιτη ''στο αναπηρικο καρατσοκι'' που βρισκοταν σε κλοιο 15 ματατζιδων..........
    Οσο για τον ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ που αναφερεις στη νεα αναρτηση σου ...........το φιδακι εχει βγαλει φοβαμαι το κεφαλακι του με την αμεριστη συμμετοχη των ΛΑΚΕΔΩΝ....
    Ελπιζω να εισθε ολοι καλα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Tasoula γεια, ουτε το μ....της ομαδας ΔΙΑΣ, που επεσε πανω στον νεολαιο με την μηχανη του, θα μας φλομωσουν με το ''χαζο'' που πηγε και εριχνε βελη ''εναντιον'' της..................βουλης, το αποκορυφωμα του......................................μ....α!
    *********
    Σημερα βαζει μηχανακι, αυριο το βγαζει, 99% παει για στεφανιογραφια, η ζημια ειναι πολλων χρονων, αλλα ''τοτε'' το Ι.Κ.Α, αγρον ηγοραζε, οποτε το επισκεπτηκε, πιστευω----θελω----οτι ολα ειναι περαστικα και οτι τετοιες ''περιπετειες'' μας ''χαμηλωνουν'' και μας κανουν καλυτερους χαρακτηρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θα τα πουμε με τον γνωστο τροπο
    Φιλια πολλα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή