Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011




ΑΓΑΝΤΑ...

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Επικίνδυνη η στάση του Ελληνα πρωθυπουργού

«Πρόθυμος» και ο Ελληνας πρωθυπουργός για συμμετοχή στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη.

ΚΚΕ: Είναι επικίνδυνη η θέση του πρωθυπουργού ότι η Ελλάδα θα είναι ενεργά παρούσα στις εξελίξεις στη Λιβύη και στην ευρύτερη περιοχή και εκφράζει τη διάθεση για μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε βάρος των λαών της Βόρειας Αφρικής.

ΚΑΛΟΙ ΛΙΜΕΝΕΣ ΚΡΗΤΗΣ

Σταθμός ελλιμενισμού για τα καράβια των μακελάρηδων.

Εμπορικό πλοίο, μισθωμένο από το πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, βρίσκεται στην περιοχή από τις 23 του Φλεβάρη, κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ

Σε ρόλο επιτήρησης της περιοχής.

Ρόλο ΝΑΤΟικής δύναμης επιτήρησης ΝΑΤΟικών προδιαγραφών της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής, μεταξύ νότιων ελληνικών παραλίων και Λιβύης, έχει αναθέσει η κυβέρνηση στις Ενοπλες Δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, η φρεγάτα «ΨΑΡΑ» βρίσκεται από τις 23 Φλεβάρη «σε διεθνή ύδατα ανοιχτά του κόλπου της Σύρτης, για επιτήρηση των θαλασσίων γραμμών μεταξύ Λιβύης και στενού Κρήτης - Κυθήρων και παροχή προστασίας σε εμπορικά πλοία ελληνικών συμφερόντων που μεταφέρουν πολίτες από λιμένες Λιβύης».

Παράλληλα, στο λιμάνι της Σούδας, βρίσκονται η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» και το ΠΓΥ «ΑΛΙΑΚΜΩΝ», τα οποία, όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ, «βρίσκονται στο λιμάνι της Σούδας με ετοιμότητα συνδρομής στην επιχείρηση».

Σημειώνεται πως το πλοίο γενικής υποστήριξης «ΑΛΙΑΚΜΩΝ» έχει ως αποστολή, όπως γράφει η ιστοσελίδα του ΓΕΝ, την «εφοδιαστική υποστήριξη των Μονάδων Κρούσεως, δηλαδή Φρεγατών, Κανονιοφόρων, Πυραυλακάτων με ό,τι χρειάζονται, ώστε να μπορούν να επιχειρούν μακριά από τις βάσεις ξηράς και ευκολίες που αυτές έχουν».

Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει ετοιμότητα για επιχείρηση σε μεγάλη απόσταση και μακράς διάρκειας.

Αναβαθμισμένη εμπλοκή για λογαριασμό των μονοπωλίων.

Η «σταθερότητα» που επιδιώκουν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στην περιοχή αφορά τις επιχειρήσεις και τον ενεργειακό τους ανεφοδιασμό και όχι βέβαια τα δικαιώματα του λαού της Λιβύης.

Στη διάρκεια της συζήτησης Επίκαιρων Ερωτήσεων προς τον πρωθυπουργό, ο Γ. Παπανδρέου σχολίασε τις εξελίξεις στη Λιβύη, τονίζοντας ότι «η επόμενη μέρα θα είναι για μας μια μέρα ανασυγκρότησης για την ειρηνική μετάβαση σε δημοκρατικές λειτουργίες και θεσμούς, όπου και εδώ η Ελλάδα θα είναι ενεργά παρούσα και ως πόλος σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και βεβαίως ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Σ' αυτό το πνεύμα, ο πρωθυπουργός διασαφήνισε ότι η Ελλάδα θα κινηθεί στο πλαίσιο που θα χαραχθεί από την ΕΕ για παρεμβάσεις στην περιοχή, σημειώνοντας επίσης πως «είναι βεβαίως κρίσιμη ώρα και για την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Θα πρέπει να πάρει ιστορικές αποφάσεις και για την οικονομική κρίση, ιστορικές αποφάσεις για την παρουσία της Ενωσης στην περιοχή της Μεσογείου και τον επαναπροσδιορισμό των σχέσεών της με τον αραβικό κόσμο, με βάση μια διαφορετική οικονομική - πολιτική ανασυγκρότηση της περιοχής.

Εχει όμως να πάρει αποφάσεις και για την ενεργειακή κρίση, που πιθανώς να προκύψει από αυτήν την ανάφλεξη στον αραβικό κόσμο, όπως και την κρίση που μπορεί να έχουμε στις τιμές διατροφής».

Αλλα κουραγιο...





υσ «Ο δρόμος του πετρελαίου
είναι στρωμένος με αίμα».
[Αλέκα Παπαρήγα]

4 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σου Δημήτρη.Με τις χρονολογίες δεν τα πάω καλά, αλλά θυμάμαι τότε που έβαζαν την υπογραφή τους, κάτω από την συμφωνία για την παραμονή των βάσεων και ταυτόχρονα φώναζαν σε συγκεντρώσεις το σύνθημα "ο αγώνας τώρα δικαιώνεται"! Δηλώνοντας ότι τώρα φύγαμε από το ΝΑΤΟ! Το θυμάσαι, ήταν τότε με τον Αντρέα πατήρ, του νυν υιού,νομίζω το 83.
    Πριν από μερικά χρόνια θυμάσαι με τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία,το ΄99 ή το 2000. Να στέλνουμε στρατό δικό μας για συμμετοχή στα Νατοϊκά γυμνάσια,να στέλνουμε στρατιώτες στο Κόσοβο και ο Λαλιώτης να κατεβαίνει στην διαδήλωση ενάντια στον πόλεμο.
    Θυμάμαι που ο πρέσβης της Γιουγκοσλαβίας διέψευδε τον Ρέπα, που τότε ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος και δήλωνε ότι :"Το Βελιγράδι έδωσε την συγκατάθεσή του για να πραγματοποιηθούν οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ"
    Και ο πρέσβης τον διέψευδε, λέγοντας σε συνέντευξή του:
    "Αυτή η άσκηση του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο γίνεται χωρίς την έγκριση της κυβέρνησης της Ο. Δ. της Γιουγκοσλαβίας, κάτι που σημαίνει ωμή παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας».
    Και τώρα η φρεγάτα Ψαρά, βγήκε να δει τι καιρό κάνει στα μέρη εκείνα....
    Μετράνε χρόνια οι μέρες και τα έργα του ΠΑΣΟΚ.
    Πότε θα τους πάρουν χαμπάρι, πότε θα σταθούμε δίπλα σε τούτον τον κόσμο, παίζοντας το ρόλο μας αποφασιστικά, ουσιαστικά και αποτελεσματικά για να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ήθελα να ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελα βρε Δημητρη...Ωρες ωρες..Γινεσαι περιεργος...
    Τα ιδια δεν γινανε και στην Γιουκοσλαυια..;;
    Αμα δεν ητανε ΑΥΤΟΣ προθυμος...Ποιος θα ητανε..;;
    Τι σκατα...Να η ΒΒ τα λεει με τη σειρα...
    Τι θυμασαι τωρα κι εσυ ΒΒ μου...
    Παλαια πραμματα...
    Εγω, παιδια, νομιζω...Χεστηκανε και για το πετρελαιο...

    Ο Τσαμπουκας ειναι...
    Η αυτο που θελω...
    Η σε σβηνω, απο το χαρτη...
    Ρε δε μπα να σαι ο...Θεος...!!!!!Εδω, εγω κανω κουμαντο..Τελειωσε...
    Και...Πετρα οι κωλοι...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. B.B καλησπερα, αυτος ο ανθρωπος, αυτος, λες και τον ''μεγαλωσαν'' για τετοιες ''αποστολες'', ομως και σαν υπουργος εξωτερικων αλλα και σαν πρωθυπουργος, παντα στο πλευρο της θειας Αμερικης, επιλεγοντας ''φιλους'' ισχυρους παει ''μπροστα'' και οσο αυτος παει ''μπροστα'' τοσο η χωρα μας παει..............πισω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαστορα καλησπερα, παντα και πρωτα απ'ολα το κερδος, αλλα για να το εχεις----το κερδος----οσο ποιο ''ανεξοδα'' μπορεις, πουλας και τον τσαμπουκα σου----αφου εχεις ''στησει'', τις κυβερνησεις, που ειναι ''δικες'' σου----και εχεις το ''πακετο'' των δυο σ'ενα, κερδος και υποταγη, τωρα ''κατι'', β.κορεα, βιετναμ, σομαλια, αφγανισταν, τα ''προσπερνας'', αλλωστε παντα ''φροντιζουν'' οι ''φιλοι'' σου-υποτελεις, γιατι σε ολο τον κοσμο πληρωνει ο παγκοσμιος νταης τους τσανακογλυφτες του τυπου, για το....................κουμαντο, οπως λες, κουμαντο=μπιζνες=κερδος=Pax Americana!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή