Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012







ΑΓΑΝΤΑ...

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει το κρατικό σχέδιο καταστολής και τρομοκράτησης του λαού που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Την ώρα που τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ευρωλυκοσυμμαχίας εκβιάζουν και απειλούν το λαό και ετοιμάζονται να ψηφίσουν το μνημόνιο της λαϊκής χρεοκοπίας, διάφοροι μηχανισμοί πυρπολούν κτήρια για να διαμορφωθεί το σκηνικό της καταστροφής που φέρνουν στο λαό.
Λίγο πριν τα ΜΑΤ και κουκουλοφόροι έδρασαν συντονισμένα ενάντια στις μεγαλειώδεις λαϊκές διαδηλώσεις για να τις διαλύσουν.
Χρησιμοποιούν το ψέμα, τον εκβιασμό, την καταστολή και την προβοκάτσια, με στόχο να υποτάξουν το λαό.
Αυτά είναι τα όπλα τους.
Είναι όμως ανήμποροι, αν μπροστά τους βρουν ένα λαό αποφασισμένο και οργανωμένο να τους αντιμετωπίσει, να παλέψει για το δίκιο του και να το κατακτήσει.
Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, το λαό, τη νεολαία σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για να εμποδίσει οποιαδήποτε απόπειρα λήψης αυταρχικών μέτρων».


Εργατιά μπροστά!

Εχουν πολύ - πολύ - πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Οσες ψήφους κι αν πήραν στη Βουλή, όσο κι αν φλόμωσαν την Αθήνα στο δακρυγόνο, όσους εργατοπατέρες κι αν έχουν για να καταστέλλουν την εργατική αντίδραση.

Οσους προβοκάτορες κι αν κινητοποιούν για να συκοφαντήσουν το εργατικό κίνημα, προσβλέποντας στα οφέλη ενός σύγχρονου «Ράιχστακγκ»..

...Προδίδονται, όταν φτάνουν στο σημείο να ανεβάζουν στο βήμα της Βουλής την Μπακογιάννη να απειλήσει όσους σκέφτονταν να ψηφίσουν «όχι», ότι με την ψήφο τους «πάτε σε ένα καθεστώς Στάλιν».
Εχουν τρισμέγιστο πρόβλημα!

Ομολογούν ευθέως ότι ο τρόμος της αστικής τάξης είναι η εργατική εξουσία.

Ομολογούν ευθέως ότι ο πανικός της αστικής τάξης είναι μην και το πολιτικό προσωπικό της μπροστά στην ογκώδη λαϊκή αντίδραση κάνει πίσω και τότε ποιος μαζεύει τους εργάτες που θα τα σαρώσουν όλα...

Οι ομολογίες τους δίνουν - εκπέμπουν στίγμα για το πού πρέπει να συγκεντρωθούν τα βόλια της εργατικής τάξης: Στο τσάκισμα αυτής καθαυτής της αστικής εξουσίας.

Την ώρα που - χτες το απόγευμα - χιλιάδες και χιλιάδες εργατών διαδήλωναν στους δρόμους, στο επιτελείο της αστικής τάξης είχε αρχίσει η συζήτηση: «Με τις διαρροές που έχει το ΠΑΣΟΚ χάνει τη δεδηλωμένη», δηλαδή δεν έχει πλειοψηφία στη Βουλή να περάσει τα μέτρα χωρίς την άμεση και καθαρή στήριξη της ΝΔ (πρώτο θέμα στο ηλεκτρονικό ΒΗΜΑ).

Δείγμα του πώς σκέφτεται πάντα με το μυαλό στην πολιτική εξουσία η αστική τάξη.

Δείγμα γιατί η εργατική τάξη πρέπει να λειτουργεί πάντα με το μυαλό στην εξουσία.

Αυτό καθορίζει και τις κινήσεις στο πεδίο της μάχης.

Ρώταγε με αγωνία ο παρουσιαστής τον επιτόπου ρεπόρτερ: «Ασε την περιγραφή για το Σύνταγμα, πες μου πού είναι το ΠΑΜΕ, τώρα!»

Αυτή ήταν η αγωνία τους χτες.

Την ώρα που η κρατική καταστολή με στολή και η κρατική καταστολή με κουκούλα έστηναν το γνωστό σκηνικό στο Σύνταγμα, ώστε να μην μπορέσει η εργατική τάξη να διαδηλώσει, η αγωνία των επιτελείων ήταν: Πού είναι το ΠΑΜΕ, τ ώ ρ α !

Το ΠΑΜΕ ανέβαινε ταυτόχρονα από Σταδίου και Πανεπιστημίου κι ανάλογα με την κίνησή του, έκαναν κινήσεις και οι κουκουλοφόροι της κρατικής καταστολής.

Η κουκουλοφόρα κρατική καταστολή έστησε παράλληλα μέτωπα στη Σταδίου και στην Πανεπιστημίου στο ύψος της Κοραή, ώστε να εμποδίσουν την προσέγγιση των εργατών στη Βουλή.

Για να μείνει ως εικόνα αυτή που έστησε η κυβέρνηση: Ο Βενιζέλος μέσα στη Βουλή (με την κρατική τηλεόραση - παράλληλα - να δείχνει εικόνες από τον Εμφύλιο) να παριστάνει μαζί με την Μπακογιάννη τον πατριώτη που σώζει την πατρίδα από τους κομμουνιστές και κάποιοι «αναρχικοί» (δηλαδή οι κουκουλοφόροι της κρατικής καταστολής) να «αντιδρούν» απ' έξω, βάζοντας φωτιά με τη συνδρομή των ΜΑΤ, όλοι μαζί σε ρόλο εγγυητή της έννομης τάξης.

Κακοστημένο σκηνικό, ανάλογο της αισθητικής ενός γουρουνιού που γρυλίζει την ώρα που έχει χάσει τη μάχη.

Δε ξεπλένονται με τίποτα.

Τα συνθήματα της διαδήλωσης που προσπάθησαν να πνίξουν είναι πεντακάθαρα:
- «Εδώ, εδώ, μ' αγώνα ταξικό».
- «Τωρα με το ΠΑΜΕ, μη μένεις φοβισμένος, ντροπή για τον εργάτη να ζει υποταγμένος».
- «Μη ματώνεις άλλο για την πλουτοκρατία, αγώνας τώρα για άλλη κοινωνία».

Ολα εκείνα που έρχονται σα συμπλήρωμα του πανό που στήθηκε στην Ακρόπολη από το ΚΚΕ: «Κάτω η δικτατορία μονοπωλίων - Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Το φόβο της αστικής τάξης που ενωμένη (μ' όλα της τα κόμματα σε ενιαίο μπλοκ) επιτίθεται στο λαό, να τον κάνουμε εφιάλτη.

Να τους κόψουμε κάθε τροφοδοσία.

Να καταλάβουν τι πα' να πει «χωρίς κέρδη».

Να κάνουμε πράξη το σύνθημα της διαδήλωσης:
«Εργατια μπροστά, τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά».

Η αστική τάξη μ' ένα κείμενο καρμπόν που παπαγάλιζαν δυο συνεχόμενες μέρες σε διακαναλική σύνδεση ο Παπαδήμος, ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς, από κοντά και αυτοί που δήθεν διαφωνούν, αλλά λένε στο λαό «αλίμονο μη βγεις από το ευρώ», έφτυναν κατάμουτρα την εργατική τάξη:
- Για το «κρέας που θα λείψει». Το κρέας που εδώ και πέντε χρόνια - όσο κρατά η τελευταία επίθεση στο εργατικό εισόδημα - δεν μπορεί πια να αγοράσει ο εργάτης.
- Για τις «αποταμιεύσεις», όταν ο εργάτης έχει μόνο χρέη.
- Για τα «φάρμακα», όταν τα έχουν ήδη κάνει φαρμάκι για το λαϊκό εισόδημα.
- Για τις «συντάξεις», που ισοδυναμούν πλέον μ' ένα πιάτο ρύζι (κι αυτό, αν δεν υπάρχει και νοίκι στο εξοδολόγιο του συνταξιούχου).
- Για τους «μισθούς», που εδώ και μήνες όχι μόνο δεν καταβάλλονται ολόκληροι στους εργαζόμενους, αλλά σε πολλές των περιπτώσεων καλούνται οι εργαζόμενοι ειδικά στο Δημόσιο να επιστρέψουν στο ταμείο και χρωστούμενα!

Είμαστε ήδη στο «και πέντε».

Ο αστικός πολιτικός κόσμος έχει στο οπλοστάσιό του έναν ακόμα νόμο - το δεύτερο Μνημόνιο - για να αντιμετωπίσει την εργατική τάξη.

Ενα νόμο που διατάσσει πως δεν υπάρχουν Συλλογικές Συμβάσεις, δεν υπάρχουν κατώτεροι μισθοί, δεν υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη, ότι ο εργάτης είναι μόνος του απέναντι στο εκτελεστικό απόσπασμα που έχει στήσει το αφεντικό του.

Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα βρίσκονται μπροστά σε μια νέα περίοδο αγώνων, εκεί ακριβώς που πονάει την αστική τάξη: Σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε κλάδο.

Σ' έναν αγώνα για να μην περάσει ο μεσαίωνας, να μην περάσουν οι αλυσίδες.

Σ' αυτόν τον αγώνα, οι εργάτες δεν είναι άοπλοι.

Εχουν το Κόμμα τους, το ΚΚΕ!

Σ' αυτόν τον αγώνα, οι εργάτες δεν είναι ξεμοναχιασμένοι.

Εχουν το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

Σ' αυτόν τον αγώνα, τα λαϊκά στρώματα δεν είναι ανυπεράσπιστα.

Εχουν τις λαϊκές επιτροπές σε κάθε γειτονιά.

Διά ταύτα:
Καλή οργάνωση, απόφαση, αντοχή είναι τα όπλα μας.

Ωστε από σήμερα να υπάρχουν και νέες Χαλυβουργίες...

Οι αστοί πήραν την ψήφο στη Βουλή, να χάσουν απόλυτα και όποια λαϊκή στήριξη.

Οι εργάτες έχουν σήμερα πιο καθαρή την εικόνα.

Στο χέρι τους είναι - με μπροστάρη το Κόμμα τους, το ΚΚΕ - να σηκωθούν...


«Της Ρούμελης οι μπέηδες και του Μοριά οι αγάδες
Στο Ντερβενάκι κείτονται κορμιά δίχως κεφάλια
Στρώμά ‘χουνε τη μαύρη γης, προσκέφαλο μια πέτρα
Κι απουπανωσκεπάσματα του φεγγαριού τη λάμψη».
Κλέφτικο τραγούδι

Αλλα κουραγιο...




υσ 1 το κειμενο της ανακοινωσης του κ.κ.ε το πηρα απο τον Red Star


υσ 2
«Λουδοβίκοι»...

Ετσι σπουδαίος που είναι ο κ. Βενιζέλος
(σ.σ.: είναι τόσο σπουδαίος και ταυτόχρονα τόσο σεμνός, που χτες έφτασε στο σημείο να δηλώσει από βήματος Βουλής ότι θα ήθελε να κληθεί από το ΚΚΕ στον Περισσό για να κάνει - στο ΚΚΕ - μαθήματα γύρω από τη σκέψη του Μαρξ...)
δεν μπορεί να μη γνωρίζει την αντίδραση του... Μαρξ απέναντι σε τέτοιες παρεμφερείς συμπεριφορές:
*
«...η πάλη των τάξεων στη Γαλλία δημιούργησε τέτοιες συνθήκες και τέτοια κατάσταση που έδωσαν τη δυνατότητα σ' ένα μέτριο και γελοίο πρόσωπο να παίξει το ρόλο του ήρωα»,
*
έγραφε ο Μαρξ στον πρόλογο του έργου του «Η 18η Μπρυμαίρ του Λουδοβίκου Βοναπάρτη».
Τι άραγε να εννοούσε ο Μαρξ με την αναφορά του στα «μέτρια» και «γελοία» πρόσωπα που υποδύονται τους «ήρωες»; Να εννούσε όλους τους «Λουδοβίκους»; Ολων των εποχών; Σε όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη;
Και ο κ. Βενιζέλος, αυτός ο... βαθύς γνώστης του μαρξισμού, τι έχει να πει επί του θέματος;... του νικολα μπογιοπουλου

7 σχόλια:

  1. Σιγά ρε παιδιά...! Να σας δώσουμε και επίδομα ετοιμότητας!
    Ο Κοσμάκης έτρωγε τα χημικά στο Σύνταγμα και σεις μείνατε στην Ομόνοια για το γύρω-γύρω όλοι!

    Καθήστε τώρα να τους καμαρώσετε όσοι απ'εσας είστε μέσα στην Βουλή και όσοι απ'εσας στέκεστε έξω απ'αυτή και μάχεστε στην Ομόνοια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kariatida62 καλημερα, με αυτα που γραφεις δεξια και αριστερα, απορω αν μετεχεις στις διαδηλωσεις, η αν δεν εχεις ΟΡΝΙΘΟΤΥΦΛΙΑ, ωρε πας καλα?

    Οταν ειμαστε στην βουλη μπροστα, προστατευουμαι το συστημα και δεν αφηνουμε ''τους δεν πληρωνω'', τους δεν γ...., τους δεν τον π...., να εκτονωθουν και στο τελος δεχομαστε επιθεσεις απο τους μπαχαλους, εχουμε νεκρο, οταν προσπαθουμε να παμε στην βουλη, ενω εχουμε αφησει στην ''πρωτοπορεια'' να παει πρωτη στην βουλη και τι κανατε, οτι συνηθως, μια τρυπα στο νερο και τα μπαχαλα, μαζι με τα ματ, εκαψαν την Αθηνα και αμαυρωσαν τον αγωνα των ανθρωπων του μοχθου, για την ιστορια και αυτο που εσυ ''δεν ειδες'', κουκουλοφορομπαχαλακηδες, μαζι με τα ματ, μας βομβαρδιζουν με μολοτωφ και δακρυγονα, ωρε εντελως χαμενα τα εχεις και απο πολιτικη σκεψη, υπο το μηδεν, τι περασες το Κ.Κ.Ε και το ΠΑΜΕ?

    Εκστρατευτικο σωμα, με εξοπλισμο μαχης?

    Εργαζομενοι και συνταξιουχοι, με τις οικογενειες τους συμμετεχουν στις συγκεντρωσεις, μημπως τα τελευταια χρονια, βλεπεις τους ιδεολογικους σου φορεις να κοινητοποιουν τον κοσμο ΣΑΣ?

    Επι του καναπεως ησαστε και με θρασος χιλιων πιθικων, μας κανετε και κριτικη.

    Η συμμετοχη στα κοινα και το προγραμμα του Κ.Κ.Ε, εχουν ενα στοχο, το ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ.

    Εφ'οσον αυτο εσυ και μερικοι σαν εσενα δεν μπορειτε να το δειτε, αραξτε στην κακομοιρη και μιζερη κριτικη σας, φαντασιωθειτε, οτι επειδη τα 2-3 τελευταια χρονια ''κατεβηκατε'' στον δρομο, οτι εισαστε, κολοκοτρωνηδες και μπουμπουλινες.

    Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε, ειναι κατι εξω απο την δικη σας πραγματικοτητα, οι αγωνες ειναι διαχρονικοι, οχι ευκαιρειακη ''απασχολιση'' και καινουργιο κοσκινακι μου και που θα σε κρεμασω.

    Αν θελεις κανε κριτικη ΣΟΒΑΡΗ, ισως και να την ''δεχθω'', αλλα ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΑ και ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ σε τοσες χιλιαδες ανθρωπους που εβηχαν, εφτυναν, εκλαιγαν απο τα χημικα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΤΗ.

    Και αν θυμωσες................δημοσιες σχεσεις ''εδω'', δεν περνανε.

    Προσεξετο αυτο το στυλ που εχεις, αλλα βλεπεις, αλλα καταλαβαινεις και γραφεις οτι και οπως σου κατεβει, ε οχι να μας νουθετεις κιολας...


    υσ την ωρα της δουλειας δεν γραφουμε στην προσωπικη μας σελιδα, την δουλεια που πληρωνουν ολοι οι συμπατριωτες μας, ''πασιοναρια''...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λοιπόν Δημητράκη σήμερα δεν είμαι στην δουλειά μου, απο τα χημικά που έφαγα χθες δίπλα στον Γλέζο, Θεοδωράκη.
    Εσένα δεν είδα πουθενά.Πού ήσουν στον Ομόνοια και καμάρωνες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kariatida62 συνεχιζεις να ΠΡΟΒΟΚΑΡΕΙΣ, το που ησουν και το ποσο καθησες, ελεγχετε απο τον μοναδικο μαρτυρα των λεγομενων σου, τον ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο αγωνιζόμενος λαός πλημμύρισε τους δρόμους της Αθήνας και άλλων πόλεων. Το γεγονός ότι -παρά το χημικό δολοφονικό πόλεμο της κυβέρνησης- κράταγε παλικαρίσια επί πολλές ώρες, δείχνει πως το κίνημα συνειδητοποιεί σιγά-σιγά την πιο μεγάλη αλήθεια: στο μαχητικό αγώνα και όχι στις κάλπες και στα κοινοβούλια δίνεται η πραγματική απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευρυτανα ιχνηλατη καλησπερα, οντως εντυπωσιακο το γεγονος, οτι ο κοσμος αντεξε και εδειξε υπευθυνοτητα και σοβαροτητα, εχοντας απεναντι του, ανεγκεφαλους μπαχαλακηδες, προβοκατορες και δουλικες αστυνομικες δυναμεις, θελανε δεν θελανε, ΠΕΤΥΧΑΝ αυτο που ΦΟΒΟΝΤΟΥΣΑΝ, ΛΑΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή