Κυριακή 4 Μαρτίου 2012









ΑΓΑΝΤΑ...

Η μιζέρια των δημοσιογραφικών κύκλων

1. Συχνά οι δημοσιογράφοι μού θυμίζουν τους ιεραποστόλους που επισκέπτονταν στη ζούγκλα άγνωστες φυλές με σκοπό τον προσηλυτισμό.
Στη δική μας περίπτωση, αντί για καθρεφτάκια και χάντρες, μας πουλάνε πληροφορίες που έχουν κοσκινίσει προσεκτικά οι τεχνικοί της εξουσίας.

2. Αρκεί μια ματιά σ' έναν μεγαλόσχημο δημοσιογράφο για να καταλάβεις τι εστί φαρισαϊκό πνεύμα.
Αυτή η «ξεχωριστή» τάξη πουλά την αποκλειστική πληροφορία στον πολίτη χωρίς να μοιράζεται και την τύχη του, αφού δεν θεωρεί εαυτόν μέρος του κόσμου.
Παίρνει τη θέση του τυπικού θεατή που ανήκει σε μια απολιθωμένη κάστα, της οποίας μέλημα είναι να διατηρηθεί αμετάβλητη μέσα στα εκάστοτε κέντρα εξουσίας.

3. Κάθε δελτίο ειδήσεων είναι κι ένα κακό συναπάντημα, που ο πολίτης αδυνατεί να αποφύγει: από τα πρώτα κιόλας λεπτά διακρίνεις την έλλειψη ενδιαφέροντος από την πλευρά του επιφορτισμένου για την ενημέρωση, προς το κοινό στο οποίο απευθύνεται.
Η είδηση απλώς μεταφέρεται με εκφράσεις κλισέ, συνοδεία εκείνου του βλέμματος αυταρέσκειας του ηλίθιου που πιστεύει πως έκανε θαύμα μετατρέποντας το κρασί σε νερό.

4. Δεν είναι τυχαία η κοινή «απέχθεια» των δημοσιογραφικών κύκλων για οτιδήποτε έχει σχέση με το απεργιακό κίνημα ή τους κομμουνιστές.
Χρησιμοποιούν τις ίδιες φράσεις, το ίδιο μένος, τον ίδιο παραλογισμό, αθροίζοντας νέες συκοφαντίες.
Αν είχαν τη δυνατότητα, θα έκαναν αφορισμούς.
Παράλληλα εκτρέφουν φόβους, φήμες, ενισχύουν την εικόνα των μπάτσων, που με τη σειρά τους πέφτουν πάνω στον κουρασμένο κόσμο εκβιάζοντάς τον για να συνεχίσει να πληρώνει τα γουρούνια.

5. Ο δημοσιογράφος συνομιλεί μόνο με τον εαυτό του ακόμα κι όταν μιλά δημόσια.
Η κρυφή του απόλαυση είναι να εισχωρεί στα γεγονότα και να καταλαμβάνει την πρώτη θέση ώστε να έχει μια ολική θέα του δράματος.

6. Η φετιχοποίηση του ευρώ ανατέθηκε εξ ολοκλήρου στους μεγαλόσχημους δημοσιογράφους, που ξεπέρασαν τον καλύτερό τους εαυτό.
Μοιράζοντας απλόχερα φόβο, στήριξαν ένα νόμισμα χάρη στο οποίο γνωρίσαμε τη δημοκρατία των συσσιτίων.

7. Η αναζήτηση σκανδάλου ολοκληρώνει το έργο κάθε αξιοσέβαστου δημοσιογράφου. Πρόκειται για μια συνήθη άσκηση που εκτελείται από κεκτημένη ταχύτητα.
Και η ζωή ανταποκρίνεται απλόχερα παρέχοντας στον ειδήμονα κάθε ωμότητα, η οποία θρέφει χωρίς περιστροφές την πείνα και τη δίψα μας για φόβο.

Αλλα κουραγιο...




υσ Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ Ριζοσπαστης Κυριακή 4 Μάρτη 2012

10 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Δημήτρη.
    Οι υπεργολάβοι της άρχουσας τάξης.
    Αναλαμβάνουν τη δουλειά που ορθώς παρουσίασε ο Κακουλίδης, και την φέρνουν σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο. Τα αποτελέσματα της δουλειάς τους, τους δικαιώνουν, όπως βέβαια κι αυτούς που τους πληρώνουν... πολύ καλά μάλιστα...
    Τίποτα δεν είναι τυχαίο σ' αυτή τη ζωή. Ούτε και πως όλοι αυτοί που αποφασίζουν για το δικό μας παρόν και μέλλον, είναι πάμπλουτοι και το "φωνάζουν" από μακριά. Όσο πιο γρήγορα καταλάβουμε ότι δεν έχουμε τίποτα κοινό με αυτούς, τόσο το καλύτερο... για εμάς.
    Καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οικοδομε καλησπερα, καλοπληρωμενα παπαγαλακια, γλοιωδεις οσφυοκαμπτες, κοροιδευουν και φοβιζουν χρονια πολλα, ομως απο τον καθρεπτη τους, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥ ''ΚΡΥΦΤΟΥΝ''.

    Η λυση ειναι μια, την ωρα των ειδησεων, το κουμπι στο..........................OF...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν είχα την τελευταία μου φτυσιά, δεν θα ήξερα σε ποιον από αυτούς να την ρίξω.

    Μεγάλο δίλημμα θα είχα.

    Την παραπληροφόρηση και την ψευτιά, την παραχάραξη και τον αποπροσανατολισμό, τα έχουν αναγάγει σε επιστήμη.

    Σκέψου πόσο εύκολο είνα,ι ο κόσμος που από το ένα πρωί μέχρι το άλλο ακούει τις χυδαιότηττές τους, να αναπτύξει κριτήριο.

    Ακόμη και αν αυτό που ζει έρχεται σε αντιπαράθεση με αυτό που του σερβίρουν, είναι δύσκολο να δώσουν τις δικές τους ερμηνείες για όσα του συμβαίνουν.

    Αυτοί έχουν όπλα τους την ψευτιά και εμείς έχουμε για όπλα μας την επιστημονική μας θεωρία, το δίκιο του αγώνα μας, ας το κοινωνήσουμε με τους ανθρώπους του μόχθου.

    Ας συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, έτσι που κάποια στιγμή να τους δούμε και να τους λυπόμαστε γιατί είμαστε και λυπησιάρηδες !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. blackbedlam καλησπερα, ειναι τοσο γλυτσες, που οταν τους εχουν στο φτυσιμο τ'αφεντικα τους, αυτοι νομιζουν οτι βρεχει, θυμισου την απαξιωση του αλαφουζου στον αυτια, χωρις να εχει ''δουλεψει'' ουτε λεπτο, στον οχετο του φαληρου.

    Μπα δεν τους λυπαμαι καθολου, μα καθολου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ ΨΥΧΕΣ...!!
    Που γελανε με τη δυστυχια του κοσμου...
    Θα βρουν,ετσι κι αλλοιως την χειροτερη τυχη στη ζωη τους...
    Οταν στην αρενα...Οι "αυτοκρατορες"
    Θα τους βαλουν να φανε...Τα θηρια...!!

    Αλλα..Δεν ειναι αυτοι δημοσιογραφοι...!!
    Αυτοι ειναι ντροπη...!!
    Οχι μονο για τη δουλεια τους...Που δινει..2500 ατομα νεκρους ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ...!!

    Αλλα και για τα παιδια τους...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαστορα καλημερα, και βεβαια δεν κανουν λειτουργημα, ''φασον'' το δουλευουν το δημοσιοκαφριλικι ''τους''.

    Μακαρι τα παιδια τους να τους ''δικασουν'', αλλα με τα ιδιωτικα τους σχολεια, τα πανακριβα ρουχα, τις Μυκονιατοαγγλοκαναριο διακοπες και τα χαρτζιλικια οσο τρεις βασικους μισθους, το μηλο κατω απο την μηλια πεφτει.

    Σε ολα υπαρχει εξαιρεση, αλλα ακριβως, μονο εξαιρεση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ναι αλλα καθόμαστε και τους ακούμε...και τους δίνουμε και πρωτιές...


    καλή βδομάδα Δημήτρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ElenaG χαιρεται, τους ακουνε και τους δινουν πρωτιες, αυτοι που δεν αποφασιζουν να φυγουν απο τα μαντρια τους.

    Καλη εβδομαδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μια χαρά τα λέει ο κακουλίδης.
    Σιχάματα και αυλικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή