Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012






ΑΓΑΝΤΑ...

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Το δίλημμα είναι: Υποταγή στην εξαθλίωση ή συμμετοχή στην ταξική πάλη και αντεπίθεση

Λένε ψέματα

Οσο μεγαλώνει ο βασανισμός του λαού, τόσο μεγαλώνει και ο εμπαιγμός.

Η κυβέρνηση λέει ότι τα μνημόνια είναι η μόνη λύση για την κρίση, ενώ άλλα κόμματα του συστήματος και του «ευρωμονόδρομου», όπως η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ, λένε ότι τα μνημόνια προκαλούν την ύφεση και χρειάζεται άλλη διαχείριση με αναπτυξιακά μέτρα.

Λένε χονδροειδέστατα ψέματα, γιατί η κρίση προκλήθηκε από την καπιταλιστική ανάπτυξη, από την υψηλή κερδοφορία, που συσσώρευσε τεράστια κέρδη που δεν μπορούν να βρουν διέξοδο και απαιτείται η καταστροφή τους.

Τα μνημόνια δεν προκαλούν την κρίση, ούτε γίνονται για να την αντιμετωπίσουν.

Τα εφαρμόζουν για να φορτώσουν τις συνέπειες της κρίσης στο λαό, αλλά κυρίως για να τσακίσουν τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων, ώστε να διευκολύνουν τη μελλοντική κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Ο λαός πρέπει επειγόντως να ξεμπερδεύει με τις αυταπάτες, τα διλήμματα και τα αδιέξοδα των αστικών κομμάτων και του οπορτουνισμού.

Δεν υπάρχει σωτηρία για τους εργαζόμενους όσο τα μονοπώλια θα είναι κυρίαρχα και η χώρα στην ΕΕ.

Λύση, ανάπτυξη υπέρ του λαού, μπορεί να γίνει μόνο με κοινωνικοποίηση όλων των μεγάλων επιχειρήσεων, αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία.

Μονόδρομος, η λαϊκή συμμαχία και η αντεπίθεση, η συμπόρευση με το ΚΚΕ.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

στις 9 Φλεβαρη σε ολη την χωρα

Αθήνα στις 5.30 το απόγευμα στο Πεδίον του Αρεως

Το συλλαλητήριο να αποτελέσει σταθμό για την κλιμάκωση του αγώνα και προετοιμασία για πανελλαδική, γενική απεργία...

Αλλα κουραγιο...



υσ Τώρα θυμήθηκε να ... συνεδριάσει
Στις ...9 Φλεβάρη επέλεξε να ορίσει η ηγεσία της ΓΣΕΕ, τη συνεδρίαση της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας, παραπέμποντας ακόμα πιο πίσω τη λήψη αγωνιστικών πρωτοβουλιών κι ενώ όλα δείχνουν ότι είναι ζήτημα ημερών οι νέες αντεργατικές συμφωνίες. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ είχαν ζητήσει άμεση αγωνιστική κλιμάκωση με πρόταση που κατέθεσε η ΔΑΣ στις 26 Γενάρη για να γίνει απεργία στις 9 Φλεβάρη. Απάντηση όμως η διοίκηση της ΓΣΕΕ δεν είχε δώσει τόσες μέρες. Μόνο, αφού πρώτα πήγε σε «διάλογο» με τους εργοδότες, αφού χτες έστειλαν στην κυβέρνηση κοινό υπόμνημα για τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας έρχεται τώρα και συγκαλεί συνεδρίαση της διοίκησης. Πράγματι, πρόκειται για ... αριστοτεχνική μεθόδευση κωλυσιεργίας των αγώνων...

6 σχόλια:

  1. Εμ, εδώ μας θέλω...
    Και ειδικά όλους αυτούς που πάσχουν από πολιτική πρεσβυωπία, μην μπορώντας να ξεχωρίσουν αν οι 300 είναι όλοι ίδιοι κλπ. Θ' αναγκαστούν όλοι κάποιοι στιγμή ν' απαντήσουν στο δίλημα, όσο κι αν ακόμα χώνουν το κεφάλι στην άμμο...
    Τι να πεις για τα τομάρια της ΓΣΕΕ. Δεν υπάρχουν λόγια να εκφραστεί η αηδία, η περιφρόνηση και το μίσος που νιώθει ο κάθε συνειδητοποιημένος εργαζόμενος γι' αυτούς. Στέρεψαν οι λέξεις. Θα το βρουν όμως, ελπίζω, κάποια στιγμή απ' την Ιστορία.
    Καλά κουράγια, καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οικοδομε καλησπερα, αν ειχε ο κοσμος καθαρη ματια, δεν θα ειμαστε σε τετοια κατασταση πολιτικοικονομικη, ουτε τα καθε ειδους συμφεροντα, θα τριγουσαν την χωρα.
    Για τα βρωμοσκυλα---τι φταινε τα ζωα---της γσσε, η ιστορια θα γραψει, αλλα το κλεισιμο του του θεματος, ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ, ''δεν'' ξερω ποιο θα ειναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλησπέρα Δημητράκη!
      Ωρε σήμερα απόλαυσα πάλι στο ΜΕΓΑ την Λιάνα!
      Είναι η μόνη που μ'αφήνει άφωνη...
      Βάλτε την μπροστά ωρε! Αυτή και σας μπορεί να ξεσηκώσει...!
      Ακουσε τι είπε:για την πολιτική μας βαρηκοία

      Διαγραφή
  3. kariatida62 καλησπερα, ξερεις, το Κ.Κ.Ε δεν ειναι κομμα προσωπων, το ξερεις, απο αυτο το κομμα εχουν περασει, ενας ΓΛΥΝΟΣ, ενας ΒΑΡΝΑΛΗΣ, ενας ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, ειναι δυνατον ν'αλλαζει, ''το μπροστα'' οπως το λες?

    Δεν ειναι θεμα ενος ατομου, γιατι αν δεν υπηρχε το κομμα, κανεις δεν θα ηξερε ΑΥΤΕΣ τις ''δυνατατητες'' της Λιανας.

    Και τα περι πολιτικης βαρηκοοιας, ΜΗ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟ ΜΑΣ, ΜΑΣ ΑΔΙΚΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Βρε παιδί μου, τόχω πει και τόχω ξαναπεί! Οι απόψεις του κόμματος ηταν πάντα σταθερές! Κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό!
      Η Λιάνα έχει ένα χάρισμα! Εχει καλό και κατανοητό λόγο, γρήγορη σκέψη, ετοιμόλογη , πολλές γνώσεις!

      Διαγραφή