Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011ΑΓΑΝΤΑ...Μαχαίρι στα επιδόματα για άνεργους και άλλες αδύνατες κοινωνικές ομάδες βάζει από το καλοκαίρι η κυβέρνηση, επιχειρώντας την άμεση περικοπή περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, στο περιθώριο της συνάντησης με τους περιφερειάρχες είπε: «Μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο θα ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής των κοινωνικών επιδομάτων και η αξιολόγησή τους με εισοδηματικά κριτήρια».

Τα επιδόματα αυτά (ΟΑΕΔ, Εργατικής Κατοικίας, Εργατικής Εστίας) προέρχονται από τις εισφορές των εργαζομένων.

Και όλ' αυτά όταν με λεφτά του ΟΑΕΔ επιδοτούνται με διάφορα προγράμματα οι μεγαλοεπιχειρηματίες στο όνομα αντιμετώπισης της ανεργίας.

Οι περικοπές αφορούν τα επιδόματα ανεργίας για πάνω από 670.000 εργαζόμενους ετησίως, ενώ άλλους 130.000 αφορούν τα ειδικά εποχιακά βοηθήματα ανεργίας.

Κόβονται οι παροχές μητρότητας μαζί με τις οικογενειακές παροχές για τα παιδιά που αφορούν περίπου 400.000 οικογένειες και η επιδότηση ενοικίου της Εργατικής Κατοικίας, για περίπου 140.000 οικογένειες.

Στα πλαίσια αυτά χτες όλοι οι περιφερειάρχες της χώρας «πράσινοι» και «γαλάζιοι» έδωσαν το «παρών» στην πρόσκληση της υπουργού Εργασίας Λ. Κατσέλη και έσπευσαν να στηρίξουν τα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης, αφού ταυτόχρονα τους δίνει τη δυνατότητα να διαχειριστούν κονδύλια ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία θα δοθούν για την υλοποίηση των Τοπικών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Στήριξης και Απασχόλησης (ΤΟΠΣΑ).

Τα κονδύλια αυτά θα κατευθυνθούν για την «υποστήριξη δράσεων κοινωνικής οικονομίας και κοινωνικής επιχειρηματικότητας» και για την «προετοιμασία του ανθρώπινου δυναμικού ...με συμμετοχή και του ιδιωτικού τομέα».

Στην πραγματικότητα, βέβαια, πρόκειται για προγράμματα τα οποία θα εξασφαλίσουν φθηνό εργατικό δυναμικό χωρίς δικαιώματα για όσους επιχειρηματίες υπό την ομπρέλα της «κοινωνικής οικονομίας» στήσουν επιχειρήσεις οι οποίες θα παρέχουν κυρίως προνοιακές υπηρεσίες οι οποίες μέχρι σήμερα παρέχονται από δημόσιες ή δημοτικές δομές (άτομα με ειδικές ανάγκες, «Βοήθεια στο σπίτι», φύλαξη παιδιών κλπ.).

Αλλα κουραγιο...
υσ Προσέχετε τι προσποιείστε...

Ο Παπανδρέου πριν γίνει πρωθυπουργός δήλωνε ότι το ΔΝΤ σε όποια χώρα πηγαίνει της «κόβει το μέλλον», ότι την «καταδικάζει στην υπανάπτυξη σε μόνιμη βάση», ότι δε θα προχωρούσε ποτέ σε διαπραγμάτευση για να έρθει το ΔΝΤ στην Ελλάδα (Παπανδρέου, συνέντευξη στο «ΤVXS», 9/6/2009).

Μάλιστα, κατηγορούσε το ταμείο γιατί «το ΔΝΤ λέει πάγωμα μισθών. Εγώ λέω όχι, πρέπει να στηρίξουμε τα μεσαία, ιδιαίτερα τα χαμηλότερα στρώματα» (Παπανδρέου, 28/5/2009).
Αλλά και στην αρχή της πρωθυπουργικής του θητείας δήλωνε: «Πρώτα απ' όλα, δεν υπάρχει περίπτωση (...) να προσφύγουμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» (Παπανδρέου, 13/1/2010).

Ομως, ο ίδιος άνθρωπος μερικούς μήνες αργότερα άρχισε να παρουσιάζει το ΔΝΤ σαν... τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου!

Στο πλαίσιο ενός απίθανου ρεσιτάλ «συνέπειας», στις 11 Φλεβάρη του 2010, δήλωνε από τις Βρυξέλλες:
«Πρώτα απ' όλα, να ξέρετε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη από καιρό ζητήσει τη συνεργασία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (...) Εμείς θα είμαστε πρόθυμοι και θα είναι και χρήσιμη αυτή η συνεργασία μας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (...). Πρώτα απ' όλα, όχι προ μηνός, αλλά προ διμήνου και εγώ ζήτησα προσωπικά από τον Ντομινίκ Στρος - Καν την αρωγή του (...) Είμαι σε άμεση επαφή με τον Ντομινίκ Στρος - Καν και, χωρίς αμφιβολία, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως ξέρετε, έχει αντιμετωπίσει πολλαπλώς τέτοιου είδους κρίσεις, βέβαια εκτός Ευρωζώνης».

Λίγο αργότερα, σε συνεδρίαση του υπουργικού του συμβουλίου, τον Απρίλη του 2010, δήλωσε: «Η αλήθεια όμως είναι ότι, εκεί που δεν είχαμε τίποτα, τώρα (σ.σ.: με το ΔΝΤ) έχουμε ένα ασφαλές καταφύγιο»!

4 σχόλια:

 1. Κατα μανα, κατα Κυρη...Κατα γιο και θυγατερα...
  Λεει ο λαος...!!!
  ποιος δε θυμαται...
  Τις βασεις του θανατου...
  Το Βυθισατε το χορα...
  Και το καλυτερο...
  ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ....!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Mαστορα χαιρεται, το ποιο ''καλο'' του Γιωργαρου ητανε και με αυτο μας ''καθισε'' στον σβερκο, το υπαρχουνε λεφτα, αλλα ''μετα'' δεν τα ''βρηκε'', γνησιος............................ΠΑΠΑΤΖΗΣ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πρόταση προς όλους τους BLOGGERS
  Προτείνουμε:
  Στις 2 Μάρτη Τετάρτη από τις 3μ.μ. μέχρι τις 11μ.μ. να αναρτήσουμε όλα τα blog ανάρτηση με τον ίδιο τίτλο και το κάθε blog τις δικές του απόψεις ως περιεχόμενο. Ως τίτλο:
  Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ - ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ – ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ Δ.Ν.Τ - ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ – ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.
  Προτείνουμε ακόμα μια φωτοσύνθεση του χάρτη της Ελλάδας με στάμπα « ΟΧΙ, ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ» μια φωτοσύνθεση είναι στην αρχική σελίδα του blog όποιος θέλει μπορεί να την πάρει .
  Με αυτό τον τίτλο που είναι φανταζόμαστε λίγο πολύ αποδεκτός από την μεγάλη πλειοψηφία των bloggers και φυσικά ο καθένας μπορεί να αναπτύξει τα δικά του επιχειρήματα και απόψεις αλλά και να δώσει και άλλες προτάσεις. (Στην ανάλυση προφανώς δεν γίνεται όλοι να συμφωνήσουν με ένα κείμενο ή τουλάχιστον προς το παρών είναι πάρα πολύ δύσκολο και θέλει προετοιμασία.)
  Α) Είναι ένας τρόπος να ακουστούμε από όλους ,πιο μακριά και πιο έντονα.
  Β) θα είναι μια δοκιμή και για επόμενη μαζική διαμαρτυρία ή προβολή κάποιου εθνικού ή κοινωνικο-πολιτικού ή οικονομικού ζητήματος.
  Γ) Η φωνή μας θα φτάσει και στο εξωτερικό και στις Βρυξέλλες πιο δυνατή.
  Δ) Εάν κάποιος διαφωνεί ή τώρα ή σε επόμενη παρόμοια κίνηση είναι ελεύθερος προφανώς να μη συμμετέχει είναι πέρα για πέρα επιλογή και δικαίωμα του καθενός .
  Όλοι μας να ενημερώσουμε όλα τα φιλικά μας αλλά και όσα μπορεί ο καθένας για την κίνηση αυτή. Είναι μια πρόταση που δεν κρύβει καμία ύπουλη σκοπιμότητα παρά αυτά και μόνο που γράφουμε. Την πρόταση την κάνουμε με ειλικρίνεια και χωρίς άλλο στόχο ή σκοπό. Θεωρήσαμε σωστό να την διακινήσουμε μέσω σχολίων γιατί δεν βρίσκουμε άλλο τρόπο. Συνάδελφοι (αν στέκει ) bloggers η Χώρα μας πνίγεται …κάτι μα κάτι πρέπει να γίνει.
  Ευχαριστούμε κι ελπίζουμε το e-mαιl: diaskronos@gmail.com
  Η ομάδα του galaxiako.blogspot.com : diskronos, anarxos, antromeda, kiklonas, anarxosimoritis
  ΥΓ Εάν κάποιος (οποιοσδήποτε) θέλει το ονοματεπώνυμο μας θα το δώσουμε με το e-mail. Δεν υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα χωρίς να ζητήσουμε το δικό του για να μην υπάρχουν αμφιβολίες .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Diaskronos καλησπερα, προσωπικα ''ταυτοτητες'' δεν μου χρειαζονται, τις αποψεις μου και τα copy ''μου'', απο τον πολιτικο χωρο που με εκφραζει τις ''εναποθετω'' εδω, μεχρι στιγμης ο πολιτικος ''μου'' χωρος με καλυπτει, οποτε δεν βρισκω τον λογο για κατι ''αλλο'', δεν διαφωνω ποτε με την οποιαδηποτε καλη προθεση και προσπαθεια, σας ευχαριστω για την τιμη που μου κανατε να μου στειλετε την προταση σας, οταν φτιαχτει το κειμενο και το ''δω'', θα τα πουμε, εως τοτε σας ευχομαι καλη επιτυχια στην προσπαθεια σας!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή