Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011







ΑΓΑΝΤΑ...


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΔΝΤ.

Αντιλαϊκό ξεσάλωμα για λογαριασμό της πλουτοκρατίας.

Το σχέδιο εξαθλίωσης του λαού ρίχνουν στο τραπέζι οι σύνδεσμοι της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ με τον ιμπεριαλιστικό οργανισμό.

Ο μόνιμος σύνδεσμος του ΔΝΤ με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, την ΕΕ και την πλουτοκρατία ανέλαβε για λογαριασμό όλων να καθαρίσει το πεδίο από κάθε πιθανή αμφιβολία για τους στόχους και το μέγεθος της σαρωτικής αντιλαϊκής κλιμάκωσης που έχουν σχεδιάσει.

Ο «σύνδεσμος» του ιμπεριαλιστικού οργανισμού Μπ. Τράα πήρε το λόγο στο πλαίσιο χτεσινής ημερίδας που του διοργάνωσε η Τράπεζα της Ελλάδας για να επιτεθεί στο λαό, να στηρίξει την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, να ανοίξει νέους δρόμους στο κεφάλαιο.

Σε άλλη εκδήλωση ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο ΔΝΤ, Π. Ρουμελιώτης, έβαλε ανοιχτά ζήτημα «πτώχευσης της χώρας», εγκαινιάζοντας το νέο κύκλο ψεύτικων διλημμάτων και κυνικών εκβιασμών, ενόψει των επερχόμενων «πακέτων» και στην προσπάθειά τους να κάμψουν τη λαϊκή αντίσταση και ανυπακοή.

Το κυβερνητικό στέλεχος ισχυρίστηκε ανοικτά ότι η «πτώχευση εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ κοντά».

Είναι απόλυτα φανερό ότι η μοναδική διέξοδος για το λαό βρίσκεται στο να φτωχύνει η πλουτοκρατία, με το πέρασμα των συγκεντρωμένων κλάδων κάτω από τη λαϊκή εξουσία και συμμαχία.

Ο Μπ. Τράα μπήκε κατευθείαν στο ψητό.

«Αξιοποίησε» το ύψος του κρατικού χρέους, που η πλουτοκρατία έχει σωρεύσει, για να το συνδέσει άμεσα με τα κεντρικά ζητούμενα της απάνθρωπης πολιτικής, με το σάρωμα όλων των λαϊκών συμφερόντων καθώς και με το μαζικό ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας.

Δίνοντας τις κατευθύνσεις που έχουν αποφασίσει, αναφέρθηκε και στα παρακάτω:
Στην «ανταλλαγή» κρατικού χρέους με χρήματα που θα μαζέψουν από τις ιδιωτικοποιήσεις επιχειρήσεων στις οποίες το Δημόσιο έχει ακόμη πόντους.

Επίσης με τα λεφτά που θα μαζέψουν από την πώληση δημόσιας γης, δηλαδή από τα «φιλέτα» που ετοιμάζονται να παραδώσουν στα μονοπώλια.

Σε ρόλο δικολάβου, τάχα, «συνέστησε» στους συνεργάτες του την αξιοποίηση αυτών των ποσών για την «εξαγορά χρέους με έκπτωση», δηλαδή με τις τιμές που υπάρχουν σήμερα στη χρηματιστηριακή πιάτσα.

Η επίσπευση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων που ήδη έχουν συναποφασίσει, με τους σημερινούς όρους της πιάτσας, τους βολεύει στο ότι θα γίνει και «μπιτ παρά».

Ξεκαθάρισε ότι το μέχρι τώρα έργο τους στην κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης είναι τα προεόρτια της πλουτοκρατίας, λέγοντας ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση θα πρέπει να είναι σαρωτική, τάχα, γιατί το πρόβλημα με το χρέος θα συνεχιστεί.

Ανεβαίνει ακόμη περισσότερο ο πήχης των μαζικών απολύσεων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, πάνω από τον κανόνα τους «1 πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις».

Είναι απόλυτα δεδομένο ότι τα περί του αντιθέτου που διακινούν η κυβέρνηση και οι «παπαγάλοι» της είναι ένα ακόμη χοντροκομμένο ψέμα.

Η «απλοποίηση» του φορολογικού πλαισίου είναι το χαλί για το δυνάμωμα της αφαίμαξης του λαού και για τις παραπέρα φοροελαφρύνσεις της πλουτοκρατίας.

Την πλήρη εφαρμογή του νόμου τους για την κατεδάφιση της δημόσιας Υγείας.

Στόχευση στις σημερινές ανάγκες των μονοπωλίων για τη συγκέντρωση ζωτικού χώρου, με την «έκδοση λιγότερων επιχειρηματικών αδειών, αλλά περισσότερο αποτελεσματικών».


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σταθερή συναίνεση και δημαγωγία.

Λέει ότι απορρίπτει το «Μνημόνιο 2» και ταυτόχρονα στηρίζει εκ των προτέρων όλα τα μέτρα που θα περιέχει η νέα συμφωνία με την τρόικα.

Την ίδια στιγμή όμως διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να προσφέρει συναίνεση και να βάζει πλάτες, όπως έκανε μέχρι τώρα, για να περάσουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, καθώς όπως είπε η στάση του απέναντι στο «Μνημόνιο 2» θα είναι συνέχεια της στάσης που κράτησε στο «Μνημόνιο 1».

Δηλαδή, «όχι» στα λόγια, αλλά στήριξη στην πράξη.

Σαφέστατα δείγματα έδωσε εξάλλου και χτες, επικροτώντας τα νέα μέτρα κυβέρνησης και τρόικας, με αιχμή το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου ύψους 50 δισ. ευρώ, αλλά και το νέο πακέτο κρατικών εγγυήσεων προς τις τράπεζες ύψους 30 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, ο Α. Σαμαράς, σε συνάντηση που είχε χτες με το προεδρείο της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, υπογράμμισε «την αναγκαιότητα ενίσχυσης του τραπεζικού συστήματος και της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας».

Προσδιορίζοντας τον τρόπο που απορρίπτει το «Μνημόνιο 2», ο Α. Σαμαράς είπε στη Βουλή: «Εμείς, σας το λέμε ευθέως, ότι όπως απορρίψαμε το "Μνημόνιο 1", έτσι απορρίπτουμε κι αυτά που προεξοφλούνται πλέον για το, πολύ χειρότερο, "Μνημόνιο 2"». Αμέσως μετά έσπευσε να δώσει τις απαραίτητες διευκρινίσεις: «Δεν είμαστε αντίθετοι, όπως δεν ήμασταν ούτε και πέρσι, σε μέτρα περιστολής της δημόσιας σπατάλης. Εμείς προτείναμε πρώτοι τέτοια μέτρα.

Δεν είμαστε αντίθετοι, όπως δεν ήμασταν ούτε και πέρσι, με μέτρα αύξησης των ανταγωνιστικότητας.

Εμείς προτείναμε πρώτοι τέτοια μέτρα.

Δεν είμαστε αντίθετοι, όπως δεν ήμασταν ούτε και πέρσι, με μέτρα διαρθρωτικών αλλαγών.

Αντίθετα εμείς προτείναμε πρώτοι τέτοια μέτρα.

Κι όσα, έστω και αργά, έστω και λειψά, έστω και κολοβά, τα φέρατε στη Βουλή, εμείς τα ψηφίσαμε»

Ταυτόχρονα, επέκρινε την κυβέρνηση για τον τρόπο που υλοποιεί τη στρατηγική του μνημονίου, κάνοντας εποικοδομητικές υποδείξεις στην κατεύθυνση αυτή.

«Διαλύετε την κοινωνική συνοχή σε μια ώρα δύσκολη. Αποσαθρώνετε τον κοινωνικό ιστό. Και δεν καταλαβαίνετε ότι με αυτά που κάνετε, στην πραγματικότητα πυροδοτείτε το χάος! Διότι σκληρά μέτρα δεν περνάνε με δικτατορικού χαρακτήρα απαγορεύσεις συναθροίσεων! Περνάνε με πειθώ», είπε χαρακτηριστικά ο Α. Σαμαράς.

Αλλα κουραγιο...



υσ Είναι απόλυτα φανερό ότι χρήμα υπάρχει και μάλιστα σε υπεραφθονία. Μέχρι σήμερα οι τραπεζίτες έχουν καταβροχθίσει 3 κρατικά πακέτα (1 από την κυβέρνηση ΝΔ και άλλα 2 με το ΠΑΣΟΚ) ύψους 68 δισ. ευρώ, ποσά που μαζί με το νέα (ακόμη 30 δισ. ευρώ) που ανακοίνωσαν χτες φτάνουν στα 98 δισ. ευρώ, ποσά δηλαδή που φτάνουν στο 43% από την πίτα του παραγόμενου ΑΕΠ!

4 σχόλια:

  1. Φιλε Δημητρη και φρεζια..Και αλλοι φιλοι..
    Αληθινα...
    Καθε μερα, νομιζω, οτι δεν μπορει να πανε χειροτερα τα πραμματα, γιατι πιασαμε πατο..
    Και καθε μερα...
    Ανακαλυπτω μια καταπακτη,πανω στον πατο...
    Που παει παρακατω...
    Κι ακομα πιο κατω...
    Προσπαθωντας, να με παρει και μενα μαζι..

    Δεν πρπει φιλοι μου...
    Να χαθουμε μεσα στα σκοταδια της απογοητευσης και της εκπληξης, που μας σπρωχνουν...
    Ουτε να μαλλωνουμε μεταξυ μας...
    Για τις δικες τους μαλακιες..
    Αρχιζω να βλεπω...
    Παρα την προσπαθεια τους να τα γκρεμισουν ολα...
    Αυθημερον...
    Οτι δεν τους παιρνει ο χρονος...
    Πρεπει να ζητησουν και παλι παραταση...
    Και παλι εκλογες...

    Μηπως να σκεφτουμε...
    Χαμενοι για χαμενοι...[οπως μας θελουνε, οχι οπως ειμαστε...]
    Οπως ο παππουλης του Σπυρου...
    Με μια "γιουργια" την τελευταια τουτη στιγμη..
    Να σωσουμε, τουλαχιστον την...
    Αξιοπρεπεια μας..;;
    ΜΗΠΩΣ..;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποτε έλεγα πιάσαμε πάτο, σηκώνομαι..
    Δεν τον βρίσκω ..και η ανάσα δεν φτάνει..

    Φιλιά προσδοκίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαστορα χαιρεται, εχεις δικιο και οπως ελεγε ο Αριστοτελης, εν τω σοφον το σαφες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιαγια Αντιγονη χαιρεται, αυτο ειναι μακροβουτι διαρκειας, αλλα ''φταιμε'' και εμεις, γιατι ''αγωνιζομαστε'', να σπασουμε τετοιο ''ρεκορ'', στο ''χερι'' μας ειναι να κανουμε ''αναδυση''...

    ΑπάντησηΔιαγραφή