Τρίτη 12 Απριλίου 2011











AΓΑΝΤΑ...

«Ηρωική απόδραση» εις νήσους... Καϋμάν!

Πολύ ενδιαφέρουσα η μελέτη της Εθνικής Τράπεζας που είδε το φως της δημοσιότητας πριν λίγες μέρες.

Από τα 40 δισ. ευρώ στα οποία έφτασε η μείωση των τραπεζικών καταθέσεων εντός του 2010, τα 32 δισ. ευρώ, το 80% δηλαδή, φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό!

Οπως σημειώνει η μελέτη, «η εκροή κεφαλαίων στο εξωτερικό ήταν η βασική συνιστώσα της μείωσης των καταθέσεων...».

Διαπίστωση που σημαίνει ότι η μαζική εξαγωγή αποταμιεύσεων σε εκτός Ελλάδας τράπεζες ήταν μια συντονισμένη κίνηση, στην οποία προχώρησαν οι μεγάλοι καταθέτες (επιχειρήσεις και μεγαλοεισοδηματίες) καθώς, προφανέστατα, δεν είναι οι μικροκαταθέτες αυτοί που έχουν είτε την ευχέρεια είτε την «τεχνογνωσία» να σηκώνουν κεφάλαια από την Ελλάδα και να τα φυγαδεύουν στις «Ελβετίες».

Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι πέρα για πέρα ασφαλές:
Την ίδια περίοδο που ο Παπανδρέου και ο Παπακωνσταντίνου «βουτάνε» το υστέρημα του λαού,
την ίδια στιγμή που επιδίδονται στις γνωστές αστειότητες - με κορυφαία τη διήγηση «παραμυθιών» για μισθωτούς που τους συναντούν στο δρόμο και τους δίνουν το μισθό τους,
την ίδια στιγμή που το κόψιμο του μισθού του εργαζόμενου και της σύνταξης του συνταξιούχου βαφτίζεται από το κυβερνητικό επιτελείο «πατριωτισμός»,
κάτι άλλοι «πατριώτες», αυτοί που διαθέτουν δισεκατομμύρια στις τράπεζες, «σηκώνουν» τα λεφτά τους και την κάνουν από τη χώρα με «ελαφριά πηδηματάκια».

Βλέπετε, καλή μεν η «πατρίδα» - ειδικά όταν το νόημά της ανασκολοπίζεται από τους πατριδοκάπηλους - αλλά ακόμα καλύτερο και σημαντικότερο αγαθό είναι το «μπαγιόκο», το οποίο, ως γνωστόν, δεν έχει πατρίδα, μόνο θυρίδες.

Υποψιαζόμαστε, μάλιστα, ότι οι συγκεκριμένοι «πατριώτες» δεν εξαντλούν τον «πατριωτισμό» τους φυγαδεύοντας τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό.

Κάτι μας λέει ότι κορυφαία ονόματα τούτης της ηρωικής «μεγάλης απόδρασης» προς τας νήσους Καϋμάν ανήκουν μεταξύ εκείνων που δεν παραλείπουν να χειροκροτούν το ΠΑΣΟΚ, την ΕΕ και το ΔΝΤ για την εφαρμοζόμενη εν Ελλάδι πολιτική.

Φυσικά, δεν αποκλείεται - προκατειλημμένοι καθώς είμαστε - να τους έχουμε πάρει με κακό μάτι.

Αν τους αδικούμε, πάντως, δε θα είχαμε αντίρρηση να ζητήσουμε ταπεινά συγγνώμη.

Προηγουμένως, όμως, θα αναμένουμε από τον ΣΕΒ, από την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών, από την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών ή όποιο άλλο ευαγές ίδρυμα ευαρεστηθεί, να δώσουν στη δημοσιότητα τα ονόματα των «σαλταδόρων».

Τι λέτε, θα τα δώσουν;



Αδίστακτοι!

«"Λουκέτο" (!) σε νοσοκομεία;», αναρωτιόταν ο «Ριζοσπάστης» στις 18 του Νοέμβρη 2010 και με αφορμή τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις στο «Αρεταίειο» και στο «Αιγινήτειο» σημείωνε:
«Οι φήμες φουντώνουν ότι η "τύχη" που επιφυλάσσουν οι κυβερνώντες στα δύο νοσοκομεία είναι "λουκέτο"! Θα φτάσουν ως εκεί;».

Στους 5 μήνες που πέρασαν, εκείνο που τότε φάνταζε ως «σενάριο» μιας απίθανης φημολογίας, σήμερα αποτελεί επίσημη πολιτική τους!

Με τις μεθοδεύσεις τους ουσιαστικά καταδικάζουν τα νοσοκομεία σε κλείσιμο!

Οι άνθρωποι είναι τόσο αδίστακτοι που μέσα σε 5 μήνες έφτασαν σε τέτοιο σημείο ώστε η πραγματικότητα της κυβερνητικής αγριότητας να κινείται κατά πολύ πέραν ακόμα και της κάθε πρόβλεψης.

Η αγριότητά τους ξεπερνά πλέον ακόμα και τη φαντασία!



«Σωτήρες»

O συνάδελφος Τάκης Σέγκος από τον «902», με αφορμή τα «σούρτα - φέρτα» του μεγαλοχρηματιστή Σόρος στην Ελλάδα, έθεσε το εξής ερώτημα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο την περασμένη βδομάδα:
-- «Πόσο τιμητικό είναι για την κυβέρνηση να υποδέχεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός ένα από τα μεγαλύτερα αρπακτικά των αγορών, κυριολεκτικά και αναφέρομαι στον κ. Σόρος με τον οποίο συναντήθηκε και ο οποίος έχει παίξει στο παρελθόν αρκετά κερδοσκοπικά παιχνίδια».

Απολαύστε τώρα την απάντηση του Πεταλωτή:
-- «Δεν μας ενδιαφέρει η άποψη, η πράξη και η πρακτική του καθενός».


Αλλα κουραγιο...




υσ Αυτοί, λοιπόν, κυβερνάνε την Ελλάδα. Να, ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να μας «σώσουν» από τους κερδοσκόπους. Οι ίδιοι που λεβεντοκορδώνονται ότι «δεν τους ενδιαφέρουν» (!) ούτε οι απόψεις, ούτε οι πρακτικές των αρπακτικών τύπου Σόρος. Τι χρείαν άλλων μαρτύρων έχομεν περί την ποιότητα των «σωτήρων» μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου