Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012



AΓΑΝΤΑ...


Το Facebook στην υπηρεσία της εργοδοσίας

Τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας ...στο Facebook ζητούν ολοένα και περισσότεροι εργοδότες στις ΗΠΑ, προκειμένου να προσλάβουν κάποιον υποψήφιο για μια θέση εργασίας στην εταιρεία τους, επιβεβαιώνοντας περίτρανα ότι τα περιβόητα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι μόνο «η χαρά των μυστικών υπηρεσιών» ανά τον κόσμο, αλλά μετατρέπονται σε πολύτιμα εργαλεία στα χέρια της εργοδοσίας, για να ελέγχουν πλήρως τους εργαζόμενους.

Το ζήτημα δεν είναι μόνο ή κυρίως η «παρέμβαση στην ιδιωτική ζωή», όπως κατήγγειλαν δύο γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος που ζήτησαν να γίνει ομοσπονδιακή έρευνα, αλλά ότι οι εργοδότες αποκτούν τη δυνατότητα να χειραγωγούν και να παρακολουθούν τους εργαζόμενους, εντός και εκτός του χώρου εργασίας και να ελέγχουν κάθε πτυχή της ζωής τους.

Το ηλεκτρονικό φακέλωμα μέσω του facebook, του twitter και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν πλέον διαδεδομένη πρακτική όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες για τους μάνατζερ των πολυεθνικών για τον έλεγχο του προσωπικού, αφού με βάση το φακέλωμα αυτό καθορίζουν όχι μόνο την πρόσληψη αλλά και την υπηρεσιακή εξέλιξη και την απόλυση...

Ακριβώς γι' αυτό η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι αρεστή και ενθαρρύνεται και στη χώρα μας από τους εργοδότες.

Δεν είναι άσχετο βέβαια ότι το ΚΚΕ στοχοποιήθηκε, επειδή «διαγράφει το Facebook και απαγορεύει στα μέλη του τη χρήση του», όπως με θράσος έγραψε τις προάλλες το «Βήμα». Ξέρουμε πού το πάνε, αλλά φυσικά δεν πρόκειται να τους κάνουμε τη χάρη και να μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα.

Αλλα κουραγιο...



υσ ''δημοκρατικες ελευθεριες''

10 σχόλια:

  1. Άραγε ζούμε εμείς σε μια άλλη διάσταση, έχουμε περάσει σε έναν άλλο κόσμο;
    Μας έχουν πάρει χαμπάρι και μας δείχνουν το κατώφλι της κόλασης ενώ δεν υπάρχει;
    Τι γίνεται;
    Χθες ξέρεις τι μου είπε κάποιος πάνω στην συζήτηση για το χαράτσι;
    Εγώ τους έλεγα ότι δεν πρέπει να υποκύψουν στους εκβιασμούς τους, ότι λεηλατούν την ζωή μας, ότι πρέπει να βρούμε την δύναμη να αντισταθούμε και στα άδικα χαράτσια τους, ότι πληρώνοντάς ότι μας επιβάλουν τους κάνουμε πιο δυνατούς, πιο ισχυρούς να μας ποδοπατούν,τον ρωτούσα πώς διάβολο θα μπορεί να ζει στα ζεστά του όταν ξέρει ότι το διπλανό του σπίτι δεν έχει θέρμανση για τα παιδιά και τους γερόντους, ότι εγώ φυσικά και δεν το πλήρωσα και με κοίταξε και μου είπε:Γιατί δηλαδή οι μισοί να πληρώνουμε και οι άλλοι να μην πληρώνουν, δηλαδή εσείς που δεν πληρώνεται είστε ξύπνιοι;
    Περιττό να σου πω τι του απάντησα θα είναι "σπαμ"
    Πόσες φορές το έχουμε πει δεν θα διστάσουν μπροστά σε τίποτα,είναι σε θέση να καταλύσουν τα πάντα ήδη εφαρμόζουν μέτρα κατά της ζωής μας.Το μόνο που μπορεί να τους σταματήσει η συνειδητή πάλη των του λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. blackbedlam καλησπερα, απο ''ελληναραδες'' εχουμε, απο ΕΛΛΗΝΕΣ πασχουμε, ομως επρεπε να μας γραψεις τι του εσουρες, μπας και εμπλουτισουμε το λεξιλογιο μας.

    Για ''πες'', δεν φαινεται οτι το σχολιο σου εχει περασει σ'εμενα 5 φορες???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Χριστός και η μάνα του.
    Καλέ τι είναι τούτο;Τώρα το είδα δεν είμαστε καλά.
    Καλά ε ρεζίλι,έγινα ρόμπα.
    Καλά δεν ξέρεις να το διαγράψεις και συ πια.
    Με αφήνεις εκτεθειμένη.
    Έκανα προσπάθεια μόνη μου με την προτροπή του συντρόφου εδώ,αλλά κοίτα τι άσκημα φαίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε Δημήτρη,
    Το profil στο facebook, των υποψήφιων για μια θέση εργασίας θα παίζει σημαντικό ρόλο στην απόφαση και των ελλήνων εργοδοτών για προσλήψεις. Θα αποτελέσει μια ακόμη παραβίαση των ατομικών δικαιωμάτων.
    Οι Η.Π.Α. είναι η πηγή αυτών των ιδεών. Διατείνονται ότι φροντίζουν για την κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των λαών, παράλληλα όμως φροντίζουν και για την καταγραφή των στοιχείων των κοινωνικών δικτύων στους servers των εταιρειών τους (κυρίως της (google), μας έχουν δηδαλή φακελωμένους κανονικά και με το νόμο. Για το αν θα πρέπει κάποιος να χρησιμοποιήσει το όποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ή όχι αυτό είναι προσωπική του επιλογή, θα πρέπει βέβαια να πληροί κάποιες προϋποθέσεις (όριο ηλικίας κυρίως). Η εκπαιδευτική μας κοινότητα, το εκπαιδευτικό μας σύστημα θα μπορούσε να συμβάλει στο σωστό προσανατολισμό-χρήση των εν λόγω δικτύων.
    Εντός του υπάρχοντος συστήματος είναι αδύνατη η αποφυγή παρόμοιων φαινομένων (με αυτά που περιγράφεις), εμείς θα τα καταγγέλλουμε και θα αγωνιζόμαστε για ηλεκτρονική κοινωνική δικτύωση που να εξασφαλίζει την απόλυτη έννοια της ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Και για να ξεφύγουμε λίγο από τα στενά όρια του θέματος, δε θα πρέπει να ξεχνάμε και το αρχαίο ρητό «μέτρον άριστον», να μη στερούμε δηλαδή από τους εαυτούς μας ελεύθερο χρόνο για συμμετοχή και σε άλλες δημιουργικές δραστηριότητες.

    Εύχομαι καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. blackbedlam καλημερα, μου αρεσει η επικληση σου σε ανωτερες δυναμεις, ολα τα λεφτα.

    Ετσι ειχε περασει και προχθες.

    Μια φορα εσβυσα δικα μου σχολια-τεστ και μου την ειχε ''πεσει'' ο Αναρχογατουλης, οποτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Scorpion49 καλημερα φιλε, αυτο σαν προταση να δωσουν κατευθυνση τα σχολεια ειναι πολυ καλο, αλλα ποσοι δασκαλοι θα εχουν πια κουραγιο να βοηθουν τα παιδια, οταν τα δικα τους παιδια θα αντιμετωπιζουν ενα σωρο προβληματα, οπως των μαθητων τους, οταν θα ειναι στην εδρα και θα σκεφτονται, την δοση του σπιτιου, το νοικι, το ρευμα, τοση τεχνολογια που θ'αδρανοποιηθει, λογω οικονομικων δυσχεριων.

    Συμφωνω οτι ειναι προσωπικη επιλογη του καθενος μας, αν θελει να το χρησιμοποιει το ''ιντερνετι'' για κοινωνικη δικτυωση.

    Τωρα οταν ειναι σε καθε σπιτι pc, laptop, το μονο που μπορει να γινει ειναι ενημερωση απο τους γονεις, σοβαρο θεμα που θα δημιουργει ολο και πιο συχνα αλλοτε ευχαριστα και αλλοτε δυσαρεστα συμβαντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή