Δευτέρα 4 Απριλίου 2011






ΑΓΑΝΤΑ...

Τα βιογραφικά και η ανεργία

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το θέμα της ανεργίας των νέων, η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, απάντησε βαθυστόχαστα ότι η ανεύρεση εργασίας είναι θέμα προσωπικότητας του κάθε νέου.

Μάλιστα, επισήμανε ότι η ίδια, λόγω του ότι είναι καθηγήτρια Πανεπιστημίου, έχει την ικανότητα από το πρόσωπο να διακρίνει αν ένας νέος άνθρωπος «θα έχει εργασιακή επιτυχία ή όχι».

Επίσης, πέρα από την προσωπικότητα, υπογράμμισε ότι είναι και θέμα ικανοτήτων, όπως, για παράδειγμα, το πώς φτιάχνει ένας νέος το βιογραφικό του και το πώς και με ποιο τρόπο ψάχνει για δουλειά.

Τελικά, για την υπουργό Εργασίας, οι πάνω από 1 εκατομμύριο άνεργοι βρίσκονται σε αυτή τη θέση γιατί δεν έμαθαν να συντάσσουν σωστά τα βιογραφικά τους..;

Νομίζει πως με τέτοιες απάτες η κυρία υπουργός και η κυβέρνησή της ξεμπερδεύουν με το γεγονός ότι διαχειρίζονται τον καπιταλισμό που γεννά και αναπαράγει ανεργία, δηλαδή τα συμφέροντα των επιχειρηματιών και που, ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης όπως τώρα, την πολλαπλασιάζουν.

Νομίζει πως με τα προγράμματα ενίσχυσης των επιχειρήσεων για θέσεις εργασίας μπορεί να κοροϊδεύει.

Και πιστεύει ακόμη πως οι άνθρωποι που πρέπει να ζουν είναι όσοι εκτιμά την προσωπικότητά τους η κυρία υπουργός και οι όμοιοί της!

Να γιατί λέμε ότι είναι επικίνδυνη η κυβέρνηση, συνολικά η αστική πολιτική για το λαό και πρέπει να την ανατρέψει.

Αλλα κουραγιο...




υσ αυτο το ''θειο'' χαρισμα, το με μια ματια να καταλαβαινει, για το αν θα ''πετυχει'' στην ζωη του, ενας ανθρωπος,-----εξειδικευση, στους ΝΕΟΥΣ-----το εχει η κατσελη μονο για τους ΕΚΤΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, για τους ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ δεν ''βλεπει'' ''κατι'', απο την αποτυχια τους?

6 σχόλια:

  1. Kαλημερα φιλε Δημητρη!

    Τους..''χρησμους'' αυτους τους εχω ξανακουσει, τα ιδια μας λενε και εδω, αλλα δεν εχουν πεισει οσους ξερουν τι συμβαινει!
    Φυσικα απευθυνονται κυριως σε αυτους που ειναι ασχετοι με τη πολιτικη, ετσι καποιοι απο αυτους μπορει και να ..πιστευουν οτι φταιει το βιογραφικο τους, που ειναι μεν σημαντικο, δεν το παραβλεπω, αλλα οπως καταλαβαινεις δεν ειναι το κυριοτερο!
    Εφ οσον οι φιλελευθερες αυτες κυβερνησεις εχουν αποσφασισει ποιες κοινωνικες ομαδες 'αποκλειονται' απο την εργασια, τι να σου κανει το ωραιο βιογραφικο οταν π.χ λεγεσαι Μοhamed και δεν εχεις γεννηθει στη χωρα που κανεις αιτηση για προσληψη, επιπλεον εχεις και ενα.. ''δυσκολο'' επιθετο για τους γηγενεις;
    Ποιον κοροιδευουν με τετοια που λενε, απορω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Elva χαιρεται, εδω στην πατριδα, αποκλειονται, πρωτα οσοι δεν ειναι αρεστοι στην καθεστωτικη νοοτροπια και γραφω για τις ιδιωτικες εταιρειες, ΠΡΟΣΟΝΤΑ, συστασεις π.χ, απο τον κυριο-κυρια ταδοπουλο, ερχομαι, πειθηνιος, χωρις οικονομικες απαιτησεις, χωρις ωραριο και παντα το χαμογελο να ''φωτιζει'' το προσωπο και το ναι μονιμα σε καθε απαιτηση-διαταγη στα χειλη, ε, οτι μπορει να εχεις τελειωσει, ΤΕΙ, ΑΕΙ, ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ, ΓΛΩΣΣΕΣ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ,, ΚΙΘΑΡΑ, ΠΙΑΝΟ, αυτα ειναι...........................................................................ΑΠΛΩΣ ΧΑΡΤΙΑ, ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ και ετσι πας.......................................μπροστα, μεχρι να βρουν τον πιο ''γνωστο'' του κυριου-κυριας ταδοπουλου και ακομα πιο υπο το μηδεν απαιτησεις.
    Δυστυχως ακομα βρισκουν, πολλες οικογενειες το λενε στα παιδια τους, ''εσυ θα βγαλεις το φιδι απο την τρυπα'', η ''δεν ειναι καιρος για φασαριες, τρυπωσε, βολεψου, να μπορεσεις να κανεις οικογενεια, να........................νοικοκυρευτεις''!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτο το Θειο χαρισμα...Το οποιο εχει, ως καθηγητρια Πανεπιστημιου...Βεβαιως-Βεβαιως...
    Το εφηρμοσε, κοιττωντας στα ματια και τον...ΠΡΟΘΥ..;;;
    Και τον...Παν-καλο...;;
    Και την Χριστοφιλογιαννακοθεουσοπουλου..;;;
    Και για τον..αντρα της το χρησιμοποιησε..;;;

    Κριμα...
    Δεν το χει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι να πει κανείς με το θράσος τους! Καλά αυτή το τι παρόμοιες μπούρδες έχει πετάξει,και στο παρελθόν... βιβλίο γράφεις.
    Θα ξεχάσω όταν έλεγε πως οι φοιτητές αποφοιτήσαντες με το Πρώτων πανελληνίων εξετάσεων σύστημα που εφάρμοσε ο άντρας της είναι υψηλότερο επιπέδου απο κείνο των προηγούμενων?

    Δημητράκη πες μας τι έχεις ακούσει για τον Λιάπη, για τον Πανάρετο κλπ που αποκάλυψαν προχθές στην tv κόντρα. Ξέρεις?
    Α! Καλημέρα ...ξεχάστηκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαστορα καλημερα, με αυτο το ''χαρισμα'', στρογγυλοκαθησε στην καρεκλα του υπουργικου συμβουλιου, εντεταλμενη των τραπεζιτων, να μην το εκμεταλλευτουν, οι εκμεταλλευτες, απο τον Πελλο Κατσελη και την θεση του στην αριστερα, φτασαμε στην κορη του Λουκια--ΛΟΥΚΑ--και τις θεσεις τις για την αριστερα.
    Αλλη μια παροιμια που βγαινει, ΑΠΟ ΡΟΔΟ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΓΚΑΘΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kariatida62 καλημερα, η κυρια του κυριου, ειναι μεγαλη φραγκοφονιας, οταν ο κυριος της ητανε στις κυβερνησεις, η κυρια δεν ειχε αφησει να παρει κανεις αλλος διαπλεκομενος ''καθηγητης'', καμμια αναθεση---μελετη---απο το οικονομικο πανεπιστημιο, ποτε τις δουλευε, ποτε διδασκε, εδω και στο εξωτερικο, ποτε επαιρνε μερος στις επιτροπες που ητανε διορισμενη, απο τον Ανδρεα Παπανδρεου, μονο η κυρια ''ξερει''!
    Και για τον χυτηρη εχω ακουσει και?
    Αυτο ειναι ενα πολυ ωραιο ''τρυκ'' για να αποφορτιζουν την κοινη γνωμη, αν δεν υπηρχε αυτη η πολιτικη και απο τους δυο μονομαχους, τετοια ''φαινομενα'' θα ητανε σπανια, τους βαζουν στις κυβερνησεις, τους επιτρεπουν την διασπαθιση και προσποριση του δημοσιου χρηματος και οταν τους ''χρειαζονται'' τους ''κρεμανε'' στα μανταλακια των περιπτερων, ενω οι ηγετικες ομαδες των δυο μονομαχων, θαβουν το μελλον των παιδιων μας, με συμφωνιες και νομοσχεδια, η απολυτη πυραμιδα της διαφθορας και του τρομου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή