Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012













ΑΓΑΝΤΑ...

Παραλήρημα με συγκεκριμένο στόχο

Με ένα αντιΚΚΕ παραλήρημα, από αυτά που πυκνώνουν το τελευταίο διάστημα από τους εκπροσώπους όλων των αστικών κομμάτων, ο πρόεδρος της ΝΔ προσπάθησε προχτές στη Βουλή να ενοχοποιήσει το ΚΚΕ για την κρίση και τη σημερινή βαρβαρότητα που βιώνει ο λαός.

Επί της ουσίας, έστρεψε την «κάννη» της προπαγάνδας του στο εργατικό λαϊκό κίνημα και τις κατακτήσεις που απέσπασε τις προηγούμενες δεκαετίες με σκληρούς ταξικούς αγώνες.

Αυτό είναι στην πραγματικότητα που ενοχλεί τη ΝΔ και τις άλλες αστικές δυνάμεις, που, για λογαριασμό του κεφαλαίου, θέλουν να ξεμπερδεύουν μια και καλή με κάθε εργατικό λαϊκό δικαίωμα.

Γι' αυτό λένε ψέματα για το ΚΚΕ, που πρωτοστατεί στο αντιπάλεμα της πολιτικής τους.

Προσπαθούν με συκοφαντίες να παρουσιάσουν τη στρατηγική του σαν μέρος του προβλήματος και όχι σαν πραγματική διέξοδο για το λαό.

Ο Σαμαράς, συνεπικουρούμενος από τον Βενιζέλο και τον Καρατζαφέρη, είπε ότι το ΚΚΕ «στήριξε προνόμια και αγκυλώσεις της δημόσιας διοίκησης, που δημιούργησαν ακυβερνησία και όργιο σπατάλης».

Το κράτος, που τώρα στοχοποιούν για να εξαγνιστούν, είναι γέννημα - θρέμμα της δικής τους πολιτικής εξαγοράς συνειδήσεων και ενσωμάτωσης του λαού, για να σταθεροποιήσουν την αστική εξουσία.

Η μόνη ευθύνη που αναλαμβάνει το ΚΚΕ είναι για την πρωτοπόρα στάση του στην υπεράσπιση των εργασιακών και άλλων δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Αυτό δεν του συγχωρούν ο Σαμαράς και οι άλλοι, γι' αυτό του επιτίθενται με λύσσα.

Λέει, ακόμα, ο πρόεδρος της ΝΔ, ότι το ΚΚΕ «έδιωξε επιχειρήσεις από την Ελλάδα με αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις».

Τις επιχειρήσεις δεν τις διώχνουν οι εργατικοί αγώνες, αλλά η αναρχία της καπιταλιστικής παραγωγής, οι νόμοι των αστικών κομμάτων, το θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ, το γεγονός ότι το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επιδοτούσαν επιχειρηματίες να μεταναστεύσουν στα Βαλκάνια μετά το διαμελισμό της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στηρίζουν τις ελευθερίες του Μάαστριχτ, ανάμεσά τους και την ελευθερία κίνησης κεφαλαίων.

Αν - όπως ισχυρίζονται - οι εργατικοί αγώνες και το ΚΚΕ κλείνουν τα εργοστάσια, πώς δικαιολογούν το γεγονός ότι στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις, όπως τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Ελευσίνας και άλλα έχουν απομείνει χωρίς παραγωγή, παραδομένα στους ιδιώτες;

Πώς εξηγούν τα εκατοντάδες εργοστάσια που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς καμιά αντίδραση από τους εργαζόμενους, ελέω του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού;

Λέει, ακόμα, ο Σαμαράς ότι το ΚΚΕ εναντιώθηκε στην παράδοση του ΣΕΜΠΟ στην κινέζικη Cosco.

Είναι εχθρός της θέσης του ΚΚΕ που λέει να γίνουν λαϊκή περιουσία καράβια, λιμάνια, ναυπηγεία και στρατηγικοί τομείς της παραγωγής, γιατί είναι σάρκα από τη σάρκα των καπιταλιστών.

Από αυτή τη σκοπιά αντιπάλεψε το ΚΚΕ την παράδοση του ΣΕΜΠΟ.

Εγκαλεί, τέλος, το ΚΚΕ για την κατάσταση στα πανεπιστήμια, επειδή το φοιτητικό κίνημα, με πρωτοπόρες τις δυνάμεις της ΚΝΕ, έβαλε τα προηγούμενα χρόνια εμπόδια στο να ξεσαλώσουν τα μονοπώλια σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, όπως θέλουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, οι παρατάξεις τους στα πανεπιστήμια.

Τα ψέματά τους δεν πιάνουν τόπο, πρέπει όμως να σημάνουν συναγερμό στο λαό για την επίθεση που θα ενταθεί στο ΚΚΕ, με στόχο τον ίδιο, τους αγώνες και τα δικαιώματά του.

Αντεπίθεση για να μη βρίσκει τόπο να σταθεί η άθλια προπαγάνδα τους.

Αλλα κουραγιο...



υσ ''αξιος ο μισθος τους''

12 σχόλια:

  1. Αγαπητέ φίλε Δημήτρη καλησπέρα,
    Αρχίζει το μάντρωμα, και όπως καταλαβαίνεις ο φόβος φυλάει τα έρμα. Οι διαρροές ουκ ολίγες, η αυτοδυναμία όνειρο θερινής νυκτός, η αγωνία στο ζενίθ, κι’ όσο η αποφράδα γι’ αυτούς ημέρα των εκλογών θα πλησιάζει, τόσο οι επιθέσεις των γαλαζοπράσινων κοράκων (μαύροι είναι με γαλαζοπράσινους μανδύες) θα εντείνονται. Θέλω όμως να πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται πλέον το παιχνίδι τους και θα τους ανταμείψει ανάλογα όταν έλθει η ώρα της κάλπης. Για το λαό μας έχει έλθει η ώρα της κρίσης, είτε θα απαλλαγεί από τις όποιες προκαταλήψεις-φοβίες του παρελθόντος και θα δώσει την εκλογική δύναμη που αρμόζει στο ΚΚΕ ως γνήσιου εκφραστή των λαϊκών συμφερόντων, είτε θα προετοιμάσει τη ράχη του για το στενό και βαρύ σαμάρι της Τρόικας.
    Τέλος θα ήθελα να πω ότι εμείς οι απλοί ψηφοφόροι του κόμματος είμαστε εδώ για να επισημαίνουμε τα όποια λάθη γίνονται από πλευράς του κόμματος, αλλά και να προτείνουμε νέες ιδέες, ελπίζουμε δε οι επισημάνσεις μας να λαμβάνονται υπόψη και να μεταφέρονται όπου δει, και ευχόμαστε τα όποια λάθη να μην επαναλαμβάνονται.
    Εύχομαι καλά μυαλά και αγωνιστικά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Scorpion49 καλημερα, να δουμε οταν θα ερθει η ωρα της καλπης, ο κοσμος θα εχει δει ποιος ειναι με τα συμφεροντα του?

    Ακριβως οπως το γραφεις, επισημαινουμε, προτεινουμε, συζητουμε και ΣΙΓΟΥΡΑ, τα παντα ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠ'ΟΨΙΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρε παιδιά
    Θα με κάνετε να ξεχάσω κι αυτά που ξέρω..
    Ξεχνάμε ότι οι μεγαλύτεροι αντικομουνιστές ( και με επιστημονικό τρόπο ) είναι το Πασόκ?
    Ξεχάσαμε τις δηλώσεις ( επί Αντρέα) του γαμπρού του (?? αν θυμάμαι καλά) ότι θα πάνε το κόμμα στο 3% μερικά χρόνια μόνο μετά την "νομιμοποίησή" του απ τη βουλή??
    Μας διαφεύγει ότι στην λευκή βίβλο ( πάλι αν θυμάμαι καλά το όνομα..μέσα στα τόσα τους φιρμάνια..) υπήρχε υποβόσκουσα εντολή για μείωση των ΚΚ?
    Είναι τυχαία άραγε τα τόσα αριστερά κόμματα που φυτρώνουν σαν μανιτάρια?? (αν κάνετε κέφι..σας φτιάχνω κι εγώ ένα..Γιατί είναι καλύτερα τα Τσιπροκούβελα ή ο Μίκης??)
    Ξεχάσαμε ακόμα τον Κουρή και τον Γιαννόπουλο και την βρωμερή αντι κουκουέ προπαγάνδα τους??
    Τι ψάχνουμε τώρα τον Σαμαρά και τον Καρατζαφέρη και τι περιμένουμε ..να πάρουν θέση υπέρ του κομουνισμού??
    Και για να μην είμαι μονόπλευρη..αναφερόμενη στους σημερινούς αγώνες του ΚΚΕ..Για ποιους αγώνες μιλάς??
    Για τις βόλτες στην Ομόνοια -Σύνταγμα??
    Ότι γινόταν επί εποχής των κατακτήσεων του εργατικού κινήματος??
    Θα μου πεις "οι υποκειμενικές συνθήκες" και θα σου πώ πάσο..αν νομίζουμε πως αυτές οι συνθήκες είναι νομοτελειακές και θα έρθουν από μόνες τους όσο οι κομμουνιστές θα κάνουν τις βόλτες που είπα παραπάνω ..άντε και καμιά ανάλυση της κατάστασης και καμιά επίσκεψη σε απεργούς, για να τους ανακοινώσει τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης..
    Καλημέρες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σαν τι να περιμενες, φιλε Δημητρη..Απο τον συγκαλυμμενο ακροδεξιο "ηγετη" της ΝΔ;;;
    Που με τα "πιασαρικα" συνθηματα εναντιον των Δημοσιων υπαλληλων...Προσπαθει να δηλωσει.."προς πασαν κατευθυνσιν"
    ποσο δουλικος ειναι,για τα αφεντικα;;;
    Οσο γι αυτα που λεει η "ελιτσα"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ελίτσα καλημερα, τωρα το βρηκα το σχολιο σου.

    Κατσε ρε συντροφισσα, δηλαδη πιστευεις οτι δεν γινονται αγωνες σημερα?

    Αγωνες γινονται καθε ημερα, δηλαδη, οι μολοτωφ και τα σπασμενα κεφαλια και ποδια απο τους προβοκατορες, μπροστα στην βουλη, την ημερα που πεθανε Ο ΜΗΤΣΟΣ, δεν λογιζονται αγωνες?

    Οι περιφρουρησεις, σε πλοια, σε εργοστασια, οι δικες, φοιτητων, συνδικαλιστων, κ.α, δεν λογιζονται αγωνες?

    Μα γιατι ''λες'' βολτες τις πορειες, παντα συσπειρωμενες και με συνθηματα, δεν ανακαλυψαμε την πυριτιδα, ιδια και απαραλαχτα γινοταν και γινεται, απο τα ''παλια'' χρονια, μεχρι σημερα.

    Δηλαδη θεωρεις οτι δεν ειναι πολιτικη δουλεια, η συζητηση του κομματος με απεργους, αλλα και γενικα με τον κοσμο?

    Ας μην ''θελουμε'', να ξανα ερθουν ημερες, εκτοπισμων και εξοριων, γιατι ΑΝ ΕΡΘΟΥΝ, σιγουρα θα μετουσιωθουν οι σημερινοι ''περιπατητες'', οπως ''χοντρικα'' τους ''λες'', σε ηρωικους εξοριστους και εκτοπισμενους, δηλαδη μονο ετσι παει ο κοσμος μπροστα, με την ιστορια να επαναλαμβανεται και με το Κ.Κ.Ε, να πληρωνει παλι την προσφορα του για τα ''κερδη'' του λαου, με το ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΟΥ?

    ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαστορα καλημερα, τυχαια το βρηκα και το δικο σου σχολιο, ψαχνοντας σε, για να μπω στο ιστολογιο σου.

    Ο σαμαρας και ο υπολοιπος εσμος, ''ξεχνουν'' οτι δεν ΞΕΧΝΑΜΕ, ποιοι ειναι και τι πρεσβευουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δημήτρη μου
    Δεν ήθελα να σε στεναχωρήσω.. Μερικές σκέψεις μου σου είπα.. που ίσως συμφωνούσε μ αυτές και ο Μήτσος..
    Γιατί μην ξεχνάμε ότι κι αυτός ( όπως κι εγώ ) δεν ήταν πια μέλος του κόμματος.. αν ήσουν εκεί ..τότε ..θα έβλεπες ότι η σημαία που τον σκέπασε ήταν του ΠΑΜΕ (άσχετα με τα συνθήματα που ακούστηκαν ...που δεν τα σχολιάζω σεβόμενη τη μνήμη του..και τις επιλογές του).
    Όσο για τα μακρονήσια που λες οι σωστοί κομμουνιστές δεν τα φοβούνται ..Όσοι τα φοβήθηκαν ψήφισαν το 80 Πασόκ αφού μέσα στη βρώμικη προπαγάνδα του αναφέρθηκε και σ αυτά ..( Ο λαός δεν ξεχνά , τι σημαίνει δεξιά..) και πιστεύω να θυμάσαι τί απάντησε ο Χαρίλαος ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τελειώνω με μια ερώτηση που θέλω να την σκεφτείς.. Πες μου ένα κόμμα ( απ τα πολλά "αριστερά" που φύτρωσαν το τελευταίο διάστημα) που δεν κάνουν όλα αυτά που είπες.. δηλ. κουβέντες , πορείες , ζυμώσεις με απεργούς, μέχρι και φασίστες τους πλησίασαν.. Σε λίγο βλέπω ( τί σε λίγο? άρχισαν ήδη) να σηκώνουν την παντιέρα της αντίστασης και οι Πασόκοι σκορπισμένοι σε διάφορα "αποκόμματα" προετοιμάζοντας την επόμενη μέρα..

    ΥΓ ( Όσο για μένα αν σ ενδιαφέρει δεν φοβάμαι καμιά δεξιά...ξέρω τι πρεσβεύει..πάντα ήξερα..ποτέ δεν με ξεγέλασε ..Το Πασόκ "φοβάμαι" το νέο , το παλιό, το βαθύ πρασινο , το πρασινομπλέ. το κοκκινοπράσινο, το μαυροπράσσινο και την σούπα την πολύχρωμη που θα προκύψει στις επόμενες εκλογές ( Όταν τις επιτρέψουν τα έξω από δω αφεντικά)
    Την καλημέρα μου και να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ:

    Ποτέ δεν θα ξεχάσω τις διπλές σημαίες που κράταγαν τότε ..μια πράσινη και μια κόκκινη..και δυστυχώς τσίμπησαν πολλοί αριστεροί.. Επίσης την ίδια στιγμή ( στον Βύρωνα ) περιέφεραν με φορτηγάκι κάποιον με σπασμένο κεφάλι μάλλον από καυγά αφισσοκολλητών και έλεγαν : κοιτάξτε πως έκαναν οι κομμουνιστές τον "σύντροφό" μας.
    Όπως και να'χει οι εποχές είναι άγριες..δεν μπορούν οι τακτικές και οι αγώνες να είναι οι ίδιοι στον Καπιταλισμό, ίδιοι και στον Ιμπεριαλισμό..γιατί τότε θα είμαστε μονίμως δύο βήματα πίσω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν ξέρω για ποιο λόγο ο blogger με δυσκολεύει να κάνω σχόλια..
    Για να σου γράψω και να ρθούνε έκανα 2 ώρες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ελίτσα καλησπερα, απο τα μεχρι τωρα γραπτα σου, εχω πιστευω καταλαβει, τι θελεις για το αυριο αυτης της χωρας---του λαου της---, οποτε δεν χρειαζοντουσαν οι ''εξηγησεις''.

    Ζημωσεις μπορει να κανουν και οι παλιοι και οι νεοι, ''αριστεροι'', ομως το ζητουμενο ειναι το τι λενε στον εργαζομενο, στον νεο, στον συνταξιουχο.

    Εγραψα οτι και τοτε τους αντιστοιχους ανθρωπους που εξοριστηκαν, βασανιστηκαν, εκτελεστηκαν, τους εβλεπαν οπως σημερα βλεπουν τους ανθρωπους που συμμετεχουν στις κοινητοποιησεις, αυτο ηθελα να θιξω, οτι τα προσωπα αλλαζουν και οι εποχες, οι πρακτικες του ταξικου μας εχθρου, ΟΧΙ.

    Αυτα τα λιγα, το τι συμβαινει στο ιντερνετι δεν ξερω, μεχρι στιγμης, οπου μπαινω για σχολιασμο, δεν εχω προβλημα, θα δειξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή