Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΑΓΑΝΤΑ... 1917 Στις 7 Νοέμβρη (25 Οκτώβρη με το παλιό ημερολόγιο) η εξέγερση, που ξέσπασε στην Πετρούπολη την προηγούμενη μέρα, αναπτύσσεται αναίμακτα και με ασυνήθιστη ταχύτητα.
Μόνο τα Χειμερινά Ανάκτορα, το Γενικό Επιτελείο, το ανάκτορο Μαρίινσκι και ελάχιστα άλλα σημεία στο κέντρο της πόλης μένουν ακόμη στα χέρια της κυβέρνησης.
Στις 10 το πρωί η Στρατιωτική Επαναστατική Επιτροπή δημοσιεύει ένα διάγγελμα «Προς τους πολίτες της Ρωσίας!», που το έχει γράψει ο Λένιν και που ανακοινώνει τη νικηφόρα πορεία της Σοσιαλιστικής Επανάστασης.
Το ίδιο πρωί ο Λένιν μιλάει στην Ολομέλεια του Σοβιέτ της Πετρούπολης και δηλώνει πως η Επανάσταση πραγματοποιήθηκε.
Εμενε να κυριευτούν τα Χειμερινά Ανάκτορα, όπου βρίσκονταν τα μέλη της προσωρινής κυβέρνησης.
Το βράδυ της 7ης Νοέμβρη η κύκλωση των ανακτόρων ολοκληρώνεται.
Τα καλύτερα επαναστατικά σώματα έχουν πάρει θέση για την εφόρμηση.
Αλλα κουραγιο...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, υσ Οι κομμουνιστές της Ελλάδας τιμούν το Μεγάλο Οχτώβρη, κρατώντας στο μυαλό και την καρδιά τους τη φράση του Μαρξ, που την επομένη κιόλας της πτώσης της Παρισινής Κομμούνας έγραψε: «Η Επανάσταση πέθανε - Ζήτω η Επανάσταση»!
Οι κομμουνιστές της Ελλάδας γυρίζουν το βλέμμα στον Οχτώβρη, κρατώντας ψηλά την κόκκινη σημαία της ελπίδας και του δίκιου.
Οι Ελληνες κομμουνιστές δεν είναι αισιόδοξοι από «χρέος». Είναι αισιόδοξοι, γιατί έχουν πλήρη συνείδηση του χρέους τους.
Οι Ελληνες κομμουνιστές, το Κόμμα τους, το ΚΚΕ, σταθερά και με πυξίδα το «Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε», μέσα από την εμπειρία των δικών του ηρωικών 94 χρόνων, ξέρουν ότι ο προηγούμενος αιώνας, με τη Σοσιαλιστική Επανάσταση του '17, επιβεβαίωσε ότι η ενότητα των προλετάριων και η πάλη τους μέσα από το Κομμουνιστικό Κόμμα μπορεί να είναι νικηφόρα.
Παλεύουν, χωρίς να λοξοδρομούν, ώστε ο νέος αιώνας να γίνει - και μπορεί να γίνει - ο αιώνας που θα τιμήσει τον Οχτώβρη του 1917 με τρόπο απόλυτο: Καθιστώντας τη σοσιαλιστική νίκη οριστική και αμετάκλητη!

2 σχόλια: