Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012




ΑΓΑΝΤΑ...

Γιαούρτι (1)

Δεν είναι μόνο ότι ενίοτε οι «γιαουρτωμένοι» βγαίνουν κι από πάνω.

Πολύ περισσότερο δεν είναι θέμα καθωσπρεπισμού.

Το βασικό είναι ότι τα πολιτικά, τα κοινωνικά, τα οικονομικά προβλήματα είναι από εκείνα τα σύνθετα ζητήματα που δεν λύθηκαν ποτέ και πουθενά ούτε με το «γιαούρτωμα» ούτε με τη «μούτζα».

Και τούτο συμβαίνει ειδικά όταν το δίκαιο συναίσθημα, το συναίσθημα να θέλεις να βγάλεις το «άχτι» σου, υπερισχύει ως αντίδραση.

Οταν υπερκαλύπτει την ανάγκη της συνειδητοποίησης ότι πρέπει να αγωνιστείς, με επιμονή και αποφασιστικότητα,
όχι για να ικανοποιήσεις εφήμερα το «γινάτι» σου,
αλλά για να απαιτήσεις το δίκιο σου.

Καμιά φορά, μάλιστα, όταν το χέρι με τα απλωμένα δάκτυλα δεν κάνει όλη την κίνηση,
όταν τα δάκτυλα δηλαδή δεν κλείνουν για να μετατραπεί το χέρι σε γροθιά,
τότε αφήνεται το περιθώριο σε όσους προκαλούν τα προβλήματα να τα συσκοτίζουν.

Και τότε το «γιαούρτι» γυρίζει πίσω.

Από την άλλη η άποψη του Αριστοτέλη στα «Ηθικά Νικομάχεια» αξίζει πάντα της προσοχής μας:
«Ο καθένας - έλεγε - μπορεί να θυμώσει.
Αυτό είναι εύκολο.
Αλλά, το να θυμώσει κανείς με το σωστό άτομο, στο σωστό βαθμό και τη σωστή στιγμή, για τη σωστή αιτία και με τον σωστό τρόπο, αυτό δεν είναι εύκολο».


Γιαούρτι (2)

Μετά το «γιούχα» που υπέστη στην Κοκκινιά, ο κ. Γιώργος Νταλάρας, εμφανίστηκε στους τηλεοπτικούς σταθμούς για να διαβεβαιώσει το φιλοθεάμον κοινό ότι... «δεν έχει ψηφίσει ποτέ ΠΑΣΟΚ».

Εκείνο που ακολούθησε ήταν τα γεγονότα στο Ιλιον...

Κατ' αρχάς η στήλη όχι μόνο πολιτικά αλλά και αισθητικά ξεκαθαρίζει ότι συμπεριλαμβάνεται μεταξύ εκείνων που η αισθητική τους δεν βελτιώνεται στο θέαμα ενός γιαουρτωμένου καλλιτέχνη, πολιτικού ή οποιουδήποτε, όποιος κι είναι, ό,τι κι αν πρεσβεύει αυτός.

Από την άλλη, και ταυτόχρονα:
Πρώτον, θα ενώσουμε τη φωνή μας με όσους έχουν τρεις σκασίλες για το τι ψηφίζει ή δεν ψηφίζει ο κ. Νταλάρας.

Δεύτερον, δεν έχουμε κανένα λόγο να μην πιστέψουμε ότι ο κ. Νταλάρας τις εννοεί τις δηλώσεις που έκανε και όσον αφορά την «ανάγκη» του Μνημονίου, και όσον αφορά την «ανάγκη» περιορισμού της εθνικής κυριαρχίας και όσον αφορά τις κομματικές του «μη» προτιμήσεις.

Τρίτον, και επειδή πιστεύουμε τον κ. Νταλάρα, θεωρούμε την εξομολόγησή του ως πλήρη επιβεβαίωση της πάγιας άποψής μας: Δεν χρειάζεται να έχει οπωσδήποτε ψηφίσει κάποιος ΠΑΣΟΚ για να είναι «ΠΑΣΟΚος»...

Αλλα κουραγιο...




υσ Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

14 σχόλια:

  1. Καλημέρα Δημήτρη.
    Στην προηγούμενη ανάρτησή σου, σε μια φωτογραφία, ένα πανό γράφει: "η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική". Δεν γράφεται ούτε με "ουουου", ούτε με μούντζες, ούτε φυσικά με γιαουρτάκια, που εκτός αυτού, κοστίζουν και μια περιουσία.

    "Κατ' αρχάς η στήλη όχι μόνο πολιτικά αλλά και αισθητικά ξεκαθαρίζει ότι συμπεριλαμβάνεται μεταξύ εκείνων που η αισθητική τους δεν βελτιώνεται στο θέαμα ενός γιαουρτωμένου καλλιτέχνη, πολιτικού ή οποιουδήποτε, όποιος κι είναι, ό,τι κι αν πρεσβεύει αυτός."

    "Το βασικό είναι ότι τα πολιτικά, τα κοινωνικά, τα οικονομικά προβλήματα είναι από εκείνα τα σύνθετα ζητήματα που δεν λύθηκαν ποτέ και πουθενά ούτε με το «γιαούρτωμα» ούτε με τη «μούτζα»."

    "Οταν υπερκαλύπτει την ανάγκη της συνειδητοποίησης ότι πρέπει να αγωνιστείς, με επιμονή και αποφασιστικότητα,
    όχι για να ικανοποιήσεις εφήμερα το «γινάτι» σου,
    αλλά για να απαιτήσεις το δίκιο σου."

    "όταν τα δάκτυλα δηλαδή δεν κλείνουν για να μετατραπεί το χέρι σε γροθιά,
    τότε αφήνεται το περιθώριο σε όσους προκαλούν τα προβλήματα να τα συσκοτίζουν."

    Για να μην αντιγράφω όλο το κείμενο, αν έγραφα ένα ολοκληρωμένο σχόλιο γι' αυτήν την ανάρτηση, θα αντέγραφα όλη την ανάρτηση.

    Καλή δύναμη!
    (Αααχ η δύναμη βγαίνει απ' τις γροθιές
    κι όχι από πρόσωπα καλωσυνάτα,
    από στόμια βγαίνει η δύναμη
    κι όχι από τα στόματα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λοιπον...Οπωσδηποτε...ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ μονο στον..ΝΤΑΛΑΡΑ...Το γιαουρτι και η μουτζα...!!
    Και η καρεκλα...!!

    Απευθυνεται..Και στα δικα μας τα μουτρα παιδια...!!
    Ναι...Δυστυχως,ετσι ειναι...!!
    Που μας κοροιδεψε...Με τα παραπονεμενα λογια...!!
    Ο τραγουδιαρης...!!
    Και νομισαμε οτι το..τραγουδι..Το φτιανει, ο τραγουδιστης...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ετερον εκάτερον!
    Εγω υπερθεματίζω και την ελληνική χαιρετούρα και με τα δέκα δάχτυλα ορθάνοιχτα και τα γιαουρτώματα που φροντίζουν και την επιδερμίδα όπου αυτά προκαλούνται!
    Και ο κύριος αυτός προκάλεσε και προκαλεί το κοινό αίσθημα και τον ελληνικό λαό που τίμησε το καλλιτεχνικό του ταλέντο και τον ανέδειξε για να είναι σήμερα αυτός που είναι!
    Οι συναυλίες ηθικής συμπαράστασης την εποχή που παιδιά του λαου λιποθυμούν απο την πείνα, ενώ το δικό του σπουδάζει στά κολλέγια της Αγγλίας είναι το χείριστο είδος της υποκρισίας και της πρόκλησης!
    Το κοινό του ανταποκρίθηκε όπως του άξιζε....
    Αλλά εκείνος ακάθεκτος θα συνεχίσει τις φιλευσπλαχνες συναυλίες όπως δήλωσε περίλυπος....
    Δεν τουφτάσανε φαίνεται όσα κεσεδάκια έφαγε θέλει κι'άλλα!
    Τώρα όμως κατάλαβα ότι ζητά περισσότερα γιατί τα μαζεύει και τα πουλά όπως λέει και ο Τζιμάκος, που τα φώναζε καιρό τώρα και μεις δεν τον ακούγαμε.
    Μόνο τις μπίζνες με το real estate που έκανε η σύζυγος του στις Κυκλάδες φτάνει...
    Καλημέρα Δημητράκη!
    Καμμιά στάνη ξέρεις να φτιάχνει ωραία ελληνικά γιαούρτια βιταμινούχα και φτηνά???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χμμμμμμ! Κατάλαβα! Φύγαμε για Κόρθι και ξεχορτιάρισμα? :P
    Oλο ταξιδάκια για δουλειές τάχαμου, και ο απαυτός σου δεν έχει στασιμό....χαχαχαχαχχαχαχαχχαχαχαχχαχαχαχα! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εντάξει ο αγώνας ή μάλλον οι εξεγέρσεις γράφουν την ιστορία. Σωστό!
    Όμως και οι όποιες κινήσεις αγανάκτησης του λαού, όταν αρχίζει και ξυπνάει, δεν μου προκαλούν καμία... διάθεση "καταγγελίας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαλλον εχεις δικιο ΚΑΡΥ...!!
    Αλλα βρεχει...!!
    Δημητρη, μηπως αρρωστησες;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ με Ευρυτάνα Ιχνηλάτη!

    Και γιαούρτια, και μούντζες και καρέκλες και απεργίες και πορείες και ... απ' όλα. Μέχρι να το νιώσουν, να φοβηθούν αυτοί, να ξεκουμπιστούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και γιατί δε μποϋκοτάρουμε τις συναυλίες του, τις φιλανθρωπικές του εκδηλώσεις; Υπάρχουν άνθρωποι του χώρου του, που μπορούν, αλλά και έχουν πιστεύω τον τρόπο να αντιπαρατεθούν στα λεγόμενά του, να γίνει δηλαδή μεγαλύτερη κουβέντα γύρω από αυτό το θέμα, ώστε να διαδοθούν στο ευρύ κοινό οι θέσεις-απόψεις του. Τότε ας αποφασίσει το κοινό αν θέλει να τον ακολουθήσει, ή να τον απαρνηθεί. Νομίζω πως ήδη η αίγλη του άλλοτε καταξιωμένου καλλιτέχνη έχει λαβωθεί ανεπανόρθωτα. Ας πρόσεχε!! Η αλαζονεία έχει το τίμημά της.
    Εγώ πάντως το γιαουρτάκι δεν το χαραμίζω για την επιδερμίδα του Πρεσβευτή Καλής Θέλησης Γιώργου Νταράλα, εκτός και αν τα μοιράζει τσάμπα η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως, μπαα.... δεν είναι του χαρακτήρα μου το γιαούρτωμα, θα βρω άλλον τρόπο αντίδρασης.
    Σας εύχομαι καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οικοδομε καλημερα, γι'αυτο εβαλα αναρτηση το αρθρο του Μπογιοπουλου, με τα γιαουρτια και τις μουτζες, εκτονωνεις αδρεναλινη και το ''φαινομενο'', αποκτα ''λαικο ερεισμα'' και μετα χανεται ''η μπαλα''...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. kariatida62 καλημερα, και τι βγαινει απο το γιαουρτοκαρεκλομουτζιδι?

    Τηλεθεαση για τα γ...καναλα, προπαγανδα απο τις κ...φυλλαδες και τα π.....ιστολογια δημοσιοκαφρων-παπαγαλων, σε τελικη, μενει αυτο που προωθουν σε μια μεριδα ανθρωπων-ψηφοφορων, η ''τσαμπα μαγκια'' του ''καλλιτεχνη'', που με συνοδεια ματατζηδων, αδει το παγωσε η τσιμινιερα και παγωνει τις καρδιες μας.

    Αλλα σε καποιους ολο αυτο που θελει να φανει το παιδι του λαου και των επιχρυσων ρουμπινε, ειναι να μετουσιωθει σε ψηφους για το εταιρον του ημισυ, που πολλοι δεν το εχουμε σ'εκτιμηση.

    Ακομα δεν εχει καθαρισει με την εφορια και μια αλλη κυβερνηση, μπορει να κρινει οτι πρεπει να τον δωσει βορρα, στο ''φιλοθεαμον'' κοινο, γιατι ετσι θα εξυπηρετηται καποια στιγμη, τρεχει πριν τον τρεχουν.

    Οποτε εξυπηρετηται και εξυπηρετει, προσωπα και καταστασεις, νυν υπερ παντων ο νταλαρας.

    Δεν ξεχορταριαζα, εβλεπα την βροχη και συζητουσα εμπρος στο τζακι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ευρυτανα ιχνηλατη καλημερα, δεν νομιζω οτι κανενα μας , ουτε και ο γραφων εχει διαθεση ''καταγγελιας'', αναλυση κανει, οτι εκτος της προσκαιρης εκτονωσης, αλλα ουδεν, στο τελος θα υπαρξουν ανθρωποι και μετα απο μερικους μηνες με την καταληλη σπεκουλα απο μεριας των παρακρατικων μεσων παραπληροφορισης, θα μας πιπιλανε για το ''αντρικιο'' του ''λαικου βαρδου''...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. κ.κ καλημερα, μα ολοι συμφωνουμε, αλλα αν με δεκα μουντζες και εικοσι 0% γελαδινα γιαουρτακια, εφευγαν απο τον σβερκο μας, θα ειχαν φυγει, εδω οι ''ανθρωποι'' ειναι ηθικοι και φυσικοι αυτουργοι, για θανατους, οικονομικες καταστροφες, για μεταναστευσεις νεων, για καψιματα και δεν τρεμοπαιξε το ματι τους.

    Ενα απο τα ''οπλα'' τους ειναι και το νταλαρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Scorpion49 καλημερα, γιαουρτι, καρακλα, ντοματα, κουνουπιδι και οτι αλλο ζαρζαβατικο, του το πεταω και μετα ας μην εχω να φαω, αλλα κερδος?

    Μηδεν, οποτε οπου μπορουμε καταγγελιες και ''ζωνες περιφρουρισης'', εξω απο τους χωρους που θα παει το νταλαρα να το παιξει, ενας απο εμας, καβαλα στην πορσε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μαστορα καλημερα, εκανα μανταρα την σειρα σχολιων και σε ''εβαλα'' εσχατο, ακριβως οπως τα γραφεις, αφεθηκαμε στην εικονα που παρουσιαζε το ''δικο'' μας ''παιδι'', τα γιαουρτια και οι καρεκλες, εμας πονανε, γιατι εμεις επενδυσαμε σε κενο παλτο.

    Ημουν ''αρρωστος'' βλεποντας, την φυση να ''ξυπνα'', μυριζοντας τα ξυλα που καιγοντουσαν στο τζακι, τρωγωντας χορτα, ακουγοντας πουλια, προβατα, κοτες, σε συναυλιες, που το νταλαρα δεν τις φτανει, οσες προβες και αν κανει, ''αρρωστος'', απο πολυ ΦΥΣΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή