Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010








AΓΑΝΤΑ...Πορεια, συγκεντρωση, πλατεια, βουλη, πανο, λαβαρα, σηκωμενες γροθιες, συνθηματα, αιτηματα, διεκδικησεις, ανατροπες, ζωη σε ''περιορισμο'', ενας κοσμος που προσπαθει να σταματησει, το πισωγυρισμα σε χρονια ''μηδενικα'', και πιο ''περα'' ενας αλλος κοσμος, ο νεαρος γονος ''νεου'' πολιτικου τζακιου, να κανει ''εφοδο'' πρωινη στην μοναδα που ''υπηρετει'' με το χερι του ''οπλισμενο'', στα ''καλλη'' νεαρης ''ιερειας'', πιο εκει αλλη μεγαλη επιτυχια δημοσιογραφικη, ''μεγαλομαμα'' ζει τον ερωτα της στο ''χωριο μου'' στο Κορθι με συνοδεια ''μικροξενοδοχου'' πλει-μπου. Σημερα καποιοι εργαζομενοι πηραν το επιδομα της καλοκαιρινης τους αδειας, τους εβλεπα στο αλτερ, πυροσβεστης με τρια παιδια, απο 500 ευρω, του ''εδωσαν'' στο χερι 198, αλλη συνταξιουχος του οτε, τα ιδια, ο κοσμος στα σουπερ μαρκετ περιφερεται, κοιταζει και υπολογιζει, απο την 1\7\'10 ο φ.π.α στο 23%, μια ''μικρη'' αυξηση δυο μοναδων που θα την καλυψουμε εμεις-εσεις-ολοι μας, αναδρομικη αυξηση του φ.π.α και στα τιμολογια των δ.ε.κ.ο, εχθες και σημερα οι εργαζομενοι στην εθελ, βαζουν στα μηχανηματα της εθνικης, την καρτα αναληψης και το υπολοιπο γραφει 0, δεν ''ψαχνουν'' τα ρεστα του προηγουμενου μηνιατικου, θελουν τα χρηματα τους, του μηνα που δουλεψαν, δεν ξερει το κρατος αν μπορει να τους καλυψει, μεσα μαζικης μεταφορας, αυτα που ο μητσοτακης προσπαθησε να χαρισει στους ημετερους, αυτα που ουτε η θατσερ στην χωρα των ''ψωραλεων λεοντων'' δεν ''ακουμπησε''. Φτανει η ''αναμονη'', πρεπει μαζικα να περασει ο κοσμος στο ''στρατοπεδο'' της διεκδικησης, ηρθε η ωρα να ''φυγει'' απο την ''τρελη χαρα'' και την ''βαθια ενημερωση'', ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ, ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ...Αλλα κουραγιο..

8 σχόλια:

  1. Φιλε Δημητρη!

    Εσυ τα λες σχεδον καθε μερα και ειδικα μετα απο διαδηλωσεις, που οσο να το κανεις απογοητευουν οταν δεν εχουν τη μαζικοτητα που τους πρεπει και τους αξιζει...Δυστυχως αυτο που διαπιστωνει κανεις ειναι ειτε η αδιαφορια πολλων για τη πολιτικη, ειτε ενα ανευ προηγουμενου escapism απο την πραγματικοτητα...Ισως φταιμε στο γιατι δεν εχουμε καταφερει σε ενα μεγαλο βαθμο να ξεσηκωσουμε αυτον ακριβως τον κοσμο που ειναι μεσα στη ''τρελη χαρα'' και την ''βαθια ενημερωση'' οπως λες...Δε ξερω, απογοητευομαι και εγω οταν τα σκεφτομαι, οπως κι εσυ, οπως και πολλοι αλλοι που νιωθουν οτι η αλλη πλευρα καθημερινα κερδιζει κι ας εχει αδικο, κερδιζει κι ας σκοτωνει το μελλον των παιδιων μας, κερδιζει κι ας κρυβει την ελπιδα απο τους πολλους...Ας μη τους αφησουμε να το κανουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα σου Δημήτρη,γειά σου και σε σένα Elva.
    Εχθές είναι αλήθεια έπαθα έναν ντουβρουζά,όταν φτάσαμε στο Σύνταγμα.Αλλά όταν ανέκτισα την ψυχραιμία μου σκέφτηκα τα λόγια του ποιητή.
    "Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ"
    Είναι τόσα πολλά @#$#&^* το φιλοτιμό μου.Θέλει καιρό για να βρούμε την ρότα μας.....Καλή δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Black Bedlam καλησπερα, μεσα στον ''στατιστικο'' πινακα ειναι και η ''γραμμη'' να κανει ''κατω'', μαζευονται τα ρυακια της οργης[θυμισου το], το ποταμι γεμιζει, πικρα, αγωνια, προσμονη, ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλη Elva kαλησπερα, απογοητευση οχι, τωρα ειναι η ωρα της υπομονης, δεν ειναι ειδηση της ''τρελης χαρας'' ο αγωνας για την ζωη μας, θελει ''τρεξιμο'' και να βλεπουμε που ''κανουμε'' λαθη και να τα διορθωνουμε, ''παλευουμε'' με θηρια, ΠΑΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 24ωρες απεργιες , ανα δεκαπενθημερο σημαινει 'σιγα μη σταξει η ουρα του Γαιδαρου'.
    Απ' ακρου σ' ακρον θαπρεπε ολη η χωρα να ειναι σε καθημερινη πορεια!!!
    Τα παραλια της Ανατολικης Μακεδονιας ειναι πεθαμενα, η Θρακη το αυτο, [ βρισκομουν τις τελευταιες 4 ημερες] .
    Δυστυχως καμια κινηση.......καμια αντιδραση.......αλλα και καμια διαθεση να δημιουργησουν και να διαμορφωσουν προυποθεσεις να βελτιωσουν την κατασταση.Τιμες φωτια, Αρχαιλογικοι χωροι [ ΦΙΛΙΠΠΟΙ ] χειροτεροι απο οτι τους ειχα αφησει προ δεκαετιας.
    Σου κοβεται καθε διαθεση να τους περιδιαβεις καθως δεν εχεις μαζι σου ΑΝΤΙΟΦΙΚΟ ΟΡΟ!!!!Παντελης ελλειψη ενημερωτικων πινακιδων.
    Τελικα ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΕΝΑΖΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Taspa χαιρεται και καλως ηρθες απο τα βορειοανατολικα, την αναπτυξη του τουρισμου την εχουν αφησει στους απανταχου μεγαλοξενοδοχους, τα εκθεματα της χωρας τα εχουν αφησει στην τυχη τους και το ''παιχνιδι'' της αντιπαραθεσης μεταξυ των επαγγελματων και των ''αγανακτισμενων'' πολιτων η εκαστοτε νεοφιλελευθερη κυβερνηση το εχει κανει ''επιστημη'', οταν σε κτυπησει η ''αρρωστια'', το πρωτο ειναι η αρνηση, μετα η απαθεια και επειτα η αναγκη για την επιβιωση, ακομα ειμαστε στα δυο πρωτα σταδια, εδω τον κοσμο τον δουλευαν 35 χρονια, οι 8 μηνες των αποτομων αλλαγων, ειναι σαν τον εντονο πονο και το μουδιασμα που φερνει στην αρχη, μετα ''ξυπνα'' το σωμα και αρχιζει η διαδικασια της ''αναρρωσης''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. melv@ki γεια σου, ηρθα απροσκλητος, στο σπιτι σου πριν λιγο. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ, ΕΤΣΙ ''ΘΕΛΩ'' ΤΙΣ ΔΑΣΚΑΛΕΣ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή