Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΑΓΑΝΤΑ... Δεν κάνουν πλάκα, σάβανα απλώνουν
Η αστική τάξη δίνει εξετάσεις χιούμορ. Εστω και μαύρου. Οπως αναφέρουν τα ΝΕΑ, η συμφωνία για τη δόση είναι καλή. Αλλά, όπως συμπληρώνουν, θα χρειαστεί πόνος και λιτότητα. Προστατεύοντας τα προσωπικά δεδομένα αυτών που πρέπει να πονέσουν και να υποστούν τη λιτότητα, τα ΝΕΑ αποφεύγουν να αναφερθούν συγκεκριμένα στο ποιοι ακριβώς θα πονέσουν και θα πεινάσουν. Μια γρήγορη έρευνά μας στα νοτιοανατολικά αντερείσματα του Υμηττού, στο Λαγό της Βούλας, και στα δυτικά αντερείσματα της Πεντέλης, στην Πολιτεία, αποκάλυψε ότι ήδη στα φτωχόσπιτα της αστικής τάξης έχουν σηκώσει μαύρες πλερέζες.
Το αποτέλεσμα της έρευνας επικυρώθηκε από άρθρο στο ηλεκτρονικό ΒΗΜΑ (συμπλήρωμα σε έρευνα του γερμανικού «Der Spiegel»), όπου εξηγείται πως στον καιρό της κρίσης οι πλούσιοι υποφέρουν από μια σειρά ψυχοσωματικές ασθένειες. Εκπληκτοι διαβάσαμε πως το φαινόμενο έχει ήδη προβλεφθεί από τον ...Μαρξ, που αναφέρεται σ' αυτό με τον όρο «το έντρομο μάτι του καπιταλιστή» (σ.σ. οφείλουμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας, γιατί για μια ακόμα φορά πιαστήκαμε αδιάβαστοι).
Οι αναφορές στον υποσιτισμό των μαθητών πρέπει να αντιμετωπίζονται ως λαϊκιστική προπαγάνδα. Γιατί μπορεί μεν τα παιδιά να υποσιτίζονται, αλλά ήδη έχει κινητοποιηθεί η Εκκλησία παρέχοντάς τους πνευματική τροφή.
Προς τι λοιπόν το κλάμα;
Ηδη, οι εκπρόσωποι του «σοσιαλισμού με δημοκρατία» ή, του «καπιταλισμού με ανθρώπινο πρόσωπο» (διαλέγετε και παίρνετε τον όρο που σας ταιριάζει, έτσι κι αλλιώς στο ίδιο πράγμα αναφέρονται) έχουν έτοιμη τη λύση στο πρόβλημα: να δημιουργηθούν, λένε, δίκτυα βοήθειας για όσους βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους εξαθλίωσης. Αλλά όχι στα κουτουρού.
Αυτά τα δίκτυα πρέπει να οδηγούν σε αύξηση της ανταγωνιστικότητας, δηλαδή, να ταΐζουν με μια φέτα ψωμί τους πεινασμένους, έτσι ώστε να είναι ικανοί να πάνε το πρωί στο μεροκάματο και παράλληλα (αυτά τα δίκτυα) να εκτονώνουν την οργή, έτσι ώστε να μην κινδυνεύει η κοινωνική συνοχή, δηλαδή να μην αυξάνεται το ταξικό μίσος των εργατών για τους εκμεταλλευτές τους.
Για να πάει, όμως, μπροστά η χώρα, δηλαδή για να αυξήσουν τα κέρδη τους οι καπιταλιστές, πρέπει οι εξαθλιωμένοι εργάτες να αντιμετωπίσουν με αξιοπρέπεια την κατάσταση.
Δεν είναι δυνατόν να εξεγείρονται κάθε τόσο γιατί δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Οφείλουν να δουν τα ζόρια της κυβέρνησης που, σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, έχει να τραβήξει πολύ κουπί.
Βέβαια, υπάρχει και ο παράγοντας χρόνος. Τον οποίο εντοπίζει ο Γερμανός υπουργός Υγείας, που τονίζει προς την ελληνική κυβέρνηση πως ό,τι έχει να κάνει πρέπει να το κάνει τάχιστα, γιατί δεν είναι καθόλου σίγουρο πως θα είναι στη θέση της και τον επόμενο χρόνο...
Διά ταύτα: Δεν πρόκειται για επίδειξη χιούμορ από την πλευρά της αστικής τάξης. Το χιούμορ είναι ίδιον των καταπιεσμένων. Η αστική τάξη καταφεύγει σε «αμερικανιές», ελπίζοντας να κερδίσει χρόνο για να θάψει πιο βαθιά την εργατική τάξη.
Στο χέρι της εργατικής τάξης είναι να μη δώσει στιγμή ανάσας στους καπιταλιστές κι αυτό σημαίνει, πριν απ' όλα, να κάνει πέρα τους σημερινούς διαχειριστές, αλλά και τους επίδοξους αυριανούς διαχειριστές, που δηλώνουν πως παρότι «ιζνογκούντ» είναι ικανοί να γίνουνε χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη.
Αλλα κουραγιο...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,υσ «Μία πανάκριβη Rolls-Royce, είναι ένα αυτοκίνητο - σύμβολο για τους ζάπλουτους όλου του κόσμου (...) Η Rolls-Royce, η οποία έχει έδρα τη Βρετανία και ανήκει στη γερμανική BMW, βλέπει τη ζήτηση για τα πολυτελή οχήματά της να αυξάνεται. Εξ ου και θα επεκτείνει το δίκτυο των αντιπροσώπων της από 105 σε 120 διεθνώς, ώστε να αντιμετωπίσει τα νέα δεδομένα (...) η ανανεωμένη εκδοχή του σεντάν μοντέλου της Phantom (...) η τιμή του διαμορφώνεται στα 380.000 δολάρια» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

6 σχόλια:

  1. ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΕ καλησπερα. Καλη δυναμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι λε ρε παιδι μου..Τετοια ωραια παθαινουνε οι πλουσιοι..Και μεις...Νομιζουμε οτι την βγαζουνε καθαρη...!!!
    Ο Ιζνογκουντ..Την παταγε απ οτι θυμαμαι...!!

    ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΛΙΦΗΣ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαστορα καλημερα, τι ''τραβανε'' και οι ''καυμενοι'' οι πλουσιοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δημήτρη οι γυναίκες σου κουκλάρες!!!!! να τις χαίρεσαι!

    Αγάντα τώρα ξεκινάμε!!!!!!

    Καλο Σαββατοκύριακο να έχετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ElenaG καλημερα, σημερα σε ''ειδα'', σ'ευχαριστω.

    ΑΓΑΝΤΑ ΛΟΙΠΟΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή