Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010





ΑΓΑΝΤΑ. Δυσκολο σαββατοκυριακο αυτο, μετρα οικονομικα , λογια απο τηλεορασεως εκφοβιστικα, σκονη καφετια, να πνιγει το ''ματι'' αλλα και την ανασα, θα εχω βενζινα η δεν θα εχω? Τα παπουδια 82 και μετα τo happy birthday ξεμοναχιασμα για λεπτα λιγα, τι λετε ''εσεις'' ρε δημητρη? Την συνταξη θα μας την κοψουν? Εγω μια φορα τους ψηφισα, μετα ολο κ.κ ψηφιζα, τι ακους θα την κοψουν? Τα απομαχικα μου, με εφαγε η θαλασσα τα παιδια μου τα αφηνα μερων και τα εβλεπα χρονων, ουτε αρρωστιες ειδα, ουτε ελεγχους,ξαφνικα ειδα τρια παιδια παντρεμενα και ενα κοριτσακι μεσηλικη γυναικα, την γυναικα μου, τι μαθαινεις θα μας την κοψουν την συνταξη? Ο αλλος ο παππος ο πατερας μου απο το τηλεφωνο μετα να τα εκατοπενηνταρισεις, ρε δημητρη τι λεει η Αλεκα θα μας κοψουν αυτοι οι @%%@@^^@#$^@#@#&%#%%^#^$&#%#^& , σιγα βρε μπαμπα εσυ δεν γαμοσταυριζες , ποτε, να ρωτησεις τον Αλεξη, αυτον ψηφιζεις, [κακια] ελα πες μου τι λεει το κ.κ, ολο στον 902 το εχω , τι θα γινει θα μας κοψουν την συνταξη? Καταφεραν οι γαμημενοι να φοβησουν τα παππουδια, τωρα στα στερνα τους αν θα παιρνουν τον κοπο τους , που τους κρατουσαν τοσα χρονια, του ενος τα ματια και η φωνη και η προσπαθεια να μην ''ακουσει'' η γρια και ποιος την ακουει μετα, του αλλου η φωνη να προσπαθει μετα απο τις αναπαντητες ερωτησεις-εκλησεις να μου λεει μην στεναχωριεσε , γιατι εσυ εχεις και παιδια και ο αδελφος σου, κατι θα κανουμε και να μεινετε απο δουλεια, αρκει να μην κοψουν την συνταξη, τι ''λετε'' ''εσεις''? Ρε δημητρη δεν με νοιαζει για εμενα που δουλεψα στην οικοδομη τοσα χρονια τους τα χαριζω την εζησα την ζωη μου, τα παιδια σκεφτομαι ολη νυχτα και εσενα και τον κοσμα, δεν μπορει ''εσεις'' ξερετε αλλα δεν μου λες να μην στεναχωρηθω, αυτοι λενε οτι τον αλλο μηνα δεν θα εχει για συνταξεις και το δωρο το ΙΚΑ, ''εσεις'' τι λετε? Αλλα κουραγιο.

13 σχόλια:

  1. Και σύ τι τους είπες βρε Δημήτη; Τ'άφησες τα παπούδια ν'ανησυχούν για την σύνταξη;
    Ν'ανησυχούν μόνο για τα εγγόνια και τα δισέγγονα!
    Αυτοί κουτσα-στραβά την βγάλανε την ανηφόρα, μια χαρά!
    Περιμένω το σεντόνι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργος Α. Παπανδρέου : «να κάνουμε την κρίση ευκαιρία»
    Δηλαδή: μας δίνει την ευκαιρία να πάθουμε μια κρίση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kariatida62 το τι τους ειπα μετραει η η αγωνια τους αυτοι που ειχανε μαθει μεχρι και πριν μερικες μερες να κρατανε το τιμονι, τοσα χρονια και ρωτανε τα παιδια τους, σαν μικρα που περιμενουν την διαβεβαιωση, καθε μερα ειναι αυτο που καποια στιγμη θα λεμε εμπειριες, συγνωμη για το μπινελικι, αλλα ολο το σαββατοκυριακο το περασαμε με τηλεφωνα, μην ακουτε τιποτα, τα παππουδια εκει μεχρι παππαγιαννη βλεπουν.Το εστειλα το σεντονι κομματιαστο δεν ερχοτανε αλλιως, ευτυχως ειναι η κορη μου γιατι ειμαι= το ειπες στην μαμα σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. karfoma σε οικονομικη κριση δεν ερχονται οι λαοι αριστερα οπως σωστα λεει και η taspa στο ιστολογιο της, μονο σε πολεμο, μακαρι μην φτασουμε εκει,γιατι η ανθρωπινη ζωη ειναι ανεκτιμητη,σωστο και αυτο που γραφεις στο δικο σου ιστολογιο, ακομα και με μ'λαρι που λενε στα χωρια, μη φτασει εκει το πραγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα παπούδια και τα μάτια σας...
    Ειδικά τις γριές... Αλίμονο αν πάρει κάτι τ΄αυτί τους. Χειρότερες απ΄τον αυτιά μπορούν να γίνουν.
    Βλέπω και τα δικά μας...
    Ότι μαλακία πει ο ένας, ο άλλος και κυρίως ο παπαγιάννης... :)
    Και είναι αλήθεια, ότι όχι γι΄αυτούς για εμάς ανησυχούνε. Εκείνοι είναι μαθημένοι να κάνουν το σκατό τους παξιμάδι... Αλί από κάτι σύγχρονους κώλους, καλομαθημένους και καλοζωϊσμένους

    Kαλημέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. βρε φοραδα στ'αλωνι μημπως εχουμε τους ιδιους παπουδες? Θα θυμηθουμε το λαχανορυζο, τα αυγα με ντοματα[ με πεθαινε το λαδι]και κρεας κατεψυγμενο ζηλανδιας[προβατο] καθε κυριακη, αν και μερικες ειχε κοτα σουπα και μετα γυρισμενη κοκκινιστη με μακαρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καποιοι που περασαν απο δυσκολες συνθηκες, πολεμους και ενα σωρο αλλες δυσκολιες στη ζωη καταφεραν να γινουν σωστοι ανθρωποι με μετρο και κριτηριο στη ζωη...Εμεις με ευκολοτερες συνθηκες λογικα δεν θα επρεπε να ανησυχουμε τοσο, ή κανω λαθος; ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. elva μη το λες το μετρο και το κριτηριο, γιατι κοιτα τι μας κληρονομησαν, εδω και καποιες δεκαδες χρονια τα σημερινα παπουδια[οχι μονο τα δικα μου].Βρες φωτογραφιες ας πουμε επι χουντας οταν τα παπουδια ητανε στα νιατα τους,ποσοι-ποσες εκαναν αντισταση. Εκει που υπηρχε ''ομοψυχια'' ητανε λογω του προσφατου της κατοχης και της καθυστερησης του τραπεζικου συστηματος η οικονομια-αποταμιευση, επισης τοτε τα ''σχηματα'' ητανε ''καθαρα'' π.χ κομμουνιστης, δεξιος, κεντρο, εργατης, υπαληλος, διευθυντης,καλος, κακος, τωρα δεν ξερεις απο που θα σου ερθει,τοτε εμπαινες σε μια δουλεια και απο εκει επαιρνες συνταξη, η μαμα μου μαζευε επι 10 χρονια δραχμουλες και ''τελειωσε'' τα υπολοιπα 50 τετραγωνικα του σπιτιου της, τωρα 10 χρονια να μαζευεις δεν αγοραζεις 50 τετραγωνικα γιατι εχουν 100.000 ευρω,τοτε το ρευμα ητανε 3 μεροκαματα απο το μηνιατικο, τωρα το ενα τριτο του μηνιατικου,τοτε εμπαινες στο πανεπιστημιο και ''εβγαινες'' τμηματαρχης, τωρα βγαινεις ανεργος, η 350-650 ευρω μηνιατικο,τωρα ο εχθρος δεν ειναι ορατος και κατι τελευταιο πριν απο τον πολεμο του '40, στην διαρκεια του και λιγο μετα την ληξη του, ομαδες του κ.κ.ε εσπαγαν τους τεκεδες και οπου εβρισκαν εμπορους-οχι βαπορακια-τους εστελναν στον ''δημιουργο τους'' τωρα το εμποριο ναρκωτικων ''σωζει'' τραπεζες,το ασπρο- μαυρο σε πολλες εκφανσεις της ζωης , τους ειχε ''σωσει'', αυτα για την ανησυχια. Τωρα που τα εγραψα ανησυχω πιο πολυ γ,,, την ατυχια μου.Ο καιρος ηλιοσυννεφια και αερακι ανοιξιατικο,θερμοκρασια 18 βαθμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ok,οταν το εγραψα σκεφτομουν καποιους γνωστους που πηγαν εξοριες και ταλαιπωρηθηκαν αφανταστα στη ζωη τους καταλαβαν ομως τι αξιζει στη ζωη και ειχαν ενα μετρο να κρινουν..Βεβαια εχεις δικιο, κατι τετοιο δεν ισχυε για ολους εκεινης της εποχης...Τωρα οι εποχες ειναι πονηρες, και ο εχθρος πολλες φορες οπως λες 'αορατος'.. Παρ ολα αυτα πιστευω οτι αλλοι που δεν θελουν να δουν τη κατασταση θα πρεπει να ανησυχουν περισσοτερο απο ατομα που διαβαζουν και ενημερωνονται οποτε δεν μπορουν να μας κοροιδεψουν οπως αλλους....
    Καλο σου βραδυ, χωρις ..ανησυχες σκεψεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Διάβασα το σχόλιο για το Μυριβήλη,διάβαζα διάβαζα και τελειωμό δεν είχε τέτοιο διάβασμα ούτε στις πτυχιακές εξετάσεις αστροφυσικής.Με μια λέξη λυνόταν το πρόβλημα φασιστοειδές.
    Πάντως να πουμε την αλήθεια η φίλη μας το λογοτεχνικό έργο πρόβαλε και όχι τον άνθρωπο.
    Θα σου απαντήσω και για το δεύτερο ιστολόγιο που μου πρότεινες ,το βρήκα κατευθυνόμενο,δεν πιστεύω στην ιδιωτική φιλανθρωπία της κ.Βαρδινογιάννη,διότι απλά τα χρήματα που δίνει για δημόσιες σχέσεις και πλαστικές χειρουργικές θα μπορούσε να τα δώσει για διάφορους σκοπούς.Υπάρχει και η action aid της κόρης Μητσοτάκη φιλανθρωπία με πολλά ερωτηματικά.. Υπάρχει και άλλο τέτοιο ιστολόγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αΚενταυρου και βεβαια η kariatida62 το εργο του το λογοτεχνικο παρουσιασε, το ''σεντονι'' το ''κατεβασα'' για να υπαρξει η ολη εικονα της προσωπικοτητας του μυριβιλη, πολυ καλα εκανε και εβαλε τον στρατη.Τωρα με το ιστολογιο της Μαριας tweety δεν καταλαβα ξερεις οτι ειναι κατευθυνομενο?Για την βαρδινογιαννη και την αλεξανδρα μητσοτακη συμφωνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ολα τα σχετικά ιστολόγια ,εγώ γνωρίζω 4, καταληγουν σε συγκεκριμένη ιδιωτική φιλανθρωπική οργάνωση είναι τυχαίο?Εγώ το έχω ψάξει.Για πάτα και το link που τα συνοδεύει.
    Οταν λέω ιδιωτική φιλανθρωπική οργάνωση θυμώνω ,επαναστατώ γιατί ο καπιταλισμός εκμεταλεύεται ακόμη και τον ανθρώπινο πόνο.
    Εχουμε υποχρέωση σα κράτος σα κοινωνία απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους, είναι αναξιοπρεπές να επαιτούν το δικαίωμα στη ζωή με μεσάζοντες γνωστές οικογένειες που εκμεταλεύονται τη κοινωνία.
    Υπάρχει μια άλλη οργάνωση που φροντίζει παιδιά,την έχει ένα γνωστό πρόσωπο.
    Θα ξέρεις ακόμη και όταν ήταν Βασίλισσα η Φρειδερίκη υπήρχε κρατική πρόνοια για τα παιδιά και σήμερα με πλήρη Δημοκρατία το Ελληνικό κράτος ανέθεσε το έργο αυτό σε ιδιώτη.
    Να δεχθώ την ιδιωτική πρωτοβουλία σε χίλιους δυό τομείς όχι όμως και στη φιλανθρωπία !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ξέρεις με τριβολίζει αυτή η ιστορία.
    Καλύτερα ρε γ....το να έπεφτα έξω,να είχα άδικο.
    Μας κάνανε καχύποπτους,απάνθρωπους.
    Ντρέπομαι που σκέφτηκα έτσι,αυτή είναι όμως η θλιβερή πραγματικότητα.
    Κουράστηκα να παλεύω γιαυτό το έριξα στα Αστροφυσικά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή