Σάββατο 26 Ιουνίου 2010








AΓΑΝΤΑ. Απο τη γεννηση ως το θανατο,

τρεις στους δεκα ειναι θιασωτες της ζωης,

τρεις στους δεκα θιασωτες του θανατου.

Και κεινοι που περναν μοναχα απο την γεννηση στο θανατο,

ειναι και κεινοι στους δεκα οι τρεις.

Γιατι? Επειδη ζουν τη ζωη τους χαμενοι στην αγνοια.




Οποιος γνωριζει πως να ζει, μπορει να περπατα στα ξενα.

Αφοβος απο ρινοκερο η τιγρη.

Αλωβητος θα βγει απο τη μαχη.

Επειδη πανω του οι ρινοκεροι δε βρισκουν μερος

το κερατο τους να χτυπησουν,

Ουτε οι τιγρεις θεση τα νυχια τους να χωσουν,

μητε τα οπλα σημειο να τραυματισουν.

Για ποιο λογο?

Επειδη απο πουθενα ο θανατος μεσα του δεν εισχωρει.

Λαο Τσε

Αλλα κουραγιο...

38 σχόλια:

  1. Στην Αρχαία Ελλάδα γεννήθηκε η φιλοσοφία. Στην Κίνα αγαπήθηκε και αναπτύχθηκε.
    «Γνώρισε τον εαυτό σου», έλεγαν οι αρχαίοι Ελληνες και ο Λάο Τσε τον 6ο αιώνα π.Χ. σημείωνε:
    «Οταν γνωρίζεις τον εαυτό σου γνωρίζεις τους ανθρώπους» ή «Οποιος γνωρίζει τους άλλους, έχει γνώσεις. Οποιος γνωρίζει τον εαυτό του, έχει σοφία».
    Καλημέρα Δημητράκη, καλό διήμερο νάχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H ανθρώπινη σοφία έχει δώσει απαντήσεις με διάφορους τρόπους.

    Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι!!!Γιατι? Επειδη ζουν τη ζωη τους χαμενοι στην αγνοια.

    Γιατί Δημήτρη ψάχνεις μόνο στο Λαο Τσε υπάρχουν αλήθειες και ποιό κοντά σου?αλλά κόλλησες στην άποψη επειδή τις εκφράζει και η Θρησκεία δεν είναι αλήθειες .Για κοινοκτημοσύνη δεν είπαν για πρώτη φορά οι κομμουνιστές είπαν οι πρώτοι χριστιανοί.
    Γιατί μου βαλες μπουρλότο επειδή την αγάπη που στη γλώσσα του κομμουνισμού λέγεται διεθνιστική,εργατική αλληλεγγύη έπαψε να είναι αλήθεια γιατί την είπε ο Απόστολος Παύλος?
    Σε παρακαλώ μη μου μιλήσεις για τους παπάδες γιατί θα γίνω μπουρλότο,δεν μιλάω για αυτούς για αλήθειες μιλάω και ο σατανάς αμα τις πει θα είναι αλήθειες δεν λέει αλήθειες μόνο ο κομμουνισμός.
    Ορμα τώρα και πες τα δικά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @άπαντες
    Καλοδεχούμενοι και οι Έλληνες φιλόσοφοι και οι κινέζοι και οι χριστιανοί και οι μουσουλμάνοι και οι βουδιστές κι εν γένει όλοι όσοι βοηθούν να ανοίξει ο κόσμος στα μάτια μας μπροστά σε ένα καινούριο φωταυγές!
    Την καλημέρα μου.
    Και μια παρατήρηση:
    όσοι αρνούνται τη θρησκεία επειδή ως γητευτής μυαλών λειτουργεί και κατευθύνει συνειδήσεις σε χώρους "ακίνδυνους" για την κρατούσα τάξη, καλό θα είναι να μην αρνούνται και την ανεξιθρησκεία καθώς η ελευθερία του ανθρώπου έγκειται στο δικαίωμά του να επιλέγει απρόσκοπτα το μονοπάτι που θα βαδίσει τη ζωή του.
    Ως εκπρόσωπος οικείας στην οποία πλήρης ανεξιθρησκεία εφαρμόζεται, μιλώ. Εσύ Δημητρη θαρρώ ξέρεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kariatida62 χαιρεται,πηγαινε πρωτα απ'ολα στην προηγουμενη αναρτηση, εχεις γραφη απο την ΦΟΡΑΔΑ ΣΤ' ΑΛΩΝΙ, αυτο που μου λες για τους αρχαιους Ελληνες προσπαθω να το δω σε καποιους νεους Ελληνες που αφηνουν σχολια στο θεμα της τωρινη σου αναρτησης, η αυτογνωσια καλο σιγουρα κανει, πρωτα στον εαυτο μας και μετα στον περιγυρω μας, παν μετρον αριστον, παρα πολυ ωραια να περασεις το σαββατοκυριακο με τους αγαπημενους σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δασκαλε χαιρεται, το μπουρλοτο, ητανε εντελως προβοκατορικο, γι'αυτο στο εγραψα και βεβαια δεν εχει σχεση με την αναρτηση, αλλα με τα σχολια της αναρτησης σου και οπως παντα ευγενικος αλλα την ''τσαντιλα'' σου την αφησες να φανει με το, ορμα τωρα και πες τα δικα σου, πια δικα μου? Μια ερωτηση, η θρησκεια ειναι ποσο, 2000 και κατι ετων, πριν την ''εγκατασταση'' του χριστιανισμου, πως γινοτανε η ''κινηση'' της ζωης, των ανθρωπων, των ζωων, των φυτων, η αλλαγες πανω στην γη, μεχρι τοτε ''ο παν θωρα'' δεν υπηρχε, αλλα πολιτισμος και επιτευγματα υπηρχαν, η θρησκεια ειναι η ιστορια του ισραηλ, ασε οτι χιλιαδες κειμενα μενουν επτασφραγιστα σε μοναστηρια και βατικανο, με την ''αγια σινδονη'' και κατοπιν αναλυσεων να φτανει πισω μονο 700-800 χρονια, δεν γινεται να μην ''κολλησω'' θρησκεια και ολες τις μορφες των λειτουργων της, εφ'οσον αυτοι την εχουν φερει μεχρι τις ημερες μας, ενα ειναι σιγουρο, οτι η θρησκεια ειναι προσωπικη υποθεση του καθε ενος μας και σαν παραδειγμα, παμε καλοκαιρι σε ενα μοναστηρι στην Ανδρο, την παναχραντο, το κραταει ενας καλογερος[ευδοκιμο τον λενε, λενε και ''αλλα''] και συνηθως εχει το καλοκαιρι βοηθους[καλογερακια], ψελνουν, κατι απο κακοφωνιξ ητανε, μισοσκοταδο, δροσια,αντιλαλος, τρεια κερια για να διαβαζουν το κειμενο, μπαινουμε μεσα, μονοι μας, τεσσερα ατομα, η οικογενεια, το ολο σκηνικο μου αρεσει, ο γιος μου τοτε 16-17, μεχρι τοτε ενω εχουμε ''πει'' για πολλα που θα βρεθουν μπροστα στην ζωη του, για την θρησκεια τιποτα, σε ολες τις εκδηλωσεις, γαμους,βαφτισια,ανασταση, ερχοτανε μαζι μας, γυρναει λοιπον μεσα στην εκκλησια του μοναστηριου και μου λεει, βγαινω εξω, αυτες τις μ.....δεν τις μπορω, απο πισω το κατινακι, η κορη μου, το αντιθετο, οπου δει εκκλησια, σταυρους, εκτος των αλλων εχει σημασια και η ψυχοσυνθεση για το αν ταιριαζει η θρησκεια σε πολλους ανθρωπους. Ορμηξα και ειπα λιγα απο τα δικα μου, εκεινο που σκεφτομαι και το συζητω με τα ξαδελφια μου, ειναι ενα ''περασμα'' απο το αγιο ορος, να δω τι ειναι και γιατι μαζευει τοσο κοσμο.Μπουρλοτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. melv@ki χαιρεται,συμφωνω με την τοποθετηση σου, στην παναχραντο, στον Ευδοκιμο εχεις παει για μακαροναδα? Βεβαια πρεπει να του πας λουκουμακια, καφε, ζαχαρη, για να κερναει τους επισκεπτες, εχει κανει ενα μπαλκονι, χαρμα, βλεπεις λες και εισαι σε αεροπλανο, απο σασακουρελα,χωρα,μενητες,κ.λ.π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σοφο το ποιημα και πολυ ομορφες οι σκεψεις του για τις κατηγοριες ανθρωπων...

    Καλο σαβ/ko φιλε Δημητρη,
    Να σαι καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Elva χαιρεται, απο μια Αθηνα ποτε συννεφιασμενη, ποτε με ηλιο, αλλα με αερακι, καλο σαββατοκυριακο μαζι με τους αγαπημενους σου, καλα να περνας φιλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δημήτρη έχουμε ολοκληρωτικά έλλειψη συντονισμού.
    Μιλάω για την ανθρώπινη δημιουργία μέσα στους αιώνες που λέγεται Θρησκεία και το πολιτισμό που άφησε και καλύπτει μια σειρά δραστηριότητες όπως:λογοτεχνία,μουσική,αρχιτεκτονική,φιλοσοφία ζωής,ανθρώπινες αξίες και πολλά άλλα.
    Εσύ αλλά και άλλοι σχολιαστές ξεφεύγουν από το αντικείμενο που προβάλλω και πάνε στο σκοταδισμό,στη χειραγώγηση των λαών,στον έλεγχο της ζωής και της συνείδησης και άλλα πολλά που ισχύουν και στη σύγχρονη Ελλάδα.Γίνεται όμως το λάθος κυρίως από τα κόμματα της αριστεράς να απορρίπτουν αλήθειες μόνο και μόνο γιατί είναι στοιχεία των Θρησκειών και φτάνουν στο σημείο να θεωρούν ως μέγα διδάσκαλο το Μαο τσε Τουγκ και να αγνοούν επιδεικτικά το Χριστό.Πρόσωπο ιστορικά υπαρκτό που είναι ίσως ένας από τους μεγαλύτερους επαναστάτες στη ανθρώπινη σκέψη.Επειδή όμως τη διδασκαλία του κάποιοι επιτήδιοι την έκαναν Θρησκεία ο Χριστός έχει αποκυρηχθεί από την αριστερά ως ένας συντηριτικός!
    Αλοίμονο γιατί να τσαντιστώ την έκφραση μπουρλότο
    την εξέλαβα ως μπορλότο κάφτε τα είδωλα στο ίδιο λοιπόν πνεύμα αφού με άκουσες πρώτα σου είπα όρμα τώρα και βάλε μου το μπουρλότο, να αγιάσω στο όνομα της αγάπης όχι της χριστιανικής γιατί είναι υποκριτική αλλά της ανθρώπινης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δασκαλε δυο μερες μας ''κυνηγαει'' απο χωριον εις χωριον, ο συντονισμος, εγραψες στο κειμενο της αναρτησης για πολιτισμο [το στριμωξες], γραψε παραδειγματα, γραψε για την μουσικη, την αρχιτεκτονικη, την φιλοσοφια, τελος παντων, αυτα τα αντιπροσωπευτικα, της χριστιανικης θρησκειας, τι μου ''κλεινεις'' την αναρτηση με τον αποστολο και με τραγουδι του Χατζη, παραδειγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Nα υπερθεματίσω του α-Κενταύρου; "Ο έχων δύο χιτώνας μεταδότω τω μη έχοντι και ο έχων τροφάς ομοίως"! Εάν δεν είναι αυτό κομμουνιστικό φίλε Δημήτρη, τότε ποιο είναι; Και θα μου πεις τώρα και για τους παπάδες και την εκκλησιαστική περιουσία, και τι μ' αυτό, έχω να σου πω κι εγώ για καταπάτηση ανθρώπινωνν δικαιωμάτων στη Ρωσία του υπαρκτού σοσιαλισμού... Τι πάει να πει, φταίει ο Μαρξ κι ο Έγκελς; Ο Χριστός ήταν πράγματι μια ιστορικά μοναδική φυσιογνωμία. Η διδασκαλία αν την τοποθετήσει κανείς στο πλαίσιο της Ρωμαικής αυτοκρατορίας και στις γενικότερες κοινωνικοπολιτικές συνθήκες της εποχής ήταν άκρως επαναστατική. Αλλά την πήραν κάτι έξυπνοι με ηγετικές βλέψεις, την τράβηξαν απ' τα μαλλιά, την περιχαράκωσαν με κανόνες και ενοχές και τη σέρβιραν εύκολο έδεσμα σε αδαείς και αγράμματους. Αλλά αυτό δε μειώνει την αξία της διδασκαλίας. Όπως και τα εγκλήματα του Στάλιν δεν μπορούν να μειώσουν την αξία της φιλοσοφίας των μαρξιστών. Αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Α, ξέχασα... με ρώτησες αν έχω πάει στον Ευδόκιμο. Λοιπόν όχι, δεν έχω γευτεί τα μακαρόνια του. Μια φορά πέρασα πεταχτά, από περιέργεια και πολιτιστικό ενδιαφέρον. Γενικά δε συχνάζω σε μοναστήρια κι εκκλησίες και σε μέρη που σκοτώνουν το Χριστό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Aστο Δημήτρη είδες Απόστολος Παύλος και σου ανάψανε τα λαμπάκια!!!!!!!!Είμαι σίγουρος είπες άλλο και τούτο πάλι ο υλιστής ο λάτρης της φύσης μας βγήκε φανατικός Χριστιανός και δεν τόψαξες.Κάθε λέξη που γράφω στην ανάρτηση είναι μελετημένη και δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για το γράφοντα και τις πεποιθήσεις του.
    Η ανάρτηση αυτή δεν έγινε τυχαία είχε συγκεκριμένη στόχευση και προήλθε από ερεθίσματα
    που προκάλεσαν μπλόκερ.
    To melv@ki αμέσως το έπιασε το νόημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπέρα σε όλη την παρέα.Τιιιιι τρέχει...που λέει και ο ποιητής. Σε δύο γνωστά blog έχει ανοίξει κουβέντα για την θρησκεία.Ερωτήματα απαντημένα χρόνια τώρα.Το ζήτημα είναι να πάρει κανείς υπ΄όψιν του αυτές τις απαντήσεις και να κρατήσει εκείνην που ταιριάζει καλύτερα στο γνωστικό του πεδίο.Φαντάζομαι δεν θα΄χει κανείς αντίρρηση ότι ο καθένας μας υιοθετεί αυτό που ποιο καλά καταλαβαίνει. Και αυτό που καταλαβαίνει κανείς έχει ακριβώς να κάνει με την γενικότερη "μόρφωση"που διαθέτει.Όχι με την παρεχόμενη στα σχολειά μας μόρφωση,και δεν θέλω και να την ονοματίσω "κοινωνική μόρφωση".Καλό θα ήταν προκειμένου να διεξαχθεί μια τέτοια συζήτηση να προσδιοριστεί πρωτίστως το τι είναι θρησκεία; και ποια είναι η ανθρώπινη ανάγκη,του να προστρέχει κανείς σε θρησκείες,σε δόγματα,γιατί κατά κανόνα η θρησκεία είναι δόγμα. Ας απαντήσουμε λοιπόν σ΄αυτά τα ερωτήματα,ας ανοίξουμε έναν διάλογο με τον εαυτό μας και με βάση την διαλεκτική, πιθανόν οι απαντήσεις μας να είναι ποιο τεκμηριωμένες.Πάντως αυτά τα θέματα αν κάποιος αξιολογήσει και αποφασίσει ότι στις μέρες μας προέχει να τα αναλύουμε,τότε εγώ νομίζω ότι η Επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια για να μας φασκελώσει.Και το λέω γιατί παιδιά θρησκευόμενοι η όχι Χριστιανοί ή Μουσουλμάνοι,Βουδιστές ή Ινδουιστές,άθρησκοι ή ανεξίθρησκοι,Μορμόνοι ή ότι άλλο.Μας κλέβουν την ζωή.Μας οδηγούν σε εργασιακό Μεσαίωνα.
    Και ακόμη και αν εμείς και η δική μας οικογένεια δεν πλήττεται άμεσα,δεν ξέρω αν κανείς από εμάς μπορεί να χαίρεται,όταν ο διπλανός του εξαθλιώνεται, υποφέρει μένει άνεργος μένει δίχως συνταξιοδοτικά δικαιώματα.......
    Μακάρι να ήσασταν εδώ κοντά και να βρισκόμασταν,την Τρίτη 29/6 στην συγκέντρωση καταγγελίας στην συγκέντρωση απόφασης για ζωή
    και μετά για καφέ ή για ουζάκια στο Θησείο ή κάπου κάτω από την Ακρόπολη.
    Δημήτρη μου γεια σου καλό σου βράδυ.Καλό βράδυ και σε όλους τους υπόλοιπους φίλους και μη μου ξεχνάς το Κατερινάκι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. melv@ki, εγραψα οτι η θρησκεια ειναι προσωπικη υποθεση του καθενος μας, τωρα απο τον παυλο εφτασες στην καταπατηση των ανθρωπινων δικαιωματων στην παλαι ποτε σοβιετια, μετα εβαλες και σταλιν και ηρθε και εδεσε το γλυκο.Γιατι μου τα γραφεις αυτα? Ειδες πουθενα να κανω τετοιους παραλληλισμους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δασκαλε, εισαι σκετη παρεξηγηση, [λαμπακια αναψανε], [αστο Δημητρη], σου ζητησα παραδειγματα, δεν σου αμφισβητησα το κειμενο, τι μου μπλεκεις την αριστερα.
    Γιατι θα πρεπει να συμφωνησω η να διαφωνησω με το κειμενο σου, εσυ ενα ερεθισμα εκανες, αμεσως ''βρηκες'' συμμαχο και αμεσως την πεταξες την σποντα, το μελβακι το ''επιασε''και? Εχουμε ολοι τις ιδιες ''δοξασιες'' στο μυαλο μας?[ Ασε που ισως ειμαι και ζαβος και δεν τα ''πιανω'']. Και οι μεχρι στιγμης τοποθετησεις σου πανω στο θεμα θρησκεια, δεν δειχνουν ανθρωπο αποστασιοποιημενο, αλλα ''ζηλωτη'', ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ, τι πιστευεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Black Bedlam, καλα κανουν και εχουν αναρτησεις για την θρησκεια, οταν τα πραγματα δυσκολευουν για την καθημερινοτητα μας, οι πολλοι βγαζουν νυχια και δοντια και οτι βρισκετε κοντα τους το ''ξεσκιζουν'', αλλοι το ριχνουν στα θεια και στην αναζητηση του ''ιερου δισκοποτηρου'', και αλλοι αγωνιζονται, απο την απομονωση και τα ''καταφυγια'' καλυτερα να κοιτας τον υπαρκτο εχθρο σου, στα ματια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δημήτρη, τα γράφω αυτά γιατί είναι πράγματα που τα γνωρίζεις καλά. Μόνο και μόνο για να δείξω ότι η εκμετάλλευση μιας ιδέας - θεωρίας - διδασκαλίας από κάποιους δεν μειώνει την καθεαυτή της αξία. Μόνο για αυτό. Δε χρειάζεται να τσιτώνεις επειδή έγραψα για τον Στάλιν.

    Αλλά υπάρχει μία παρεξήγηση νομίζω. Προσωπικά δε μιλάω για θρησκεία αλλά για φιλοσοφία θρησκευτικής διδασκαλίας. Το ένα από το άλλο απέχει πάρα πολύ.
    Αν θες μπορούμε να μιλήσουμε και για τη φιλοσοφία του Ισλάμ. Που είναι η πιο παρεξηγημένη θρησκεία στη γη. Αν διαβάσει κάποιος πολύ προσεκτικά το κοράνι, ελάχιστα θα βρει απ' όσα σκληρά εφαρμόζονται σε περιοχές που το ισλάμ κυριαρχεί. Κατηγορείται πχ ο Μωάμεθ για πράγματα που ουδέποτε είπε ή δίδαξε. Αν τοποθετήσει κανείς το Ισλάμ ως φιλοσοφία ζωής στις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες στις οποίες ξεκίνησε, θα δει ότι για τα δεδομένα εκείνα ήταν πρωτοποριακό. Φυσικά το πήραν κι αυτό και του άλλαξαν τα φώτα και το σέρβιραν αναλόγως.

    Εν πάσει περιπτώσει, όπως λες κι εσύ είναι θέμα του καθενός το τι πιστεύει, αν και προσωπικά δεν έθιξα καθόλου το θέμα αυτό, αν προσέξεις καλύτερα θα δεις ότι μίλησα με στοιχεία ιστορίας και φιλοσοφίας και όχι με στοιχεία πίστης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. melv@ki θα σε ''μαλωσω'', τετοια ωρα ξυπνια, πως θα τα κουλαντρισεις αυριο τα τρια μικρα κουαρκς, φαι, μπανιο, μπραβο αντοχες! Δεν τσιτωνω, αλλα οταν μου βαζεις τα παντα σ'ενα, λιγο το πραγμα μπευρδευει, αντε βαλε για το ισλαμ αναρτηση, αλλα ποιος και τι να σου γραψει, εδω στην χωρα μας ειναι ριζωμενο το ''αντι'', σε οτιδηποτε δεν ταιριαζει, με το ''καθεστως'' το πολιτικοθρησκευτικοοικονομικο. Αντε για υπνο, εχεις τα μικρα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Βασικά κοιμήθηκα απ' τις 11 και με κάνανε τα κουνούπια σουρωτήρι και ξύπνησα στις 3 το χάραμα, να θηλάσω λέω και το βρέφος (22 μηνών)...και δεν κολλάει ο ρημάδης ο ύπνος... ουφ!!!!
    Άμα βάλω για το ισλάμ ανάρτηση, θα μου το κλείσουνε το μπλόγκι γιατί θα λένε ότι είναι άντρο τρομοκρατών. Φτάνουν οι φιλοπαλαιστινιακές αναρτήσεις!!!! χα χα
    Και δε βάζω τα πάντα σε ένα, αντιπαράθεση κάνω όμοιων πραγμάτων (στο σημείο που είναι όμοια μόνο, όχι στο σύνολό τους!)
    Είδες τι σου κάνουν τα κουνούπια νυχτιάτικα; πάω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ρε παιδιά νομίζω τα ίδια πράγματα λέτε και οι τρείς σας (melvaki,a-Kentavrou,Δημητράκης). Απλά Ο Δημήτρης ως γνήσιος Κομμουνιστής διαφωνεί για να διαφωνεί με τους υπόλοιπους δυό.Να προσθέσω και τον εαυτό μου να γίνουμε 4??
    Melvaki, αν κάνεις ανάρτηση για το Κοράνι, εγώ θα την διαβάσω απο την αρχή μέχρι το τέλος με μεγάλο ενδιαφέρον! Τα ίδια πιστεύω και γω με σένα.Όλες οι θρησκείες μιλούν για την αγάπη,τον αλληλοσεβασμό και την αλληλεγγύη. Απλα οι άνθρωποι τις προσαρμόζουν σύμφωνα με τα ήθη τους και τις στρατηγικές τους για να δημιουργούν υποστηριχτικούς στρατούς!
    Μελβάκι σε θαυμάζω!!!
    Ρε άχρηστοι άντρες βλέπετε σήμερα πώς είναι η Ελληνίδα? Όλα και όλους τους προλαβαίνει, σ'όλα άξια!!! 'Οταν συναντώ Μελβάκια, αισθάνομαι περήφανη για το φύλο μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Kariatida62 χαιρεται, σιγα μη στην ουγια φερνω και το σημα της γνησιοτητας, μεγαλη κουβεντα ειπες, κομμουνιστης, εμεις σημερα που ψηφιζουμε κ.κ.ε, δεν σημαινει οτι ειμαστε κιολας με την ακριβη εννοια του ορου, δεν εχουμε δοκιμαστει, οπως οι παλιοι,αλλα και ο τροπος ζωης μας δεν ειναι και...''κομμουνιστικος'', αν και ισως και οποτε χρειαστει να περασουμε στο καμινι, τοτε θα δουμε αν ειμαστε ''αξιοι'' του τιτλου. Ποιος διαφωνει, ζηταω παραδειγματα. Αντε με το melv@ki βρηκατε οι γυναικες, νεο τοτεμ για να κανετε τις αντρικες θυσιες σας. Ο δασκαλος μου την ''ειπε'' εχθες, οποτε του εκανα βουντου και τωρα στην θαλασσα αντι για μπλε και γαλαζιο, θα τα βλεπει ολα μολυβι, ασε που αν δεν προλαβει να φυγει, θα τον πιασει η βροχη και αν παει σε κανενα ταβερνακι, θα τον ταισουν κατεψυγμενο καλαμαρι παταγωνιας και φετα βουλγαριας και προτηγανισμενες πατατες, ολα εδω ''πληρωνονται''!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 23 σχόλια, σε όλα τα σχόλια και στην ανάρτηση δηλώνουμε ότι τη Θρησκεία την έχουμε ΧΕΣΜΕΝΗ και όμως ο Δήμήτρης επιμένει ότι είμαι ζηλωτής!!!!!
    Δηλαδή διάλογος κοφών!!!!!
    Δηλώνουμε ότι τα κομμουνιστικά ιδεώδη κοινοκτημοσύνη,κοινωνική αλληλεγγύη και, άλλα τα λέει κατά λάθος και το κύρηγμα του Χριστιανισμού,Ο ΠΛΟΎΣΙΟς ΝΑ ΔΊΝΕΙ ΤΟ ΔΕΎΤΕΡΟ ΧΙΤΏΝΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΦΤΩΧΟ ΙΣΟΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ και ο Δημήτρης εξακολουθεί να με λέει ζηλωτή!!!
    Τι σημαίνει ΖΗΛΩΤΗΣ να εξηγήσω στους φίλους ,ΖΗΛΩΤΗΣ σημαίνει φανατικός που προσπαθώ να κάνω πλύση εγκεφάλου στο κόσμο και εν ανάγκη να του σπάσω και το κεφάλι!!!!!
    Αυτό Δημήτρη λέγεται παραπληροφόρηση και μου θυμίζει το αρχαίο ελληνικό πας μη Ελλην Βάρβαρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. χαχαχαχαχαχα!!!! Αφού δεν του δίνεις παραδείγματα...μπερδεύεται ο άνθρωπος Κ. Καθηγητά!
    Θέλει παραδείγματα, όπως στις ασκήσεις, μετα την θεωρία, έχουμε το παράδειγμα και απο κάτω ακολουθούν τα ερωτήματα.
    Πώς να σε καταλάβει ο μαθητής χωρίς παράδειγμα ε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Επιτελους ο δασκαλος απαντησε κανονικα και οχι ''πανω'' απο την εδρα. Και το ζηλωτης προβοκατορικο ητανε, αλλα ''εδειξες'' αυτο που ηθελα[σκεφτομουν], οτι θα ''εισαι'', δηλαδη οπως λενε και οι ''αμερικανοτραφεις'',OK.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @Καρυάτιδα
    Θα τα ακούσεις εσύ τώρα!!!!Εδώ τραβάμε το ζόρι μας να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες και συ μας δουλεύεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Kariatida62, να τους ''προσεχεις'' τους μαθητες και ειδικα αυτους που εχουν καμμια 38-40 χρονια ''μαθητεια'' στο ''σχολειο'' του δρομου, εχουν δει τα ματια τους και εχουν ακουσει τ'αυτια τους και με την πρωτη την ''ματια'' καταλαβαινουν τον συνομιλητη τους. Πηγες για μπανιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δημήτρη σίγουρα για δάσκαλος δεν έκανες!!!!
    Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις λέει λαός!!!!
    Ξέρεις τι μου είπες μια φορά έτσι στο ξεκάρφωτο "δηλαδή τι θέλεις να πεις, θέλεις να σου κάνω δήλωση Δημοκρατικών Φρονημάτων."
    η Επι το Χριστιανικότερο Αποτάσασο Δάσκαλε τον ΣΑΤΑΝΑ ,ΑΠΈΤΑΞΆΜΗΝ!!!!
    ΣΥΝΤΑΣΕΙ ΤΟ ...........,ΣΥΝΕΤΑΞΑΜΗΝ!!!!
    Στις τελείες εσύ που είσαι παιδί της πιάτσας βάλε αυτό που νομίζεις για ένα τύπο που δεν είναι της πιάτσας και του λαχε ναχει μια ταπεινή ακαδημαική παιδεία!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ωχ!!! Μη μου τσακωθείτε τώρα που θα φύγω για το ποιος έβγαλε το καλύτερο Πανεπιστήμιο, γιατί δεν θα τ'αντέξω...
    Για μπάνιο??? Μπα δεν πήγα, απο τότε που απέκτησα νησί περιμένω εκεί να τα κάνω τα μπάνια μου...εδώ μου φαίνονται όλα, πια λασπόνερα! Υπάρχει βέβαια και το αγαπημένο μου Αυλάκι που είναι πεντακάθαρο, αλλά ποιος πάει τώρα εκεί να τρέχω να βρώ ξαπλώστρα,βενζίνες,εισιτήρια, διόδια, τσουχτερός λογαριασμός στα κοντινά ταβερνάκια, άστο δεν είναι καιρός πια για τέτοια! Μια και καλή στις διακοπές. Εξ'άλλου στις 12 φεύγω για ένα 10 ημερο(πρώτη δόση)οπότε κάνω υπομονή!
    Εσείς πού πάτε για μπάνιο στην Αττική?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Γεια σου δασκαλε λεβεντη, μη τα ''παιρνεις'', ουτε δηλωση θελω, ουτε να στεναχωριεσαι και τιμη μου ειναι ο διαλογος ο ''απροσωπος'' μαζι σου, μπραβο σου και για την θεληση που ειχες να σπουδασεις, του δρομου ειπα οχι της πιατσας[πιατσα κανουν οι......Στις τελειες βαλε και εσυ αυτο που νομιζεις].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Kariatida62 που θα πας? Εμ, που να σου μεινουν ευρω, αγορες, ταξιδια στο εξωτερικο, σε εχει ''φαει'' το μπαλκονι, πορτο-ραφτη η χαμολια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δημήτρη μου μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι γράφεις ,να μεταφράσω αυτό που λες στη Καρυάτιδα .
    Εγώ είμαι παιδί του δρόμου από τη πρώτη στιγμή κατάλαβα τι......... είναι αυτός και τη ρόλο βαράει.(το τι έβαλες εδώ δεν το γνωρίζω)
    Μια άλλη φορά μου είπες ότι ένα χαρακτηριστικό μου είναι η ταπεινοφροσύνη,μια άλλη φορά μου συνέστησες να είμαι προσεκτικός στο διαδίκτυο γιατί μπορεί και να παρεξηγηθείς.Αυτά που διδάσκεις Δημήτρη να τα τηρείς.Ποιός έβαλε τις σπουδές του για να καταλαβαίνει τους ανθρώπους εγω ή εσύ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @Δημήτρης:Koντά στο σπίτι σου ήρθα, να δω λίγο την γραία μανούλα μου βρε!
    Ποια ταξίδια μου αραδιάζεις, όπου πάω φιλοξενούμενη είμαι,νάναι καλά τα φιλαράκια μου! Απ'αυτά παράπονο δεν έχω, πάμπλουτη είμαι!
    Αν μ'εχει φάει το μπαλκόνι,λεει, το φουγάρο μ'εχει ρουφήξει απο την καμινάδα του,(σου έχω μιλήσει για το αγαπημένο φουγάρο της γειτονιάς μου)Τι νομίζεις ότι εγώ έχω Δημητράκη να με γυρνά όλο τον Ν.Αττικής και να με παει και μια βόλτα στην Σαλαμίνα??? Ο Δημητράκης ο δικός μου δεν έχει τέτοιες πολυτέλειες σαν τις δικές σου, δουλεύει νυχθημερόν σαν τον μαύρο που θάλεγε και ο Ιαματικός.

    Με το αστέρι μια χαρά τα πάτε βλέπω δεν έχετε πιαστεί ακόμα για τα καλά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Βρε δασκαλε, γιατι γραφεις πραγματα που δεν ισχυουν,ειπα οτι εισαι OK, τι ψαχνεις για υπονοουμενα, εβαλα μπροστα σπουδες? Που το ειδες? Την εμπειρια απο την συναναστροφη με τους ανθρωπους ειπα, οτι ''καταλαβα'' απο τις μεχρι τωρα συζητησεις μας οτι εισαι ενταξει, ποσες φορες πρεπει να στο πω, μη με μεταφραζεις, αυτο που διαβαζεις αυτο ειναι, δεν υπαρχουν δευτερες σκεψεις, μεχρι ''θεμα'' στον φιλο μας τον μαχαιρη γιναμε, μας αφιερωσε την αναρτηση του, πολλα περισοτερα μας ''ενωνουν'' παρα αυτα που μας ''χωριζουν''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Δημήτρη αυτό προσπαθώ να σου πω τι εντάξει όλοι οι άνθρωποι είναι εντάξει?Ο καθένας έχει τη κοσμοθεωρία του.Μα αυτό θέλω να σου πω δεν δέχομαι να με κρίνουν αν είμαι εντάξει δηλαδή Δημήτρη αν δεν ήμουν εντάξει κατά τη δική σου κρίση θα μου το λεγες κατάμουτρα?
    Τι μπορεί να μας χωρίσει αν εσύ πιστεύεις όπου πιστεύεις και γω στο Βούδα.Μαγκιά σου να πιστεύεις όπου πιστεύεις και να το παλεύεις μη κάνεις το λάθος όμως με βάση αυτό να κατατάσεις τους ανθρώπους σε εντάξει και μη εντάξει.
    Οπως βλέπεις το παλεύω δεν το παρατάω προσπαθώ με επιχειρήματα να τα καταφέρω αν δεν μπορέσω δεν μπόρεσα.Σε ζάλισα!!!!!!Ολα ΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Kariatida62 καλημερα, επρεπε να ερθεις και απο το σπιτι μας,κεφαλαιο οι φιλοι.Φουγαρα αν δεν κανω λαθος δυο εχει η αττικη, ενα πατησια και ενα δραπετσωνα, υπαρχει και αλλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Δασκαλε καλημερα, εσυ τι λες? θα σου το ελεγα, τους ανθρωπους του ξεχωριζεις, οχι απο το τι λενε αλλα το πως το λενε, τι ελεγαν οι παλαιοι, η γλωσσα κοκκαλα δεν εχει και κοκκαλα τσακιζει, δεν ειναι του παροντος, αλλα θα στο πω, ''ψαξε'' σε φιλικα ιστολογια στα σχολια, πηγαινε στα ''σπιτια'' των σχολιαστων και εκει θα δεις την ''ομορφια'' ψυχης και τις λυκοσυμμαχιες, ετσι ''απλοικα'' λεω αυτος ειναι ενταξει και ο αλλος οχι και τα ενταξει ο καθ'ενας μας τα ''κρινει'' απο την σταση του μεσα στην ζωη και εδω λοιπον το παλευουμε και οι δυο, πιστευω οχι να να πει ο ενας στον αλλο ποιος εχει δικιο η αδικο, αλλα για να ''λυθει'' το μπερδεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @Δημήτρης: Kαλημέρα Δημητράκη!
    Καλά μου αναφέρεις τα φουγάρα στην Δραπετσώνα και όχι δίπλα σου στο Γαλάτσι? Όταν λέω φουγάρο εννοώ τις καμινάδες απο τα παλιά εργοστάσια κεραμιδιών που έφτιαχναν παλιά...
    Ύπάρχει και στα Πατήσια? Δεν νομίζω! Δυο ή τρία υπάρχουν μόνο στο Γαλάτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή