Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012














ΑΓΑΝΤΑ...


ΑΚΤΟΠΛΟΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ - ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πάνε να πετάξουν χιλιάδες ναυτεργάτες έξω από τα καράβια

Συνένοχος στα σχέδια που απειλούν και την ασφάλεια της ζωής στη θάλασσα είναι και η ηγεσία της ΠΝΟ

Εφοπλιστές, συγκυβέρνηση και οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΠΝΟ ετοιμάζουν το έδαφος για να πετάξουν έξω από τα ακτοπλοϊκά καράβια, σε πρώτη φάση, τουλάχιστον 4.000 ναυτεργάτες με συγκροτημένα δικαιώματα για να τους αντικαταστήσουν με χαμηλόμισθους, ανασφάλιστους.

Ηταν αποκαλυπτική η χτεσινή δήλωση του υφυπουργού Ναυτιλίας, Αδ. Γεωργιάδη, αμέσως μετά τη συνάντηση της διακομματικής επιτροπής - στην οποία συμμετέχουν τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου - για την ακτοπλοΐα με μία τριμελή ομάδα από τη διοίκηση της ΠΝΟ.

«Στη συζήτηση με την ΠΝΟ - είπε ο υφυπουργός - άνοιξε το θέμα των οργανικών συνθέσεων των πλοίων.
Υπήρξε ταύτιση απόψεων ότι πρέπει να αλλάξει το ΠΔ 177/74»!

Πρόκειται για το ΠΔ που καθορίζει τις οργανικές συνθέσεις των ακτοπλοϊκών πλοίων, τη 10μηνη υποχρεωτική τους επάνδρωση και δρομολόγηση.

Μάλιστα, ο υφυπουργός ανέφερε ότι το ΠΔ «είναι ένα πρόβλημα που χρονίζει» και ότι «η κυβέρνηση αφού εξαντλήσει τον διάλογο θα προχωρήσει σε πολιτική απόφαση» για να λύσει το... πρόβλημα!

Η τροποποίηση του ΠΔ είναι μία από τις βασικές αξιώσεις των ακτοπλόων εφοπλιστών, οι οποίοι απαιτούν την πλήρη εφαρμογή του κανονισμού 3577/92 της ΕΕ για την άρση του καμποτάζ, αρχίζοντας με την επιβολή οργανικών συνθέσεων σε επίπεδο ασφαλείας, δηλαδή να τεθούν εκτός οργανικής σύνθεσης οι ναυτεργάτες των γενικών υπηρεσιών (μάγειροι, καμαρότοι κ.λπ.) και να αντικατασταθούν από χαμηλόμισθους σε καθεστώς μαύρης ανασφάλιστης εργασίας.

Οι ναυτεργάτες αυτών των ειδικοτήτων υπολογίζονται σε πάνω από 4.000, των οποίων οι θέσεις εργασίας βρίσκονται ουσιαστικά «στον αέρα».

Σε ό,τι αφορά στην αντιπροσωπεία της ΠΝΟ, αυτή την αποτελούσαν ο γραμματέας της Ομοσπονδίας, Γ. Χαλάς, ο πρόεδρος της Ενωσης Οικονομικών Αξιωματικών, Ν. Τσάμης, και ο γραμματέας της Ενωσης Πλοιάρχων, Γ. Τσουρής.

Ο Γ. Χαλάς, μετά τη συνάντηση, ανέφερε ότι «δεν υπήρξαν σημεία προσέγγισης» και ότι «υπάρχει μία νομοθεσία που εμείς τη σεβόμαστε και την τηρούμε», όμως, όπως έσπευσε να διευκρινίσει, θα συνεχίσει να συμμετέχει στον «διάλογο» που εξελίσσεται σε βάρος των ναυτεργατών, αναλαμβάνοντας εγκληματικές ευθύνες σε βάρος του κλάδου.

Οπως ανέφερε τόσο ο υφυπουργός, όσο και ο Γ. Χαλάς, την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνει νέα συνάντηση, στην οποία αυτή τη φορά θα συμμετάσχουν και οι εφοπλιστές.

Απέναντι σε αυτό το μαύρο μέτωπο οι ναυτεργάτες υψώνουν το δικό τους ανάστημα.

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Ενωση Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), που έχουν καταγγείλει και δε συμμετέχουν στο «διάλογο», η Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ, με αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων, καλούν τους ναυτεργάτες σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 9 Φλεβάρη στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Κοραή και προετοιμάζουν τον κλάδο για απεργιακές κινητοποιήσεις.

Αλλα κουραγιο...



υσ ''κυβερνηση'', εφοπλι[η]στες και τσιρακια

4 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Δημήτρη.
    Η μικρή κόρη μόλις δει κάτι που της αρέσει, αναφωνεί: τέλειοοοο!
    Ο Μπουμπούκος Γεωργιάδης υπό το βλέμμα του Α.Π.;
    Τέλειοοοο!
    (Ρε...τι πάθαμε...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανένα αφεντικό και σε οποιοδήποτε κλάδο δεν θα μπορούσε να σταθεί απέναντι στο λαό δίχως τσιράκια.
    Κάνουν τη βρώμικη δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οικοδομε καλημερα, ο σεναριογραφος, αλλα και ερμηνευτης του λαικισμου στον τοιχο, ο πρωτοηθοποιος στην καρεκλα, ο πιο μπουφονικος ρολος βρηκε τον τελειο ερμηνευτη, απο τον πιο γκροτεσκο θιασο που εχει δει ποτε η χωρα, τον Λα.ο.ς.
    Τι τραβαει η χωρα της ''κοινοβουλευτικης δημοκρατιας''...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευρυτανα ιχνηλατη καλημερα, οι γραβατες, αλλα και τ'ανοιχτα πουκαμισα, που μολυνουν τους αγωνες των εργαζομενων, θα ερθει η ωρα που θα λογοδοτησουν, στους καταπιεσμενους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή