Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012











ΑΓΑΝΤΑ...

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ

Εκβιάζουν το λαό με «αλυσίδες ή χάος»

Ανοιχτή παρέμβαση ενάντια στο ΚΚΕ και το λαϊκό κίνημα, για τη στήριξη των κομμάτων που υπηρετούν τα εργοδοτικά συμφέροντα

Τα παράσιτα οι κεφαλαιοκράτες κουνάνε προκλητικά το δάχτυλο στους εργαζόμενους και στο ΚΚΕ, επιβεβαιώνοντας ότι είναι εχθροί των δικαιωμάτων και των σύγχρονων αναγκών του λαού

Με τρομοκρατικά διλήμματα, πολιτικούς εκβιασμούς, θρασύτατα ψέματα και διαστρεβλώσεις, οι μεγαλοεπιχειρηματίες του ΣΕΒ παίρνουν θέση στην επιχείρηση νόθευσης της λαϊκής ψήφου, με στόχο να μην εκφραστεί υπέρ του ΚΚΕ, επιβεβαιώνοντας ότι η στρατηγική του συνιστά φόβητρο για την πλουτοκρατία και τα κόμματά της.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες ο πρόεδρος του ΣΕΒ, αναπαρήγαγε τα ψευτοδιλήμματα που περιφέρουν τα στελέχη όλων των αστικών κομμάτων, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για ενιαία επεξεργασμένη προπαγάνδα για τη χειραγώγηση και το τσάκισμα λαϊκών συνειδήσεων που δείχνουν τάσεις απεγκλωβισμού από την αστική πολιτική.

Ο επικεφαλής του ΣΕΒ δήλωσε: «Οι επερχόμενες εκλογές είναι εκλογές - δημοψήφισμα.
Οχι υπέρ ή κατά του μνημονίου, όπως θα ήθελαν μερικοί μερικοί.
Το πραγματικό διακύβευμα, το πραγματικό δίλημμα είναι: Ευρώπη ή χάος».

Ο ίδιος μίλησε για ουσιαστική αντιπαράθεση δύο «παρατάξεων» στις εκλογές.

Προσδιόρισε τη μία ως «φιλοευρωπαϊκή και μνημονιακή» και στην άλλη ενέταξε συκοφαντικά όσους «αγωνίζονται να διατηρήσουν ένα χρεοκοπημένο μοντέλο, υπερασπιζόμενοι τα δικά τους παρασιτικά συμφέροντα σε βάρος του λαού».

Εξειδικεύοντας κι άλλο την αντιδραστική προπαγάνδα, ο Δ. Δασκαλόπουλος σημείωσε ότι οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν «να εξηγήσουν χωρίς υπεκφυγές στον λαό τις προθέσεις τους, το πρόγραμμά τους και, πάνω απ' όλα, τις συνέπειες των επιλογών τους στη ζωή του καθενός και στο μέλλον μας, για να μην αφεθεί ελεύθερο το πεδίο στα κόμματα της εθνικής ανευθυνότητας και της δήθεν φιλολαϊκής δημαγωγίας».

Σε ερώτηση για το ποια είναι τα κόμματα της «εθνικής ανευθυνότητας», είπε ορθά - κοφτά ότι «είναι η σταλινική και μηδενιστική Αριστερά που αναθεματίζει ουσιαστικά εκ του ασφαλούς τη σημερινή κατάσταση, επειδή ξέρει ότι δε θα κληθεί να κυβερνήσει.
Ούτε το θέλει άλλωστε γιατί δεν έχει τίποτα να αντιπροτείνει.
Η πολιτική της είναι τυφλή άρνηση.
Ομως σήμερα ο τόπος μας έχει ανάγκη από θετικές πολιτικές».

Με ωμή συκοφαντία σε βάρος του ΚΚΕ, ο πρόεδρος των βιομηχάνων, που κάνουν μαύρη τη ζωή του λαού, έδειξε ποιος είναι ο πραγματικός τους αντίπαλος: Η πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, που καλεί σε οργάνωση και συμμαχία για την παρεμπόδιση των βάρβαρων μέτρων, με πάλη για να απαλλαγεί ο λαός από την εξουσία του κεφαλαίου, να πετάξει τα παράσιτα έξω από την παραγωγή.

Καλεί σε αστικό μέτωπο

Ο Δασκαλόπουλος δεν έκρυψε την προτίμηση της τάξης του στις «συνεργασίες των κομμάτων», ασφαλώς των αστικών, για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η πολιτική πτώχευσης και εξόντωσης του λαού.

Σ' αυτό το πνεύμα, χαιρέτισε τις πρόσφατες αντιδραστικές «αλλαγές» στους μισθούς και τις Συμβάσεις, που - όπως είπε - οδήγησαν σε ένα πιο «χαλαρό» θεσμικό πλαίσιο, εκφράζοντας προκλητικά την πεποίθηση ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να συνεννοηθούν με τους εργοδότες για «να σώσουν τις δουλειές τους»!

Τη μέθοδο της «συνεννόησης» τη ζουν ήδη από πρώτο χέρι οι εργαζόμενοι, που εκβιάζονται σωρηδόν στους τόπους δουλειάς να αποδεχτούν ατομικές συμβάσεις με πετσόκομμα μισθών και δικαιωμάτων, κάτω από τον εκβιασμό της απόλυσης.

Είναι τέτοιο το μίσος των αστών ως τάξης για τα εργατικά δικαιώματα και τέτοιος ο φόβος τους για τους αγώνες, ώστε ο Δασκαλόπουλος δεν παρέλειψε και αυτός να επιτεθεί στους ναυτεργάτες και την απεργία τους.

Αντιστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα, χαρακτήρισε τον απεργιακό αγώνα στα καράβια «πρόκληση» για τους εργαζόμενους, επειδή θέλουν να διατηρήσουν όσα έχουν, σε μια προσπάθεια να τους συκοφαντήσει και να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό σε βάρος τους.

Σε ό,τι αφορά στα μνημόνια και την οικονομική πολιτική, χαρακτήρισε «ευκαιρία» τη διαδικασία του «κουρέματος» και τη νέα δανειακή σύμβαση που πολλαπλασιάζει τα δεινά για τους εργαζόμενους, θεώρησε «εθνικό συμφέρον» τη συνεπή τήρηση «των ασφυκτικών δεσμεύσεων που έχουμε αναλάβει» αλλά και τα βήματα πέρα από αυτές.

Υποστήριξε ότι «η τήρηση των ευρωπαϊκών μας υποχρεώσεων είναι προϋπόθεση για να μην καταστραφούμε» και έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι οι περικοπές στους μισθούς και οι φόροι «έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους».

Σε ερωτήσεις σχετικά με τις δηλώσεις στελεχών του ΔΝΤ και της τρόικας ότι στο θέμα των μισθών έχει διανυθεί ο μισός δρόμος, απάντησε ότι αφορούν στο «μοναδιαίο κόστος εργασίας» που ο περιορισμός του δεν απαιτεί μείωση μισθών.

Εκτός βεβαίως και αν η χώρα δεν τηρήσει τα συμφωνηθέντα!



Υποβολέας...
Μετά τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τον ΛΑ.Ο.Σ., τη Δημοκρατική Συμμαχία, ήταν ο κ. Δασκαλόπουλος του ΣΕΒ που τα έβαλε κι αυτός χτες με τη «σταλινική Αριστερά» κ.ο.κ.
Ουδεμία έκπληξη.
Αλλωστε «εκ στόματος κόρακος "κρα" εξελεύσεται».
Θα περίμενε, πάντως, κανείς μεγαλύτερη προσοχή.
Αλλά φαίνεται ότι ο ΣΕΒ σε τόση υπόληψη έχει τους Σαμαρά, Βενιζέλο, Καρατζαφέρη, Μπακογιάννη και λοιπούς «σωτήρες».
Τόση υπόληψη, ώστε, πλέον, να (τους) «καρφώνει» μόνος του, ποιος είναι ο... υποβολέας τους στην αντιΚουΚουΕδολογία.

«ΣΕΒλτζούκοι (...)
κοπροκρατούν το μέλλον»
(παραφράζοντας τον ποιητή...)


Αλλα κουραγιο...



υσ

Απάντηση του ΠΑΜΕ στον πρόεδρο του ΣΕΒ

Και μόνο η προοπτική ανόδου των αγώνων απεγκλωβισμού των εργαζομένων από τους εκβιασμούς των αστικών κομμάτων, κάνει την τάξη των αστών να μιλά για χάος και να χάνει τον ύπνο της. Αυτή την αγωνία της αστικής τάξης εκφράζει με τις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΕΒ, το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ. και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με τη θρασύτητα που χαρακτηρίζει την τάξη των αστών, βαφτίζει προνόμια των εργαζομένων το καθεστώς γαλέρας που επικρατεί στα καράβια και στις επιχειρήσεις. Χαρακτηρίζει πρόκληση τους αγώνες των ναυτεργατών έναντι στην άγρια εκμετάλλευσή τους από τους εφοπλιστές και έχει το θράσος να μιλά για την κοινωνία που υποφέρει. Μόνο που στην κοινωνία που υποφέρει δεν είναι οι εφοπλιστές και συνολικά η τάξη που εκπροσωπεί. Η κοινωνία υποφέρει γιατί αυτός και η τάξη του είναι οι σφετεριστές του πλούτου που παράγουν όλοι οι υπόλοιποι.

Κανένας φόβος και καμία υποταγή.

Με τους αγώνες και την ψήφο μας τρομοκρατούμε τους τρομοκράτες.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ

7 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Δημητράκη!
    Ολοι αυτοί κάνουν την δουλειά τους!
    Εμείς σαν λαός πώς απαντάμε?
    Τι κάνουμε? Πώς αντιδρούμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λοιπον...Σταλινικε...Ολες αυτες οι δηλωσεις του κυριου...
    Και της..Κυριας, προχθες, που..Εψαχνε, ποιος αλητης εβγαλε το μυριο, εξω...!!
    Εκτος απο τον κυρη της...Που ειχε το δικαιωμα να το κανει...!!
    Πρεπει να μοιραζονται στον κοσμο, πολυγραφημενες, απο τους...ΚΝΙΤΕΣ...!!
    Για να γνωριζει ο καθε πολιτης...Ποιος ειναι με ποιον...Και για ποιον λογο...!!

    Ασε που τωρα...που απολυονται σωρηδον οι εργαζομενοι...Και στη θεση τους προσλαμβανονται ΤΕΤΡΑΩΡΙΤΕΣ με 250 ΕΥΡΑ...Ολοι κατω απο 25...!!

    Σωθηκαμε...Και το κρατος, γλυτωσε απο το ΧΑΟΣ...!!

    Και καλα...Δεν βρεθηκε κανενας, βεβαια..Να ρωτησει...Τωρα που.."ολοκληρωθηκε ο κυκλος" των μειωσεων...ΠΟΣΟ μειωθηκαν οι τιμες των προιοντων στην αγορα...Απο την μειωση..Του εργατικου κοστους;;;
    ΠΟΣΟ αυξηθηκε η...Ανταγωνιστικοτητα...Και ΠΟΣΟΙ φραγκατοι ερχονται, να επενδυσουνε...Στη χωρα της γαλερας...;;;
    Γιατι βλπω...Οτι πεφτει η Κινεζικη, και η Ινδικη και Πακιστανικη...Παραγωγη...!!
    Και ολα τωρα...Θα φτιαχνουνται ΕΔΩ...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΞΕΧΑΣΑ...
    Και οι Γερμανοι, και οι Γαλλοι...Και οι Ολλανδοι...Πρεπει να ριξουν τις απαιτησεις τους...Στα ελληνικα μεγεθη...!!
    Γιατι θα τους.."φαμε τις δουλειες"...!!
    Θα απολυθουνε ολοι...και θα προσληφθουνε ελληνες...!!

    Ερε δεν παμε καλα...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kariatida62 καλημερα, η ερωτηση σου μαλλον ρητορικη ειναι.

    Εδω οπως διαβαζεις χρονια τρια[3], λεμε, αγωνες, αγωνες και την ωρα της ψηφου, ψηφο στο κομμα που τους ΠΟΝΑΕΙ, για να τους στειλουμε στα ΤΣΑΚΙΔΙΑ και τα πολιτικα κομματα του μνημονιου και τον δοτο ''πρωθυπυργο'' τους, που με θρασος χιλιων πιθικων ειπε στους δημοσιογραφους, μην ΒΙΑΖΕΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
    Οταν σου λενε οτι τον Μαη αρχιζουν το ξεπουλημα της δημοσιας περιουσιας, οταν σου λενε οτι απο τον Ιουνη θα κοψουν και αλλο μισθους και συνταξεις, οταν βγαινει ο προεδρος του ΕΟΠΥ και ''σηκωνει'' ψηλα τα χερια, οταν τα νεα παιδια θα προσλαμβανοβται με μισθο καθαρο, 200-300 ευρω, οταν εχουν ριξει το σημερα στα ταρταρα και το αυριο στο χαος, με ρωτας τι κανουμε εμεις?
    Κατ'εμενα ειναι απλη λογικη και ''εξω'' απο κομματικες γραμμες και ιδεολογιες, ΨΗΦΙΖΕΙΣ το κομμα που απο την πρωτη στγμη της συλληψης του σχεδιου---απο τους Αμερικανους, το 1945---για την δημιουργια της τωρινης ε.ε της τοτε επιτροπης χαλυβα και ατσαλιου, ειχε ''δει'' και καταδικασει με δημοσιευματα του το τι θα σημανει η δημιουργια αυτου του οικονομικοπολιτικου ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ και παντα με το περασμα των χρονων ενημερωνε μεσω του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ τους Ελληνες για το τι θα εξελιχθει αυτη η ενωση κρατων. ΑΡΑ?
    Αν πραγματι θελεις να δεις μια Ελλαδα να ανηκει στους Ελληνες και να εχει συνεργασια ισοτιμη με τους υπολοιπους λαους του πλανητη. ΑΡΑ?
    Ωρε κοπελια, ΨΗΦΟ ΣΤΟ Κ.Κ.Ε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαστορα καλημερα, με προσφωνεις ετσι και ''τρομαζεις'' την καριατιδα.

    Λοιπον η ''κυρια'' του ''κυριου'', οπως και η κορη του πεθαμενου πρωην ''αστερα'' της πολιτικης και προστατη των ''καλλιεργητων'' της μαστουρας, νομιζουν οτι ολη η χωρα ειναι οι κουμπαριες τους στο ΡΕΘΥΜΝΟ και τα γλεντια τους με συνοδια πυροβολισμων.

    Βεβαια ακριβως επειδη ειναι ετσι τους χρησιμοποιουν οι πατρωνες σαν τα παιδια των θεληματων.

    Και ετσι για τους συνανθρωπους μας που δεν το πολυαναλυουν το ''θεμα'', τετοια ''προβληματα'' οπως το ''πουντο-πουντο το μυριο'', γινονται πρωτου μεγεθους και ξεστρατιζει ο νους απο τα κοψιματα συνταξεων, μισθων, επιχορηγησεις τραπεζων, απολυσεις δημοσιων υπαλληλων, κλεισιμο νοσοκομειων, ελλατωσει δρομολογιων των μεσων μαζικης μεταφορας, αυξησεις σε δεκο και ειδη πρωτης αναγκης.

    Και οπως σωστα γραφεις, οταν ασχολειται ο κοσμος με την καθε ''φολα'' που του πλασαρουν τα γ...καναλα και οι κ...φυλλαδες, αυτες οι ''κυβερνησεις'' με την συμβολη-επιβολη του καθε ραινχεμπακ, θα κανουν την χωρα μας, οχι κινα η ινδια, αλλα επιχειρηματικο ελντοραντο, χωρα των ευκαιρειων, του καθε σαλταδορου επιχειρηματια και των καθε "χετζ φαντς" (hedge funds)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μην ξεχνάμε, πέρα από όλα τα άλλα, ότι οι πλουτοκράτες που κουνούν απειλητικά το δάχτυλο προς τον εργαζόμενο λαό, κατέχουν και τα Κανάλια και τον Τύπο. Την πληροφόρηση δηλαδή, που μέσω αυτής ασκούνται πολυποίκιλοι εκβιασμοί προς το λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευρυτανα ιχνηλατη καλησπερα, μα αυτος ειναι ο σχεδιασμος, να εχουν μεσα παραγωγης και τα μεσα ενημερωσης, για να βγαινει ακριβες το ρητο, με ενα σπαρο δυο τρυγονια, εκβιασμος-αποπροσανατολισμος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή