Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΑΓΑΝΤΑ...
Η «διαπραγμάτευση» για το τρίτο Μνημόνιο «τελείωσε», ανακοίνωσε χτες ο κ. Σαμαράς.
Προφανώς τις επόμενες μέρες θα αρχίσουν τις «διαπραγματεύσεις» για το τέταρτο Μνημόνιο...
«Εμείς στο ΠΑΣΟΚ είμαστε πάντα ειλικρινείς και υπεύθυνοι» (Ευ. Βενιζέλος) Ουδέν σχόλιον...
Αλλα κουραγιο...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
υσ Συντριβή ή ξεσηκωμός!
Ξεκίνησαν με το «Μνημόνιο ή χρεοκοπία» και έφεραν τη χρεοκοπία εκατομμυρίων ανθρώπων του λαού.
Απείλησαν «Μεσοπρόθεσμο ή τανκς» και έφεραν δοτούς πρωθυπουργούς, καταστολή, αυταρχισμό, διώξεις, λογοκρισία και εκφασισμό.
Συνέχισαν με το δεύτερο «Μνημόνιο ή χάος» και έφεραν το χάος της αδιανόητης ανεργίας, των συσσιτίων, των ληγμένων τροφίμων.
Εκβίασαν με το «ευρώ ή δραχμή» και έφεραν την πλήρη... αφραγκία, το μηδενικό εισόδημα, τη φτώχεια που ακόμα κι αυτήν τη φοροληστεύουν. Τώρα, θέλουν να τρομοκρατήσουν, κραυγάζοντας «νέα μέτρα ή πείνα», «θα υποταχθείτε ή θα πεινάσετε»!
Εχουν το θράσος να μιλούν και να απειλούν με «πείνα» ένα λαό, σε μια χώρα, που την κατάντησαν το 70% του πληθυσμού της να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.
Που τα παιδιά της λιποθυμούν λόγω ασιτίας στα σχολεία.
Εχουν το θράσος να μιλούν για «σωτηρία», αυτοί που σφαγίασαν μισθούς, συντάξεις, αυτοί που «φυλάκισαν» δικαιώματα και «απελευθέρωσαν» τις απολύσεις. «Σωτήρες»! Αυτοί που σώζουν τραπεζίτες, βιομήχανους και εφοπλιστές, κατακρεουργώντας εργάτες, υπάλληλους και ανέργους.
Τώρα που μετά και το χτεσινό μήνυμα του πρωθυπουργού, από την τελική φάση του θεάτρου της «διαπραγμάτευσης» και των ενδοτροϊκανών «διαφωνιών» εισερχόμαστε στη νέα φάση της λαϊκής σφαγής, όντως, ο ελληνικός λαός τίθεται μπροστά σε ένα δίλημμα.
Μόνο που αυτό το δίλημμα είναι πραγματικό: «`Η θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τη συντριβή μας ή θα εξεγερθούμε»!
Αλλος δρόμος από εκείνον που απευθύνει το ΚΚΕ, το δρόμο της περήφανης, μαζικής, αγωνιστικής και άμεσης λαϊκής απάντησης, με αξιοποίηση όλων των μορφών πάλης,
το δρόμο του πανεργατικού - παλλαϊκού ξεσηκωμού για την καταψήφιση των μέτρων, το δρόμο της λαϊκής αντεπίθεσης για αποδέσμευση από την ΕΕ, για κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και για μονομερή διαγραφή του χρέους, δεν υπάρχει.

2 σχόλια:

  1. "Το πρόβλημα από δω και στο εξής δεν είναι εκείνο ή το άλλο μέτρο…Το πρόβλημα είναι το ακριβώς αντίθετο: τι θα μπορούσε να συμβεί, αν δεν περάσει η συμφωνία και οδηγηθεί η χώρα στο χάος".

    Αυτή είναι η δήλωση του Πρωθυπουργού στην ουσία της,ξανά και ξανά βάζει το τρομοκρατικό δίλημμα που πια το έχουμε εμπεδώσει και λογικά δεν θα έπρεπε να τσιμπάει κανείς.

    Αλλά αυτό θα πει θράσος, αυτό θα πει ξεπούλημα και ξεφτίλα.
    Μην στέκεστε στα μέτρα, μην στέκεστε στο αν πεινούν τα παιδιά σας, μην σταθείτε στο αν δεν βρίσκεται το φάρμακο που θα σας κρατήσει στη ζωή, μην διαμαρτύρεστε που τα παιδιά σας δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο, που δεν έχουν βιβλία, που τα σχολειά σας θα μετατραπούν σε επιχειρήσεις που θα πρέπει να τις πληρώνετε από το επίδομα ανεργίας αν δεν σας έχει κοπεί και αυτό, μην σταθείτε στο ότι θα πεθάνετε αν αρρωστήσετε εσείς ή κάποιος δικός σας.

    Σκεφτείτε τι θα μπορούσε να συμβεί αν δεν περάσει η συμφωνία που σας εξασφαλίζει όλα τα παραπάνω!

    Τι θα μπορούσε άλλο να μας βρει που κάνει έναν ολόκληρο λαό να βρίσκεται σε στάση αναμονής και ανοχής; (Ρητορικό το ερώτημα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. blackbedlam kαλησπερα, τραγικα πολυ σωστα οσα γραφεις και ακομα τραγικοτερο το ερωτημα σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή