Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012






ΑΓΑΝΤΑ...


Δεδομένο το «ναι» σε σφαγή μισθών και Συμβάσεων

Σιγοντάρει παράλληλα την οριστική κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης

Το δικό της ηχηρό «ναι» στη σφαγή των μισθών και των Συλλογικών Συμβάσεων, αλλά και σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα του νέου μνημονίου, επαναβεβαιώνει η ηγεσία της ΝΔ, που είναι στοχοπροσηλωμένη στην υπεράσπιση των γενικών συμφερόντων της πλουτοκρατίας και του αστικού πολιτικού συστήματος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τις δημαγωγικές μεγαλοστομίες περί «κόκκινων γραμμών», στη χτεσινή δήλωση του Γ. Μιχελάκη δε γίνεται η παραμικρή αναφορά σε μισθούς και Συλλογικές Συμβάσεις, αφήνοντας σαφώς να διαφανεί ότι σε αυτά η ΝΔ έχει δώσει «λευκή επιταγή» στην κυβέρνηση Παπαδήμου, εστιάζοντας τα άσφαιρα πυρά της κατά των «μονομερών αποφάσεων» υπουργών, με αφορμή το νομοσχέδιο για την αποσυμφόρηση των φυλακών και άλλα.

«Σε μια μεταβατική κυβέρνηση, οι υπουργοί δεν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν», ήταν η δημαγωγική κορόνα του εκπροσώπου, που δεν παραλείπει ταυτόχρονα να επισημάνει ότι «η ΝΔ παραμένει σταθερή στη συμφωνία» για στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου.

«Δεν έχουμε διαφορές στην εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική», δήλωσε ευθέως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Ν. Δένδιας, προϊδεάζοντας για την υπερψήφιση του νέου μνημονίου και των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων.

Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση (στον Realfm) παραδέχτηκε ότι «υπάρχουν δύο δρόμοι στην οικονομία, αυτή που προτείνει η κυβέρνηση Παπαδήμου ή αυτή που προτείνει το ΚΚΕ».

Την ίδια στιγμή, η ΝΔ συνεχίζει το ψηφοθηρικό παιχνίδι στις πλάτες των συνταξιούχων, καθώς από τη μια κραδαίνει τις δήθεν «εναλλακτικές προτάσεις» για την αποφυγή της νέας περικοπής των επικουρικών συντάξεων, ενώ από την άλλη πλειοδοτεί στη μείωση των εργοδοτικών εισφορών και την προώθηση νέου Ασφαλιστικού, που θα καταργεί επί της ουσίας την Κοινωνική Ασφάλιση και θα τη μετατρέπουν σε ανταποδοτική.

«Ιδέες για πιο ανταποδοτικό σύστημα μας βρίσκουν σύμφωνους», τόνισε και χτες ο τομεάρχης Εργασίας Ν. Νικολόπουλος, μετά τη νέα συνάντηση που έγινε χτες στο υπουργείο Εργασίας για τις επικουρικές.

Αλλα κουραγιο...



υσ «Την "ηθική των αφεντικών" την αντιπάθησα όσο και την "ηθική των δούλων". Μια τρίτη ηθική έβλεπα να διαμορφώνεται μέσα μου: "Δίνε το χέρι σου σε όποιον σηκώνεται"» (Μαξίμ Γκόρκι).

6 σχόλια:

  1. Το ζήτημα αγαπητέ Δημήτρη είναι ότι ένα μεγάλο ποσοστό του ελληνικού λαού δε λέει να ξεφύγει από την παγίδα των υποσχέσεων για "καλύτερες ημέρες", για "αλλαγή", για "ευνομούμενο κράτος", και όλα αυτά τα μεγαλόστομα ψέματα, ως εκ τούτου θα πρέπει να ξεσκεπαστούν, μάλλον να ξεσκεπάζονται καθημερινά τα ψέματα των γαλαζοπράσινων και των όποιων δεκανικιών τους, διαφορετικά μια από τα ίδια και χειρότερα.
    Αγαπητέ Μαξίμ Γκόρκι, υπάρχει μεγάλη βαρεμάρα, στείλε τ’ αδέλφι σου, να βρεθεί τρόπος να σηκωθούμε, χάνουμε χρόνο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Scorpion49 καλημερα, με τοση ενημερωση, με τετοια δυνατοτητα διασταυρωσης πληροφοριων, αλλα και αναγνωσης παλαιοτερων γεγονοτων και ομως ενας κοσμος, ειναι καρφωμενος απο την φραση του παγκαλου, μαζι τα φαγαμε, αυτη η κατατονικη σταση, η αδιαφορια, για το αυριο το δικο τους, το μελλον των παιδιων τους, φτανει, μαλλον ειναι αυτο που οι αρχαιοι, ελεγαν ΝΕΜΕΣΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Robert Geiss ΚΑΛΗΜΕΡΑ, οι φωτογραφιες, που βαζω στις αναρτησεις μου, δεν ειναι δικες μου, ισως αν κοιταξεις παλαιοτερες αναρτησεις μου, να βρεις δικες σου, οσες μου ''κτυπουν'' στο ματι και συνδιαζονται με το κειμενο, τις αναρτω.
    Η παραπομπη σου με πηγε σε σπουδαιες φωτο, οποτε θελεις να τα λεμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα!
    Ακόμα και τους ξένους φωτορεπόρτερ εντυπωσιάζεις... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. kariatida62 kalhmera, ψαξε να δεις τι ωραια δουλεια κανει, τον εχω ''βρει'' πολυ καιρο και ισως να του εχω ''απαλλοτριωση'' φωτογραφιες του, πιανει το θεμα του, ΣΑΝ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή